Zamanında bu tür olaylara çözüm olsun diye "Akçe Bonosu" teklifini sunmuştum ancak destekten gelen cevap pek de iç açıcı değildi.
AKCE ile alışveriş
- TayfaxUyKuSuZzZ
- İskele Babası
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Iııı İstiklal Iııı
Re: AKCE ile alışveriş
Güzel bir öneri ama bir soru önerinin bir çözüm olmadığını net ortaya koyuyor bence. Akçe satışı serbest bırakılınca hırsızlığın ve kandırmanın önüne nasıl geçeceksin? Yine aynı usul alış- veriş olacak ve yine kandırmak isteyen kandıracak.Hemsinli yazdı:Her ne kadar oyunda akce alim satimi yasak olsada hergun bu tip olaylara rastlaniyor.Satin alan ya da satan kisiler bir cok kez kaziklaniyor ya da kandiriliyor.Ikv bu tip olaylarin yasanmamasi icin bence oyun icinde oyuncular arasinda akce ile alisverisi serbest birakmali.Katilir misiniz bilemem.
Zaten akçe alım-satımı vergi kaçakçılığı olacağı için yasak ! Karakter alım-satımı ise senin olmayan bir şeyi satmak yani İKV'nin karakter sen kullanıcısın. Senin olmayan bir şeyi satıcaksın hem de onun da vergisini vermeden. Yasak sebebi bu yüzden.
Mantık ters! Akçe ile alınabilen şeyler oyun parası ile satılabiliyor bu yolu denemelidir oyun parası olmayan kişiler. "kazanmak istiyorsa" diyorsun ya işte şuanki hali ikvnın kazanma isteme hali. Çünki akçe alım satımın serbest olması dolandırıcılığın artması ve oyuna güvenin azalmasına sebep olacak. Bu da oyuncu kayıpları demek. İkincisi Adalet değil dengesizlik. X görevini yapmadan akçe ile full char dizersin. Oyun bilgisi ve emek olmadan full görünümlü içi boş oyuncular da oyunun zevkini azaltır. Bu da ikv için bir kayıptır.PawnER yazdı: Birinin akçesi var, oyun parası yok.. Diğerinin oyun parası var, akçesi yok.. Bu durumda akçe satışlarının oyuncular arası ticaretle satılması serbest bırakılmalıdır ki eşitlik gelsin.. Yinede son söz İKV 'nin olacaktır (Kazanmak istiyorlarsa)
Akçe işinin en ideal çözümü şuan ki halidir. Yine de bir yama yapılacak olursa İkv oyun parası karşılığında akçe satabilir. Ve oyun parası satabilir. Dönüşüm şart ikv kazanan taraf olacakşa. M ile alınan akçeler ve kasada biriken m lerin TL ile satışı... Bu da ikvnin işine gelmez, boşuna uğraş demek. Bir de ıkv bu sattıgı m ler ve akçeler için ayrı ayrı vergi verecek demek oluyor ki bu daha az kazanç demek...
- TayfaxUyKuSuZzZ Iııı İstiklal Iııı Lonca Başkanı
[Beta]'dan beri;
Tayfaxuykulu
Tayfaxyarıuykulu
Losgalacticos
[Beta]XxMtMevaxX
[Beta]Mtmeva
Ve kaybolan daha nicesi...
Facabook İletişim
- PawnER
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Organ Mafyası
Alışveriş penceresini biliyorsun değilmi? Akçe - Para mantığının neresi ters? Şu an ki halinin neresi iyi? Dolandırılmalar almış başını gidiyor. Benim dediğim yöntem aynı anda aktarım. (eşya alır gibi) Ayrıca oyun parası ile plus alınamaz.Mantık ters! Akçe ile alınabilen şeyler oyun parası ile satılabiliyor bu yolu denemelidir oyun parası olmayan kişiler. "kazanmak istiyorsa" diyorsun ya işte şuanki hali ikvnın kazanma isteme hali. Çünki akçe alım satımın serbest olması dolandırıcılığın artması ve oyuna güvenin azalmasına sebep olacak. Bu da oyuncu kayıpları demek. İkincisi Adalet değil dengesizlik. X görevini yapmadan akçe ile full char dizersin. Oyun bilgisi ve emek olmadan full görünümlü içi boş oyuncular da oyunun zevkini azaltır. Bu da ikv için bir kayıptır.

Organ söküm-dikim işi yapılır. Organlarınızı bize bağışlayın! (Minimum bir kalp iki böbrek kabul edilir.) -Acıtmaz Organcılık / Ali Acıtmaz
- TayfaxUyKuSuZzZ
- İskele Babası
EvetPawnER yazdı:
Alışveriş penceresini biliyorsun değilmi?
PawnER yazdı:
Akçe - Para mantığının neresi ters?
TayfaxUyKuSuZzZ yazdı:Güzel bir öneri ama bir soru önerinin bir çözüm olmadığını net ortaya koyuyor bence. Akçe satışı serbest bırakılınca hırsızlığın ve kandırmanın önüne nasıl geçeceksin? Yine aynı usul alış- veriş olacak ve yine kandırmak isteyen kandıracak.
Zaten akçe alım-satımı vergi kaçakçılığı olacağı için yasak !
Bknz; bir önceki kendi alıntım.PawnER yazdı:
Şu an ki halinin neresi iyi? Dolandırılmalar almış başını gidiyor.
PawnER yazdı:Benim dediğim yöntem aynı anda aktarım. (eşya alır gibi)
bordo yazdı:Zamanında bu tür olaylara çözüm olsun diye "Akçe Bonosu" teklifini sunmuştum ancak destekten gelen cevap pek de iç açıcı değildi.
Ve Teşkilat bonuslarının sonunu hatırlatayım. sahteleri çıktı-kaldırıldı.
Bu mevzu nerde geçiyordu :=) Çözemedik.PawnER yazdı:Ayrıca oyun parası ile plus alınamaz.
[Beta]'dan beri;
Tayfaxuykulu
Tayfaxyarıuykulu
Losgalacticos
[Beta]XxMtMevaxX
[Beta]Mtmeva
Facabook İletişim
- bordo
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Inspired Souls
Sahteleri çıkmadı.PawnER yazdı:
-Herşeye hakim bir tavrın var ama işin aslını bilmiyorsun. Eskiden bonoları işportaya satarken o dönemde oyunun açığı olan bir yöntem kullanılmış. O da şu şekilde olmuş anlatayım.
-Bonoyu işportaya satarken satılsın mı yazısı ekranda iken yandan başka biri alışveriş açıp bonoyu alıyormuş onayı da verince bono arkadaşına geçiyormuş ve bononun parasını işportadan almış oluyormuşsun.
-Tabi bu olay ayyuka çıkınca bunu kullananların çoğu (yakalananlar) ceza almış.
-Ancak bonolar kaldırılmadı hala bonosu olan kişiler var koleksiyon eşyası olarak duruyorlar.
-Eski açık düzeltildi. Şimdi işportaya satış yaparken eğer işportacı seçili değilse oyun hata veriyor.
-"z" tuşuna yani kendini seçme tuşuna alışkın olduğumdan ben de zaman zaman işportaya satış yaparken oyundan düşüyorum.
Akçe Bonosu uygulanabilirliği yüksek bir ticaret şekli olurdu ancak yönetim buna sıcak bakmadı.
Fikirler bizden uygulayıp uygulamamak yönetimden. Ne yapalım destek gelmedi beğenmediler.
- TayfaxUyKuSuZzZ
- İskele Babası
PawnER yazdı:
- Öcelikle bu alıntı bana ait. Yanlış olmasın.
-mış, -miş'le konuşuyorsan yargıların kesin olmamasına dikkat etmen gerekiyor.
Bonolar kaldırılmadı diyorsun o zaman söyle bana da bir kaç bono alayım, kimde satılıyor? Bende dahil olmak üzere elinde bulunanlar ise o zamandan kalma bonolardır. Yanı Bonolar tedavülden kaldırılmıştır. Senin de belirttiğin gibi artık bi koleksiyon parçası işlevi görmektedir.
Dediğin işbortaya satma hilesi bahsettiğin şekilde değil tam olarak. Ve dediğin gibi bir düzeltme zaten bonoların devamı demek olurdu.
Alışveriş yapılırken işbortacının seçili olması ile ilgili söylediklerin hakkında bilgim yok. Ama mantıksız geldi. Bir ara oyuna girince bakacağım.
[Beta]'dan beri;
Tayfaxuykulu
Tayfaxyarıuykulu
Losgalacticos
[Beta]XxMtMevaxX
[Beta]Mtmeva
Facabook İletişim
- bordo
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Inspired Souls
Alıntı senin de yanlış ismi silmişim benim hatam. Kaldırılmakla satılmamak arasında fark var. Kaldırılan birşeye örnek istersen "DinozorİyileştirenEjderhaKudretlendirenİksir" vardı bi ara etkinliklerden veriliyordu. Biz içmeye kıyamazken kasalarımızdan alındı kaldırıldı. İşportanın seçili olmadığında ok tuşuna bastığın an oyundan düştüğünü deneyip görebilirsin çok can sıkıcı.TayfaxUyKuSuZzZ yazdı:
- Öcelikle bu alıntı bana ait. Yanlış olmasın.
-mış, -miş'le konuşuyorsan yargıların kesin olmamasına dikkat etmen gerekiyor.
Bonolar kaldırılmadı diyorsun o zaman söyle bana da bir kaç bono alayım, kimde satılıyor? Bende dahil olmak üzere elinde bulunanlar ise o zamandan kalma bonolardır. Yanı Bonolar tedavülden kaldırılmıştır. Senin de belirttiğin gibi artık bi koleksiyon parçası işlevi görmektedir.
Dediğin işbortaya satma hilesi bahsettiğin şekilde değil tam olarak. Ve dediğin gibi bir düzeltme zaten bonoların devamı demek olurdu.
Alışveriş yapılırken işbortacının seçili olması ile ilgili söylediklerin hakkında bilgim yok. Ama mantıksız geldi. Bir ara oyuna girince bakacağım.
- PawnER
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Organ Mafyası
TayfaxUyKuSuZzZ yazdı:Bu mevzu nerde geçiyordu :=) Çözemedik.PawnER yazdı:Ayrıca oyun parası ile plus alınamaz.
Ne yazsam mutlaka devam ettireceksin kendini haklı çıkarmak için seninle dişli birileri lafa tutuşsun iyi günlerAkçe ile alınabilen şeyler oyun parası ile satılabiliyor bu yolu denemelidir oyun parası olmayan kişiler.

Organ söküm-dikim işi yapılır. Organlarınızı bize bağışlayın! (Minimum bir kalp iki böbrek kabul edilir.) -Acıtmaz Organcılık / Ali Acıtmaz
- TayfaxUyKuSuZzZ
- İskele Babası
bordo yazdı: Alıntı senin de yanlış ismi silmişim benim hatam. Kaldırılmakla satılmamak arasında fark var. Kaldırılan birşeye örnek istersen "DinozorİyileştirenEjderhaKudretlendirenİksir" vardı bi ara etkinliklerden veriliyordu. Biz içmeye kıyamazken kasalarımızdan alındı kaldırıldı. İşportanın seçili olmadığında ok tuşuna bastığın an oyundan düştüğünü deneyip görebilirsin çok can sıkıcı.
Ejderha-Dinazor iksirleri bir hesapla kaç para eder? Bir de Bonoları topla kaç para edecek?
İşborta mevzusunu bilmiyorum bir ara deniyeyim.
Bu alınganlık ne ya ? Sorduk sadece mevzu nerde geçiyordu diye? Bu arada onu da yanlıs anlımışsın. eyw. iyi forumlar.PawnER yazdı:TayfaxUyKuSuZzZ yazdı:Bu mevzu nerde geçiyordu :=) Çözemedik.PawnER yazdı:Ayrıca oyun parası ile plus alınamaz.Ne yazsam mutlaka devam ettireceksin kendini haklı çıkarmak için seninle dişli birileri lafa tutuşsun iyi günlerAkçe ile alınabilen şeyler oyun parası ile satılabiliyor bu yolu denemelidir oyun parası olmayan kişiler.
[Beta]'dan beri;
Tayfaxuykulu
Tayfaxyarıuykulu
Losgalacticos
[Beta]XxMtMevaxX
[Beta]Mtmeva
Facabook İletişim
Selamlar,
Gerçekten bir kesit yazmak istiyorum:
Bu tür durumlarda herkese güvenmemek en doğru gerekçedir. Velakin, zamanımızda artık 'Cep Telefonu' denilen bir alet var galiba? Direk int. üzerinden alış-veriş yapmak yerine sesli iletişim üzerinden alış-veriş yapabilirsiniz. Tavsiye edilir.
Kendi şahsım üzerine konuşmak istiyorum, (suç olabilir velakin) Cep üzerinden sesli görüşmediğim kişi ile kesinlikle hiç bir şekilde alış-veriş yapmıyorum, yapmamda! Kişi, bu alış-veriş şeklini kabul etmiyorsa, bu işte bir işin olduğuna emin olun.
Kendi görüşlerimdir, kişisel durumlar farklıdır.
Gerçekten bir kesit yazmak istiyorum:
Bu tür durumlarda herkese güvenmemek en doğru gerekçedir. Velakin, zamanımızda artık 'Cep Telefonu' denilen bir alet var galiba? Direk int. üzerinden alış-veriş yapmak yerine sesli iletişim üzerinden alış-veriş yapabilirsiniz. Tavsiye edilir.
Kendi şahsım üzerine konuşmak istiyorum, (suç olabilir velakin) Cep üzerinden sesli görüşmediğim kişi ile kesinlikle hiç bir şekilde alış-veriş yapmıyorum, yapmamda! Kişi, bu alış-veriş şeklini kabul etmiyorsa, bu işte bir işin olduğuna emin olun.
Kendi görüşlerimdir, kişisel durumlar farklıdır.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN