Hengames yazdı:Dostum konuşup canımı sıkma anlamadığın kesin olduğu için bırakta bu işin fetvasını sen verme en iyisi
domuzun Allah tarafından yaratılmış olması Camii'nin yanına konmasında sakınca olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca domuzun yaratılmasını diğer hayvanlara baktığımız gibi tarafsız bir biçimde bakmamız gerektiği anlamına değil sınavın bir parçası olduğu görüşü ile bakmalıyız. Bu mahlukun ne kadar pis ve insan sağlığına zarar veren birisi olduğunu da düşünürsek Camii'nin yanına koyulması bu fikri oraya atanın edepsizliğini ve dinine yada dinlere olan saygısızlığını gösterir..
Bundan dolayı oyunun bir parçası yada hikayesi olduğu için koyuldu gibi bir düşünce asla kabul edilemez...
Şimdi benim anlamadığım sen hangi dine mensupsun onu çözümleyemedim
Öncelikle Selam. Kımseye dinimin ne olduğunu söyleyip onları tatmin edecek değilm. ßu işin fetvasını vermeye çalıştığım da yok . Tabii ben caminin yanında domuz olması abest değil de demiyorum. Kımse kımsenın görüşlerine karşın bilgisizce ve kötü bir üslupla konuşamaz. Dinimi çok iyi biliyorum hiç hata yapmıyorum da demiyorum zaten böyle bir şey mümkün değil çok klasik olacak ama '' Kul Hatasız Olmaz '' arkadaşım . Mevzuya gelicek olursak dinsel mevzuları oyuna katmayı sevmem fakat yorum anlama becerinin sıfır olduğunu soylemelıyım. Kendini geliştirmelisin. Ben burda o yorumu yazarak domuzlara karşı sempatimi belirtmedimki öyle bir şey de yok zaten ortada benim nedemek istediğimi anlayan anladı zaten. OYUNUN AKIŞINI DİNSEL MEVZULARLA BOZMAMAK İÇİN YAZILACAK YORUMLARA CEVAP VERMEYECEĞİM !
PijamaliKahraman yazdı:oyunun hikayesi bir kere domuzla başlıyor biz neden bahsediyoruz siz nereye çekiyorsunuz konuyu müslüman degilmisin arkadaş buda bir müslüman oyunu degilmi cami varsa neden ezan sesi olmasın hoş olmazmı neden zorunuza gidiyor bu. sobee ttnet ile ortak oldu ttnette mason bir şirket oldugu için oyunda bu tür şeyler olması normal geliyor bna artık çünkü derindeki sır labiretinde olsun eminönündeki labirentte olsun masonik bir çok simge ifade söz konusu onada bir açıklama gelse
Başka yorumlara cevap vermeyecektim ancak , umarım bu son olur ; Masonlarla ilgili konuya da değineyim buna yorum yazmak bile gerekmez ama şimdi vericeğim link herşeyi açık ve net anlatıyorum olmalı. Bu link üzerine yorum yazarsanız zaten yapıcak bişey yok dostum.Konunun tartışma haline gelmemesi için lütfen konuyu kilitle talebinde bulununuz . viewtopic.php?f=46&t=94219&p=888195 :arrow:
Dinimin veya görüşümün ne olduğu önemli değil fakat konunun abartıldığını düşünüyorum . Birincisi bu bir oyun nereye çekersen o tarafa elbette ki gidebilecek bir konu fakat öncelikle kendine müslüman diyen bir insanın allahın canlıları yarattığı inancında olan bir insanın domuzlara şeytan gözüyle bakması ya da onlara nefret beslemesi bana yanlış geliyor . Diyorsanız ki domuz eti yemek yasaklanmış saygı duyarım herkesin kendi seçimi fakat bir şeyi yemiyor olman onu öldürmen ondan nefret etmen gerektiği anlamına gelmez. Aynı bağlamda birçok dinin temeli şudur ki allah her canlıyı ve varlığı iyi şekilde yaratmıştır lakin sonrasında bildiğiniz gibi günah işleyenler olmuştur. Cami ve domuz olayına gelince domuz caminin içinde değil ki buna bu kadar karşı koyalım. Sizin yan komşunuz da domuz yiyor olabilir o insanlarla aynı dine mensup olmasan da aynı havayı soluyorsun bu onlara karşı kin beslemeni gerektirecek bir durum değil. Ayrıca en önemli olan nokta da şu Türk dediğiniz bir millettir Türkiye toprakları üzerinde yaşayan .Bir ırk değildir ve eğer bu oyunu Türkler yaptı diye Müslümanlığı destekleyecek veya reklamını yapacak tarzda bir şey bekliyorsanız bence bu da yanlış bunun en basit yanıtı da sanırım Müslümanların çoğunlukta olmasına karşın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi bir dini inancı belirtilmemiş olmasıdır. Ek olarak bu yorumum kimseye muhalefet ya da tartışma çıkarma amacıyla yazılmamıştır hepsi tamamen kendi görüşümdür elbette katılmayanlar olacaktır saygı duyarım. İyi forumlar ..
Gerçekten hiçbir bilgisi olmayanlar bence konuşmamalı isim vermek istemiyorum kavga çıkmasın ama gerçekten kesin bilgiye sahip olmadan konuşmayın herkes açısından daha iyi olacaktır.
Çağrı AYDIN
----------------------------------- +Özledim
-Kimi +http://inciswf.com/jetvg958.swf
----------------------------------- (^) Ecel Getiren
belirttiğiniz şekilde oyuna ezan sesi eklenirse bu oyunu kült bir oyun yapacaktır ve çoğu insan yine oyunu bırakmaya yönelecektir..
Oyun belirli bir sistemde gidiyor.. Kıyamet kopmuş ve insanlık yaralarını sarmaya çalışıyor.
Domuz'da sadece bir NPC olduğu için böyle bir şey yapılmış.. "Umudunu yitirme!" yazısıda sanırım bize bir gönderme..
Ayrıca Domuz'un yenilmesi de tam anlamıyla haram değildir..
O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (BAKARA SURESİ / 173)
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Yiyecek hiç birşey bulamazsan, açlıktan ölme safasına geldiğinde, hayatta kalmak için, açlıktan ölmeyecek kadar, (doyana kadar değil) yiyebilirsin. bunun dışında her türlü HARAM
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
belirttiğiniz şekilde oyuna ezan sesi eklenirse bu oyunu kült bir oyun yapacaktır ve çoğu insan yine oyunu bırakmaya yönelecektir..
Oyun belirli bir sistemde gidiyor.. Kıyamet kopmuş ve insanlık yaralarını sarmaya
Domuz'da sadece bir NPC olduğu için böyle bir şey yapılmış.. "Umudunu yitirme!" yazısıda sanırım bize bir gönderme..
O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (BAKARA SURESİ / 173)
Oh be arkadas sunu demeye calisiyorum. Millet ise halen camide ezan sesi sart digor. Ee ne yapicaksiin...