Her Loncanın Web Sitesi Olsun (Proje)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Anka
Klan: Lodos

Her Loncanın Web Sitesi Olsun (Proje)

Mesaj gönderen Yorukefe »

Merhaba,

Benim sınırsız özellikte hostingim mevcut, bu yüzden İKV ve Loncalar için yeni bir projem(önerim) var. Daha 2 sene öncesine kadar sadece ikv ile alakalı ikvonline.net isimli fan forum sitesi vardı ve ilgi görüyordu. Ne sebeple bilmiyorum ama açıldıktan 5-6 sene sonra kapandı.

Tekrar ikvonline gibi bir fan sitesi kurup (forum, blog vb. farketmez), bu sitenin alt alan adıyla her loncaya bir site vererek bir web sitesi sağlamış oluruz. (Örneğin; loncaxxx.istanbuloyun.com gibi) Ayrıca loncalara özel email verilebilir. (örneğin; loncaxx@istanbuloyun.com gibi) Veya isteyen loncalar kendi alan adlarını alarak hosting ücreti ödememek için bizim hostingimizde sitelerini barındırabilirler.

Eğer bu projem (önerim) uygun görülürse ekip kurarak başlayabiliriz.
Fikirlerinizi (özellikle lonca sahiplerinin) bekliyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b] Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı avatarı
VBMaSTeR
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Seyr-i Beka

Re: Her Loncanın Web Sitesi Olsun (Proje)

Mesaj gönderen VBMaSTeR »

Nacizane tavsiyem, boşa emek ve vakit kaybetmemeniz yönündedir.
Niye diyecek olursan, bu tarz işlere ilgi duyacak bir oyuncu kitlesi malesef yok. Bütün loncaların sitelerinin toplam ilk ay için gün başına alacağı tekil hit 100 bir sonraki alacağı 20-30 civarında olacak. 2-3 ay sonra lonca başkanı bile uğramayacak o sitelere.
VBMaSTeR - BuRRaQ

I will be Lodos Forever, Hopefully together....
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Benimki sadece öneri. İlgi duyularsa yapılabilir.
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Hicret

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

Bizim loncanın web sitesi; Hicret Loncası

Güzel düşünce ama bazı yönleri bazılarına ters düşecektir. Başvuru formu ile alım yapan loncaların birinci dereceden gizlilik ve güvenlik zorunluluğunu isteyecekleri aşikardır. O yüzden alt alan adı alımına pek olumlu bakmıyorum.

Ayrıca web sitesi kurmak isteyenler için hali hazırda hostinger ve Jimdo gibi ücretsiz servisler mevcut.
Kullanıcı avatarı
VBMaSTeR
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

GWYNBLEIDD yazdı:Bizim loncanın web sitesi; Hicret Loncası

Güzel düşünce ama bazı yönleri bazılarına ters düşecektir. Başvuru formu ile alım yapan loncaların birinci dereceden gizlilik ve güvenlik zorunluluğunu isteyecekleri aşikardır. O yüzden alt alan adı alımına pek olumlu bakmıyorum.

Ayrıca web sitesi kurmak isteyenler için hali hazırda hostinger ve Jimdo gibi ücretsiz servisler mevcut.
Hostinger kadar gereksiz ve kalitesiz bir firma görmedim desem yeridir. Başvuru formu konusundada öyle abartılacak gizliliğe ve güvenliğe gerek yok diye düşünüyorum.
Ben olsam hostinger jimdo vb yerine bu arkadaşı seçerim. Hem bütün loncalar tek bir alan adı altında olur, hem o alan adıda lonca tanımı yapıcak bir sayfa olarak şekillendirilebilir. Örneğin ikvlonca.com sitesinin ana sayfası tüm loncaların sunucu sunucu klan klan toplanabileceği bir sayfa olur ve herlonca alt alan adına sahip olur gibi.
VBMaSTeR - BuRRaQ

Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

VBMaSTeR yazdı:
GWYNBLEIDD yazdı:Bizim loncanın web sitesi; Hicret Loncası

Hostinger kadar gereksiz ve kalitesiz bir firma görmedim desem yeridir. Başvuru formu konusundada öyle abartılacak gizliliğe ve güvenliğe gerek yok diye düşünüyorum.
Ben olsam hostinger jimdo vb yerine bu arkadaşı seçerim. Hem bütün loncalar tek bir alan adı altında olur, hem o alan adıda lonca tanımı yapıcak bir sayfa olarak şekillendirilebilir. Örneğin ikvlonca.com sitesinin ana sayfası tüm loncaların sunucu sunucu klan klan toplanabileceği bir sayfa olur ve herlonca alt alan adına sahip olur gibi.
Bende aynı şeyi düşünüyorum. O sitelerle yapacağınız şeyler kısıtlı. Ne bileyim bi forum, blog, video portalı falan kurmak isteseniz kurulmuyor. Hostinger ise sürekli time out hatası verip duruyor.
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Hicret

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

VBMaSTeR yazdı:Hostinger kadar gereksiz ve kalitesiz bir firma görmedim desem yeridir. Başvuru formu konusundada öyle abartılacak gizliliğe ve güvenliğe gerek yok diye düşünüyorum.
Şahsi düşüncendir saygı duyarım. Ama senin aksine ben bu konuda gizliliğe önem veren birisiyim. Eğer öyle bir garantisi varsa seve seve destek olurum.
Kullanıcı avatarı
Yorukefe
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

GWYNBLEIDD yazdı:
VBMaSTeR yazdı:Hostinger kadar gereksiz ve kalitesiz bir firma görmedim desem yeridir. Başvuru formu konusundada öyle abartılacak gizliliğe ve güvenliğe gerek yok diye düşünüyorum.
Şahsi düşüncendir saygı duyarım. Ama senin aksine ben bu konuda gizliliğe önem veren birisiyim. Eğer öyle bir garantisi varsa seve seve destek olurum.
Tabiki garantisi var. Başvuru forumlarını PHP ile hazırlayıp e-postanıza gönderirsiniz. Sizin dışınızda kimse görmez bilgileri.
Kullanıcı avatarı
VBMaSTeR
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Yorukefe yazdı:
GWYNBLEIDD yazdı:
Tabiki garantisi var. Başvuru forumlarını PHP ile hazırlayıp e-postanıza gönderirsiniz. Sizin dışınızda kimse görmez bilgileri.
Artık birçok yazılım için entegre mail formlar var. Gizliliğe önem tabi ki olmalı, ama hostinger veya diğer firmalara güven yaklaşımın bu arkadaşımıza olandan farklı olması için bir sebep olması gerekir. :) Hayırlısı olsun arkadaşlar.
VBMaSTeR - BuRRaQ

Kullanıcı avatarı
hakan1905
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Lider

Mesaj gönderen hakan1905 »

Lonca başkanlarının ve ya üyelerinin gönlünden kopan , fedakarlık yaparak kurmak isteyenler için hali hazırda bir çok free hostingler mevcut.Ben kendim kurdum.Profesyonelce olmasını tabi ki bekleyemeyiz fakat loncasının geçmişini hatırlatıcak şekilde anılarla dolu olması , güncel konularla başlıklarda bulunması güzel olur .

Bu da fedakar arkadaşlarımız tarafından kurulmuş
: http://goo.gl/NEqC6X
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön