☼ [DEV] Nerull ile Röportaj Yapıldı!
Re: ☼ [DEV] Nerull ile Röportaj Yapıldı!
Teşekkürler...
Emekli İKV Oyuncusu...
xDaNGeRxTRoJeNx - Eminönü
Saffet Yılmaz
Konuyu açan kişinin emeğine sağlık.
Fakat yine yanılmadım. Her zamanki gibi tahmin ettiğim cevaplar verildi.
Bundan sonra bana sorabilirsiniz
Buda o önceki konudaki benim cevaplarım. Farkları bulana helal olsun
HaNdSoMe yazdı:-Arayüz değişikliği olacak mı?
+ Yakın zamanda böyle bir düşüncemiz yok.
-Grafiklerde değişme olur mu?
+İKV oyun motorumuzun desteklediği sürece yapılanlar ortada.
-Oyuna yeni bölge ne zaman gelecek?
+Bekleyeceğiz. İKV merak uyandıran bir oyun(Hâlbuki alakası yok)
-Tılsımların koyulduğu bölgede düzenleme olacak mı?
+İKV oyun dünyasında yenilikler her zaman olacaktır. Bekleyelim.
-Destek ekib...........?
+İKV yönetimi gönüllü ekipten oluşmaktadır. Onlar elinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Gece gündüz demeden çalışıyorlar.
Siz en iyisi bana sorunZaten cevaplar aynı mantık üzerine.

- Hengames
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Ultimatom
TamTum yazdı:Konuyu açan kişinin emeğine sağlık.
O kadar kendinden emindinki soruları yayınlamadan önce sanada atacaktım soruları bakalım ne kadar doğru çıkartabiliyorsun diye. Ama hesabının 2 hafta blok yediğini gördüm daha sonradan
Nihat abimiz soruları farklı cevapladı gördüğün gibi. Senin tahminlerinde fazla tutacagını sanmıyorum artık

- AnyoneStopMe
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Anadolu Nefesi
3. kasa cevabı dısında basmakalıpHengames yazdı:TamTum yazdı:Konuyu açan kişinin emeğine sağlık.
O kadar kendinden emindinki soruları yayınlamadan önce sanada atacaktım soruları bakalım ne kadar doğru çıkartabiliyorsun diye. Ama hesabının 2 hafta blok yediğini gördüm daha sonradan
Nihat abimiz soruları farklı cevapladı gördüğün gibi. Senin tahminlerinde fazla tutacagını sanmıyorum artık![]()
- yaseminalici
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Yolcu
Emeğinize sağlık
Kasa konusunun sonunda değerlendiriliyor olması güzel bir haber.

Jasmine
DrJasmine
- XxPEERLESSxX
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Kristal
- IsriannaRosafin
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Tılsım
Hengames yazdı:TamTum yazdı:Konuyu açan kişinin emeğine sağlık.
Nihat abimiz soruları farklı cevapladı gördüğün gibi. Senin tahminlerinde fazla tutacagını sanmıyorum artık![]()
Ah biraz aklın olsa düşünüp aynı cevap olduğunu anlayabilirdin.
İLK SORU
HaNdSoMe yazdı:-Arayüz değişikliği olacak mı?
+ Yakın zamanda böyle bir düşüncemiz yok.
4- Bir önceki soru ile bağlı bir soru olacak ama oyunumuzda arayüz ve yetenek efektleri geliştirmesi-eklenmesi ile ilgili bir çalışma olacak mı? Yeni gelen yetenek efektlerinde neden farklı ve özgün efektler olmuyor? Yeni gelen yetenekler, eski yeteneklerin düzenlenmiş hali olarak tekrar neden bizlere sunuluyor ( Sesler vs. )
Nerull: Burada bahsi geçen OOK’ların yetenekleri sanırım. Son zamanlarda Gazap dışında yeni yetenek eklenmedi. Karakterlere yönelik yetenek efektleriyle ilgili yakın zamanda bir değişiklik düşünmüyoruz.
2.SORU
HaNdSoMe yazdı:
-Grafiklerde değişme olur mu?
+İKV oyun motorumuzun desteklediği sürece yapılanlar ortada.
3- Her geçen gün oyun sektöründe farklı oyunlar çıktığı için ve oyun grafikleri de zaman ile birlikte normal olarak gelişiyor ve bu sektörün gelişmesiyle birlikte oyunumuzdaki grafikler basit görülmeye başlanıyor. Sizce buna göre oyunumuz grafikleri ne derece? Ve grafikler konusunda bir geliştirme-iyileştirme çalışması olacak mı? Olacak ise ne kadar zamanda olabilir. Olmayacak ise nedeni ile birlikte yazarsanız seviniriz.
Nerull: Oyun sektörünün teknolojinin gelişmesi ile birlikte büyümesi ve yenilenmesi kaçınılmaz bir durum. Oyun sektörü bugün milyar dolarlarla ölçülen bir sektör haline gelmiş durumda. Günümüz online oyunlar da, harcanan bütçe olsun, oyun için sağlanan altyapısı olsun, projede çalışan kişi sayısına endeksli olarak büyük projeler olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul Kıyamet Vakti oyunumuz ise sizlerin de bildiği üzere küçük bir ekiple tamamı Sobee tarafından geliştirilen bir oyun olarak 2004 yılından bu yana gelişmeyi sürdüren ve Türkiye şartlarında, Türk oyun sektörünün gelişmesi için çabalayan bir oyun olmuştur. İKV oyunumuzun altyapısı tamamen Sobee tarafından başka bir oyun motoru olmadan tüm özellikleriyle baştan yazılmıştır. Her geçen eklenti paketinde ise oyunumuzla ilgili geliştirmeler devam etmekte olup, birçok iyileştirme de yapılmıştır. Bunu Çemberlitaş paketi ile birlikte çok net olarak görebilirsiniz.
3.SORU
HaNdSoMe yazdı:
-Tılsımların koyulduğu bölgede düzenleme olacak mı?
+İKV oyun dünyasında yenilikler her zaman olacaktır. Bekleyelim.
6- Arz ve Lodos bölgesine yeni yaratıklar eklendi ve belli ki bir emek verilmiş. Oyuncular olarak bir tarafa bakıyoruz emek verilip yapılmış bir bölge var ama diğer bir tarafta tılsımlar bölmesinin çok basit ve kullanışsız olması. Sizce bu neden kaynaklandı? Eğer ki sizin söyleminizden de basitlik söz konusu ise bir düzenleme olacak mı?
Nerull: Tılsım bölmesinin çantanın içerisinde yer alması, o bölmenin çantanın bir parçası gibi kullanılabilmesini ön görüyor. Basitlik söz konusu değil, ara yüzde bunun için farklı bir yer de ayırabilirdik.Bu defa sadece tılsımlar için kullanılabilirdi. İlerleyen zamanlarda yeni bir ara yüz tasarımı olursa düşünülebilir.
SANA TAVSİYEM YAZDIĞIN ve OKUDUĞUN METİNLERİ ANLAYAMA ÇALIŞ ONDAN SONRA CEVAP VER BİRE BİR ARAMA...

- Hengames
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Ultimatom
Dostum ağzın iyi çene yapıyor ama ortada iş yokTamTum yazdı: SANA TAVSİYEM YAZDIĞIN ve OKUDUĞUN METİNLERİ ANLAYAMA ÇALIŞ ONDAN SONRA CEVAP VER BİRE BİR ARAMA...
Dediğin gibi olsun tamam tamam bundan sonra sana soralım hep

İş yok derken birde yönetici mi olayımHengames yazdı:Dostum ağzın iyi çene yapıyor ama ortada iş yokTamTum yazdı: SANA TAVSİYEM YAZDIĞIN ve OKUDUĞUN METİNLERİ ANLAYAMA ÇALIŞ ONDAN SONRA CEVAP VER BİRE BİR ARAMA...![]()
Dediğin gibi olsun tamam tamam bundan sonra sana soralım hep![]()
Birazda okumayı öğren ondan sonra kesin konuş.
Her gün yönetimi takip ediyorum. Hiçbiri eleştirilerime cevap bile vermedi ben onların kolaya kaçan mesajlarını ezber yaptım. Hepsi yıllardır gönüllüğü öne sürdüler. Emin ol senin benim kadar bu oyunun ilerlemesine çaba GÖSTERMEDİLER
xXHaNdSoMeXx-İkvteamhandsome