camia Eleştiri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
DarkShare
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Re: camia Eleştiri

Mesaj gönderen DarkShare »

Lathander yazdı:
DarkShare yazdı:
Lathander yazdı:
DarkShare yazdı: Arkadaşlar ikv camia'sını hakaret olmadan, kişisel tartışmaya dönüştürmeden, kısacası forum kurallarını uygun bir şekilde eleştirelim.

İlk eleştiriyi ben yapmak isterim:
İkv'nin yönetim kadrosu çok güçsüz kalıyor. Oyun içerisinde bir yöneticiye rastlayıp güzel bir sohbet etmek zor oluyor. Ayrıca forumda fikirlerimize karşılık vermenizi dilerim. Daha yönetim kadrosunun genişletilmesini ve daha ilgili bir hale gelmesini dilerim.

Yöneticilerimiz bu konu üstünde eleştirilerimize yorum yapıp, sevgi ve saygı içerisinde güzel bir sohbet ortamı oluşturmak isterim.
Görüşleriniz için teşekkürler,

Kadro noktasında, gerek fuarda gerek öncesinde yaptığımız (sizlerden gelen oyun içi forum ve destek önerilerinde) değerlendirilmesi neticesinde kadromuzu geliştirmeye başladık. Yetkilendirme söz konusu olunca maalesef işimiz zorlaşıyor. Evet takımımızdaki yani İKV'deki oyuncularımızın çoğuna güveniyoruz. Bunun en büyük örneği Sobee'de çalışan ben ve gönüllü destek veren tüm takımımız birer İKV oyuncusu yada oyuncusuydu.
Özellikle oyun içinde yetki sahip olarak bulunmak ve oyuncularımızla iletişime geçmek kimi durumlarda oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Aynı anda onlarca hatta etkinliklerde yüzlerce kişi ile yazışmak ve hatta onların tepkilerine maruz kalmak gibi oldukça sabır gerektirmektedir. Bu yüzden özellikle söz konusu GM seçimi olunca çok daha seçici ve dikkatli olmak zorundayız. Şu an sizlerden gelen oyun içinde yetkili ile iletşime geçme,destek işlemlerinin hızlandırılması ve etkinliklerin daha da genişletilerek devam edilmesi isteği için kadromuzu genişletiyoruz. Bunun örneği olarak 3 yeni GM arkadaşımızı gösterebilirim.
Yazınızı okuduktan sonra aklıma bir şey geldi. Hepimiz sizlerin yoğun olduğunu biliyoruz. Bunun için sorularımıza yanıt vermekte zorlanıyorsunuz. Peki, oyun hakkında gerçekten bilgili olan, tüm sunucularda her şeyi bilen kişileri seçip, onları güncel konular hakkında bilgilendirdekten sonra, günün belli saat'lerinde bize sunmanız mümkün olabilir mi? Böylece oyunda çok daha güzel bir sohbet ortamı açılmış olur. Forumda bilgilendirme tabii ki yapılıyor ama, dediğim gibi gerçekten yoğunsunuz ve binlerce insana birden yetişme olanağınız yok. İnsanlar forumda cevap alamadığı sorunlarında cevabını kolayca bulmuş olur.
Fikrimi değerlendirmeye alırsanız sevinirim.
Söylediğim gibi. GM yahut başka bir seviye olsun, adının başında yönetici olduğu anda aradığımız kriterlerde oyun bilgisi yada tecrübeden önce gelen şeyler var. Soğukkanlılık ve sabır gibi. Daha oyun için de yetki vermediğimiz kişilerde dahi sorun yaşadık. Bu konuda seçici olmamızın nedeni budur. Bu yüzden az önceki mesajımda yer alan fikrimiz ve planımız devam etmektedir.
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler... Bu konuda yeterli bilgiyi aldım.
Hadi bakalım.
BluECrY
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen BluECrY »

Merhabalar

Bir Çok Kişi Maden vb. Metaryaller için gerek oyun içi gerekse forumda Radikal hareketler uygulamakta ve şikayetlerini farklı bir biçimdede olsa bildirmektedirler.

Yine forum içerisinde maden vb meteryallerin fiyat araştırma tablosu var ve bir sunucuda pahalı olanın diğer sunucuda daha ucuz olduğunu gösteriyordu Tabikide oyun içinde serbest bir ekonomi şartları gecerli haliyle bunların olması oyuncu sayısı ve arz talep orantısından geciyor Karakterler için hesap aktarımı olduğu gibi sunucu aktarımı yada Sunucun dengelemesi dediğimiz sunucu birleşimi veyahut sunucu ayrılması gibi bir düzenleme yapılabilirmi ?

Eleştiri yada öneri olarak yazmak değil niyetim ama hepimiz biliyoruzki hayatta birşeylerin olması için başka bir şeylerin feda edilmesi veyahut değişmesi gerekir buda getiri ve götürüsünün hesaplanarak hangi dengede durduğuna bağlıdır Yönetimde sanırım bu dengede bizim isteklerimize cevap vermekte benimki Sadece Bir soru tabikide az önce bahsettiğim gibi bunun getirisi götürüsü nedir bilemem ve birde Yapılabilecek şeylerin sınırı vardır ve bu o sınır içerisindemi bunuda sadece İşimizi Görünce İYİ görmeyince KÖTü olan üst yönetim bilmekte.

Saygılarımla :)
Eminönü

BluECrY- Zeus -Mikail
Kullanıcı avatarı
DarkShare
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

BluECrY yazdı:Merhabalar

Bir Çok Kişi Maden vb. Metaryaller için gerek oyun içi gerekse forumda Radikal hareketler uygulamakta ve şikayetlerini farklı bir biçimdede olsa bildirmektedirler.

Yine forum içerisinde maden vb meteryallerin fiyat araştırma tablosu var ve bir sunucuda pahalı olanın diğer sunucuda daha ucuz olduğunu gösteriyordu Tabikide oyun içinde serbest bir ekonomi şartları gecerli haliyle bunların olması oyuncu sayısı ve arz talep orantısından geciyor Karakterler için hesap aktarımı olduğu gibi sunucu aktarımı yada Sunucun dengelemesi dediğimiz sunucu birleşimi veyahut sunucu ayrılması gibi bir düzenleme yapılabilirmi ?

Eleştiri yada öneri olarak yazmak değil niyetim ama hepimiz biliyoruzki hayatta birşeylerin olması için başka bir şeylerin feda edilmesi veyahut değişmesi gerekir buda getiri ve götürüsünün hesaplanarak hangi dengede durduğuna bağlıdır Yönetimde sanırım bu dengede bizim isteklerimize cevap vermekte benimki Sadece Bir soru tabikide az önce bahsettiğim gibi bunun getirisi götürüsü nedir bilemem ve birde Yapılabilecek şeylerin sınırı vardır ve bu o sınır içerisindemi bunuda sadece İşimizi Görünce İYİ görmeyince KÖTü olan üst yönetim bilmekte.

Saygılarımla :)
Pek mümkün olabileceğini sanmıyorum ama, iyi şanslar.
Hadi bakalım.
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Öncelikle Konuyu açan arkadaşa teşekkürler...
İKV Yönetiminin hızla büyüdüğü ve olası soru ve sorunlara daha hızlı cevaplar geldiğini çok rahat gözlemliyoruz.
Ancak şöyle bir durum var. Oyun içerisinde oyunun büyük bir bölümü bu forum sitesinden bi haber.
Bir çok kişi oyun içerisinde sorularına veya sorunlarına yanıt aramaya çalışıyor.
Oyun içerisinde Klan veya Bölge den bir konu üzerinde konuşulduğunda. Misalen Gerekli konu Forumda mevcuttur denildiğinde bir çok kişi forum sitesinin adresini bile bilmediğini görüyoruz.
Forumu takip eden kullanıcılar bir çok soruya cevap alabilirken misalen bu konu gibi.
Forumdan haberi olmayan kişiler ise oyunda Yönetici Tag ı ile kimseyi görmediğinden İKV de bir yönetim olmadığı kanısını devam ettiriyor. Söylediğiniz gibi Yönetici Tag ı verilmesi hususunda geçmişte yaşanan örnekler şimdiki seçimlerinizde sizleri daha çok seçici hale getirmiştir bunuda anlıyoruz.
Misalen Oyuncuları Foruma yönlendirmek adına bir etkinlik düzenlense veya Sunucu sohbetleri Forum üzerinden yapılsa ve bunun duyurusu Oyuna giriş Penceresinden duyurulsa nasıl olur?
Kullanıcı avatarı
DarkShare
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

HarunYILMAZ yazdı:Öncelikle Konuyu açan arkadaşa teşekkürler...
İKV Yönetiminin hızla büyüdüğü ve olası soru ve sorunlara daha hızlı cevaplar geldiğini çok rahat gözlemliyoruz.
Ancak şöyle bir durum var. Oyun içerisinde oyunun büyük bir bölümü bu forum sitesinden bi haber.
Bir çok kişi oyun içerisinde sorularına veya sorunlarına yanıt aramaya çalışıyor.
Oyun içerisinde Klan veya Bölge den bir konu üzerinde konuşulduğunda. Misalen Gerekli konu Forumda mevcuttur denildiğinde bir çok kişi forum sitesinin adresini bile bilmediğini görüyoruz.
Forumu takip eden kullanıcılar bir çok soruya cevap alabilirken misalen bu konu gibi.
Forumdan haberi olmayan kişiler ise oyunda Yönetici Tag ı ile kimseyi görmediğinden İKV de bir yönetim olmadığı kanısını devam ettiriyor. Söylediğiniz gibi Yönetici Tag ı verilmesi hususunda geçmişte yaşanan örnekler şimdiki seçimlerinizde sizleri daha çok seçici hale getirmiştir bunuda anlıyoruz.
Misalen Oyuncuları Foruma yönlendirmek adına bir etkinlik düzenlense veya Sunucu sohbetleri Forum üzerinden yapılsa ve bunun duyurusu Oyuna giriş Penceresinden duyurulsa nasıl olur?
Açıkçası fikrini çok beğendim. Sen ilk önce insanlara bilginin kaynağını göstermemiz gerektiğini söylüyorsun, kesinlikle hakılısın oyun içinde o kadar saçma sorulara rastlıyoruz ki bu senin düşünceni yeterince kanıtlıyor. Sonrasında sunucu-sunucu sohbet kanalları oluşturulması gerektiğinden bahsettin, yeterince düşünülürse yöneticilerinde bu konu üzerinde zorlanmayacağından eminim. Tamamen arkanda duruyorum.
Hadi bakalım.
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

DarkShare yazdı: Açıkçası fikrini çok beğendim. Sen ilk önce insanlara bilginin kaynağını göstermemiz gerektiğini söylüyorsun, kesinlikle hakılısın oyun içinde o kadar saçma sorulara rastlıyoruz ki bu senin düşünceni yeterince kanıtlıyor. Sonrasında sunucu-sunucu sohbet kanalları oluşturulması gerektiğinden bahsettin, yeterince düşünülürse yöneticilerinde bu konu üzerinde zorlanmayacağından eminim. Tamamen arkanda duruyorum.
Öncelikle insanların neleri bilmediğini neleri öğrenebileceğini bilmesi gerekir.
İKV büyük bir platform ve yaklaşık 700 bin kullanıcısı olduğu söyleniyor. Fakat, Forum a üye olan kullanıcılara baktığımızda bu rakam bugün ( Toplam üye 17180 • ) gibi çok düşük bir rakam oluşuyor.
Bir çok insan soru veya sorunlarını oyun içerisinden çözebilmek için çaba harcıyor.
İKV de ne oluyor veya neler konuşuluyor belli değil. Forumdaki üye sayısıda aktif olan kişiler değil.
En çok online baktığımızda ise (En çok 496 kullanıcı ) böyle bir rakam çıkıyor karşımıza.
Şöylede bir durum var insanları foruma çekecek cezbedici bir yanıda yok forumun.
Konular hep bilindik her zaman yenilenen konular. İstisnai konularda oluyor.
Etkinlikleri bile oyun içerisinde GM girdiği zaman haberi olan kullanıcılar oluyor.
Aslında en büyük problem burda başlıyor. İnsanlar gerçek bilgiyi nerden alacağını bilmiyor
Yönetim Camiasını bu konuda aslında yetersiz görüyorum.
Yönetim camiasındaki arkadaşlarla yüz yüzede görüştük bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyoruz demişlerdi.
Ancak yetersiz olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Yetersizlik yanlış anlaşılmasın Yetişememekden dolayı bir yetersizlik söz konusu.
Gerçekten İKV de güzel işler yapılıyor fakat geç kalınıyor. Herşey dillenip budaklanıyor sonrasında ne yapılacaksa yapılıyor. Eleştirel anlamda biz oyuncularında çok katkısı olduğuna inanmıyorum. Çünkü, Genel itibari ile yapıcı değil yıkıcı eleştiri oluyor. Genelde Kapı vurulmuyor Tekmeleniyor. İstekler belli zaman sonra artık isyana dönüyor.
Bu zaman ise oyuncuların sabırsızlıklarından çok kısa sürüyor.
Şu bir gerçekki Yönetim gerçekten son zamanlarda gerçekten çok daha ılımlı ve pozitif yaklaşıyor herşeye.
Bir çok konuda gerçekten cevaplandırılıyor sorular. Konu muhabbet konusu ise Yöneticilerde katılım sağlıyor bunlarda insanların yönetim e soru sormasını kolaylaştırıyor.
Destek Bölümü hakkında da bir kaç husus a değinmek isterim.
Oyunda çok kişi ile konuşan biriyim. Genelde oynamaktan fazla sadece muhabbet ederim.
Bir çok defa farklı konularda bildirim yapması gereken kişilerle muhattab oldum.
''Bu konuda Desteğe mail atman yeterli olacaktır'' sözüme cevap olarak ise; '' Yaa ordan cevap gelmez'' veya '' Şimdi ben bu olayı yazsam ne olcakki'' tarzı cevaplar aldığım oluyor.
Aslında bu kişilerin daha önce Destek e ne itiraz ı olmuştur nede Destek den bir isteği veya önerisi.
Sadece oyun içerisindeki belirsiz konuşmalardan bir çok insanında bu konuda bir ön yargı oluşturmuş.
İnsanlardaki ön yargıları yıkabilmenin en büyük kaynağı olarakda bu forumdaki Yönetimin yaklaşımını görmeleri ve güvenmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Ferhatbey
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Ferhatbey »

Reymond yazdı:Oyun görev ağırlıklı olsaydı çok zevkli olurdu mesela ara sıra meran muafızlar domuz şehre saldırsalar taş kanat istilaları felan olsa oyunu bırakan olmazı herhalde oyuna bakınca oyuncuya kıyamet atmosferini yaşatmakda oyun yetersiz kalmış :) birde şu şaheserlere çözüm gelirse süper :)
' .♥TÜRKİYEM> ЯeLaxxeefendyy > Hanedanxultio ♥. '

Bir ülke istiyorum adı '' DÜNYA'' Bir tek ırk istiyorum adı ''İNSAN'' Bir tek kaynak istiyorum adı ''SEVGİ'' Ve bir tek slogan istiyorum adı '' YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ '' FERHAT
Kullanıcı avatarı
DarkShare
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

HarunYILMAZ yazdı:
DarkShare yazdı: Açıkçası fikrini çok beğendim. Sen ilk önce insanlara bilginin kaynağını göstermemiz gerektiğini söylüyorsun, kesinlikle hakılısın oyun içinde o kadar saçma sorulara rastlıyoruz ki bu senin düşünceni yeterince kanıtlıyor. Sonrasında sunucu-sunucu sohbet kanalları oluşturulması gerektiğinden bahsettin, yeterince düşünülürse yöneticilerinde bu konu üzerinde zorlanmayacağından eminim. Tamamen arkanda duruyorum.
Öncelikle insanların neleri bilmediğini neleri öğrenebileceğini bilmesi gerekir.
İKV büyük bir platform ve yaklaşık 700 bin kullanıcısı olduğu söyleniyor. Fakat, Forum a üye olan kullanıcılara baktığımızda bu rakam bugün ( Toplam üye 17180 • ) gibi çok düşük bir rakam oluşuyor.
Bir çok insan soru veya sorunlarını oyun içerisinden çözebilmek için çaba harcıyor.
İKV de ne oluyor veya neler konuşuluyor belli değil. Forumdaki üye sayısıda aktif olan kişiler değil.
En çok online baktığımızda ise (En çok 496 kullanıcı ) böyle bir rakam çıkıyor karşımıza.
Şöylede bir durum var insanları foruma çekecek cezbedici bir yanıda yok forumun.
Konular hep bilindik her zaman yenilenen konular. İstisnai konularda oluyor.
Etkinlikleri bile oyun içerisinde GM girdiği zaman haberi olan kullanıcılar oluyor.
Aslında en büyük problem burda başlıyor. İnsanlar gerçek bilgiyi nerden alacağını bilmiyor
Yönetim Camiasını bu konuda aslında yetersiz görüyorum.
Yönetim camiasındaki arkadaşlarla yüz yüzede görüştük bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyoruz demişlerdi.
Ancak yetersiz olduklarını gözlemleyebiliyoruz. Yetersizlik yanlış anlaşılmasın Yetişememekden dolayı bir yetersizlik söz konusu.
Gerçekten İKV de güzel işler yapılıyor fakat geç kalınıyor. Herşey dillenip budaklanıyor sonrasında ne yapılacaksa yapılıyor. Eleştirel anlamda biz oyuncularında çok katkısı olduğuna inanmıyorum. Çünkü, Genel itibari ile yapıcı değil yıkıcı eleştiri oluyor. Genelde Kapı vurulmuyor Tekmeleniyor. İstekler belli zaman sonra artık isyana dönüyor.
Bu zaman ise oyuncuların sabırsızlıklarından çok kısa sürüyor.
Şu bir gerçekki Yönetim gerçekten son zamanlarda gerçekten çok daha ılımlı ve pozitif yaklaşıyor herşeye.
Bir çok konuda gerçekten cevaplandırılıyor sorular. Konu muhabbet konusu ise Yöneticilerde katılım sağlıyor bunlarda insanların yönetim e soru sormasını kolaylaştırıyor.
Destek Bölümü hakkında da bir kaç husus a değinmek isterim.
Oyunda çok kişi ile konuşan biriyim. Genelde oynamaktan fazla sadece muhabbet ederim.
Bir çok defa farklı konularda bildirim yapması gereken kişilerle muhattab oldum.
''Bu konuda Desteğe mail atman yeterli olacaktır'' sözüme cevap olarak ise; '' Yaa ordan cevap gelmez'' veya '' Şimdi ben bu olayı yazsam ne olcakki'' tarzı cevaplar aldığım oluyor.
Aslında bu kişilerin daha önce Destek e ne itiraz ı olmuştur nede Destek den bir isteği veya önerisi.
Sadece oyun içerisindeki belirsiz konuşmalardan bir çok insanında bu konuda bir ön yargı oluşturmuş.
İnsanlardaki ön yargıları yıkabilmenin en büyük kaynağı olarakda bu forumdaki Yönetimin yaklaşımını görmeleri ve güvenmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum.
Kesinlikle çok haklısın, ama bu konuda yöneticilerin desteği olmadan sen, ben yada herhangi birinin yapabileceği pek bir şey yok.
Hadi bakalım.
Kullanıcı avatarı
Buhara
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Buhara »

Ben bu konuya farklı baklıyorum şöyleki türkiye de online oyun tutkularının sayısı oldukca fazla ve türkiyede türklerin yaptıgı bir online oyun nedense pıyasadaki diger online oyunların önune geçemıyor Bir çok arkadaşım malesef ikv yerine
başka oyunlar oynuyor bu onların tercihlerı onlara neden diye sordugumda oyunun grafiklerinin diger oyunlar kadar iyi degil
cevabını alıoyrum Bir onlıne oyunda hikayeden gm lerın oyundak bulunup bulunmamasından destek ekıbının cevap verip vermemesınden önemli (olan onlar için söylüyorum) oyunun grafıklerı skıl efeleri oluyor. Diger oyunlara baktıldıgında oyunu
yapan oyun firmaların buyuk firmalar ve bu konuda cok teçrübelililer.Genel olarak
Çevremde yaptıgım anlizlerden (bu benim fikrimdir)yola cıkarak türkiyedeki oyuncuların onilne oyunlarda baktıgı ilk
seyin görüntün nasıl oldugu skil vurken efeklerın çekiçiligi üzerindeki itemlerın nasıl ışıldadıgı daha çok önem arz ediyor
Bu saaten sonra grafıkler skıllerdeki efeklerın cogalması ıtemlerın ışıldaması nasıl saglanır bilmem ama eger bunlar
olsaydı oyunun aktif kulanıcı sayısı emin olun 10 katına cıkardi. İstanbul Kıyamet Vakti yönetimi bu konuya nasıl bakar
bilmem ama gerçekler bunlar!!!
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Buhara yazdı:Ben bu konuya farklı baklıyorum şöyleki türkiye de online oyun tutkularının sayısı oldukca fazla ve türkiyede türklerin yaptıgı bir online oyun nedense pıyasadaki diger online oyunların önune geçemıyor Bir çok arkadaşım malesef ikv yerine
başka oyunlar oynuyor bu onların tercihlerı onlara neden diye sordugumda oyunun grafiklerinin diger oyunlar kadar iyi degil
cevabını alıoyrum Bir onlıne oyunda hikayeden gm lerın oyundak bulunup bulunmamasından destek ekıbının cevap verip vermemesınden önemli (olan onlar için söylüyorum) oyunun grafıklerı skıl efeleri oluyor. Diger oyunlara baktıldıgında oyunu
yapan oyun firmaların buyuk firmalar ve bu konuda cok teçrübelililer.Genel olarak
Çevremde yaptıgım anlizlerden (bu benim fikrimdir)yola cıkarak türkiyedeki oyuncuların onilne oyunlarda baktıgı ilk
seyin görüntün nasıl oldugu skil vurken efeklerın çekiçiligi üzerindeki itemlerın nasıl ışıldadıgı daha çok önem arz ediyor
Bu saaten sonra grafıkler skıllerdeki efeklerın cogalması ıtemlerın ışıldaması nasıl saglanır bilmem ama eger bunlar
olsaydı oyunun aktif kulanıcı sayısı emin olun 10 katına cıkardi. İstanbul Kıyamet Vakti yönetimi bu konuya nasıl bakar
bilmem ama gerçekler bunlar!!!
Ben sana bu konuda katılmıyorum.
İKV piyasadaki bir çok online oyuna göre grafik olarak çok ilerde bir oyun.
İKV nin en önemli özelliği ise hikayesi , geçtiği mekanlar ve gerçekçiliğidir.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön