yakında alırşırsın. bu oyun cıktıgından beri var olan ve cözülemeyen bi sorun. :ugeek:
zaten oyun kalabalık yerlerde yeterince kasmıyomuş gibi bide gidip silah yükseltme cıkardılar, cevrede parlayan silah olan oyuncular cok olursa oyun hemen cıglık atmaya başlıyo imdattt adam öldürüyolar diye :lol:
kaliteli yüksek özellikli bilgisayarın olsa bile bu fps düşmesi oluyor, olmuyo değil, tamamen oyunun suçu bu durum, ama genede gidip bu oyunu para verip oyniyoz bile bile bizede atık ... denir.
İkv Fps Düşüyor!
Re: İkv Fps Düşüyor!
nVidia ekran karti ile bu sorunu yasamayacaginizi tahmin ediyorum. Oyunda bu sorunu cozduk deseler bile yillardir cozulemeyen bir ati ( amd ) ekran karti sorunu var...
Ayrica dediginiz olaylar cogu sistemlerde oluyor... Maalesef IKV cok iyi bir sistem isteyen ama haketmeyen oyunlardan
Ayrica dediginiz olaylar cogu sistemlerde oluyor... Maalesef IKV cok iyi bir sistem isteyen ama haketmeyen oyunlardan
VaMoSxFeNeRR VaMoSBieNIV ııVaMoSBieNıı Zuhurr LegendxVaMoSBieN Cefakarkanarya
Beyaz Köşk
Beyaz Köşk
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Bedbaht grafik agirligindan kastin nedir? Herkesin ozellikle renk ve grafigi ile dalga gectigi ikvnin grafiklerini savunmak yanlis olur. 2005 Model 512 mb ramli p4 islemcili fx5500 ekran kartli pcde de oynayabiliyorum bu oyunu. Ahim sahim bi gereksinimi yok. Ama soyle bir problem var;
Lol oynayalar bilir tf yani team fight butun oyuncularin bi yerde topluca savasmasidir. Ve 2005 model bilgisayarimin ramini 2 gb yaptigimda bile fps normal zamanda 5-7 falandi. Ve yeni laptopumda lol oynarken tfde bile fps 60 dan asagi inmezken ikvde cemberlide yogun (!) bir grafik anida fps 53-54 oluyor. Cemberli onu kalabalikken 25-30. Sence de bariz bir anormallik yok mu? Lolde 60 tan asagi fps dusurmeyen, yeni oyunlari yuksek ayarlarda kasmadan oynatan laptop mu sorunlu savundugun ikv mi?
Aklinda soru isareti birakmayayim laptop ozellikleri;
Lenovo Z570
8 gb ram
2 gb nvidia gt540m gpu
2. nesil i5 cpu
750 gb sata hdd
w7 64 bit
Cevabini merakla bekliyorum.
Lol oynayalar bilir tf yani team fight butun oyuncularin bi yerde topluca savasmasidir. Ve 2005 model bilgisayarimin ramini 2 gb yaptigimda bile fps normal zamanda 5-7 falandi. Ve yeni laptopumda lol oynarken tfde bile fps 60 dan asagi inmezken ikvde cemberlide yogun (!) bir grafik anida fps 53-54 oluyor. Cemberli onu kalabalikken 25-30. Sence de bariz bir anormallik yok mu? Lolde 60 tan asagi fps dusurmeyen, yeni oyunlari yuksek ayarlarda kasmadan oynatan laptop mu sorunlu savundugun ikv mi?
Aklinda soru isareti birakmayayim laptop ozellikleri;
Lenovo Z570
8 gb ram
2 gb nvidia gt540m gpu
2. nesil i5 cpu
750 gb sata hdd
w7 64 bit
Cevabini merakla bekliyorum.
PIRASASAPI
- SAKULTA
- FareAdam Düşmanı
- Klan: Arzın Çocukları
Bana kalırsa İKV'de bulunan grafikleri ve renkleri aslında savunmamak yanlış olur.LoL, KO, M2 tarzı oyunlarda grafikler bana çizgi film gibi geliyor bilmem size de öyle geldi mi ? İKV grafikleri ise daha ele avuca alınabilir, gerçeksi bir yapıya daha çok benziyor.Bundan dolayı İKV grafiklerinin şahsi kanaatimce daha ağır olduğudur.Dolayısıyla diğer oyunların çok fazla iyi bir sisteme gerek kalmadan üst seviyede hizmet sunabilmesi bundan kaynaklıdır.ozaerdenn yazdı:Bedbaht grafik agirligindan kastin nedir? Herkesin ozellikle renk ve grafigi ile dalga gectigi ikvnin grafiklerini savunmak yanlis olur.
Bende 3 GB RAM 1 GB ekran kartı ile uzun bir süre oynuyordum.Ancak sürekli girdiğim ve zevk aldığım bir ölüm oyunu etkinliğinde hiç olmadık şekilde kasmaya başladı.Anormal bir şekilde kasınca sözüm meclisten dışarı, foruma direkt olarak "İKV kasıyor nasıl bir oyun bu ?" demek yerine yeni bir RAM ve yeni bir ekran kartı satın almayı düşündüm. 32 bit bir işletim sistemine sahip olduğum için RAM'i yükseltmek için 64 bit sistem kurmam gerekiyordu.Üşengeçliğimden dolayı bundan vazgeçip sadece 2 GB'lik bir ekran kartı satın aldım.Yaşadığım anormal kasmanın %75'lik kısmını artık yaşamıyordum.Şuan 3 GB RAm ve 2 GB ekran kartı kullanıyorum ki sizin donanımlarınız benimkilerden daha iyi.İKV'de kasma, donma vb. gibi olaylarda en kötü benim yaşadıklarımı yaşarsınız hoş ben çok çok büyük, anlatıldığı kadar vahim durum yaşamadım.Yani sizinde bu durumda çok çok kötü durumda olmanız söz konusu dahi olamaz.ozaerdenn yazdı:yeni oyunlari yuksek ayarlarda kasmadan oynatan laptop mu sorunlu savundugun ikv mi?
Hâlihazırda yaşanılan 15 20 saniyelik donmalar zaten bilgisayarınızdan kaynaklanmıyor, herkes aynı sıkıntıyı çekiyor olduğu için oyunda bir LAG yaşanmış oluyor.İKV'nin diğer oyunlara göre grafiklerinin daha iyi ve daha ağır olduğu için -LAG dışında- ufak sıkıntıları yaşamanız normal.Bu sıkıntılara Çemberlitaş'ın önüne gittiğiniz andaki saniyelik donmaları örnek verebiliriz.Benim görüşlerim bu yönde ama gönül isterdi ki uzman kişilerle bu konuyu tartışalım, daha doğru sonuca ulaşalım.
Bu oyunda kasma yaşamak istemeyenler ve doğru düzgün oynamak isteyenler için kısa ve öz;
(Minimum Sistem)
i3 İşlemci
4 GB Ram
120 GB SSD
1 GB Ekran Kartı (256 Bit)
İşlemciye uygun Anakart (Sata 3 destekli)
Fiber İnternet (Şart)
(Minimum Sistem)
i3 İşlemci
4 GB Ram
120 GB SSD
1 GB Ekran Kartı (256 Bit)
İşlemciye uygun Anakart (Sata 3 destekli)
Fiber İnternet (Şart)
Emekli İKV Oyuncusu...
xDaNGeRxTRoJeNx - Eminönü
Saffet Yılmaz
- ROckStarGAMES
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
Crysis 3'ü tüm Hight'de 30 FPS'de alıyorum. İKV 25 FPS fark bu 
- IxMehmetcikxI
- Cin Avcısı
- Lonca: Return OfThe Kings
BeDBaHT yazdı:Bana kalırsa İKV'de bulunan grafikleri ve renkleri aslında savunmamak yanlış olur.LoL, KO, M2 tarzı oyunlarda grafikler bana çizgi film gibi geliyor bilmem size de öyle geldi mi ? İKV grafikleri ise daha ele avuca alınabilir, gerçeksi bir yapıya daha çok benziyor.Bundan dolayı İKV grafiklerinin şahsi kanaatimce daha ağır olduğudur.Dolayısıyla diğer oyunların çok fazla iyi bir sisteme gerek kalmadan üst seviyede hizmet sunabilmesi bundan kaynaklıdır.ozaerdenn yazdı:Bedbaht grafik agirligindan kastin nedir? Herkesin ozellikle renk ve grafigi ile dalga gectigi ikvnin grafiklerini savunmak yanlis olur.
Bende 3 GB RAM 1 GB ekran kartı ile uzun bir süre oynuyordum.Ancak sürekli girdiğim ve zevk aldığım bir ölüm oyunu etkinliğinde hiç olmadık şekilde kasmaya başladı.Anormal bir şekilde kasınca sözüm meclisten dışarı, foruma direkt olarak "İKV kasıyor nasıl bir oyun bu ?" demek yerine yeni bir RAM ve yeni bir ekran kartı satın almayı düşündüm. 32 bit bir işletim sistemine sahip olduğum için RAM'i yükseltmek için 64 bit sistem kurmam gerekiyordu.Üşengeçliğimden dolayı bundan vazgeçip sadece 2 GB'lik bir ekran kartı satın aldım.Yaşadığım anormal kasmanın %75'lik kısmını artık yaşamıyordum.Şuan 3 GB RAm ve 2 GB ekran kartı kullanıyorum ki sizin donanımlarınız benimkilerden daha iyi.İKV'de kasma, donma vb. gibi olaylarda en kötü benim yaşadıklarımı yaşarsınız hoş ben çok çok büyük, anlatıldığı kadar vahim durum yaşamadım.Yani sizinde bu durumda çok çok kötü durumda olmanız söz konusu dahi olamaz.ozaerdenn yazdı:yeni oyunlari yuksek ayarlarda kasmadan oynatan laptop mu sorunlu savundugun ikv mi?
Hâlihazırda yaşanılan 15 20 saniyelik donmalar zaten bilgisayarınızdan kaynaklanmıyor, herkes aynı sıkıntıyı çekiyor olduğu için oyunda bir LAG yaşanmış oluyor.İKV'nin diğer oyunlara göre grafiklerinin daha iyi ve daha ağır olduğu için -LAG dışında- ufak sıkıntıları yaşamanız normal.Bu sıkıntılara Çemberlitaş'ın önüne gittiğiniz andaki saniyelik donmaları örnek verebiliriz.Benim görüşlerim bu yönde ama gönül isterdi ki uzman kişilerle bu konuyu tartışalım, daha doğru sonuca ulaşalım.
Burda millete edebiyat mı yapıyon sen oyuna lag girdiğinde sövenlerin biride sen degilmiydin artis neymiş hatayı donanımlarda degilde ram ve ekran kartı ile çözecekmişisiz yönetime girdin die yönetim savunma ayaklarına yatma qq kendin gibi ol 2dk düzgün yorum at.
-Siyah, Artık en temiz renk!
-
- İskele Babası
-
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Şehr İ Sancak
Buhara yazdı: ↑12 Şub 2012 15:06 Diğer online oyunlardan farklı olarak ikv de eminönü bankadan geçerken fps düşüşü yaşıyorum(boş alanlarda 62 ye kadar yükseliyor dolu alanlarda 23 13 kadar geriliyor.)ve klan savaşları yapılırken haliyle bir çok oyuncu ile birlikte haraket etmek gerkiyor ama bir türlü rahat bir oyun oynayamıyorum etrafımdakilerin sayısı 10 kadar ya var ya yok ama halen fps acayip şekilde düşüyor kasmalar oluyor hatta bazen 3-4 sn kadar takılmalar oluyor...
Diğer bir çok oyunda testler yaptım ancak bu kadar fps düşüşü yaşamadım ve daha kalabalık ortamlarda bile çok akıcı şekilde oyunumu oynaya bilirken ikv de bu takılmalar meydana geliyor bu durum eskiden de vardı ancak son zamanlar baya çoğaldı bu kadar gözüme çarpmıyordu ama klanlar arası savaşlarda acayip şekilde kötü bir durum oluşturuyor ve acayip derecede rahatsızlık verici bundan önce acılan lag donma ve kasma ile ilgili bütün konulara göz gezdirdim ama windows xp kullanıcısıyım bilgisayarım başladığı anda 22 işlem gözüküyor görev yöneticisinde windows en iyi performs için ayarlanmış durumda ve oyunu başlatırken gamebosster programı ile acıyorum ama hiç bir faydası olmuyor.. İnternetim 8mbit hız testlerinde yaklaşık olarak 14.10 mps gibi değerler alıyorum bilgisayarımda directx 9 un en son sürümü yüklü ekran kartımın en son güncel driver yüklü durumda... Pc Özelliklerim Şöyle :
1-)Amd Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.91Ghz
2-)2 GB RAM
3-)ATI Radeon HD 3600 512.0 MB Ekran kartı
4-)Windows XP Professional Sp3
İkv bilgisayar sınıcısında pc mi test ettim ve onay aldım ben aklıma gelebilecek butun ayarları yaptım bütün kısıtlamaları yaptım olmuyor bir türlü kasma sorununu çözemedim yöneticiler benim ne yapmam lazım neyim eksik bu kasmalardan nasıl kurtulabilirim Bu arada hazır konu açmışken sunuda yazayım görmeyen ve bu sorundan muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olur inş...
Şu meşşur ekran kararma sorunu bende vardı baya can sıkıcı bir sorundu ama bu sorunun çözümünü forum konularına bakarken gördüm uyguladım ve etkileyici bir sonuç aldım tamamen kurtuldum Bu konu hakında ARZLODOS adlı kulanıcıya teşşekkür ediyorum konu linkini veremicem ancak çözümü paylaşmak istiyorum...Tekrar ARZLODOS a tşkler...
Kasma ve takılma sorunlarım devam ediyor bu sorunu nasıl çözerim yardımlarınızı bekliyorum