İkv için ssd mi ram mi ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: İkv için ssd mi ram mi ?

Mesaj gönderen NaudiR »

YemeLik yazdı:
0LIVERA yazdı:
YusufK34 yazdı:Yardımcı olduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ederim beyler :)
Madem ikisinin de çok fazla bir etkisi olmicak diyosunuz bi harcama yapmayıp biraz daha bekleyip belki pc alırım ozaman.

Tolga bilgisayar hakkında nerdeyse hiç bilgim yok maalesef sadece okuduğumu yazdım teşekkür ederim bilgilendirme için :)
bilip bilmeden konuşan çok olmuş bilgisayarın eski ise harddiskin'de eskidir.

şuanda bilgisayarların en büyük sorunu ssd (harddisk hızıdır)

bunu şuna benzetebilirsiniz 2 tane bilgisayar var biri çok iyi biri kötü fakat 2side aynı bir hdd var ve çok dandik kötü.

2sinden'de aynı performansı alırsın çok iyi olanın kötü olandan çok çok bir etkisi olmaz çünkü harddisk en önemli parçadır.

neden bu güne kadar bu söylenmedi gibi bir düşüncen olursa kafan'da ssd'ler çok pahalı şeylerdi yeni yeni ucuzladı.

120 gblik bir ssd kesinlikle alıp o makinaya takmanı ve temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim birde o zaman ikv'yi oyna emin ol bu güne kadar oynamıyormusum dersin.

4 gb ram fazlasıyla yeterli bir rakam.

ayrıca ssd'yi istediğinde söküp bir laptop'ada takabilirsin veya farklı her alanda harici harddisk bile yapabilirsin.

bu arada ssd alırsan eski hdd'yi tabiki çıkartmanda da hız olarak fark yaratacaktır.
hehehe selam ego kardeş ramini söküp komple ssd tak nasıl performans alıyorsun bizle paylaş.
Doğru bilgi verince ego mu oluyor? Dizüstü bilgisayarımda 4 GB RAM vardı ve 640 GB HDD. 128 GB SSD ile değiştim ve oyun evrim geçirdi resmen. RAM ya da ekran kartı önemli değil demiyoruz fakat arkadaş RAM ve SSD arasında kalmış, 4 GB RAM zaten hali hazırda var, neden gidip tekrar RAM alacak mantıklı bir şekilde açıklar mısın bana bunu?
İKV

2008 - 2018

Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
Kullanıcı avatarı
0LIVERA
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen 0LIVERA »

NaudiR yazdı:
YemeLik yazdı:
0LIVERA yazdı:
YusufK34 yazdı:Yardımcı olduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ederim beyler :)
Madem ikisinin de çok fazla bir etkisi olmicak diyosunuz bi harcama yapmayıp biraz daha bekleyip belki pc alırım ozaman.

Tolga bilgisayar hakkında nerdeyse hiç bilgim yok maalesef sadece okuduğumu yazdım teşekkür ederim bilgilendirme için :)
bilip bilmeden konuşan çok olmuş bilgisayarın eski ise harddiskin'de eskidir.

şuanda bilgisayarların en büyük sorunu ssd (harddisk hızıdır)

bunu şuna benzetebilirsiniz 2 tane bilgisayar var biri çok iyi biri kötü fakat 2side aynı bir hdd var ve çok dandik kötü.

2sinden'de aynı performansı alırsın çok iyi olanın kötü olandan çok çok bir etkisi olmaz çünkü harddisk en önemli parçadır.

neden bu güne kadar bu söylenmedi gibi bir düşüncen olursa kafan'da ssd'ler çok pahalı şeylerdi yeni yeni ucuzladı.

120 gblik bir ssd kesinlikle alıp o makinaya takmanı ve temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim birde o zaman ikv'yi oyna emin ol bu güne kadar oynamıyormusum dersin.

4 gb ram fazlasıyla yeterli bir rakam.

ayrıca ssd'yi istediğinde söküp bir laptop'ada takabilirsin veya farklı her alanda harici harddisk bile yapabilirsin.

bu arada ssd alırsan eski hdd'yi tabiki çıkartmanda da hız olarak fark yaratacaktır.
hehehe selam ego kardeş ramini söküp komple ssd tak nasıl performans alıyorsun bizle paylaş.
Doğru bilgi verince ego mu oluyor? Dizüstü bilgisayarımda 4 GB RAM vardı ve 640 GB HDD. 128 GB SSD ile değiştim ve oyun evrim geçirdi resmen. RAM ya da ekran kartı önemli değil demiyoruz fakat arkadaş RAM ve SSD arasında kalmış, 4 GB RAM zaten hali hazırda var, neden gidip tekrar RAM alacak mantıklı bir şekilde açıklar mısın bana bunu?

bakma sen ona daha ne dediğini bilmiyor ram'ı sök ssd vs. adamın zaten 4 gb ram'ı var ssd alması gerekiyor fakat daha onu algılayamadığı için bu tip'de şeyleri doğal karşılamak gerekiyor zaten post kasmak için her yere maydonoz olan biridir kendi her konuda yazısı mutlaka olacak.

bu arada @YemeLik

32 Gb 1881 Mhz Ram'e Sahibim (Kingston Furry)
180 Gb İntel 550/520 Sdd + 120 Kingston 550/550 Ssd // Raid 0+1 Olarak Bağlı Saniyede 1 Gb Veri Okuması ve Yazması Yapabiliyorum.

Gtx 980ve Msi Gamer 6 Anakart Kullanıyorum.

Oyuna Girişte Yükleniyor Ekranını Saliselik Görüyorum Bir Bölgeden Başka Bölgeye Anında Geçebiliyorum Yükleniyor Ekranı Görünmüyor Bile Siyah Ekran Gelip Gidiyor.

Tabi Sen Bunları Bilmediğin İçin Git İkv İçin Ram Daya :D

Belki Biraz Kafan Çalısırsa Çok Ram'lı Pc'de Ram Disk Yapar Kullanırsın Dicemde Onuda Bilmezsin Sen Şimdi.

Performansı Söyleyim Sana Senin Windowsun 1 Gb Ram Yemezken Benim Windows'um 4 Gb Ram Yiyor (Tüm Dosyalar Hazırda Önyükleniyor)

Sistem 3 Sn'de Açılıyor Hoş Geldiniz Ekranını Göremiyorsun.

Kısaca Daha Önce Tatmadığın Duyguların Bilmediğin Şeylerin Stabilizenin Ne Olduğunu Bilmiyorsan Konuşmayacaksın.
Sorun Kim Olduğunda Değil Yaptıkların Seni Diğerlerinden Ayırır.
Kullanıcı avatarı
AhiEvran
Sancak Beyi
Sancak Beyi
Sunucu: Anka
Lonca: Free

Mesaj gönderen AhiEvran »

Merhabalar;

Arkadaşlar yorumlarımızı yaparken, kişi/leri tartışma ortamı yaratıcak kelimeler yazmanın kimseye bir faydası olacağını sanmıyorum. Bu neden ile yorumlarımızı lütfen kişi/ler üzerinde yoğunlaştırmaktansa konu başlığı ile alakalı yorumlarınızı yazmanızı rica ediyorum.

İyi forumlar dilerim.
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!

Doğru Ceza İtiraz Formu Nasıl Doldurulur Tıkla.!

Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kullanıcı avatarı
FiratCakiroglu
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen FiratCakiroglu »

Bence iş harddiskte bitiyor.
Aynı örnek bende de var.Geçenlerde hdd'i temizledim içinde ne varsa.Hem sistem de bir kımıldama hem de oyunda bir normallik , güzelleşme oldu
Bir de benimkisi 6-7 yıllık 500gb hdd.bahsettiğin ssd uçurabilir pc'yi :)
Resim
Resim
Resim
Resim
ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen resp0nse »

12gb ram +normal sata hdd olacağına 4gb ram ssd hard disk olsun tokatlar onu.Tabi yüksek kapasiteli oyun oynamaz ikv gibi oyun oynarsan ve günlük kullanımda
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen EYUNAL »

Bende SSD diyorum.
Bilgisayarım eski diyorsun muhtemelen eski nesil bir ram alacaksın mecburi olarak. Gelecekte alacağın pc ile aldığın ram ölü yatırım olmuş olacak bu bir.
İkincisi ise SSD bilgisayarının genel performansını arttırır.
Üçüncü sebep ise bugün aldığın SSD belleği gelecekte alacağın pc içinde kullanabilirsin. Böylece ölü yatırım yapmamış olursun
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

Konuya yazacagım son ileti olacak cevap hakkı dogdugu için yazıyorum.Moderatörün bilgisine.

Konuyu açan arkadaş kararını verip konuyu sonlandırmıştı.Ama forumda bir prof edasıyla takınan şahış o kadar gocunmuş olacakki daha yazısının başında milleti küçük görüp sallama gereği hissetti.Karşılıgını alıncada iyice zıvanadan çıktı,daha düne kader mühürlerini bilmiyorsunuz,siz anlayamassınız diyen arkadaşı geldi ve ne post kasmışlıgımız, ne de cahilligimizi bıraktılar.Birbirlerini altlı üstü sıva yaparak bir güzel işlerini gördüler.
Oyunu oynamıyorum o rami sana hediye edebilirim yani ya da senin tabirinle dayayabilirim.Neyse bu kadar samimi oldugumuzuda bilmiyordum windowsumun kaç ram yedigine dahil her şey biliyorsun.Onu bilmeyiz bunu etmeyiz lan sığır yazdıgın sözcüklerin her harfini büyük yazıp neyin tantanasını yapıyorsun daha burda.On lafından beşi biz bir şey bilmeyiz,adam akıllı yazı yazmasını beceremiyorsun bilgiçlik taslamada on numarasın.Diger naudir mi ne o da kader mühürlerini bilmeyiz diye bizle tartışıyordu hepiniz aynı sı.mıksınız.
Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

Merhaba,

Muhtemelen anakartının desteklediği ram hızı 1333mhz dir. İKV için ssd almana gerek yok , 8 GB Kingston 1333mhz fiyatı 110TL ile 130TL arasında. Bu ürün gayet işini görecektir. Fiyat sınırın biraz daha yüksek olsa GTX950 ekran kartınıda tavsiye ederim.
Seninde dediğin gibi benimde pc yaklaşık 6 -7 senelik ve şu iyileştirmeleri yaptım. Windows'un ortlamalarıda şöyle;
Resim

İyi forumlar . .
Resim
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen NaudiR »

BunudaBanlayin yazdı:Merhaba,

İKV için ssd almana gerek yok

Resim
İKV

2008 - 2018

Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

NaudiR yazdı:
BunudaBanlayin yazdı:Merhaba,

İKV için ssd almana gerek yok

Resim
Yanlış mıyım kardeşim :D olurda yanlışlıkla geniş bir eklenti paketi gelirse (Yeraltı gibi) belki biraz daha özellik isteyebilir ama şuan hiç gerek yok :mrgreen:
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön