Nerulldan cevap resimli

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Brainiac
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Biizn İ Hüda

Re: Nerulldan cevap resimli

Mesaj gönderen Brainiac »

Nerull artık bi cevap vermeli ve taşlar yerine oturmalıdır.
Vezirx27 yazdı:Merhaba arkadaşlar,

Nerull'un sorularınıza verdiği cevaplara şöyle bir açıklama getirmek istiyorum.
Geçtiğimiz aylarda bende Nerull'u sizler kadar eleştiriyor ve İKV ile ilgili bu acıklı durumu halinden son derece rahatsızdım.
Şimdi size burada anlatıcaklarımı Nerull'u savunmak için değil sadece var olan olayı farklı bir açıdan anlatacağım size,
Bildiğiniz üzere Nerull DEV'dir ve İKV yetkililer arasında en yüksek mertebededir. Oyunda bildiğiniz üzere FD'ler GM'ler vardır ve bunlarda bu oyunda yetkili insanlardır. Fakat bu arkadaşların yetkileri bir üst mertebedekilerin kısıtlaması kadardır yani her birimi kontrol eden bir üst birim vardır. DEV'leri kontrol eden ise tamamen Türk Telekomdur.

Şirkette gizli kalınması gereken sözleşmeler vardır ve hiç bir DEV bu tür güncelleme gereken açıklamaları yapmak zorunda değildirler resmi bir açıklama olmadığı sürece, yapmalarına izin yoktur zaten sözleşme gereği.
DEV'lerimiz oyun hakkında gelişmesi için bir çok kez Türk Telekoma belirtmiştir ve eminim ki belirtmeye devam ediyorlar. Ne kadar istesekerde ne kadar çırpınsalarda onlar orada binciler Türk Telekom çalışanlarından biri sadece.
Nerull'un şahsıma ait yapmış olduğu bir açıklamanın sadece bir kısmını sizlerle paylaşıyorum.

"Projelere, ekiplere ayrılan bütçeler, insan kaynakları gökten inmiyor ve müdahele edilmiyor. Şirketin bu kararları alması lazım."

Oyunumuzun hala aktif bir destek takımı var sosyal medyaları yöneten bir ekip var İKV'miz zor günler geçiriyor bunu hepimiz farkındayız fakat inanın DEV'lerimize bu tür eleştileri yapmak inanın çok zorlarına gidiyor ellerinden birşey gelmediği için bunuda bizzat kendileri tarafından işittim.

İşin özü herkes yine düşünmek istediğini düşünür ama ortada bir gerçek var zamanla yerine oturması gereken bir gerçek. Bu hususta hepimiz Oyuncusundan GMsine elimiz kolumuz bağlı bekleyişimizi sürdürüyoruz.

Oksijen alıp tiner mi veriyonuz napıyonuz herkesin kafa güzel.
Kullanıcı avatarı
Brainiac
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Biizn İ Hüda

Mesaj gönderen Brainiac »

Türk Telekom arapların elinde olan bi firma
NaudiR yazdı:Bir çok kişi boş konuşuyor. :D

Vezirx bir şeylerin farkına varmış ama güzel.

Bakın Donanım Haber Forum'u takip edeniniz var mı bilmiyorum, orada AKK ile ilgili bir konu var. Yüzlerce imza toplanıyor, hatta CHP'nin Adana milletvekili bizzat BTK ile görüşme sağlıyor filan neyse ve bu kurumun başındaki adam 3 MBPS hızın yeterli olduğunu söylüyor, alt yapı yetersizliğinden ve indirmeye yüklenen kişilerden filan bahsediyor merak ediyorsanız ayrıntıları takip edersiniz o konudan. Şimdi bu kimin çıkarına geliyor, bundan fayda sağlayan kim? Hepinizin aklına aynı isim geldi: Türk Telekom. Olayın içine siyaseti katarak farklı boyutlara da çekmek istemiyorum neyse. Bunun İKV ile ne alakası var şimdi? Aslında bir çok alakası var.

Türk Telekom'un kazandığı paranın haddi hesabı yok.Şimdi bu denli kârlı bir firmanın İKV oyununa ayıracak hiç mi bütçesi yok? Hem de İKV bu denli para kaynağı sağlarken. Aynı an da 2 oyunun da geliştirilmesini sağlayacak hiç mi gücü yok bu firmanın? Türk Telekom istesin onlarca oyunun aynı an da geliştirilmesini sağlayabilir, böyle bir gücünün olduğunu hepimiz biliyor. Yani bu konuda Türk Telekom'un imkânı yok gibi düşüncelere sahip olan yoktur sanırım. Fakat Türk Telekom bu oyunu geliştirerek kendisini gereksiz yere zarara sokmak istemiyor. Şunu hepimiz biliyoruz ki, İKV artık oyuncu çekmez. Yani bir kaç kişi haricinde İKV'ye büyük kitleler kazandıramazsınız. Zaten oyunda bir çok sorun mevcut. Şu an da Türk Telekom İKV'den gerekli parayı elde ediyor. Ellerindeki bütçeyi oyunun gelişimine harcamaları onlar için ek bir yük olur ve bunun gereği yok. Daha büyük hamle yapıyor Türk Telekom. Yeni döneme uygun Kader Mühürleri oyununu geliştiriyor ve bu oyuna da destek verecek ama ben yine de gerekli desteği vereceğini düşünmüyorum. Yetersiz kalacak verilen destek. Çünkü ne olursa olsun bu şirket kâr amacı güden bir şirket.

Yukarıdaki AKK konusunu da bunun için açtım. Yüzlerce şikayet olmasına rağmen hiçbir tepki yok BTK'dan ve hala 3 MBPS hızın yeterli olduğunu söylüyorlar. BTK'nın da ipleri Türk Telekom'un elinde. Sizin burada haykırışınız da, mücadeleniz de boşuna arkadaşlar. Düzen oturmuş ve işleyen bir sistem var. Bu kadar küçük kitleyle de hiçbir şey olmaz.

Ayrıca son olarak şunu da söyleyeyim, DEV'lere fazla yüklenmeyin. Sobee artık kendi başına buyruk bir şirket değil. Türk Telekom'a ait bir şirket ve kapı gibi sözleşmeler var. Türk Telekom istemedikçe ağızlarını açamazlar maalesef. O yüzden Nerull yalancı, Nerull şöyle ya da bilmem şu kişi böyle gibi ifadeler yanlış. Direkt olarak saldırıya geçmeden düşünün derim.
Oksijen alıp tiner mi veriyonuz napıyonuz herkesin kafa güzel.
Kullanıcı avatarı
pankuscagiz
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ölümden Sonra
Discord: mitwelt

Mesaj gönderen pankuscagiz »

benim hala umudum var arkadaşlar, hikayesi gerçekten çok sağlam. kader mühürlerinin tutacağı da yok hani elbette çalışanlar istanbul kıyamet vaktine yönelecektir. yeni bir oyun motoru dahi yapılabilir, gelen yeniliklerle beraber oyuna yeniden başlayabiliriz :)) hiç olmadı satılabilir, bu oyunun değerini bilecek bir sürü firma var. ;) :!: :!:
Sadece
Kahve

Ahi Evran'a selamlar
Kullanıcı avatarı
ANGMAR
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen ANGMAR »

Yakın bir zaman içerisinde büyük bir güncelleme olmasa dahi şöyle bir şey yapılabilir diye düşünüyorum. En azından bir açıklamayla Kader Mühürleri gerekli ivmeyi yakalayamadığından dolayı İKV'ye olan desteğimizi arttırmaya karar verdik gibi . Örneğin oyunun devamını yeni bir oyun motorundan yazacağız, yaklaşık 2 yıl sürecek, bu süre içerisinde oyundaki hataları gidermek ve oyuncuları geri çekmek açısından ufak güncellemeleri yapılabilir. Ardından bu süreç içerisinde oyunun gelişim sürecini oyuncularla paylaşan bir günlük yapılabilir. Bu dediklerimin çok zor şeyler olduğunu düşünmüyorum TT gibi bir şirket için :) 10 yıllık geçmişi olan bir oyunun fişini çekmek bu kadar kolay olmamalı
Resim
tmertpal5
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen tmertpal5 »

pankuscagiz yazdı:benim hala umudum var arkadaşlar, hikayesi gerçekten çok sağlam. kader mühürlerinin tutacağı da yok hani elbette çalışanlar istanbul kıyamet vaktine yönelecektir. yeni bir oyun motoru dahi yapılabilir, gelen yeniliklerle beraber oyuna yeniden başlayabiliriz :)) hiç olmadı satılabilir, bu oyunun değerini bilecek bir sürü firma var. ;) :!: :!:
kardeş cahilliğime ver özür dilerim, bir sürü firmadan bir kaçını sayarmısın bi girelim sitelerine bakalım çalışmaları neymiş falan destek olalım çünkü ben sobee den başka türk oyun firması bilmiyorumda.
Darmian
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Darmian »

Sobee elinden geleni yapıyor, Türk telekom gereken kaynağı sağlarsa güncelleme gelecektir.
İyi forumlar
Kullanıcı avatarı
pankuscagiz
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ölümden Sonra
Discord: mitwelt

Mesaj gönderen pankuscagiz »

tmertpal5 yazdı:
pankuscagiz yazdı:benim hala umudum var arkadaşlar, hikayesi gerçekten çok sağlam. kader mühürlerinin tutacağı da yok hani elbette çalışanlar istanbul kıyamet vaktine yönelecektir. yeni bir oyun motoru dahi yapılabilir, gelen yeniliklerle beraber oyuna yeniden başlayabiliriz :)) hiç olmadı satılabilir, bu oyunun değerini bilecek bir sürü firma var. ;) :!: :!:
kardeş cahilliğime ver özür dilerim, bir sürü firmadan bir kaçını sayarmısın bi girelim sitelerine bakalım çalışmaları neymiş falan destek olalım çünkü ben sobee den başka türk oyun firması bilmiyorumda.

oyun yapımcısı değilim hocam hani, firmalardan kastettiğim sadece Türk firması değildi. ;) :D
Sadece
Kahve

Ahi Evran'a selamlar
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

tmertpal5 yazdı:
Madbyte var oda yeni fpssi var alır bir rpg fakat sobee oyunu imha etmekte direniyor.Zwartan zaten oyunu biliyor alıp devam ederler.
Darmian yazdı:Sobee elinden geleni yapıyor, Türk telekom gereken kaynağı sağlarsa güncelleme gelecektir.
İyi forumlar
napıyor bir kaç kaçamak cevaplamı olacak bu işler sene bitiyor nerullun söz verdigi açıklama halen gelmedi.
Darmian
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Darmian »

Verdiğim sözden dolayı mesajları sizlerle paylaşamasam da Nerull un elinden geleni yaptığını düşünüyorum. O da sadece söyleneni yapıyor. Açıklama yapmadıysa eğer bunun sebebi yukardan emirleri veren kişilerdir. IKV konusu 10. yıla kadar çözüme kavuşur. Beklemeye devam edelim..
tmertpal5
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen tmertpal5 »

Beyler öncelikle şunu belirteyim İKV ilk MMORPG oyunumdu ve başlaığımda 6.sınıfa gidiyordum İKV nin bendeki yeri büyüktür ama ne yazıkki bulunduğumuz yılda herhangi bir yabancı firmanın veya madbyte'ın İKV yi alıp desteklemesi imkansızdır çünkü ölü yatırımdır bu. İKV yükseliş dönemini bitirdi 10 yıllık bi oyundan bahsediyoruz ne yazıkki miladı doldu, şuan İKV ye gelicek hiç bir güncelleme onu canlandıramaz.
Ha şöyle bişey olur gelişmiş bir oyun motoru ile yeni bir İKV yazılır görev kurgusu aynı ama karakter, yetenek sistemi güncellenir günümüze uygun bi şekilde. İşte ozaman o oyun patlama yapar ne yazıkki buda hayal gibi çünkü bunu yapıcak ekip Türkiye'de varmı bilmiyorum, İKV açık dünya bir MMORPG idi. KM ye bakarsak lobi tabanlı instanced PVP si olan bi MMORPG, açık dünyaya göre çok daha az iş gücü gerektiriyor ve bunu 3 yılda yaptılar, düşünün İKV kaç yıl sürerdi. Hikayesi ne kadar güzel olsada hiç bir yabancı firmanında İKV diye bir oyun çıkarıp geliştireceğine inanmıyorum.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön