İkv Fps Düşüyor!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

İkv Fps Düşüyor!

Mesaj gönderen Buhara »

Diğer online oyunlardan farklı olarak ikv de eminönü bankadan geçerken fps düşüşü yaşıyorum(boş alanlarda 62 ye kadar yükseliyor dolu alanlarda 23 13 kadar geriliyor.)ve klan savaşları yapılırken haliyle bir çok oyuncu ile birlikte haraket etmek gerkiyor ama bir türlü rahat bir oyun oynayamıyorum etrafımdakilerin sayısı 10 kadar ya var ya yok ama halen fps acayip şekilde düşüyor kasmalar oluyor hatta bazen 3-4 sn kadar takılmalar oluyor...
Diğer bir çok oyunda testler yaptım ancak bu kadar fps düşüşü yaşamadım ve daha kalabalık ortamlarda bile çok akıcı şekilde oyunumu oynaya bilirken ikv de bu takılmalar meydana geliyor bu durum eskiden de vardı ancak son zamanlar baya çoğaldı bu kadar gözüme çarpmıyordu ama klanlar arası savaşlarda acayip şekilde kötü bir durum oluşturuyor ve acayip derecede rahatsızlık verici bundan önce acılan lag donma ve kasma ile ilgili bütün konulara göz gezdirdim ama windows xp kullanıcısıyım bilgisayarım başladığı anda 22 işlem gözüküyor görev yöneticisinde windows en iyi performs için ayarlanmış durumda ve oyunu başlatırken gamebosster programı ile acıyorum ama hiç bir faydası olmuyor.. İnternetim 8mbit hız testlerinde yaklaşık olarak 14.10 mps gibi değerler alıyorum bilgisayarımda directx 9 un en son sürümü yüklü ekran kartımın en son güncel driver yüklü durumda... Pc Özelliklerim Şöyle :
1-)Amd Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.91Ghz
2-)2 GB RAM
3-)ATI Radeon HD 3600 512.0 MB Ekran kartı
4-)Windows XP Professional Sp3
İkv bilgisayar sınıcısında pc mi test ettim ve onay aldım ben aklıma gelebilecek butun ayarları yaptım bütün kısıtlamaları yaptım olmuyor bir türlü kasma sorununu çözemedim yöneticiler benim ne yapmam lazım neyim eksik bu kasmalardan nasıl kurtulabilirim Bu arada hazır konu açmışken sunuda yazayım görmeyen ve bu sorundan muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olur inş...
Şu meşşur ekran kararma sorunu bende vardı baya can sıkıcı bir sorundu ama bu sorunun çözümünü forum konularına bakarken gördüm uyguladım ve etkileyici bir sonuç aldım tamamen kurtuldum Bu konu hakında ARZLODOS adlı kulanıcıya teşşekkür ediyorum konu linkini veremicem ancak çözümü paylaşmak istiyorum...Tekrar ARZLODOS a tşkler...

Resim

Kasma ve takılma sorunlarım devam ediyor bu sorunu nasıl çözerim yardımlarınızı bekliyorum
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: İkv Fps Düşüyor!

Mesaj gönderen SAKULTA »

Oyunumuzun grafiklerinin ağırlığı nedeniyle yanınızda 10 kişi bile olsa kasma durumu görülmektedir.KO'da karekterimde en ufak bir kasma,lag vb. olmazken İKV'de bende bu sorunları yaşıyorum.Eminönü'nden Meteor Bölgesi'ne geçerken oradaki bütün canavarların,NPC'lerin detaylarını aynı anda yüklemiş oluyoruz, diğer oyunlarda ise sadece görüş alanındakilerin detaylarını yüklemiş oluyoruz.Tabii bu örnek yazılımla ilgili fazla bilgisi olmayan bir kişi için basitçe anlatımdır.Yazılım olarak ise tanımı daha derindir.

Öncelikle öğrenelim nedir bu FPS ?
FPS bilgisayarınızın ekran kartı, ram, işlemci vs. gibi parçalarına bağlı olarak değişen bir değerdir. Frames Per Second yani saniyede kare yakalama hızı olarak tanımlanabilir.

FPS ne işe yarar ?
Fps adından da anlaşılacağı gibi oyunlarda ekranda gördüğünüz kareleri algılama hızıdır. Fps'niz ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir, çünkü düşük FPS ile oynarken oyunun akıcılığının kaybolması, yavaşlama gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

FPS nasıl yükseltilir ?
Fps yükseltmek için öncelikle kaliteden biraz ödün vermek zorundayız. Çünkü oyun ne kadar çok değer göstermek zorunda kalırsa fps'niz de o kadar düşer.

Bilgisayarlarda herşey bir zincir halindedir.Zincirin tek bir halkası dahi zayıf ise o zincir oradan kopabilir.FPS'nin bilgisayarın parçalarına bağlı olarak değişen bir değer olduğunu öğrenmiştik.O yüzden bütün parçalarımızı en üst düzeyde kaliteli tutmalıyız.
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Buhara »

BeDBaHT yazdı:Oyunumuzun grafiklerinin ağırlığı nedeniyle yanınızda 10 kişi bile olsa kasma durumu görülmektedir.KO'da karekterimde en ufak bir kasma,lag vb. olmazken İKV'de bende bu sorunları yaşıyorum.Eminönü'nden Meteor Bölgesi'ne geçerken oradaki bütün canavarların,NPC'lerin detaylarını aynı anda yüklemiş oluyoruz, diğer oyunlarda ise sadece görüş alanındakilerin detaylarını yüklemiş oluyoruz.Tabii bu örnek yazılımla ilgili fazla bilgisi olmayan bir kişi için basitçe anlatımdır.Yazılım olarak ise tanımı daha derindir.

Öncelikle öğrenelim nedir bu FPS ?
FPS bilgisayarınızın ekran kartı, ram, işlemci vs. gibi parçalarına bağlı olarak değişen bir değerdir. Frames Per Second yani saniyede kare yakalama hızı olarak tanımlanabilir.

FPS ne işe yarar ?
Fps adından da anlaşılacağı gibi oyunlarda ekranda gördüğünüz kareleri algılama hızıdır. Fps'niz ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir, çünkü düşük FPS ile oynarken oyunun akıcılığının kaybolması, yavaşlama gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

FPS nasıl yükseltilir ?
Fps yükseltmek için öncelikle kaliteden biraz ödün vermek zorundayız. Çünkü oyun ne kadar çok değer göstermek zorunda kalırsa fps'niz de o kadar düşer.

Bilgisayarlarda herşey bir zincir halindedir.Zincirin tek bir halkası dahi zayıf ise o zincir oradan kopabilir.FPS'nin bilgisayarın parçalarına bağlı olarak değişen bir değer olduğunu öğrenmiştik.O yüzden bütün parçalarımızı en üst düzeyde kaliteli tutmalıyız.
Sizce grafik ayarları varsayılan olarak ayarladıktan sonra benim pcim için bu fps düşmesi normalmıdır?Bilgisayarım özelikleri yukarıda yazdım fps düşmesi bu donamımlar ile normalmıdır iyi forumlar
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen SAKULTA »

İKV'deki tüm oyuncularda aşağı yukarı sizin donanımlarınıza sahiptir.Donanımlarınız tabii ki güzeldir, KO , WoW vb. oyunlarda gayet iyi iş görebilir ancak bizim oyunumuzun grafiklerinin ağırlıkları,boyutları büyük yer kapladığından dolayı pek de yeterli değildir.Az önce dediğim gibi bütün oyuncularda 3 aşağı 5 yukarı aynıları olduğu için kasma,donma,lag vb. herkes de olmaktadır ve bu suç tamamen oyunun üzerine yıkılmaktadır.Eğer gerçekten muhteşem düzeyde bir bilgisayar sahibi bir oyuncu oyunu olsaydı donmalar olmayacaktı.Bakın lag demiyorum lag tamamen farklı bir olaydır ancak ufak donmalar bankaya giderken kasmalar vb. bunların hepsi bilgisayarınız ve internetinizin hızı dolayısıyla meydana gelir.Ufak kasma,donma vb. olaylarında lag diye lanse edilmesinden dolayı herşey lag olarak algılanmaktadır.Lag, oyundan dolayı bir gecikmedir.
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Buhara »

BeDBaHT yazdı:İKV'deki tüm oyuncularda aşağı yukarı sizin donanımlarınıza sahiptir.Donanımlarınız tabii ki güzeldir, KO , WoW vb. oyunlarda gayet iyi iş görebilir ancak bizim oyunumuzun grafiklerinin ağırlıkları,boyutları büyük yer kapladığından dolayı pek de yeterli değildir.Az önce dediğim gibi bütün oyuncularda 3 aşağı 5 yukarı aynıları olduğu için kasma,donma,lag vb. herkes de olmaktadır ve bu suç tamamen oyunun üzerine yıkılmaktadır.Eğer gerçekten muhteşem düzeyde bir bilgisayar sahibi bir oyuncu oyunu olsaydı donmalar olmayacaktı.Bakın lag demiyorum lag tamamen farklı bir olaydır ancak ufak donmalar bankaya giderken kasmalar vb. bunların hepsi bilgisayarınız ve internetinizin hızı dolayısıyla meydana gelir.Ufak kasma,donma vb. olaylarında lag diye lanse edilmesinden dolayı herşey lag olarak algılanmaktadır.Lag, oyundan dolayı bir gecikmedir.
Bu sorun ikv nini iyi optimize edilememesinden kaynakli bir problem anladıgım kadarıyla çünkü okadar ahım şahım grafikler yok ortada üst düzey bir bilgisayar sahip olmak herkez ister ve her oyun üst düzey pclerde çok daha iyi çalışır ancak onemli olan düşük sistemlerde de oyunun iyi performans vermesidir.Bu da optimizasyon dan geçer şöyle söyleyim grafik ayarları kısmında ayarlamlar konulmuş buradan yaptım her ayarda aynı sonucu alıyor almam nasıl acıklanabilir açaba?(DEV VE YÖNETİCLERDEN DE YORUM BEKLİYORUM)
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Buhara »

Yokmu bir şey yazacak tüm ayarları en düşüge getirsemde kasma ve donma yaşıyorum
Kullanıcı avatarı
TCaDaNaLi
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Pardonn

Mesaj gönderen TCaDaNaLi »

Merhaba kardeş bak o donma senin bilgisayarınla ilgisi yok yetkililer iyi biliyor ki bu günlerde oyunda lag sözkonusu yakında düzelteceklerini söylüyorlar ama bakalım.
TCaDaNaLı
Zawia
CeHeNNeMxKaBuS
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Buhara »

yokmu acıklıcak bir yetkili biri lag diyor biri pc nizden kaynaklanıyo diyor tüm grafik ayarlarını denedim ama aynı sonuç alıyorum aynı yerlerde aynı düşük fps degerleri alıyorum kasma yaşıyorum yetkili birinden acıklama bekliyorum :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Kullanıcı avatarı
SAKULTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen SAKULTA »

Buhara yazdı:yokmu acıklıcak bir yetkili biri lag diyor biri pc nizden kaynaklanıyo diyor tüm grafik ayarlarını denedim ama aynı sonuç alıyorum aynı yerlerde aynı düşük fps degerleri alıyorum kasma yaşıyorum yetkili birinden acıklama bekliyorum :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ben grafik ayarlarınızı düzeltip sonuç alırsınız demedim ancak donanımlarınızın bir üst modellerini alırsanız ufak donma kasma vb. olaylardan kurtulacağınızı belirttim.Şu sıralarda devam eden LAG sorunu ise bilgisayarınızla herhangi bir alakası yoktur.En azından bankaya giderken kasmasının oyunla herhangi bir alakası yoktur direkt olarak bilgisayarınızla alakası vardır.
Merhabalar,

Son zamanlarda sunucularımızda zaman zaman lag sorunu yaşandığına yönelik şikayetlere ilişkin farklı farklı oyun sunucularımızda birebir incelemelerimiz devam ediyor.

Yapılan gözlemler ve değerlendirmelerin sonucunda kısa bir süre zarfında bağlantı kaynaklı olmayan ve sunucu bazlı olması muhtemel gecikmeler için iyileştirmeler yapılacaktır.

Tüm İKV Camiasının bilgisine sunarız.

Buradada belirtildiği gibi sunucu bazlı muhtemel gecikmeler vardır ve bunlar düzeltilmeye çalışılmaktadır.Yazılımcının yazılım ile ilgili her türlü problemde mide ağrıları geçiriyor, her türlü aksaklıkta/gecikmede uykuları kaçar. Ülkemizin henüz gelişme aşamasındaki teknolojik altyapısının olumsuz getirileri bunların meydana gelmesindeki etkenlerdendir.
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Buhara »

BeDBaHT yazdı:
Buhara yazdı:yokmu acıklıcak bir yetkili biri lag diyor biri pc nizden kaynaklanıyo diyor tüm grafik ayarlarını denedim ama aynı sonuç alıyorum aynı yerlerde aynı düşük fps degerleri alıyorum kasma yaşıyorum yetkili birinden acıklama bekliyorum :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ben grafik ayarlarınızı düzeltip sonuç alırsınız demedim ancak donanımlarınızın bir üst modellerini alırsanız ufak donma kasma vb. olaylardan kurtulacağınızı belirttim.Şu sıralarda devam eden LAG sorunu ise bilgisayarınızla herhangi bir alakası yoktur.En azından bankaya giderken kasmasının oyunla herhangi bir alakası yoktur direkt olarak bilgisayarınızla alakası vardır.
Merhabalar,

Son zamanlarda sunucularımızda zaman zaman lag sorunu yaşandığına yönelik şikayetlere ilişkin farklı farklı oyun sunucularımızda birebir incelemelerimiz devam ediyor.

Yapılan gözlemler ve değerlendirmelerin sonucunda kısa bir süre zarfında bağlantı kaynaklı olmayan ve sunucu bazlı olması muhtemel gecikmeler için iyileştirmeler yapılacaktır.

Tüm İKV Camiasının bilgisine sunarız.

Buradada belirtildiği gibi sunucu bazlı muhtemel gecikmeler vardır ve bunlar düzeltilmeye çalışılmaktadır.Yazılımcının yazılım ile ilgili her türlü problemde mide ağrıları geçiriyor, her türlü aksaklıkta/gecikmede uykuları kaçar. Ülkemizin henüz gelişme aşamasındaki teknolojik altyapısının olumsuz getirileri bunların meydana gelmesindeki etkenlerdendir.
Bankaya giderken ve dolu yerlerde bulunurken fps düşmesi pcimden kaynaklı dedin evet bende gidip grafik ayarlarını kıstım zaten burda da buyuk bir sorun var ana sayfadaki sistem gereksinimleri bakın bide benim yukarıda verdigim sisteme bakın her türlü ayarlamayı yaptım en düşük de aynı noktada fps degerlerine baktım en yüksek grafik ayarlarında da aynı noktada fps degerine baktım aynı ne bir düşüş ne de bir artış eger bir oyun pcnızde kasıyorsa siz gidip ne yaparsınız grafik ayarlarnı düşürür oyununuza devam edersiniz bende aynısını yaptım inanın bana o ayarlar ile sadece görüntü kötüleşiyor dolu mekanlarda aynı fpsleri alıyorum sorun burada bence

“Genel Etkileşim” sayfasına dön