ikv yazı tipi nasıl değiştirilir windows 7 ?
- Kaptanmelih
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
ikv yazı tipi nasıl değiştirilir windows 7 ?
arkadaşlar yazı tipimi değiştirmek istiyorum Comic Sans MS yapmak istiyorum daha önceden bir konu açılmış fakat windows 7 olarak bunu nasıl yapabilirim bilen biri anlatırsa çok makbule geçer
- Kaptanmelih
- Sahaf Yardımcısı
Re: ikv yazı tipi nasıl değiştirilir windows 7 ?
yav bilen yokmu yahu windows 7 de nasıl yapabilirim bunu ?
Merhaba,
Oyunun yazı tipini değiştirmek için;
1- Başlat çubuğuna tıklayıp, arama kutusuna "Yazı tipleri" ni aratıp, klasörü açıyoruz.

2- Ben oyundaki yazı tipi olan Verdana'yı Comic Sans MS ile değiştireceğim, Yazı Tipleri isimli klasörde Comic Sans MS yazı tipini buluyoruz. Bulduktan sonra, yazı tipini kopyalayıp; masaüstüne yapıştırıyoruz.
3- Masaüstünde yapıştırdığımızda iki adet ttf uzantılı yazı tipi bulacağız. Biri normal diğeri ise bold tipinde fontlardır.

4- comic.ttf isimli yazı tipini Verdana olarak değiştiriyoruz.
5- comic.bd isimli yazı tipini ise Verdanab olarak değiştiriyoruz.

6- Oyunun yüklü olduğu klasöre gelip, base > fonts klasörünü açıyoruz.
7- Masaüstündeki iki adet yazı tipini, fonts klasörünün içerisine atıp; değişikliği onaylıyoruz. İşlem tamam.
Oyunun yazı tipini değiştirmek için;
1- Başlat çubuğuna tıklayıp, arama kutusuna "Yazı tipleri" ni aratıp, klasörü açıyoruz.

2- Ben oyundaki yazı tipi olan Verdana'yı Comic Sans MS ile değiştireceğim, Yazı Tipleri isimli klasörde Comic Sans MS yazı tipini buluyoruz. Bulduktan sonra, yazı tipini kopyalayıp; masaüstüne yapıştırıyoruz.
3- Masaüstünde yapıştırdığımızda iki adet ttf uzantılı yazı tipi bulacağız. Biri normal diğeri ise bold tipinde fontlardır.

4- comic.ttf isimli yazı tipini Verdana olarak değiştiriyoruz.
5- comic.bd isimli yazı tipini ise Verdanab olarak değiştiriyoruz.

7- Masaüstündeki iki adet yazı tipini, fonts klasörünün içerisine atıp; değişikliği onaylıyoruz. İşlem tamam.
Zafer; "Zafer Benimdir!" diyebilenindir.
PASLIBIÇAK - BONJOVI
PASLIBIÇAK - BONJOVI
-
- FareAdam Düşmanı
Değişiklik onaylıyoruz 5 tane yazı tipi oluyor fonts klasöründe tekrar oyunda girdiğimizde yazı tipi yine aynı oluyor değişen bir şey yok oyuna ait yazı tiplerini silip kendi yazı tiplerimizi koyunca da oyunda kritik hata veriyor. Hiç girmiyor.
ARTIK BU FORUM HESABINI KULLANMIYORUM !
Sizin yaptığınız hata, oyunun fonts klasöründeki orjinal font isimleriyle, sizin kullanmak istediğiniz yazı tipinin isminin farklı olmasından kaynaklanıyor.IRifatSrkyI yazdı:
Değişiklik onaylıyoruz 5 tane yazı tipi oluyor fonts klasöründe tekrar oyunda girdiğimizde yazı tipi yine aynı oluyor değişen bir şey yok oyuna ait yazı tiplerini silip kendi yazı tiplerimizi koyunca da oyunda kritik hata veriyor. Hiç girmiyor.
Bizim kullanmak istediğimiz yazı tipi ile, oyunun fonts klasörünün içindeki yazı tipinin ismi eğer aynı olursa değiştirme uyarısı alıyoruz,

> Kopyala ve Değiştir'i seçtikten sonra, yazı tipi sorunsuz bir şekilde değiştirilmiş oluyor.
Zafer; "Zafer Benimdir!" diyebilenindir.
PASLIBIÇAK - BONJOVI
PASLIBIÇAK - BONJOVI
- Kaptanmelih
- Sahaf Yardımcısı
Hangisini yapacağım ? cevap verenlere teşekkürler
-
- Kobra Takipçisi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Nemesis
HUNTLEY'in söylediği adımları gerçekleştirirsen sorunsuz değiştirebilirsin. Denedim, sorunsuz. Fonts klasöründeki dosyaları değiştir demeyi unutmayın. Dosya sayısı artmasın.Kaptanmelih yazdı:Hangisini yapacağım ? cevap verenlere teşekkürler
xLuCaGox | LLAMA | dRopheaLing | Smegma | PaRCHeR | PaRCHeRII | PaRCHeRIII | Lucago | DrKojiro
since 2007
Tılsım - Anka - Eminönü
İKV 2020 Mani Birinciliği*
since 2007
Tılsım - Anka - Eminönü
İKV 2020 Mani Birinciliği*