Sinekvalesi yazdı:Evet haklisin turkçe alfabemizde yok X harfi.Peki ya Imzandaki Nickler neden X harfi içeriyor.
Oyun türkse bızde türküz nıye Rubyx felan var ozman ???? Bu konuya okadar takılma yanı
Sinekvalesi yazdı:Evet haklisin turkçe alfabemizde yok X harfi.Peki ya Imzandaki Nickler neden X harfi içeriyor.
Arkadaşım onun özelliği adı üstünde özel isim olması özel isimler kendi dillerinde nasıl yazılıyorsa öyle yazılır...IxcerenxI yazdı:Sinekvalesi yazdı:Evet haklisin turkçe alfabemizde yok X harfi.Peki ya Imzandaki Nickler neden X harfi içeriyor.
Oyun türkse bızde türküz nıye Rubyx felan var ozman ???? Bu konuya okadar takılma yanı
Arkadaşım xqw önemli değil diyorsunda o zaman ben ya yoq qardeş olsa düqqan senin yazsam normal olması gerekiyor yanlışmı anlamışım?Timurlenk yazdı:Türk oyunudur tabikide doğru ama bence x harfinin kullanılması önemli değil. Latex yazıyorsa Lateks dersin. Bu kadar basit. Önemli olan bence yha,yoq,ok vb. birçok kelimenin kullanılmasını önlemek. Mesela;
A: 10 tane demir lazım kardeş sende var mı ?
B: yha yoq kardes osa dukkan senın
(Önemli olan bu diyalogdaki gibi cevap vermek değil )
A: 10 tane demir lazım kardeş sende var mı?
B: Ya yok kardeş olsa dükkan senin
(Önemli olan bu diyalogdaki gibi cevap vermek)
Anlatmak istediğim bu Türkçe'mize sahip çıkalım. X,Q,W çokda önemli değil ok,yes,thank gibi Türkçe olmayan kelimeleri kullanmamak önemli ve ayıca ş yerine s, ğ yerine g vb. yazmamak önemli...
Ben yanlış anlatmışımdır. Q,W,X ingilizce yada Türkçe olmayan kelimelered normaldir. Latex ve Alexandtire ( yazılışını tam olarak bilmiyorum ) gibi kelimelerde x,q,w harfleri normal. Ama Türkçe olan kelimelerde q,w,x harfleri normal değil. Yok yerine yoq yazmak bozar Yok şimdiki Türkçe'mizde kullanılan bir kelimedir ve yabancı bir harf aldığından dolayı Türkçe'likten çıkar. Quarter zaten ingilizce bir kelime burdaki q hiç birşeyi bozmuyor. Demek istediğim bu Türkçe kelimelerde yabancı harf kullanılmamalıRuby yazdı:Arkadaşım xqw önemli değil diyorsunda o zaman ben ya yoq qardeş olsa düqqan senin yazsam normal olması gerekiyor yanlışmı anlamışım?Timurlenk yazdı:Türk oyunudur tabikide doğru ama bence x harfinin kullanılması önemli değil. Latex yazıyorsa Lateks dersin. Bu kadar basit. Önemli olan bence yha,yoq,ok vb. birçok kelimenin kullanılmasını önlemek. Mesela;
A: 10 tane demir lazım kardeş sende var mı ?
B: yha yoq kardes osa dukkan senın
(Önemli olan bu diyalogdaki gibi cevap vermek değil )
A: 10 tane demir lazım kardeş sende var mı?
B: Ya yok kardeş olsa dükkan senin
(Önemli olan bu diyalogdaki gibi cevap vermek)
Anlatmak istediğim bu Türkçe'mize sahip çıkalım. X,Q,W çokda önemli değil ok,yes,thank gibi Türkçe olmayan kelimeleri kullanmamak önemli ve ayıca ş yerine s, ğ yerine g vb. yazmamak önemli...
biz niye askxLADY diye soruyormuyuz :lol: :lol:IxcerenxI yazdı:Sinekvalesi yazdı:Evet haklisin turkçe alfabemizde yok X harfi.Peki ya Imzandaki Nickler neden X harfi içeriyor.
Herkesin kendi görüşü tabikide ben kendi düşüncemi ortaya koydum herkes bu konu hakkında istediği gibi düşünme özgürlüğüne sahip.vivaelche yazdı:Selamlar,
Türkçenin nasıl konuşulduğu konusu umrumda değil,zaten her kişi ayrı bir dil konuşur.Veya şöyle yaparsak genelden özele doğru: ülke,bölge,şehir,aile yani her yerde kendine bir dil uydurmuş kimseler var,ve anlaşabiliyolar.
Yani,büyütecek bir sorun yok ortada.He şöyle olabilir,yazarken dikkat edelim,okuyanlar rahat anlasın dersen olabilir.Ancak, konuşulan dil ve kullanılan yazım şekli kişiye göre değişir.Kimseyide ilgilendirmez..(Olağanüstü,aşırı bir şekile bürünmediği sürece.)
Birkan yazdı:biz niye askxLADY diye soruyormuyuz :lol: :lol:IxcerenxI yazdı:Sinekvalesi yazdı:Evet haklisin turkçe alfabemizde yok X harfi.Peki ya Imzandaki Nickler neden X harfi içeriyor.