Açıklama geldiyse o zaman konu kilit
Bütün hayallerim yıkıldı valla ya şu kasa genişlememesi konusunda.
...ahhh gorgar ahhh...
İyi güzel ama boşuna bu kadar uzun yazmışsın.Çoğu MMORPG oyun zaten yeterli seviyede kasaya sahip.En basit örneği Metin2 oyunu depoya+envantere çok sayıda yeni bölmeler getirdi ama kimseden para almadılar.O oyunlarda İKV'deki gibi stoklama mantığı yok.Bu kadar tılsımı madeni eşyayı tutmak yani.Oyunun zaten bize sunması gerekeni akçe ile satmaları doğru mu ? Ve dediğin gibi oyundaki bir çok şey akçe ile alınıyorken bunun da akçe ile olması ? Olması gereken +1 veya +2 yer oyunculara ücretsiz verilmeli.Ekstra yerler için akçe ödenmeli.LaRaCRoFT yazdı: ↑27 Şub 2018 20:28 En azından "Bu Pakette" denilmesinden anlıyoruz ki oyunun devamı gelecek.İçim rahat etti. Neyse konuya dönüyorum. Bazı arkadaşlar "Yok efendim akçeyle kasa, envanter mi genişlermiş?" gibi söylemlerde bulunmuşlar. MMORPG oyunların çoğunda bu böyle. Envanterini yada kasasını genişletmek isteyenler, ücretini ödeyip mağazadan yükseltme bileti alıp o şekilde envanterlerini ve kasalarını yükseltebiliyorlar. İKV P2W bir oyun değil bunu hepimiz biliyoruz. "Kutu aldık ya yetmez mi? 100 adet parlatılmış silahım var. Daha da mı para harcayacağım?" vb. serzenişlerde bulunan arkadaşlar var. Peki size gidinde oyunda ki tüm parlayabilen silahları edinin ve parlatın diyen oldu mu? Bazı özellikler ücreti karşılığında yapılması gerekir. Silah parlatma almak istenmezse alınmaz olur biter. Envanter ve kasa genişletme alınmazsa çokta sorun değil. "O zaman sende mevcut olan envanterin ve kasan kadar item depola." cümlesi de buraya cuk diye oturur. Maden ve grup bölgesi artırıcılar alınmadığı takdirde; "Saf maden çekilmez yada grup bölgelerinden nadide ve şaheser item düşürülmez." şeklinde bir ibareye falan da rastlamadım ben. Maden ve grup bölgesi artırıcıları satın almak sadece süreyi kısaltıyor bunu hepimiz biliyoruz. Bana kalırsa olmazsa olmaz dükkan ürünü şuan için sadece "Lonca Lisansı (LL)". Fiyatı da zaten 20 TL. Kutu alınırsa zaten içinde LL mevcut ve bir sürü şey de beraberinde edinilmiş olunur. Daha hala neden ücret konusunda ısrarcı tavırlarınızı sergiliyorsunuz onu da anlamış değilim. İyi forumlar.
Çöp madenlerini, çöp itemlerini, çöp tılsımlarını depolamak isteyenler, bir adet kasa karakteri açabilirler. Bu çok zor bir olay değil. 128 slot kasada, 24 slot envanterde mevcut. Nadide ve şaheser itemler ile 3. seviye tılsımlar zaten kasanın 1 sekmesini bile doldurmuyor. Menekşe elmas, ganoderma, şelit, iridyum, yonca, alexandrite gibi nadide madenlere bile yer kalıyor. Yani kasa ve envanter slotları yeterli bir sayıda aslında. Biz tüm topladıklarımızı bir karakterde biriktirdiğimiz için yeterli gelmiyor diyoruz. Her hesapta 4 adet karakter açma hakkı bulunduğunu göz önüne alırsak, savaşçı, büyücü, şifacı çarlarına ek olarak ta kasa çarı açılırsa sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum. Tılsım fabrikatörlerinin gereksiz isyanı yüzünden, her istenilen özellik oyuna eklenecek değil. Eklenirse de elbetteki bir karşılığı olacaktır.Serinplay yazdı: ↑27 Şub 2018 21:52İyi güzel ama boşuna bu kadar uzun yazmışsın.Çoğu MMORPG oyun zaten yeterli seviyede kasaya sahip.En basit örneği Metin2 oyunu depoya+envantere çok sayıda yeni bölmeler getirdi ama kimseden para almadılar.O oyunlarda İKV'deki gibi stoklama mantığı yok.Bu kadar tılsımı madeni eşyayı tutmak yani.Oyunun zaten bize sunması gerekeni akçe ile satmaları doğru mu ? Ve dediğin gibi oyundaki bir çok şey akçe ile alınıyorken bunun da akçe ile olması ? Olması gereken +1 veya +2 yer oyunculara ücretsiz verilmeli.Ekstra yerler için akçe ödenmeli.LaRaCRoFT yazdı: ↑27 Şub 2018 20:28 En azından "Bu Pakette" denilmesinden anlıyoruz ki oyunun devamı gelecek.İçim rahat etti. Neyse konuya dönüyorum. Bazı arkadaşlar "Yok efendim akçeyle kasa, envanter mi genişlermiş?" gibi söylemlerde bulunmuşlar. MMORPG oyunların çoğunda bu böyle. Envanterini yada kasasını genişletmek isteyenler, ücretini ödeyip mağazadan yükseltme bileti alıp o şekilde envanterlerini ve kasalarını yükseltebiliyorlar. İKV P2W bir oyun değil bunu hepimiz biliyoruz. "Kutu aldık ya yetmez mi? 100 adet parlatılmış silahım var. Daha da mı para harcayacağım?" vb. serzenişlerde bulunan arkadaşlar var. Peki size gidinde oyunda ki tüm parlayabilen silahları edinin ve parlatın diyen oldu mu? Bazı özellikler ücreti karşılığında yapılması gerekir. Silah parlatma almak istenmezse alınmaz olur biter. Envanter ve kasa genişletme alınmazsa çokta sorun değil. "O zaman sende mevcut olan envanterin ve kasan kadar item depola." cümlesi de buraya cuk diye oturur. Maden ve grup bölgesi artırıcılar alınmadığı takdirde; "Saf maden çekilmez yada grup bölgelerinden nadide ve şaheser item düşürülmez." şeklinde bir ibareye falan da rastlamadım ben. Maden ve grup bölgesi artırıcıları satın almak sadece süreyi kısaltıyor bunu hepimiz biliyoruz. Bana kalırsa olmazsa olmaz dükkan ürünü şuan için sadece "Lonca Lisansı (LL)". Fiyatı da zaten 20 TL. Kutu alınırsa zaten içinde LL mevcut ve bir sürü şey de beraberinde edinilmiş olunur. Daha hala neden ücret konusunda ısrarcı tavırlarınızı sergiliyorsunuz onu da anlamış değilim. İyi forumlar.
1- ne dediğini anlamadım.sultanahmet660 yazdı: ↑27 Şub 2018 17:19kurtulmus mu olursunuz sizce peki bunlari kim ayarlayacak?
1-kasaya konulan saheserler kendine ait olmayan siniflarin cantasina tasinabilecek.
2-karakterini baska bir sunucuya aktardiginda hangi esyalar gidecek hangileri kalacak?
a-bunun icin bi panel olusturulacak oradan milyon tane esyayi secip surukleyip ayar yapacaksin(ki usenir oyuncular)
b-her esya icin karaktere aidiyet bildiren bir veri tutulacak. bu da her oyuncu icin fazladan alan lazim demek ki alisverislerde de ortalik karisir.
5 tane daha sayarim da neyse..
Lexoqe yazdı: ↑28 Şub 2018 15:081- ne dediğini anlamadım.sultanahmet660 yazdı: ↑27 Şub 2018 17:19kurtulmus mu olursunuz sizce peki bunlari kim ayarlayacak?
1-kasaya konulan saheserler kendine ait olmayan siniflarin cantasina tasinabilecek.
2-karakterini baska bir sunucuya aktardiginda hangi esyalar gidecek hangileri kalacak?
a-bunun icin bi panel olusturulacak oradan milyon tane esyayi secip surukleyip ayar yapacaksin(ki usenir oyuncular)
b-her esya icin karaktere aidiyet bildiren bir veri tutulacak. bu da her oyuncu icin fazladan alan lazim demek ki alisverislerde de ortalik karisir.
2- karakter baska sunucuya taşındığında paramla aldığım ayı tesla gibi kasamda gelecek.
a- panel oluştuktan sonra milyon tane eşyayı neden seçeyim? ben şizofren miyim ki çöp olan eşyaları kasamda bekleteyim.
b- alışverişlerde kasa üzerinden değil çanta üzerinden yapılıyor.
C- sorun olmayacak bir şeye sorun çıkartıyorsunuz bence. Fazladan 3 4 kasa yeri oyunun genetiğini bozmuyor, bozmaz.
"karakter baska sunucuya taşındığında paramla aldığım ayı tesla gibi kasamda gelecek." demişsin. Ayı, tesla, kangal zaten hesaba bağlanıyor. Sunucu transferi yapsan da gittiğin sunucuda yine kullanabileceksin. Başka bir hesabına aktarmadığın sürece tabi. Ama bence çara bağlanmalı. Her karakter için ayrı ayrı satın alınmalı.Lexoqe yazdı: ↑28 Şub 2018 15:081- ne dediğini anlamadım.sultanahmet660 yazdı: ↑27 Şub 2018 17:19kurtulmus mu olursunuz sizce peki bunlari kim ayarlayacak?
2- karakter baska sunucuya taşındığında paramla aldığım ayı tesla gibi kasamda gelecek.
a- panel oluştuktan sonra milyon tane eşyayı neden seçeyim? ben şizofren miyim ki çöp olan eşyaları kasamda bekleteyim.
C- sorun olmayacak bir şeye sorun çıkartıyorsunuz bence. Fazladan 3 4 kasa yeri oyunun genetiğini bozmuyor, bozmaz.
Kısmen demek istediğim bu zaten. Yani bir şekilde en iyi entegre sistemi bulunabilir. Amaç fazla saplantıya girmemek, şöyle ki; bir kasa alacağım hesaba değil karaktere bağlansın. Bu kadar basitti olay. Ama yok karakteri başka hesaba aktarırsak ? yok başkasıyla alışveriş yaparsak ? Ne alaka ise. Yok panel olursa ? !LaRaCRoFT yazdı: ↑28 Şub 2018 15:32"karakter baska sunucuya taşındığında paramla aldığım ayı tesla gibi kasamda gelecek." demişsin. Ayı, tesla, kangal zaten hesaba bağlanıyor. Sunucu transferi yapsan da gittiğin sunucuda yine kullanabileceksin. Başka bir hesabına aktarmadığın sürece tabi. Ama bence çara bağlanmalı. Her karakter için ayrı ayrı satın alınmalı.Lexoqe yazdı: ↑28 Şub 2018 15:081- ne dediğini anlamadım.sultanahmet660 yazdı: ↑27 Şub 2018 17:19kurtulmus mu olursunuz sizce peki bunlari kim ayarlayacak?