Tangriss 2D

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Re: Tangriss 2D

Mesaj gönderen Serinplay »

mstfmrt yazdı: 10 Tem 2017 22:39 Dostum sen mükemmel bir detaysın, ne zamandır aklımda olan fakat gerçekleştiremediğim bir fikirdi. Hemen oyunu oynuyorum, birazdan yorumlarımı da ekleyeceğim :)
Sondaki boss savaşını biraz Junon'dan biraz Çemberlitaş'tan ilham aldım umarım beğenirsin :relaxed:
turkoxHAMSTER yazdı: 10 Tem 2017 22:55 Süper olmuş :clap: :ok_hand:
Bence acilen kendine bir yazılımcı bulup mobil işine girmelisin. İçerik konusunda gayet yaratıcısın.
Teşekkür ederim.Kullandığım program yazılım bilgisi gerektirmiyor aslında.İşlemleri kodlamıyorum hazır halde programda mevcut.
Sadece mantığa uygun olarak oluşturuyorum.Mesela;
Karakter Fare ile temas ettiğinde koşulunu ekleyip altına karakter -1 can , karakter spawn kan , can barını ayarla karakter.can gibi aksiyonlar ekliyorum.Veya mouse 1 basıldığında yıldırım animasyonu çıksın.Yıldırım animasyonuna davranış olarak mermi davranışı veriyorum.Hızını ayarlıyorum.Yıldırım fare ile temas ettiğinde yok olsun.Fareden 1 can eksilsin farenin canı 0' eşit veya az ise fare ölsün , fare öldüğünde kan efekti çıksın , 100 puan eklensin gibi gibi.Oyunda olup biten tüm olayları oluşturuyorum.Yani bir yazılımcıya ihtiyacım yok ama dediğim gibi animasyon , kurgu vb. şeyleri tek başına yapmak çok zaman alıyor.
Benimde pek vaktim şu an yok.Ama ileride daha kaliteli bir şeyler yapmayı deneyeceğim özellikle mobil oyun olarak :relaxed: flappy bird gibi basit bir oyun bile bir anda insanı zengin yapabiliyor. >:)
En son Serinplay tarafından 10 Tem 2017 23:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mstfmrt
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen mstfmrt »

Kitabe'de tıkılı kaldım. Şu makineler amma da HP yiyor. Bu arada HP'nin yenilenmemesi büyük eksiklik. O da kudretten daha yavaş olmak şartıyla kudret gibi sürekli artabilir. Oyun için yorum yapacak olursam, sesler atmosfer kurgu falan beni baya büyüledi. 3 boyutlu oyundaymışım hissine kapıldım. Tebrik ederim :clap: :clap:
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

mstfmrt yazdı: 10 Tem 2017 23:11 Kitabe'de tıkılı kaldım. Şu makineler amma da HP yiyor. Bu arada HP'nin yenilenmemesi büyük eksiklik. O da kudretten daha yavaş olmak şartıyla kudret gibi sürekli artabilir. Oyun için yorum yapacak olursam, sesler atmosfer kurgu falan beni baya büyüledi. 3 boyutlu oyundaymışım hissine kapıldım. Tebrik ederim :clap: :clap:
Oyunu ona göre tasarladığım için can artışı veya yenileme koymadım.Test edip yapılabilirliğine baktım.Tabi hepsinin yerlerini bildiğim için daha kolay yapıyordum.Can yenileme ve can artışı sağlayan şeyler denemiştim ama can barı ile ilgili bir sorun oluştuğu için sonradan kaldırdım.Biraz uğraşırsam manada olduğu gibi bir şey yapabilirim ama sadece bazı bölümler için geçerli olabilir.Çünkü oyundaki canlar, hasarlar , hızlar buna göre ayarlı.Oyun öl-tekrar dene tarzında.Ama düşman olmayan makinelerin olduğu gibi haritalarda belki bunu yapabilirim.Oyunu beğenmene sevindim.Sonda bazı süprizler yaptım.Umarım geçersin o bölümlere :relaxed:

Oyunu save yapma olmadığı için tek seferde bitirmelisin bu arada.Kısa olduğu için bu özelliği de eklemedim tadımlık bir oyun oldu :grin:
Kullanıcı avatarı
mstfmrt
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen mstfmrt »

Serinplay yazdı: 10 Tem 2017 23:26
mstfmrt yazdı: 10 Tem 2017 23:11 Kitabe'de tıkılı kaldım. Şu makineler amma da HP yiyor. Bu arada HP'nin yenilenmemesi büyük eksiklik. O da kudretten daha yavaş olmak şartıyla kudret gibi sürekli artabilir. Oyun için yorum yapacak olursam, sesler atmosfer kurgu falan beni baya büyüledi. 3 boyutlu oyundaymışım hissine kapıldım. Tebrik ederim :clap: :clap:
Oyunu ona göre tasarladığım için can artışı veya yenileme koymadım.Test edip yapılabilirliğine baktım.Tabi hepsinin yerlerini bildiğim için daha kolay yapıyordum.Can yenileme ve can artışı sağlayan şeyler denemiştim ama can barı ile ilgili bir sorun oluştuğu için sonradan kaldırdım.Biraz uğraşırsam manada olduğu gibi bir şey yapabilirim ama sadece bazı bölümler için geçerli olabilir.Çünkü oyundaki canlar, hasarlar , hızlar buna göre ayarlı.Oyun öl-tekrar dene tarzında.Ama düşman olmayan makinelerin olduğu gibi haritalarda belki bunu yapabilirim.Oyunu beğenmene sevindim.Sonda bazı süprizler yaptım.Umarım geçersin o bölümlere :relaxed:

Oyunu save yapma olmadığı için tek seferde bitirmelisin bu arada.Kısa olduğu için bu özelliği de eklemedim tadımlık bir oyun oldu :grin:
Oyunu bitirdim. Tek kelime ile mükemmeldi. İKV'den alıntı olan karakter ve objeleri (arzuhalci, ışık, iskele vs.)
ekran görüntüsü alıp oyuna göre mi düzenledin, yoksa oyun veri dosyalarından mı aldın?
Kullanıcı avatarı
Parlementxx
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Discord: parlooo.

Mesaj gönderen Parlementxx »

Eline sağlık fazla zamanım olmadıgı için arzuhalciye kadar oynayabildim
Kullandıgın program ismini özelden atabilirmisin merak ettim
Resim
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

Serinplay yazdı: 10 Tem 2017 18:48
SalurBeyi yazdı: 10 Tem 2017 18:42 Serinplay, Steam Greenlight için çalışmayı düşündün mü hiç?
Bence düşün, eline sağlık.
Aslında bu programı bulup , olayını çözdüğümde mobil oyunlar üzerine fikirler geldi aklıma.Ama maalesef şu an pek vaktim kalmadı.İleride birşeyler yapabilirim belki bu alanda.
Yapmanı öneririm. Greenlight'a düşersen forum olarak arkandayız. ;)
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Kullanıcı avatarı
alaybey
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı
Lonca: ŞAH

Mesaj gönderen alaybey »

sonu efsane olmuş, kafa karışıklığı ölüm iç çarpışmalar... ikv ye gerçekten yaraşır bi son olmuş.

oyunun kendisinde de şu gelen bölge ile son görevde her karakteri öldürüp oyuna beyaz büyücülerin hayaletleri olarak sıfırdan başlamamızı emrederlerse güzel olacak sanki :D hem yeni bir sınıf kazandırılmış olur hem de özlediğimiz bölgeleri de yeniden keşfetmek için fırsat olurdu :)böyle bir durumda kurulacak lonca isimlerini şimdiden görür gibiyim.
hatta şimdiden İMAM VE PAMUKLARI, TENEŞİR HOVARDALARI, METEOR ZINDIKLARI, lonca isimlerini tescillemek istiyorum.

şaka bir yana gerçekten teşekkür ederim. ellerin dert görmesin kardeşim. bir ara ikv nin gerçekten bir bölümü yayınlanmış da oynuyormuşum hissiyatına kapıldım. sanki oyunda hiç keşfetmediğim bir yerde çarpışır gibiydim. hoşuma gitti eğer devam bölümleri yayınlamayı düşünüyorsan şimdiden plus paket fiyatlarını belirlemeni öneririm :) :upside_down_face:
Dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır.
Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapı çalana açılır

ŞAHXKOCAYUSUF ŞAHXSAKİNBEY Şahxalaybey Şahxbalabey
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

mstfmrt yazdı: 10 Tem 2017 23:44 Oyunu bitirdim. Tek kelime ile mükemmeldi. İKV'den alıntı olan karakter ve objeleri (arzuhalci, ışık, iskele vs.)
ekran görüntüsü alıp oyuna göre mi düzenledin, yoksa oyun veri dosyalarından mı aldın?
Hepsini oyun içinden aldığım ekran görüntüleriyle oluşturdum.Şu şekilde ;

Resim

Sadece iskele bölümü tamamiyle ekran görüntüsü herhangi bir ekleme yapmadım :relaxed:
Parlementxx yazdı: 10 Tem 2017 23:48 Eline sağlık fazla zamanım olmadıgı için arzuhalciye kadar oynayabildim
Kullandıgın program ismini özelden atabilirmisin merak ettim
Teşekkür ederim.Programın ismi Construct 2.
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

alaybey yazdı: 11 Tem 2017 00:07 sonu efsane olmuş, kafa karışıklığı ölüm iç çarpışmalar... ikv ye gerçekten yaraşır bi son olmuş.

oyunun kendisinde de şu gelen bölge ile son görevde her karakteri öldürüp oyuna beyaz büyücülerin hayaletleri olarak sıfırdan başlamamızı emrederlerse güzel olacak sanki :D hem yeni bir sınıf kazandırılmış olur hem de özlediğimiz bölgeleri de yeniden keşfetmek için fırsat olurdu :)böyle bir durumda kurulacak lonca isimlerini şimdiden görür gibiyim.
hatta şimdiden İMAM VE PAMUKLARI, TENEŞİR HOVARDALARI, METEOR ZINDIKLARI, lonca isimlerini tescillemek istiyorum.

şaka bir yana gerçekten teşekkür ederim. ellerin dert görmesin kardeşim. bir ara ikv nin gerçekten bir bölümü yayınlanmış da oynuyormuşum hissiyatına kapıldım. sanki oyunda hiç keşfetmediğim bir yerde çarpışır gibiydim. hoşuma gitti eğer devam bölümleri yayınlamayı düşünüyorsan şimdiden plus paket fiyatlarını belirlemeni öneririm :) :upside_down_face:
Teşekkür ederim aslında o bölümlerden sonra uyanıp daha karmaşık olaylara girdiğimiz bölümleri kurgulamıştım.Ancak daha fazla bekleyemedim oyunu paylaşmak istedim. :relaxed:
Kullanıcı avatarı
choqpith00
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Kuva-İ Milliye

Mesaj gönderen choqpith00 »

Emeğine Sağlık.
Kimi sadece savaşmak için klana girer.
Kimi menfaat için klana girer.