Ben sah değilimde sanırım sen biraz safsınmelihbey yazdı:Pardon ama bu kadar güzel bir konuya bu kadar saçma bir yorum yazıcak kadar saf mısın ??oguzhan98 yazdı:Diyanete hayatta göndermem filtreyi ailecek verdık diğerlerinede atıcam da , Diyanete bosuna atmayın Başbakanın parası çok zaten biraz verse bişey olmaz![]()
![]()
SomaLiye [500 Akce ] Yardım !
Re: SomaLiye [500 Akce ] Yardım !
Asilsavaşcı [ Ecel Getiren ]
:arrow: :arrow:YALNIZALPEREN yazdı:GoodfatheR yazdı:Bu mantığı hiç anlamıyorum arkadaş ! Senin kendi ülkende TÜRKİYE'de binlerce milyonlarca evsiz , aç , susuz , parasız , fakir karnını çöpten topladığı yiyeceklerle doyuran bir sıcak yemek için büyük çabalar sarf edecek insanımız varken gidip Somali'ye yardım etmenin mantığı nedir ? Sen ilk önce kendi ülkene gerekli faydayı sağla da ondan sonra başka ülkelere yardımda bulunursun !
Açlıktan ölen kaçtane insan gördün?Amerika'da bile fakir insan var.Bunu Afrika'da açlıktan ölen insanlar ile ne alakası var ?
Bu millet hep zayıf olanın, yardıma muhtaç olanın yanında oldu, yine de oluyor.Kalbinde merhamet olan herkes böyle düşünüyor.Bir günde yüzlerce çocuk açlıktan ölüyor ve hala fakirlikten bahsedebiliyorsunuz.Merhametiniz yoksa, merhameti olana da karışmayın!
Hayattaki tek pişmanlığım yersiz yere iyi olduğum anlardır..
Euronymous
Behexen
Watain
Euronymous
Behexen
Watain
- secret
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Aramızdan akıl matık sahibi bir arkadaş çıktı sonunda, Arkadaşlar yahu biz kendi ülkemizin sorunlarını çözdük mü ? işsiz, aç insan bizde yok mu ya ? ne kadar salak bir millet olduk , yok somaliye yardım yok filistine yardım. hele şu filistin olayını hiç anlamıyorum. arkadaş araplar dururken biz neden yardım götürüyoruz ha bire filistine şunu biri bana bir açıklasın ya ?GoodfatheR yazdı:Bu mantığı hiç anlamıyorum arkadaş ! Senin kendi ülkende TÜRKİYE'de binlerce milyonlarca evsiz , aç , susuz , parasız , fakir karnını çöpten topladığı yiyeceklerle doyuran bir sıcak yemek için büyük çabalar sarf edecek insanımız varken gidip Somali'ye yardım etmenin mantığı nedir ? Sen ilk önce kendi ülkene gerekli faydayı sağla da ondan sonra başka ülkelere yardımda bulunursun !

Oяіgіиαℓ ® Secretmissile
║▌│█│║▌║││█║▌│║█║
║▌│█│║▌║││█║▌│║█║
Gizlenmiş İçerikGöster
CTRL + W
Evet nıhayet bu konu buraya da tasındı demek.Sen kendı memleketınde neler olup bıtıgını bılmeden baskalarına nasıl yardım edebılırmısın soylermısın.Son yıllarda cınayet,hırsızlık,gasp,aıle ıcı sıddet,bosanma vs. gıbı olaylarda ulkende mutıs bır patlama var ve bunun genel sebebı ıse ekonomık sebebler.Kac ogrencı okulunu yarım bıraktı bılıyormusun kac ısyerı kapandı kac ınsan ıssız kaldı evıne bır lokma ekmek goturemedı. Dıyorsunuzkı orada ınsanlar aclıktan öluyorlar.Evet malesef bu acı bırsey ama bılmedıgın bır sey var orada onları ölduren gene kendı ırkları.Bilmıyorum kac tane somalılı tanıdın ama ınankı ben Burada baskenttımız Ankara da yeterınce tanıdım.
Kötülerin insanlığa zulüm ettiği bir zamanda,kalpleri kararmışların çığlık seslerini duymuyorsan,daha İNZAR gelmemiş demektir.
Gazapateşi Lycanx Gazapşifa İnzarr
Gazapateşi Lycanx Gazapşifa İnzarr
- delikanliyiz
- İri Fare Avcısı
Her yerde durumu kötü olan veya çok çok kötü olan kişiler var . Ama somalide insanlar zayıflıktan açlıktan susuzluktan yürüyemez durumdalar ve zaten o durumda olanlarda ölüyorlar. Bunu kendi ülkene etmiyosnda onlara ediyosun diye düşünen bir mantık bence gerçekleri görmek istemiyor. Bu tamamen insanlıkla alakalı. Somalide çocuklar susuzluktan hayvanların afedersiniz dışkısını yiyor , içiyor sizin bundan haberiniz varmı ? Yok siz oyununuzu oynayın saatlerce pc başında. Yemeğiniz hazırlanıyor harçlığınız cebinize konuyor. Siz anca herşeye siyaseti karıştırn. Allah ıslah etsin böyle düşünenleri nediyim :evil:
ronaldinhokan-delikanlıyız-xXKıLıÇUsTaSıXx-Sarılarınsülo-Sarılarınpert-Sarılarınreis (Eski Sahipleri)
- delikanliyiz
- İri Fare Avcısı
Ayrıca sunuda bi okuyun belki düşüncenizin yanlış olduğunu anlamanızı sağlar !
' Televizyon arıza yapmış, tamirci gelip TV nin arkasını açmış ki bir sürü ekmek kırıntısı...
Tabi kimin yaptığını hemen anlamışlar.
Evin dört yaşındaki yaramaz kızı.
Bu hangi ailemizde gerçekleşirse gerçekleşsin ilk göstereceğimiz tepki genellikle öfkeli bir davranıştır. Tamircinin yanında bağırır, çağırırız.
Fakat anne öyle yapmamış, çocuğuyla konuşmayı denemiş ve ekmek kırıntılarını neden oraya attığını öğrendiklerinden sonra hüngür hüngür ağlamaya başlamış.
Çocuk ekranda Afrika daki aç çocukları gördükçe mutfaktan ekmek alıp TV nin açık bulduğu tek yerinden,
arkasındaki ızgaralardan açlık çeken kardeşlerine ulaşması için içeri atıyormuş... ''
_ 4 yaşında hiçbir şeyden anlamayacağını düşündüğümüz bir çocuk bile kendince bazı anlamlar çıkarıp elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorsa biz bu işin neresindeyiz diye tekrar tekrar kendi vicdanımızı sorgulamamız gerekiyor diye düşünüyorum değerli arkadaşlarım..
' Televizyon arıza yapmış, tamirci gelip TV nin arkasını açmış ki bir sürü ekmek kırıntısı...
Tabi kimin yaptığını hemen anlamışlar.
Evin dört yaşındaki yaramaz kızı.
Bu hangi ailemizde gerçekleşirse gerçekleşsin ilk göstereceğimiz tepki genellikle öfkeli bir davranıştır. Tamircinin yanında bağırır, çağırırız.
Fakat anne öyle yapmamış, çocuğuyla konuşmayı denemiş ve ekmek kırıntılarını neden oraya attığını öğrendiklerinden sonra hüngür hüngür ağlamaya başlamış.
Çocuk ekranda Afrika daki aç çocukları gördükçe mutfaktan ekmek alıp TV nin açık bulduğu tek yerinden,
arkasındaki ızgaralardan açlık çeken kardeşlerine ulaşması için içeri atıyormuş... ''
_ 4 yaşında hiçbir şeyden anlamayacağını düşündüğümüz bir çocuk bile kendince bazı anlamlar çıkarıp elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorsa biz bu işin neresindeyiz diye tekrar tekrar kendi vicdanımızı sorgulamamız gerekiyor diye düşünüyorum değerli arkadaşlarım..
ronaldinhokan-delikanlıyız-xXKıLıÇUsTaSıXx-Sarılarınsülo-Sarılarınpert-Sarılarınreis (Eski Sahipleri)
Arkadaşlar bu yorumlar beni hayrete düşürdü.Somaliye niye yardım ediyoruz diyen insanların yorumu.Orada çölde 7 gün aç susuz mesafe kateden insanlar o yolculuk sırasında enzayıf cocuklarını bırakarak yoluna devam etmek zorunda iken bunlara niye el atalım diyorsunuz.Ben güzel ülkemde bu durumda bir insan görmedim şayet siz görüyorsanız o kişiye yardım etmeyin kimse demiyor.Ama bu kibirin bu vurdumduymazlıgın mantığını dayandığı düşünce yapısını çözemiyorum.Emin olun bu tarz düşünen insanın ülkesi için de faydası olucağı kanaatine sahip değilim.Şöyle ki bizden kavramı göreceli.Somaliyi uzak görüyorsan sana uzak ülkenin şehrini de uzak görürsün.O şehri uzak görüyorsan sana olan mahalleyi, sana uzak olan komşunu, sana uzak olan aile bireyini, ensonunda bir bakmışın kendinden başka kimseyi düşünmez olmuşsun.Onun için ihtiyaç sahibi bir insan görüyorsak müslüman olarak, bir türk olarak, osmanlının torunu olarak, insanlık görevi olarak ne dersen de ama o kişiye yardım etmek bizim görevimiz.Bugün ben somalideki insanlardan daha zor durumda olan bir insan göremiyorum ha siz görüyorsanız siz de o insanlara yardım edin.Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.
Mirxcutting
Mirxcutting

Bir arkadaş da filistine niye yardım ediyoruz diyor.Ey arkadaş sen eğer orda fosfor bombasıyla yanarak eli ayağı koparak, ölen kişileri gördükçe, tünel kazarak ihtiyaçlarını diğer ülkelerden temin etmeye çalışan insanlar gördükce vicdanın da kıpırdama olmuyorsa zaten yardım etme.Ama bırakın da vicdanı sızlayanlar sesini duyursun o garibanların!
Mirxcutting
Mirxcutting

- Ahixqirdap
- FareAdam Düşmanı
- Lonca: eSki bir AHİ...
Selamun Aleyküm...
Kendi ülkemizdeki insanlar diye yorum yazan arkadaşlarım...Şunu kavrayın Afrikadaki durum ile Türkiye deki durum çok farklıdır.Oradaki imkanlar daha kısıtlı 11 milyon insanın 5 milyonun açlık sınırında olması ne demektir bunu biriniz düşünebiliyor musunuz ? Türkiye de 35 milyon açlıkla boguşan insan var mı ? buradaki imkanlarla oradaki imkanları karşılaştırmak tartışmak çok saçma....
Size HZ.Ömer in kendi agzıyla söylemiş oldugu sözü brauay yazıyorum anlayana =>
'' Dağ başında bir kurt kuzuyu parçalayıp yese Allah ( C.C ) bunun hesabını mahşerde kulu Ömer den sorar '' diyor.Ne alakası var demeyin orda açlıktan hakkın rahmetine kavusan kardeşlerimizin hesabı bizden sorulur.Çünkü buraya yorum yazan 1 tane arkadaşım bile 1 gün aç yatmamıştır.Nefsinizi sorgulayın biraz vicdanınızı yoklayın....
SaygılaR...
Kendi ülkemizdeki insanlar diye yorum yazan arkadaşlarım...Şunu kavrayın Afrikadaki durum ile Türkiye deki durum çok farklıdır.Oradaki imkanlar daha kısıtlı 11 milyon insanın 5 milyonun açlık sınırında olması ne demektir bunu biriniz düşünebiliyor musunuz ? Türkiye de 35 milyon açlıkla boguşan insan var mı ? buradaki imkanlarla oradaki imkanları karşılaştırmak tartışmak çok saçma....
Size HZ.Ömer in kendi agzıyla söylemiş oldugu sözü brauay yazıyorum anlayana =>
'' Dağ başında bir kurt kuzuyu parçalayıp yese Allah ( C.C ) bunun hesabını mahşerde kulu Ömer den sorar '' diyor.Ne alakası var demeyin orda açlıktan hakkın rahmetine kavusan kardeşlerimizin hesabı bizden sorulur.Çünkü buraya yorum yazan 1 tane arkadaşım bile 1 gün aç yatmamıştır.Nefsinizi sorgulayın biraz vicdanınızı yoklayın....
SaygılaR...
SeniNn aDını aNmamaK ßiR $aRtıDıR DoStLuqumuNn...
Eski Bir AHİ neferiydi --->>
ıılaLqoSlıı ( savaşçı )
ıIıGiRDaPıIı ( büyücü )
ıIıAyBaRıIı ( savaşçı )
Eski Bir AHİ neferiydi --->>
ıılaLqoSlıı ( savaşçı )
ıIıGiRDaPıIı ( büyücü )
ıIıAyBaRıIı ( savaşçı )
yarın birgün bizim başımıza kuraklık,savaş gibi durumlar gelse bize yardım gelickmi merak ediyorumsecret yazdı:Aramızdan akıl matık sahibi bir arkadaş çıktı sonunda, Arkadaşlar yahu biz kendi ülkemizin sorunlarını çözdük mü ? işsiz, aç insan bizde yok mu ya ? ne kadar salak bir millet olduk , yok somaliye yardım yok filistine yardım. hele şu filistin olayını hiç anlamıyorum. arkadaş araplar dururken biz neden yardım götürüyoruz ha bire filistine şunu biri bana bir açıklasın ya ?GoodfatheR yazdı:Bu mantığı hiç anlamıyorum arkadaş ! Senin kendi ülkende TÜRKİYE'de binlerce milyonlarca evsiz , aç , susuz , parasız , fakir karnını çöpten topladığı yiyeceklerle doyuran bir sıcak yemek için büyük çabalar sarf edecek insanımız varken gidip Somali'ye yardım etmenin mantığı nedir ? Sen ilk önce kendi ülkene gerekli faydayı sağla da ondan sonra başka ülkelere yardımda bulunursun !
Dismotixfireman==>KaPTaNYaĞıZ[/center]