SLOGAN ETKİNLİĞİ HK. İlgililerin Dikkatine!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
fuzulisifa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: SLOGAN ETKİNLİĞİ HK. İlgililerin Dikkatine!

Mesaj gönderen fuzulisifa »

rezillik başka bir şey değil
teşkilat uşağı olma domuza katıl rahatla
bu ne :cry:
Ölünüz,diriniz hergün biriniz, birgün hepiniz yüce domuza yandaşlık edeceksiniz.
allah için söyleyin resmen dalga geçiyorlar ya

ya ben ne diyim size
vereceğiniz ödülün peşinde değiliz
dürüst davranın bir parça yeter
slogan öyle değil böyle olur

BİR DÜZEN TUTTURMUŞ GÜLÜM SERİN DE VERİR YELPAZE
ONUN NE UMURUNDA OLSA DA REZİL RÜSVA KEPAZE
İKV'NİN BİR DESTAN OLMASINA NE DERSİN?
LİNKE TIKLA
viewtopic.php?t=71530

KUKLACI Fuzuliii
TEŞKİLAT Fuzuli
TILSIM Fuzulişifa
Kullanıcı avatarı
Kemalizm
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Kemalizm »

Sahcihan yazdı:
tatar88 yazdı:Merhaba arkadaşlar,

Biilindiği gibi 19-23 temmuz arasında slogan etkinliği için katılımlar yapıldı ve nihayet bugün katılım sağlayan oyuncuların yazdığı sloganlar arasından seçilenler oldu ve oylamaya sunuldu.

Oylamaya sunulan sloganlara baktığımız zaman , seçilenlerin bir kısmının çok alelade , durağan ve sıradan kelimelerle oluşmuş cümlelerden ibaret olduğu , manasız ve cümle yapısı da bir o kadar bozuk kelime dizimlerinin yan yana getirilmesiyle oluşturulmuş sloganlar olduğu, ilk okul Türkçe dersine girmiş herkes tarafından rahatlıkla farkedebilecek düzeyde.

Peki biz bu hataları ve sıradanlığı gördüğümüz halde , bu kadar kolay bir etkinlikte slogan seçimi görevine talip olan ekipteki insanların bu kadar bariz yanlışa nasıl düştüğünü sormak istiyorum.

Bakın arkadaşlar oyunda yöneticilik yapmak, forumda adminlik yapmak başka birşeydir, kelime ve mana üzerine seçim yapabilme kabiliyetine ve derinliğine sahip olmak bambaşka birşeydir.

Mesela işinin ehli olan bir kalıp ustasına tutup bize bir heykel yap diyemezsiniz, çünkü onun yapabileceği iş daha yüzelsel ve kalıpsaldır fakat bir mimar işin en ince detayını ve kimsenin düşünmeyeceği derinliği heykeline kazandırabilir.

Bu yapılan slogan seçimlerinde görev alan ekipteki insanların oyun için ya da forum içindeki liyakatlarını bilemiyorum, mutlaka iyi birşeyler yapıyorlardır, en azından küfür edene gereksiz konu açana müdahale ediyorlardır görevleridir fakat slogan seçimini yapabilmek öyle forumda , oyunda görev almaya benzemez, öncelikle lugata sahip olmak gerekir , kelimelerin derinliğini farkedebilme en azından cümle dizimlerindeki anlatım bozukluğunu idrak edebilme...

Şimdi oylamaya sunulan bazı sloganları ve eleştirilerimi yazacağım,gerekli düzeltmeyi en azından bu yazıyı okuyunca yapacaklarını umuyorum.

''maceraya başladığında mutlu olmuştun ilk maaşınla, peki ikinciyi ne zaman alacaksın?''

Bu slogan için pek birşey söylemeye gerek yok aslında, ne konuyla alakası var, ne de slogan özelliği taşıyor.Neye göre bunu seçtiniz açıklayın!

''Sinsi teşkilat'tan kaçın, adil ve dürüst davranan DOMUZ'A KATILIN !!!''

Virgülden önceki kelimede 'kaçın' yazılırken devamında 'katılın' yazıyor, ilk yazılan tekil bir anlam ifade ederken ikinci yazılan çoğul bir anlam ifade ediyorki bu da anlatım bozukluğuna neden olmakta.Bunu farkedemeyen bir seçim ekibi olabilir mi ?Ayrıca kurulan cümlenin sıradanlığı da cabası!

Aralarında bir kaç eli yüzü düzgün slogan var gerisi sıradan , durağan ve slogan denebilecek bir özellik taşımayan cümle yığınlarından ibaret.Bunu biz farkedebiliyorken , slogan seçim ekibi nasıl farketmedi.yoksa aralarında hiç mi ilk okul mezunu yok ?

Son olarak kendi yazdığım sloganı yazıyorum , birinci olmak gibi bir iddiam söz konusu değil, çünkü oylamaya göre seçimler oluyor fakat yazdığım, üzerinde düşündüğüm sloganın hem çarpıcı hem de oylamaya sunulanlara nazaran daha anlamlı olduğunu iddia ediyorum.

Sloganım:Karanlığın hükmüyle yozlaşma , domuzun yolundan şaşma!

Yapılan yanlışın en kısa sürede düzeltilmesini rica ediyorum.
Slogan; kısa ve çarpıcı propaganda sözüdür. Etkinliğimizde MC Domuz; teşkilata karşı bir alternatif olarak ortaya çıktığı için propagandası yapılması hedeflenmiştir. Nitekim seçilen sloganlarda bu yöndedir. Sloganlar hazırlayana özgüdür. Herkesin beğenisine hitap etmek zorunda değildir. Önemli olan sloganın anlaşılır, akılda kalıcı olması ve dikkat çekmesidir. Örneğin 118 80 reklamı bu reklamın çoğu kişinin hoşuna gittiği söylenemez, ancak iticilik yönüyle ulaşılmak istenilen hedefe ulaşmıştır.

Seçilen sloganlara gelirsek MC Domuz yerin metrelerce altında, gizemli bir lider, bir politikacı, iş adamı, insan sarrafı “Domuz” tarafından kurulan bu küçük kent, yeraltının zengin kaynaklarından nemalanmak amacı ile inşaa edilmiştir. Burayı ve bütün yeraltını ziyaret edebilmek, Domuz’un iznine bağlıdır. Domuzkent’te kendisine bağlı çok sayıda adam bulunan Domuz, politik hayatının önemli kampanyalarını da burada organize eder. Domuz teşkilat ve teşkilatın siyasetine ters bir kişiliktir, bir muhalefettir. Kendi dünyası, kendi gücü, kendi parası vardır. Seçilen sloganlar MC Domuz'un hedeflerine yönelik hazırlanmış sloganlardır. Konu içeriği ile uyuşmaktadır.
Bilginize.

Slogandan anlamıyosunuz bu yüzdende reklamcılık yönünüz sıfır 700bn kişi oynuyo diyosunuz ya 10 bin zor çıkar oda varya 4 seneki oyunculardır.
Kapı çalar

Açarasın

Jandarmaları görürüsün karşında

Derler ki ''Oğlun''

Gerisini anlarsın ve sadece 2 kelime dökülür ağzından;

VATAN SAĞOLSUN
Kullanıcı avatarı
VBMaSTeR
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Seyr-i Beka

Mesaj gönderen VBMaSTeR »

fuzulisifa yazdı:rezillik başka bir şey değil
teşkilat uşağı olma domuza katıl rahatla
bu ne :cry:
Ölünüz,diriniz hergün biriniz, birgün hepiniz yüce domuza yandaşlık edeceksiniz.
allah için söyleyin resmen dalga geçiyorlar ya

ya ben ne diyim size
vereceğiniz ödülün peşinde değiliz
dürüst davranın bir parça yeter
slogan öyle değil böyle olur

BİR DÜZEN TUTTURMUŞ GÜLÜM SERİN DE VERİR YELPAZE
ONUN NE UMURUNDA OLSA DA REZİL RÜSVA KEPAZE
Ezik yönetime bir google arama sonucu;

http://www.google.com.tr/#hl=tr&sa=X&ei ... 40&bih=799

Bu linke tıklayan herkez yönetimin gerçekten cehalettten ezildiğini, gündemden uzak ve ÖZGÜN kavramının ne demek olduğunu bilmediklerini çok iyi anlıyacaktır.
Bugünü iple çekiyordum çünkü yemin olsun ki bunu oraya seçip koyacaklarını çok iyi biliyordum. Çünkü gündemden uzak şahıslar oldukları için hoşlarına gideceği kesindi !
VBMaSTeR - BuRRaQ

I will be Lodos Forever, Hopefully together....
Kullanıcı avatarı
Arugde
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Arugde »

Yorumlarınızın takibini yapabilmemiz için buradan iletebilir misiniz?
viewtopic.php?f=87&t=40195

Teşekkürler.

Sahcihan yazdı: Slogan; kısa ve çarpıcı propaganda sözüdür. Etkinliğimizde MC Domuz; teşkilata karşı bir alternatif olarak ortaya çıktığı için propagandası yapılması hedeflenmiştir. Nitekim seçilen sloganlarda bu yöndedir. Sloganlar hazırlayana özgüdür. Herkesin beğenisine hitap etmek zorunda değildir. Önemli olan sloganın anlaşılır, akılda kalıcı olması ve dikkat çekmesidir. Örneğin 118 80 reklamı bu reklamın çoğu kişinin hoşuna gittiği söylenemez, ancak iticilik yönüyle ulaşılmak istenilen hedefe ulaşmıştır.

Seçilen sloganlara gelirsek MC Domuz yerin metrelerce altında, gizemli bir lider, bir politikacı, iş adamı, insan sarrafı “Domuz” tarafından kurulan bu küçük kent, yeraltının zengin kaynaklarından nemalanmak amacı ile inşaa edilmiştir. Burayı ve bütün yeraltını ziyaret edebilmek, Domuz’un iznine bağlıdır. Domuzkent’te kendisine bağlı çok sayıda adam bulunan Domuz, politik hayatının önemli kampanyalarını da burada organize eder. Domuz teşkilat ve teşkilatın siyasetine ters bir kişiliktir, bir muhalefettir. Kendi dünyası, kendi gücü, kendi parası vardır. Seçilen sloganlar MC Domuz'un hedeflerine yönelik hazırlanmış sloganlardır. Konu içeriği ile uyuşmaktadır.
Bilginize.
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön