Oyunda yaklaşık 3 senedir bulunuyorum ama şunu içtenlikle dile getirmek isterim ki 3 sene boyunca gerçekten tam anlamıyla oyuna ilgi,alaka gösteren 3 GM tanıdım...
Buradan Abura, MaDTurk ve zembekoğlu ' na saygılarımı sunarım.. Gerçekten GM dediğim yönetici olmaya en çok yakışan insan dediğim kişilerdi.. Fakat o dönemle bu dönem arasındaki farka bakıyorum da gerçekten eskiler oyunu daha güzel derliyorlarmış en azından ilgili bir yönetim vardı..!
İyi Forumlar..!
Abura ve Madturk yılda bir kez oyuna girer boy gösterisi yapıp çıkarlardı. Bunu eski oyuncuların hepsi bilirler. İKV nin tüm işlerini bugüne kadar GM lerin yardımcıları yapmışlardır. GMA olarak görev alan Arif, Zembekoğlu ve Neslihan ın önderliğindeki GMO ekibi sunucularda canla başla çalışırlardı. Arif şuan hala görevde DEV olarak devam ediyor ve sizce birşeyler yolunda gidiyor olmasa müdahale etmezler mi ?
Herkes der ki Abura vardı Madturk vardı. İkisinin uydurduğu bir bilgi@istanbuloyun.com adresi vardı. Kaçınız cevap alabildiniz oradan? Mynet binasına giden bir arkadaşımız vardı bir aralar. Banını açtırma için gitmişti. Murat Yavuz Kaplan ona demiş ki "Abura tatile çıktı. Gelmeden inceleyemeyiz." Bu mudur GM 'lik? Şimdiki GMleri beenmiyorsunuz ama ikvdestek denilen destek panelinden kaç kişi faydalanıyor hergün? Karakter aktarma gibi bir fırsatı size tanıyan bu ekip değil mi?
Etkinlik diorsunuz, tepegöz ve taşkanatların abura ve madturkle hiçbir ilgisi olamaz. Onlar Mynet GMleriydi, İKVyi sadece Mynetin bir malı olarak görüyorlardı. Eğer böyle olmasa şu an burada gönüllü olarak devam edebilirlerdi oyunun mynetten ayrılması onlar için ayrılığı gerektirmiyordu.
Şuanki gm kadrosunun ben ellerinden gelen herşeyi yaptıklarına inanıyorum. Şahsi düşüncemdir, şikayetlerim değerlendriliyor bana mail gönderiliyor, yarışmalar düzenleniyor ödüller veriliyor fuarlar düzenlniyor..... Bence iyice bir ölçün tartın öyle karar verin. Eğer Abura ve Madturk yönetimi şu an işliyor olsaydı, bu yazımın yerine "resim gönderdim ceza almadı" başlıklı konuları okuyor olurdunuz.
Merhaba;
Öncelikle şahsi düşüncene elbette ki saygım var o senin düşüncen yazdığım yazı ise benim düşüncem.. Şuan ki GM'ler tabii işini yapıyorlardır.. Fakat hani neredeler hangi bir tanesi gün içerisinde oyuna giriyor ben onları beğenmediğimden değil elbette çalışıyorlardır bundan şüphem yok fakat ayda yılda bir etkinlikle olmaz en azından arada bir sunuculara uğrasalar daha iyi olur..
Abura ve MaDTurk ayda yılda bir oyuna girer demişsin ben çok iyi hatırlıyorum 2 günde bir onları oyunda gördüğümü.. Ayrıca yarışmalar hazırlanıyor FanArt ' 09 , Çifte Bayram vs. gibi şeyler dikkatinizi çektimi bu yarışmaları sürekli belirli kişiler kazanıyor.. (Photoshop programını iyi bilemek yeterli bu yarışmaları kazanmak için) Eee sürekli aynı kişiler kazanacaksa nerede kaldı bu işin yarışma kısmı veya yarışmaya katılma heyecanı veya yarışma heyecanı sonuçlar zaten baştan belli Photoshop'u bil ödül senindir.. Açık açık söyleyeyim yani bunda saklı olan bir durum yok ben Photoshop Programını bilmiyorum bilmediğim içinde bilenlerin her zaman bir adım arkasında duruyoruz.. Nerede adalet şimdi bu yarışmada..? Nerede kaldı diğer oyuncular ile bir yarış içerisinde olmak..?
Yazdıklarım şuan ki yönetimi kötülemek amaçlı değil tabii çok güzel çalışmaları oldular bunlara katılıyorum ama eski ilgilerde geri gelmeli bence oyuncuyu sadece destek forumundan değil oyundanda takip edilmeli.. Edilmeli ki oyuncu görsün, bilsin, anlasın GM ' lerin oyuna olan ilgisini..!
Not: Bu benim düşümcemdir. Herkes istediğini yazabilir fakat yönetime bakış açım böyledir. Diğer arkadaşlarımında görüşlerine saygım sonsuzdur..!
İyi Forumlar..!
En son yapılan yarışmayı ilgiyle takip ettim katılamadım bu tür becerilere sahip değilim fakat 1. olan arkadaşın photoshop ile yapmadığı her halinden belli. 2. olan arkadaş ise sadece kuru bir ekran görüntüsüyle katılmış. 3. olan arkadaş fan art 1.siymiş ama anca 3. olabildi. Burda eleştiriyi iyi yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Birinci olanın düşüncesi ve bu dşüşüncyi yansıtışı bence çok güzel. Oyundaki karaktelerin resmen karikatürünü çizmiş, emek vermiş. İkinci olan arkadaşta gayet gerçekçi bir resim almış oyundan. Tıpkı kendimi alışveriş yapyormuş gibi hissettim
Bunları yazsakta çizsekte boş, çünkü zevkler tatışılmaz. Senin beğeniğini ben beğenmem benim beğendiğimi başklası beğenmez. Ama ben bu resimlerin tek kiş tarafından incelendiğinide sanmıyorum. En yukarıya bakalım kaç kişi var GM oalrak ki yarışmalara gayet ilgili oln Sobee ekibini saymıyorum bile. Eminim hepsi gelen resimleri tek tek incelemişlrdir kimin gönderdiğine bakmadan.
Abura ve madturk konusuna geri gelecek olursak eğer, yönetici zamanında yöneticileri ile ble ayda 1 görüşen gmlerdi onlar. GM lerin her an içmizde olduklarını sanıyorum. Belki beta döneminde aktif olmuş olabilirler ama ne 29 seviye zamanında, nede meteor zamanında iki gmde aktif değillerdi. Bizim gördüklerimiz GMA lar ve GMOlardı. yani yönetici taglı oyuncular.
Eğer 2 sene önce bu düzene geçilmiş olsaydı şimdiye oyunumuz çok güzel yerlerde olurdu. Mynet dolayısı ile Abura ve Madturkun yönetimindeki İKV, bırakın emeklemeyi resmen süründü. Resmi forumları kapandı düşünün. Hangi oyunun resmi forumu güncelleme konusunda anlaşılmadığı için kapanır ki? Ne mynet, ne de gm ler ikvye değer vermediler. Abura ikv oyuncularına edebiyat parçalayıp son yönettiğim oyun İKV olacak demişti? Şimdi neden o halde başka bir oyunun yöneticiliğini yapıyor?
Kan kapanı denen etkinliği sadece 2 sunucuda gerçekleştrebildi. Ozamanlar 4 sunucu vardı, diğer 2 sunucunun oyuncuları para vermiyorlr mı bu oyuna? Nerede eşitlik?
Yüzlerce kişi toplantı oyunun ilk etkinliği için, sonra ne oldu? Etkinlik iptal edildi. Neden? Açıklama bile yapılmadı.
Oyunculardan özür dilenmezdi ozamanlar. Hala kaç kişi vardır o zamanlarda hesabı boştan yere kapatılan bilmiyorum.
Hangi oyuncu kayblan bir eşyasını geri alabilmiş ozamanlar? Hangi oyuncu cezasını açtırabilmiş mynet binasına gitmeden, hangi oyuncu bir problemine gmden direk yardım alabilmiş?
Kimse... Hep gözlemciler, GM asistanları yardımcı oldular. Kötü bir dönemdi, geçti bitti. Şimdiki sistemde çabalayan GMlerimize destek olmak oyunumuzu ileriye götürür, geçen kötü dönemi yeni oyunculara güzelmiş gibi gstermek ise sadece kafa bulandırır.
Oyunda yaklaşık 3 senedir bulunuyorum ama şunu içtenlikle dile getirmek isterim ki 3 sene boyunca gerçekten tam anlamıyla oyuna ilgi,alaka gösteren 3 GM tanıdım...
Buradan Abura, MaDTurk ve zembekoğlu ' na saygılarımı sunarım.. Gerçekten GM dediğim yönetici olmaya en çok yakışan insan dediğim kişilerdi.. Fakat o dönemle bu dönem arasındaki farka bakıyorum da gerçekten eskiler oyunu daha güzel derliyorlarmış en azından ilgili bir yönetim vardı..!
İyi Forumlar..!
Abura ve Madturk yılda bir kez oyuna girer boy gösterisi yapıp çıkarlardı. Bunu eski oyuncuların hepsi bilirler. İKV nin tüm işlerini bugüne kadar GM lerin yardımcıları yapmışlardır. GMA olarak görev alan Arif, Zembekoğlu ve Neslihan ın önderliğindeki GMO ekibi sunucularda canla başla çalışırlardı. Arif şuan hala görevde DEV olarak devam ediyor ve sizce birşeyler yolunda gidiyor olmasa müdahale etmezler mi ?
Herkes der ki Abura vardı Madturk vardı. İkisinin uydurduğu bir bilgi@istanbuloyun.com adresi vardı. Kaçınız cevap alabildiniz oradan? Mynet binasına giden bir arkadaşımız vardı bir aralar. Banını açtırma için gitmişti. Murat Yavuz Kaplan ona demiş ki "Abura tatile çıktı. Gelmeden inceleyemeyiz." Bu mudur GM 'lik? Şimdiki GMleri beenmiyorsunuz ama ikvdestek denilen destek panelinden kaç kişi faydalanıyor hergün? Karakter aktarma gibi bir fırsatı size tanıyan bu ekip değil mi?
Etkinlik diorsunuz, tepegöz ve taşkanatların abura ve madturkle hiçbir ilgisi olamaz. Onlar Mynet GMleriydi, İKVyi sadece Mynetin bir malı olarak görüyorlardı. Eğer böyle olmasa şu an burada gönüllü olarak devam edebilirlerdi oyunun mynetten ayrılması onlar için ayrılığı gerektirmiyordu.
Şuanki gm kadrosunun ben ellerinden gelen herşeyi yaptıklarına inanıyorum. Şahsi düşüncemdir, şikayetlerim değerlendriliyor bana mail gönderiliyor, yarışmalar düzenleniyor ödüller veriliyor fuarlar düzenlniyor..... Bence iyice bir ölçün tartın öyle karar verin. Eğer Abura ve Madturk yönetimi şu an işliyor olsaydı, bu yazımın yerine "resim gönderdim ceza almadı" başlıklı konuları okuyor olurdunuz.
Merhaba;
Öncelikle şahsi düşüncene elbette ki saygım var o senin düşüncen yazdığım yazı ise benim düşüncem.. Şuan ki GM'ler tabii işini yapıyorlardır.. Fakat hani neredeler hangi bir tanesi gün içerisinde oyuna giriyor ben onları beğenmediğimden değil elbette çalışıyorlardır bundan şüphem yok fakat ayda yılda bir etkinlikle olmaz en azından arada bir sunuculara uğrasalar daha iyi olur..
Abura ve MaDTurk ayda yılda bir oyuna girer demişsin ben çok iyi hatırlıyorum 2 günde bir onları oyunda gördüğümü.. Ayrıca yarışmalar hazırlanıyor FanArt ' 09 , Çifte Bayram vs. gibi şeyler dikkatinizi çektimi bu yarışmaları sürekli belirli kişiler kazanıyor.. (Photoshop programını iyi bilemek yeterli bu yarışmaları kazanmak için) Eee sürekli aynı kişiler kazanacaksa nerede kaldı bu işin yarışma kısmı veya yarışmaya katılma heyecanı veya yarışma heyecanı sonuçlar zaten baştan belli Photoshop'u bil ödül senindir.. Açık açık söyleyeyim yani bunda saklı olan bir durum yok ben Photoshop Programını bilmiyorum bilmediğim içinde bilenlerin her zaman bir adım arkasında duruyoruz.. Nerede adalet şimdi bu yarışmada..? Nerede kaldı diğer oyuncular ile bir yarış içerisinde olmak..?
Yazdıklarım şuan ki yönetimi kötülemek amaçlı değil tabii çok güzel çalışmaları oldular bunlara katılıyorum ama eski ilgilerde geri gelmeli bence oyuncuyu sadece destek forumundan değil oyundanda takip edilmeli.. Edilmeli ki oyuncu görsün, bilsin, anlasın GM ' lerin oyuna olan ilgisini..!
Not: Bu benim düşümcemdir. Herkes istediğini yazabilir fakat yönetime bakış açım böyledir. Diğer arkadaşlarımında görüşlerine saygım sonsuzdur..!
İyi Forumlar..!
düşüncelerinize saygım sonsuz olsa da hafızanızı tazelemek için hatırlatmayı borç bilirim.."GM abura senede 1 giriyordu" cümlesinin haklılığı, eski forum sitesinde hakkında açılan nice eleştirel başlıkla kanıtlanmıştı...Forumda sorulan olumlu nitelikte ki ve tamamen kendi düzenlemelerinin sonuçlarına ilişkin sorulara bile cevap vermeye tenezzül etmez, vereceği tutarsa babasının oğlunu azarlıyormuşçasına hadsizce ve haksızca azarlamaya kalkar, bunun üzerine usulü dairesinde edep sınırlarını aşmayan ama ağzının payını da gayet net veren kullanıcılara(örnek mesela ben) ceza vermeye kalkardı...Oyuna girdiğine ise ben hiç şahit olamamıştım...Teşkilat sunucusu boşuna mı yırtınıyordu "Sizden bir damla hayır görmek için bizde mi eminönü sunucusuna geçelim?" diye???
oyunda sadece Neslihan ve Arif güzel yöneticilik yapmışlardı..Neslihan'ların yönetici grubunu Abura dağıtınca ne olduğu da ayrı bir vakıadır...küfürün hırsızlığın o dönemde birden nasıl başıboş gemini koparmışcasına azdığı da hatırlardadır..
Ya da Bykoray örneği???Samsun da internet kafe işleten bir yöneticinin tanıdığı olduğu için hiç ceza almamasının kanıtlanması???Üzerine bir de onu sanki ilkokulda sorunlu çocuğun müdür emriyle sınıf başkanı yapılması gibi yönetici yapılmaya çalışılması???karşı kampanyalar?????Samsun lu yöneticinin o kanıtlar üzerine (zwartan diyeceğim hatalı olabilir..şimdi kimdi o hatırlamıyorum)o yönetici ile ilişkinin kopması ama gider ayak kendisine özel item verilmesi...
Bunlar en azından benim için mazide kalan olaylar....Ama bir an hatırlatma gereği duydum...
Ha..ilginçtir... Abura ne zaman başı sıkışsa...haksızlığı mynet nezdinde dile getirilse "tatile çıkmış " olurdu...
aman abura hakkında kör ölür badem gözlü olur şeklinde hakedilmeyen bir tutuma girmeyelim...
ama sizin şahsi düşünceniz bu somut olaylara rağmen değişmezse bile saygım sonsuzdur..en azından hiç haketmese de vefa duygusuyla anan biri var onu derim...
Öncelikle ikinizede teşekkürler.. Bu anlattığınız olayları açıkça söylemek istiyorum ki gerçekten bilmiyordum.. Benim aklımda kalan Abura ve MaDTurk yöneticileri oyun için çabalayan birisi olarak hatırımda yer alıyor.. Fakat eğer bu diğer sunucularda anlatığınız olaylar gerçekse eğer ve o olaylara bakıp, o zaman ki yönetim ile şuan ki yönetim arasında farkı göz önünde bulundurucak olursak gerçekten ciddi bir fark oluşmuş oluyor.. Çünkü önceden yapılanlardan cidden haberim yoktu bildiklerime ve oyun içinde yapılanlara dayanarak eski yönetimi değerlendirmiştim.. Ama anlatılanlar gerçekten yaşanmış olaylarsa eski yönetim ile ilgili düşüncem şudur ki; "Çok yazık"..
Fakat şu yarışmalar ile ilgili düşüncem hala aynıdır bence eserlerin seçiminde iyice incelenip öyle karar verilmeli çünkü sürekli aynı kişilerin kazanması bana hiç adil gelmiyor..
Çünkü;
Çifte Bayram yarışmasında 1. Olan arkadaşımız (Nedim) öncelikle tebrik ediyorum.. Fakat şunuda hatırlatmak istiyorum FanArt ' 09 bir kategoride 1. olmuştu ve Çifte bayramda'da 1. oldu..
Çifte Bayram yarışmasında 3. Olan arkadaşımız onu yine tebrik ederim.. Fakat oda sizin dediğiniz gibi FanArt ' 09 1. olmuştu..
Arkadaşlar gerçekten bazı konularda yetenekli olabilirler ki bende inanıyorum yeteneklerine ama onların yeteneklerini de sorgulanmıyorum.. Sadece ödül konusunda yönetime sitemim ödül kazanılması konusunda bir kaç değişiklik..
Yani demem şu ki ödüllerin sürekli aynı kişilere verilmesi bana açıkçası tuhaf gelen bir durum.. O yüzden bence bir sınırlama v.s gibi birşey getirilmeli ödül konusunda..
zembekoğlu bu oyuna yakışmayan tek yöneticiydi sanırım ..
Ki hatırlatmak isterimki eskiden oyuna gerçekten küçük yaştaki birçok arkadaşımız girmezdi .. Buda küfür tarzı olayları azaltırdır . Ne zamanki plus satışı olsun diye yönetim çalışmaya başladı oyun 8-9 yaş doldu
Ayrıca şunuda belirteyim ,
Herkes insandır hataları olur ama şimdiki yönetim eskisinin yanına yaklaşamaz Sadece zembekoğlu hariç hepsi görevini güzel yapıyordu
Şunuda hatırlatayım Abura girmiyor diyenlere sanırım mynet bazlı bir sorun yüzünden forum kapatılmıştı hatırlayanlar vardır o dönem boyunca hiçbir GM aktif olmadı olamazdı zaten O süreç bitince zaten yeni sürüme yaklaşılıyordu ve görevleri bitmek üzereydi
Azme nükseden gayret, birilerini de karalamayı gerektirmiyor. Gayet safi bilinçlendirme için açılmış bir konu nüshası "vay efendim şu şöyle idi, vay efendim bu böyle idi" tatsızlığında yakarışlarla kritik haline getiriliyor.
Kan kapanı, kan davasına dönüşürse, diğer adı ile şimdiki ölüm oyunu mahalle maçında çıkan kavgalardan farksız olacak.
Bacak arasından gol adınca "namusss" diye bağıran zihniyetten şimdi, amanın da çalışsın dursunlar biz ne de olsa beğenmeyecek birşeyler buluruz nidaları yükseliyor.
Herkesin eksiği, noksanlığı var. Olmasa zaten söz ilk ben eleştireceğim. Bu GM denen arkadaşlar oyuna girmeden önce Albay'ın tavuklarından Fried Chicken mı yemiş? Gece vakti acıkmış da ekmek arası birşeyler yirip kilo almak yerine bir sigara yakıp kaplazan istenmeyen kilolara lanet mi etmiş? Bunu düşünen yok. O da insan şu anda bu iletiyi okumakla hata yaptığını düşünen sen de insansın. Bir malumattır gidiyor; "GM denen adam 2 metre boyundadır. Gerçek hayatta bahçelievlerden bakırköye ışınlanarak gider. Onlar hata yapmaz..." Yahu geçen birini gördüm fuarda, 1.80'den 80 mm fazlaysa ben de bu diyardan giderim.
Hatayı hepbirlikte çözmeye çalışmak var iken "onlar böyle idi, bak şimdi bunlar da böyle" demekten bir adım öteye gidebileni görürsem 20'lik dişimi kırıp foruma caps ekleyeceğim.
Adam sana destek koymuş, demiş ki al güzel kardeşim anlat arzuhalini gel beraber çözelim. Yaranamamış. Canım cicim efendim sen yorulma; oyunda seni rahatsız edeni sağ tıkla şikayet ona da ben bakacağım demiş. Yaranamamış. Etme eyleme bak etkinlik yapıyorum her ay takvim bile koydum sana ayarla kendini gir kazan eşyaların benden demiş. E yine yaranamamış yahu.
Tüm bunları yaparken; "ver elini oyun gelişimi" diyen bir de DEV'ler var ki, tadı şeker bayramına müteakiptir. Onların olayı daha nüktedan; "eh be canım efendim seninle ben ilgileneyim, ama seninle ilgilenirken de Türkiye'de bir ilk olan oyununu geliştireyim. İleride sen daha güzel vakit geçirirsin" şukelasında serzenişte bulunmuş. Yok yok yok, yaranamamış...
Amaan... Hem bana ne kardeşim, gidip de GM mi olacağım? Dolmuşum taşıyorum kendi kendime, yapsın etsin uyku uyumasın gelsin bir de laf yesinler. Kendi dertleri...
Bunlar en azından benim için mazide kalan olaylar....Ama bir an hatırlatma gereği duydum...
şu an var olan yönetimle ilgili şahsım adıma bir sorunum olmadığımı ayrıca belirtmem gerekir mi bilmiyorum...ama ihtimal dahilinde ilgili anımsatma ve düzeltmeyi yapmak istedim
En son Icha tarafından 10 Eyl 2010 15:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Reymond yazdı:gm abura ve madturk gercekden çok iyilerdi şimdi ise oyunda gm göremiyorum
tılsıma geldi bikere gittim yanına Selam yazdım gmnin bana verdigi KABA cevapda as güle güle dedi ve konuşmadı gmler bukadar kabalar yani
Şahsi olarak hepsiyle forum sitemiz adına röportaj yaptım ve gerçekten muhabbeti hoş insanlardı eğerki düzgün bir dille gerekeni anlatırsanız ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar DI ..
Reymond yazdı:gm abura ve madturk gercekden çok iyilerdi şimdi ise oyunda gm göremiyorum
tılsıma geldi bikere gittim yanına Selam yazdım gmnin bana verdigi KABA cevapda as güle güle dedi ve konuşmadı gmler bukadar kabalar yani
Şahsi olarak hepsiyle forum sitemiz adına röportaj yaptım ve gerçekten muhabbeti hoş insanlardı eğerki düzgün bir dille gerekeni anlatırsanız ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar DI ..
özellikle güzel bi dille konuştıum aMA yaptıgı tek şey kabaca konuşmak