İnsanlara yardımcı olmak konusunda sorunlar büyük çünkü bir kişinin bir görevini yaptığında ondan bir sonraki için yardım isteyecek ve böyle sürüp gidecek bir süre sonra insanlar bu talepten yorulup bu işi yapmayacaklar (bizzat yaşadık)ismailaslan yazdı: ↑10 May 2020 06:01 Merhabalar.
Yapmayı düşündüğüm bir proje var. öncelikle sizlerin fikirleri ve katılımı çok önemli. Bir discord sunucusu açmayı düşünüyorum.
Peki ne olacak bu discord sunucusu ;
- 1-Görevini yapamayan arkadaşlar görev yardım bölümünden yardım isteyebilecekler.
- 2-Loncalara özel odalar kurup içerisinde çemberli, karaköy vs . için odalar açıp lonca üyeleri arasındaki muhabbeti, yardımlaşmayı sağlamak.
- 3-Ticaret Odası Açılabilir. Tılsım vs satmak isteyen arkadaşlar o bölüme belirtebilirler.
- 4. Ve en önemlisi oyuncular arası iletişimi sağlayıp yeni oyuncuların daha kolay yol katetmesini hedefliyorum.
Bunlar sadece başlangıç olarak düşündüklerim eğer belirli sayıda katılım sağlanırsa halihazırda olan sunucunun adını değiştirip linkini eklemeyi düşünüyorum. İyi veya kötü fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Ek olarak projede yer almak moderatör vs. olmak isteyen arkadaşlar özel mesaj bölümünden tarafıma ulaşabilirler.
Saygılarımla.
İnsanların kaynaşması konusunda zaten her svde kendince büyümüş her loncanın dc adresi var hepsini bir arada toplamak kaynaşmaktan çok kaosa sebep olabilir bu kaosu önlemek için memur gibi sabah akşam çalışmak gerekir ki bu kimsenin uğraşacağı bişe olmaz diye düşünüyorum
Ticaret konusunda zaten fazlasıya dinamik olan oyun her geçen gün fiyatları değişirken insanlara fiyat sorduğunda bile cevap alamazken bunu ses kanalları vasıtasıyla yapmak ne kadar mantıklı olur ? Chatte ilan vermen de diğer ilanlarla beraber çabuk yok olması ihtimaliyle daha az elverişli olacağını düşünüyorum.
Yeni oyuncuların kolay yol alması demek bir grup insanın devamlı bu insanlar için çalışmasını gerektirebilir nitekim halihazırda gaffar görevi yapılmış bir arkadaşın (mesela bu güneş asalı bir büyücü olsun) karaköydeki görevlerini yapması çok uzun bir süreçtir ve item üretmesi için belkide günlerce haftalarca boss gruplarına girip maden çekmesi gerekir buda yeni oyuncuların tercih edeceği bir yol değil.
Ayrıca zaten halihazırda dc leri bulunan loncaların bu tarz bir oluşuma( katılmalarınında daha fazla sorumluluk ve yük getirmesinden dolayı) katılmayı tercih etmeyeceklerini düşünüyorum