Aleykümselam Selam alandan da verenden de Allah razı olsun.
Sevgili Arkadaşlarım, İstanbul Kıyamet Vaktine gönül vermiş insanlar...Rüyalar hani rüyalar vardır ya pembe rüyalar bazen gerçek mi değil mi anlamayız büyüsüne kapılırız...İçimizde hala bu büyüye kapılmış arkadaşlarım var.Ben diyorum ki bu oyun dünya standartlarında yarışsın yerinde saymasın primitif kalmasın.Gururla işte Türk oyunu adına yakışır gibi...İstanbul ...Orhan velinin İstanbul'unu gözlerimiz kapalı dinleyebileceğimiz kadar güzel bir İstanbul oyunu istiyorum.Benim hayallerim var bu oyuna dair yüzlerce harita yüz binlerce oyuncu bitmeyen bitmeyen tükenmeyen bir macera.
Ben oyuna girince acaba ne yapacağımın derdinde olmadığım bir oyun istiyorum.Ben oyunda kalifiyeli insanlardan oluşan argonun moda olmadığı yiğitlik sayılmadığı bir oyun istiyorum.Ben hizmet istiyorum hakkı gözeten yönetim istiyorum.Haksızlık karşısında susmayan yönetici istiyorum.Yönetici yöneticinin değil oyuncunun hakkını gözetmesini istiyorum.
Haksızlık karşısında üstüne laf söylemekten çekinmeyen yönetici istiyorum.
Sırf birilerini korumak için...Ekip arkadaşım diye göz yuman üç kafadarları istemiyorum.
Ben ne nutuklar attım bu forumda ne içindi bir umut için.
Türk oyuncusu oyuna para vermez o halde bunu mecburi yapacağız oynamak isteyen alacak alamayan oynamasın.Ben gecen sayfanın birisinde bir arkadaş yazmış sırf akçe alabilmek için soğuk hava deposunda tavukçuda çalışıyorum diyor.
Bu ne demektir.
Bu ne kadar ağır bir şey siz biraz kendi yerinize koymayı denediniz mi o genci.
Benim oldu 5. senem.Bu oyunla gençliğimin en güzel yıllarını geçirdim, idealimiz vardı ikvmiz gelişecekti.Ben hiç şaheser nedir falan hiç onun derdine düşmedim biliyormusunuz.
Bizim Tılsımdayken bir gurubumuz vardı Aksu Crazyman Sahinx Elimizde efsunsuz kafa koparanlarla Eminönü'nde oyuna yeni başlamış kişi arardık alır kasar sırf ikv ye oyuncu kazandırmak için.Dedim ya idealimiz vardı.
Ve sonraa bir sene geçti neyse iyi kötü bölgeler geldi biz bir gayret çalışmaya devam.ikinci sene geçti devam sonra bir baktık ikv ye bir haller oluyor.
Benim rüyam bu değildi ikv için rüyam bu değildi.
Burda İkv yi eleştirebilecek birisi varsa o da benim bu hakkı kendimde görüyorum. Üniversitede kimsenin ne dediğine bakma dan bu oyunu tanıttım düşünebiliyor musunuz.Ve şimdi ben gittim bir rus oyunu oynuyorum bunu bana mecbur ettiler.
Ben bir gün boyunca ikv ye giremedim sebebi neydi .Her girdiğimde Sahinx de ki çardan düştüm.Ben bu oyunda bir kere bile susturma cezası almadım sucum neydi.
Ben 5 ay boyunca Ölüm oyununa giremedim sebebi neydi.Girdiğimde düşürüldüm neden ?
Ve bana tavır yapıyorsunuz.Haklısın falan diye.(O kendisini biliyor)
Evet ben haklıyım sonuna kadar haklıyım.
O gün hani orada bu çocuk haklı demeden susan siz değil miydiniz.Ve sonra o kişiler kimdi bilmiyorum
Peşimi bırakmadınız.
Siz her şeyi iyi bilirsiniz.Ve iyide boyarsınız,kapatırsınız.
Ben hala iyi niyetliyim oyunu bıraktığım halde geldim öneri yazıyorum eleştiriyorum.Kötü niyetli değilim öyle olsam bir kaç sosyal mühendisliğe bakar.
Siz Türkiye'de oyun sektörüne giden paranın ne kadar olduğunu bilseniz dudağınız uçuklar.
Türkiye'de serveri olan bir çok oyunu oynadım hatta hepsini.Hatta bir kaçında testlere girdim ve her oyunda mutlaka geçmişte ikv oynamış kişiler var işin en acı yönlerinden biride ikv ye efsun ismi verilmiş kişilerin dahi ikv de oynamaması.Bu adam su an ki oynadığı oyunun forumunda o oyuna harcadığı miktarın faturalarını koymuş.5000 tl bir oyun için neden bu parayı ikv değilde o oyun aldı.
Artık kafamızı kumdan çıkarmanın vakti geldi.Mutlaka bu yazdıklarımı geliştirme ekibinden kişiler okuyordur eminim.
Bu da son eleştiri yazımdı.Dost acı söyler.Bir koltukta iki karpuz taşınmaz.
Konu başlığı altında yazılan birçok güzel yazı okudum.Hepsininde haklı ve mantıklı tarafları olmasının yanında forumda yazılan eleştri yazılarının çoğunu samimiyetsiz bulmaktayım.Herşey yeri ve zamanında değerlidir arkadaşlar eleştiriler bile.Yıllarca bu forum sayfalarında birçok arkadaşımızla beraber ( o zamanlar başka bir hesabım vardı) yönetimin yetersiz yapılanması ve bu yetersizlikle ikvseverlere sundukları yeniliklerin sunum şekliyle bizleri rahatsız ettiği üzerine birçok yazı yazıldı.Çoğu yazan arkadaşlarımız işgüzar, ne yaptığını, ne zikrettiğini bilmeyen forum müdavimleri ve yönetim tarafından susturulmaya çalışıldı yada yazmaktan bıktırıldı.Gelinen bu noktada yanlış yapılanma artık köksalmıştır.Bu yapılanmanın bize sunduğu ve sunacağı bundan daha iyi olmasını beklemek kırmızı kar yağmasını beklemek gibi bişey.Bu şekildede devam edecektir.Akçelendirme olayının ne kadar rahatsız edici bir hal alacağı zaten baştan belliydi.Arkadaş listesinin arttırılması,şikayet hakkının arttırılması akçelendirilirmi ya )).Yani oyunun zaten yapılması gereken iyileştirmelerini tutup akçelendirebiliyorsan olayın sağlıksız bir yola girdiği aşikardır.Burda dur diyecektiniz.Diyenler oldu, peki ya siz?
Öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ederim,tüm yorumları teker teker okudum gerçekten detaylı bir şekilde sorunlarınızı dile getirmissinizdir.
Arkadaşlar Bizim amacımız yapılan oyuna destek olmak,her daim destek oluyoruz,ama ,ikv yönetimi (sobee)bizlerin destegini görmezden geliyor herhalde,yatırdıgımız onca para onların cebine gidiyor,her ay dehşet şekilde para kazanıyolar bu işten,kazanıyolar ama elbet bir gün'de istemesemde ikv'nin sonunun gelcegini düşünüyorum bu zihniyetle devam ettigi takdir'de..
Söyle acıklıyayım,her oyuna mecburen para vericeksiniz,para vermeden online oyun nadir oynanır o senın kararındır ama gerçekten işi paraya döktügün zaman abartılı şekilde artık oyuncu bulamazsın oynıcak...
Sen işini düzgün yapıyorsan,oyuncuları tatmin ediyorsan zaten istemesen bile bizler sizlere yardım edicegiz,etmeyede devam edicegiz.
Geçen ay ikv'ye 1 ay girmedim,kendi kendime düşündüm ya girip napcam oyundan sıkılıyorum lag'dan kufurlu konusanlar'dan vb nedenler'den..Girmedim ama kendıme hakim olamadım ertesi gün 2500 akçe aldım !istiyenlere dökümanını koyabilirim.
Anlatmak istedigim Sobee her ay müthiş bir şekilde para kaldırıyor bu oyundan,reklam yapmıyor,calısanlara para vermı'den paralar dırek cebine gidiyor bazı kişilerin bu kişiler'de yaw bukadar para geliyor zaten oyun mükemmel'dir diye oyuna girmek ne demek forumu acıp konulara bile bakmıyolardır.
Yaza Yaza Roman Olur,anlatmak istediklerim bunlar EGER İŞİ PARAYA DÖKÜCEKSENİZ SİZ KAPATIN OYUNU BİZ GENE SİZE YARDIMCI OLURUZ...!
Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler.. Konuda ki kısa uzun her yorumu tek tek okudum. Herkes haklı olarak düşüncelerini dile getirmişler.. Ama bende 5 yıllık bir oyuncu olarak İKV hakkında ki görüşlerimi dile getirmek istedim..
Bu oyunu açıldıgı günden beri oynuyorum. İlk basladıgım zamanlar sadece Eminönü sunucusu vardı ve orada baslamıstım. Herşey cok basitti o zamanlar daha sonra zamanlar geçtikce Meteor Bölgesi , Sivri Ada , Yeraltı vs. gibi değişik bölgeler getirilmeye baslandı.. İnanın eski bir oyuncu olarak söylüyorum ben şu oyunda en son 39 seviye zamanında keyif alıyordum. Şuan herşey o kadar cıkarcı o kadar paraya yönelik oldu ki yani ben gibi birçok eski oyuncu oyundan resmen sogumus durumda şuanda oyunda 5 yıllık oyuncu parmakla gösterilicek kadar azdır..
Yönetim acaba hiç mi düşünmüyor biz eski oyuncularımızı neden kaybediyoruz. Adamlar neden yıllarını verdikleri oyunlarını artık bırakma ihtiyacı duyuyorlar diye çünkü herşey artık maddiyata dönmüş durumda yani biz oyuncular yönetimin gözünde resmen sömürülmeye hazır kurbanlar gibiyiz..
Herkes lonca eklentisini bekledi lonca ile herşey daha güzel olucak oyun dahada heyecan kazanacak diye ama gelen lonca pasaportunun kutu ile birlikte verilmesi tam bir hayal kırıklıgı oldu. Bir arkadas demişti arkadas listesi arttırma, şikayet hakkı arttırma akçeyle oldu diye evet dediklerinde gerçekten cok haklı yani hangi bir yönetim oyuncuların ihtiyaclarını karsılayacakları ürünleri bu kadar paraya yönelik sunmaktadır.
Bazı arkadaslar diger oyunlar cok pahalı diyorlar ben büyük bir kısmını inceledim ve o oyunlarda eminim İKV'ye harcadıgım kadar parayı harcamazdım. Hesap etsem eminim ki İKV'ye yatırdıgım para milyarları bulmuştur ve sunuda belirtmek istiyorum ki ben daha 3 yıl önce kendi paramı kendim calısıp kazanmaya basladım. Ondan öncesi okul harclıklarımı biriktirip bu oyuna para yatırıyordum.. Ve cokta iyi hatırlıyorum öglenleri yemek yemeyip sırf ikv'de plus almak için para biriktiriyordum.. Biliyorum şimdi bir kaç kişi cıkıp oynamasaydın kimse sana zorla oyna demiyor gibi yorumlarda bulunacaktır. Evet haklılarda kimse zorlamada beni ben kendi istegimle yaptım onları..
Ama şu da var ki bu oyunda benim gibi yapan eminim binlerce kişi vardır ve bunları cogu insan zaman zaman forumda bu yaşananları dile getiriyorlar..
Peki siz sayın yönetim oyuncularınızın size karsı bu denli fedakarlıklarını bildiginiz halde neden hala oyunu para agırlıklı kılıyorsunuz.. Ve yatırılan onca paraya ragmen neden hala oyuncularınız bekledikleri gibi bir oyun sunmuyorsunuz bizlere sizlerin bu fedakarlıklar karsında yaptıklarınızın sence oyuncularınızın cektiklerine denk geldigibi düşünüyormusunuz ?
Ben size söylim oyuncuların fedakarlıkları ile yaptıklarınız tırnak kadar karsılamıyor. Biz bu oyuna yatırdıgımız parayı kendi oyunumuza harcanmasını istiyoruz diger yaptıklarınız oyunlara değil..
Açıkcası ben sunuda söylemek istiyorum. Ben 5 senelik emegimi 5 senemi verdigim su oyunu artık bırakıyorum ve yeni oyun arıyorum. Gördügüm her arkadasıma tavsiye edebilecegi oyun varmı diye soruyorum. Bana sen hangi oyunu oynuyorsun diye sordukların da İstanbul Kıyamet Vakti diyorum ve verdikleri cevaplarla resmen bu oyunu oynadıgıma pişman oluyorum. Adamlar diyor oda oyun mu adam akıllı skill yok, etkinlik yok hiçbir şey yok o oyunda diyorlar..
Şimdi sorarım size Sayın İKV Yönetimi,
Biz oyuncular bu yorumlardan utanırken siz bu oyunun kurucuları olarak bu yorumlardan yüzünüz kızarmıyor mu ???
Ben şahsi yorumlarımı yaptım.. Herkesin görüşleri farklıdır. Benim yorumlarım kimine dogru kimine yanlıs gelebilir ama bu benim fikrim arkadaslar lütfen bu saygı dolu konuyu saygıyla devam ettirelim...
BLuewolf 45 arkadaşın dediklerine tamamen katılıyorum..
Türk Oyunu oldugu heryerden belli oluyor herhalde nedemi Benim bildigim ilk başlarda kurulan oyunlar pek zor olmaz gün geçtikçe zor olur diye, ama tam tersi ikv'de işleniyor oyun gün geçtikçe daha'da kolaylasıyor.
Mevlüt Dinç'in acilen olagaüstü toplantı kararı alıp işini yapmayın yönetimdekileri arkadaşları cıkartıp yerlerine daha azimli ve oyuna tamamen faydası olucak arkadaşları alması gerekir.Öyle Yöneticiler Bira İçerken falan fotograf koyarak bu oyun yürümüyor..
Söylenecek cok şey var yazıyorum zaten aklıma gelenleri ama gerçekten birşeylerin mutlaka degiştirilmesi gerekir,pazar yeri ve pazar kurma bir oyunda neden olmaz ben hala şaşarım...
Türk Oyunu oldugu içinmi yoksa bizim yöneticilerimizin hiç bir şeye yaramadıgı içinmi gelişmiyor oyun pek anlam veremedim ...!
Hummer yazdı:Bu kadar uğraşıp emek vermişsiniz oyunun eksiklerini yazmışsınız ama boşuna kimsenin bizleri kâale aldığı yok.Anca okuyorlar, okuyorlar, okuyorlar...
konuların silinmemesi kâale alındığımizın işaretidir.Yoksa ticket sevdalısının birisi gelip kilit atması çok basit bir iştir.Üstlerden talimat gitmiş belliki.