Oyun Hataları/Duyarsızlıklar

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
camalokko06
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Bakkal

Re: Oyun Hataları/Duyarsızlıklar

Mesaj gönderen camalokko06 »

1. maddede bahsettiğim şeyi tam anlatamamış yada aktaramamış olabilirim;benim 1. maddede bahsettiğim olay şudur ki:
baktığınız zaman onca puanının lonca pasaportunun bir özelliği olmadığını,plusla alınan bir özellik olduğunu görürsünüz ki bunun için de onca malzeme alırsınız yine başka bir şey için plus gerekebilir mantığı kurmuşsunuz ki evet katılıyorum bu normal sayılabilir ( her ne kadar lonca puanının lonca pasaportu özelliği dışında bir özellik olması abes bir durum olsa da ).Benim burda bahsettiğim olay lonca puanının plus paket özelliği olması değil;benim burda bahsettiğim olay mesela Dükkana girdiğinizde lonca kısmında lonca puanı artırıcı diye bir ürün var ve bu ürün açıklamasında:
Loncanızdaki tüm karakterler için görevlerden,düşmanlardan kazanılan lonca ve tecrübe puanını %50 oranında arttırır.

Bu oran plus paketten gelen %50 lik kişisel artış ile toplanır. Hem plus pakete hem de bu ürüne sahip loncadaki oyuncunun tecrübe artışı %100 olur!
bu cümle topluluğu yazıyor.bu cümle topluluğuna satır satır bakarsanız;loncanızdaki 'TÜM' karakterler için lonca ve tecrübe artışı yazıyor;yani herhangi bir plusluluk veya plussuzluk gibi bir durum belirtilmemiş.
bu cümleden çıkarılan sonuç: benim plusum olmasa bile benim loncamda lonca puanı artırıcı varsa bana % 50 artışla lonca puanı ve tecrübe gelecek durumu oluşuyor ; fakat bu ürün kullanımında yine plussuz bireye lonca puanı sistemi gelmiyor;ben bu maddede bu 3 ürün (plus paket,lonca pasaportu ve lonca puan artırıcı ) arasındaki uyumsuzluğu çelişkiyi aktarmaya çalıştım.
hatta ekleme yapacak olursam;lonca puanı artırıcı ürünün devamında yazan cümleye bakarsan bu oran plus paketten gelen % 50 lik artış ile toplanır yazıyor;yani plussuz bireye % 50 gelmiş;plusun varsa extradan % 50 daha gelir mantığı kuruluyor.Fakat dediğim gibi bu paketi aldığınızda o yazının başındaki 'TÜM' ifadesi yine yalan oluyor demek istediğim bu;uyumsuzluk durumu.

2.de bahsettiğim olayı arkadaş kısaca özetlemiş zaten;IKV oyunu anlık olaylardan;anlık hamlelerden oluşuyor;örnek verecek olursak bir gaffar keserken bir kenan vb keserken şikayetlik bir durum görüldüğünde bunu şikayet etmesi zorlaşabiliyor;hatta anlık hamleler olduğu için imkansızlaşabiliyor.daha sonra sohbet kısmını yukarı kaldırıp ekran görüntüsü olayından bahsetmişsiniz;evet bu bir çözüm ama en başta da dediğim gibi anlık durum-olaylardan oluşan IKV oyununun sürükleyiciliğini engelleyen bir durum.kişi oyundan çıktığı anda şikayety edememe durumu ve çözüm önerisi olarak ekran görüntüsü alma durumu ve bunu ilgili yere atma olayı,zahmeti sürükleyiciliği engelleyen bir durum ve bu basit bir durum için şikayet et kısmının fısılda kısmından ayrı olarak işlev görebileceği bir durumdan bahsetmiştim.
3.de dediğinize katıldığım tek nokta şu ;hırsıza evin anahtarını verirseniz hırsızın evinizi soyması çok normal;evet çok normal ve benim bu yazımda bahsettiğim konu 'hırsızın evi soyması' olayı değil;sonrasında yapılanlar.örneğiniz üzerinden devam edersek;hırsız evi soyduktan sonra ne yapılır;ilgili makama gidilir şikayet edilir ki bu örnekte ilgili makam polistir.polise gittiğinizde polis size kamera görüntüsü var mı gibi sorular sorar;ki bu bizim durumumuzda ekran görüntüsü olayı;kamera görüntüsünden kimlik saptanır;ki bu bizim durumumuzda oyuncu karakteri olayı;daha sonra işlemler yapılır.kamera kaydı vb.durumlar olmadığı takdirde polis sizden önce çalınan eşyaların size ait olduğunu ispat edebilmenizi bekler.benim de demek istediğim bu ki;biz oyunda herhangi bir hırsızlık vb. olayında ilgili makam olarak başvurduğumuz yer IKV Destek formu;ekran görüntüsü durumu olduğunda karakter tespiti yapılıp hatta polis nasıl ceza veriyor ise aynı şekilde karakter banlama vb. ceza işlemi oluyor iken;ekran görüntüsü olmayan durumdan bahsediyorum ki bu durumda konunun direk savcılık durumuna taşınmasından ziyade aynı polis işlemlerinde olduğu gibi çalınan eşya ispatı durumu yani karakterimizden alınan item vb. şeylerin şahsıma ait olduğunu ispatlayabilmeme izin verilmesi durumu oluşması lazım diyorum;direk savcılık polislik olay yerine konulmaktansa;ki herkes biliyor ki Ülkemizde bu tür davalar arka plana atılan davalar oluyor ve mağdur olunan kişiler oluyor.demek istediğim buydu hırsıza anahtarı verdim hırsız evimi soydu değil.
4 ve 5 i atlıyorum.
6. sında demek istediğim tamamıyla kişisel düşünce;ben iletişimi yeterli görmüyorum ve herhangi bir büyük problemimde iletişim halinde yada ulaşım konuları biraz daha esnetilebilir diye düşünüyorum ve bu düşünceden yola çıkarak aklıma gelen bir yolu paylaştım;iletişimi yeterli görüp görmemek tamamıyla kişisel fikir olduğun için bu konuda bir şey diyemeyeceğim.

ben oyunda gördüğüm tutarsız durumları-davranışları dile getirdim,mağdur edebbiyatı yapmak değil bu:
-lonca puanı sistemini sorgulayarak mağdur edebiyatı yapılmaz.
-şikayet etme özelliğini sorgulayarak eleşrirerek mağdur edebiyatı yapılmaz.
-hırsızlık durumunda mağdur edebiyatı yapan kişi sistemdeki bir durumu eleştirmek yerine benim eşyam çalındı benim şu bu çalındı yardım edin şeklinde mağdur edebiyatı yapar;sistemin yanlışlığına değinerek değil.
-iletişim hakkındaki kişisel fikirlerini paylaşarak mağdur edebiyatı yapılmaz.
4 ve 5 e hiç değinmiyorum bile;onların tamamıyla eleştri olduğunu görebiliyorsunuz diye düşünüyorum.

Geçen gün oyunda o tarz bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum;okuduğum alanı belirtmiş olabilirim hatta belki de buna yakın bir cümle kurmuş olabilirim ama buna yakın bir cümleyi bu tarz bir olay için değil,başka birşey için kurmuşumdur emin olabilirsiniz.Ayrıca belirtmek isterim ki oyun içi hatalar-tutarsızlıklar konulu bu paylaşım tamamıyla fikir yürütmek ve bazı durumlara karşı sorgulayıcı olmak üzerine olup;okuduğumuz hiç bir bölümle alakalı olmayıp tamamıyla kendi fikirlerimizden oluşmaktadır.
Herkese iyi Oyunlar;başarılar.
-Ticaret bizim işimiz-
camalokko06
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Bakkal

Re: Oyun Hataları/Duyarsızlıklar

Mesaj gönderen camalokko06 »

camalokko06 yazdı: 28 Tem 2017 23:58 Merhabalar.Sizlere birkaç durum hakkında rahatsızlığımı dile getirmek istiyor ve düşüncenizi merak ediyorum.
1.Öncelikle herkes bilir lonca pasaportunun ne işe yaradığını.Lonca pasaportunu alırken plustan ayrı olarak alıyoruz;yani plusun e-pini ayrı lonca pasaportunun ayrı oluyor.hatta hiç plus almayıp lonca pasaportu bile alabiliyoruz.Lonca pasaportunun plustan bağımsızlığı gayet ortada bir durum.ama plus bitince yada plus olmayınca Lonca pasaportunun yada lisansının etkisi olabilecek bişey ' lonca puanı' olayı ortadan kalkıyor;yani kesilen slotlar lonca puanı vermiyor.plustan ayrı olarak alabildiğimiz diğer ürünler;lokman sarraf artırıcı gibi ürünlerin alım şartı da plusa bağımlı değil aynı şekilde ve plus olsun olmasın alınca etkisi olabiliyorken lonca pasaportu aldığımızda böyle bir durum oluşuyor ki bence çok yersiz.plus paketi açıklamasında lonca puanı kazanma yazıyor;ama plustan bağımsız alabildiğimiz bir paket var ki lonca puanı artırıcı paketi;onda yazan açıklamada

'Loncanızdaki tüm karakterler için görevlerden,düşmanlardan kazanılan lonca ve tecrübe puanını %50 oranında arttırır.

Bu oran plus paketten gelen %50 lik kişisel artış ile toplanır. Hem plus pakete hem de bu ürüne sahip loncadaki oyuncunun tecrübe artışı %100 olur! ' yazıyor.burda yazılana göre en basitinden lonca puan artırıcı kişiye plusu olmayınca % 50 lonca puanı gelmesi gerekir iken o da gelmiyor ve plusa bağlı kalmadan alabileceğin ürün plusa bağımlı hale geliyor.

2.Oyunda pek çoğunuz görmüşsünüzdür;kişi size hakaret içerikli yazılar yazıp oyundan çıkıyor ve kişi oyunda olmadığı için şikayet edemiyorsunuz.bu çok yanlış kişi oyunda olsun olmasın ortada kusurlu bir hareket var ve bunu ilgili yere bildiremiyoruz.ekran resmi alıp foruma atma gibi bir muhabbet var;ama onun yerine şikayet etme özelliğinin oyunda olsun olmasın hakaret eden kişiyi şikayet edebilmeliyiz;bu ' Şikayet et ' adlı özelliğin 'Fısılda' gibi özelliklerden bağımsız olması gerekiyor.

3.Bilmiyorum başınıza geldi mi ama oyunda herhangi bir malzemeniz (tılsım item vb durum) çalınma durumları oluyor;bono olayının yıllar önce kaldırılmasının getirdiği durum bu.bu gibi durumlarda polise gitmeden herhangi bir işlem yapılamayacağına dair cevaplar alıyoruz.'Oyunun Her Hakkı saklıdır' adlı bir yazı var;bu engel oluyor belki buna.fakat bu gibi durumlarda polise gittiğimizde polis merkezlerinin bu gibi suç duyurularını arka plana attığını ve sonuçlanmayan-çok uzun sürede sonuçlanan davalar olarak görüldüğünü;oysa davanın ve içeriğinin tek bir IP adresi veya hesapta yapılan işlemler;taşıma aktarım işlemleri gibi işlemlerin takibi gibi 5-10 dakikalık durumlar olduğu bariz ortada.Hiç bir kurum yoktur ki 5-10 dakikalık durum için saatleri geçtim belki de yıllarca bekletsin;ve bu yapılıyor.oyun sahipleri olarak bu gibi durumlarda Polis merkezinden önce alınan itemin alınan malzemenin sahibi olduğunu kanıtlayabilme,ispat edebilme durumlarında diğer olaylar gibi polislik bir olay haline değil de işlem yapılabilecek bir olay haline getirilebilmesi gerekiyor ve bu hiç mi hiç zor bir durum değil.

4.bononun kaldırılması olayından çok rahatsız idim;güvenli alışveriş ortamını sınırlandırıp;kondrit fiyatını 295 akçe yapıp oyun içi para olarak 700 800 milyon ye kadar ulaşabilen tılsım fiyatları yaratıp da alışverişi 200 milyon da sınırlı tutmak apayrı bir yanlış idi;oyun içi hakaret durumlarının önüne geçmek için en ufak bir durumda susturulma cezası veren yönetimin oyun içi durumda az önce belirttiğim gibi kişinin oyundan çıkması durumunda ki oyunda 'alt çekme' durumu;buna çözüm arayışında olmaması ve hırsızlık olayının önüne geçmek istediği belli bile olmayan bir yönetimin bunun için yıllarca adım atmaması çok yanlıştı.

5.Oyun gelişiyor deniliyor sürekli: şte oyun gelişiyor bug o yüzden;oyun gelişiyor koşeye gidince ekran kararıyor sorun yapma bunu;oyun gelişiyor bu gibi durumlar normal vs vs.bu çok yanlış;bu oyun epey bir yıldır var ve basit bir köşeye gidince ekran kararması olayına çözüm üretemedi yada üretmeye çalışmadı.
6. Biz IKV oyuncuları oyunu oynadığımız gibi yatırımlar yapıyoruz;plus alıyoruz akçe alıyoruz gibi.kısaca IKV nin müşterileriyiz;müşteri olarak müşteri memmuniyeti kavramını çoktan geçtim ama müşteri hizmetleri adı altında diyebileceğimiz IKV Destek bölümü var.oraya dilekçe yazıp gönderdiğimiz çoğu durumda dilekçemize cevap olarak bir e-posta bir cevap niyetinde herhangi bir şeyle karşılaşmıyoruz.bugün Türkiyede orta büyüklükte kobilerin bile müşteri hizmetleri denen olayı var;biz sorunla karşılaştığımızda sorunumuzu halledeceğimiz bir iletişim kuracağımız derdimizi anlatabileceğimiz bir sistem istiyoruz.en basitinden müşteri hizmetleri olayı;iletişime geçebileceğimiz bir telefon adres vb. durumlar;desteğe attığımız dilekçelere verilen cevaplar sürekli üstünkörü cevaplar oluyor;geçiştirmeli oluyor.bu durumdan oldukça rahatsızız.
EK MADDE
7.Oyunda 'Akçe alınır' yazmak telif hakkına girmez iken 'Akçe satılır' telif hakkına giriyormuş.Oyunda birkaç kişiye sordum ne derece doğru bilmiyorum ama 'AKÇE HEDİYE EDİLİR gibi cümleler' de yasakmış.Nedeni de akçe satışına teşvik gibi birşeymiş.'Akçe alınır' cümlesinin teşvik sayılmayıp da 'AKÇE HEDİYE EDİLİR' cümlesinin teşvik edici bulunulması bir hayli garip açıkcası.
-Ticaret bizim işimiz-

“Genel Etkileşim” sayfasına dön