2007'den beri oynadığım online oyun. bu kadar sene bu oyuna kafayı takmış ve bu yüzden geleceğini kaybetmiş biri olarak bir şeyler karalamak istiyorum.
mynet'te gördüğüm reklamlarla başlamıştı serüven. o zamanlar 7. sınıfta olan en yakın arkadaşımla beraber başlamıştık bu oyuna. ne kadarda güzeldi. gecemiz gündüzümüz oyundu. hoştu, güzeldi. biz bu oyundan bahsederken millet bize "ne diyolar lan?" diyerek bakardı. aşırı zevk alıyorduk. okuldan kaçıyorduk, günümüzü internet kafelerde geçirip oyun oynuyorduk.
oyuna kafayı takmamız yüzünden ikimizde adam gibi bir lise kazanamadık. kendisi anadolu meslek, ben anadolu iletişim lisesinde okudum. bu süre içinde oyunumuzu oynamaya devam ettik. aynı ateş. deli gibi. gece gündüz. günde 6 saat uyuyorduk ki geri kalan zamanı oyunda geçirelim.
29 ve 39 level dönemlerini boş boş geçirdim açıkçası. arkadaşım gayet üstünü dizdi, dönemin en güçlülerinden oldu ama ben bu süre içinde oyundan çok zevk almama rağmen ezik ezik dolaştım.
39 level dönemi bitti ve 49 geldi. o dönemde internetim yoktu. sığınak ve migrat geldiğinde oyuna geri döndüm. kaldığımız yerden. yanılmıyorsam o dönem lise 2. sınıfa gidiyordum. günlerce okula gitmemezlik, kaldığım dersler vs. demeden sığınak ve migratta saatlerimi geçirdim.
tam 9 ay.
tam 9 ay boyunca, sanal bir oyunda, kodumunun bir zırhını düşürmek için uğraştım. hep plus paketim vardı, hep sığınak migrat artırıcım vardı. 9 ay boyunca 1 zırh düşmedi. olmadı. 9 ayım boşa gitti. 9 ayımı çöpe attım. ailemle kavgalarım, o bu şu cabası. onlardan hiç bahsetmiyorum bile.
oynaya oynaya geldik 2012'ye, üniversite sınavı kapıya geldi. biz deli gibi oynamaya devam ettik, ne sınav umrumuzda oldu ne de ailemizin dershaneye döktüğü para. sonuç lise sınavımız gibi oldu. ben sikkodan 2 yıllık bir okula geldim, arkadaşım barajı dahi geçemedi. mallıktan, tembellikten değil: günün 6 saati (uyumak için) dışında tüm zamanımızı oyunda geçirdiğimiz için.
şimdi, 2013. bu sene başında tekrar eskisi gibi sarmaya başladım oyuna. derslerin çoğunu kaçırdım. şu an boş olan evimdeyim ve 2 haftadır okula gitmedim. gelecek haftada gitmeyi düşünmüyorum. bu şekildede derslerden kalmış olacağım.
geleceğimi kaybettim. çok teşekkür ediyorum sobee. eğer karşılığını alabilsem kesinlikle geleceğim umrumda olmazdı. ancak geçen onca seneye rağmen elimde bir tane bile full karakterimin olmaması senin suçun sobee.
[İçerik Düzenlendi.]
Ekşi'den ve İnci'den alıntıdır.
ATABEY , Sodalıayran ve KaPTaNYaĞıZ'a selam olsun.
İstanbul Kıyamet Vakti!
İstanbul Kıyamet Vakti!
ve niceleri...
- Barbarosxhizir
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Vuslatt
Re: İstanbul Kıyamet Vakti!
Üzüldüm kardeşim ALLAH yardımcın olsun bu saaten sonra diyicek pek bir sey yok

- citroenn
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Gods Ofthe Game
Oyuna başladığımda 8. sınıfa gidiyordum bütün mahalle ikv oynuyordu ozamanlar bende ps 2 vardı zamanımı onla harcıyordum.Derslerim gayet iyiydi her sene taktik teşekkür alıyordum.Lise 1 geldiğinde ise ortaokul gibi bir öğretim göreceğimi biliyordum ya da öyle sanıyordum..Arkadaşlar başla nolucak dediğinde ben dersleri bahane ediyordum.Sonunda ikna ettiler beni yeni pc aldım net yaptırdım..Oyuna başladığımda ortakla beraber yeni karakterler yaptık sancak sunucusunda arkadaş karakterini çaldırınca mahallemizde ki kişilerin sunucusuna gitmeye karar verdik oda kuklacıydı.Kuklacıda lonca kurduk lonca sistemi olmasada hepimiz karakterin ön ismine UniFoR yapmaya karar verdik.Ve öyle sunucunun en dikkat çekenlerden olduk.Kimi zaman dalga geçselerde çok güzeldi ozamanlar 
Ondan snra Lise 1 de ilk dönem tam 6 tane zayıfım gelmişti.Gece gündüz oyun oynuyordum.Lise 1 de kaldım Babama söyleyemedim.Lise 3 te haberi oldu ilerleyen yaşım nedeniyle birşey diyemedi
Şimdi hala oyun oynuyorum mahallede oynayan arkadaşların sayısı benle beraber 3 oldu.Domates salatalık ve ben zamanında kereviz nikini kullandım.Şimdi ise uniforever nikiyleyim.Oyuna fazla kafa yormamaya başladım.Lise 1 ' in 1. tekrarını geçtim lise 2 geçtim lise 3 geçtim bnm size tavsiyem bu oyunu yararına oynayın mesela.. Örnek vereyim madenler konusu kimya dersi ile bu oyundaki madenleri kolay ezberleyebilirsiniz.Biraz merak ile periyodik tablosunu ezberleyebilirsiniz.Benim kimya ile alakam yoktu orası ayrı
eşit ağırlığa gidiyorum önümde ygs lys var.Dediğim gibi oyunu sadece oyun olarak görün ve ihtiyac duyduğunuz anda oynayın.Ego tatmin etmek istiyorsanız sınav sonuçları ile tatmin olun.. Geleceğinizi o sayılar belirlicek.Oyundaki başarılarınız değil.
Ondan snra Lise 1 de ilk dönem tam 6 tane zayıfım gelmişti.Gece gündüz oyun oynuyordum.Lise 1 de kaldım Babama söyleyemedim.Lise 3 te haberi oldu ilerleyen yaşım nedeniyle birşey diyemedi
Şimdi hala oyun oynuyorum mahallede oynayan arkadaşların sayısı benle beraber 3 oldu.Domates salatalık ve ben zamanında kereviz nikini kullandım.Şimdi ise uniforever nikiyleyim.Oyuna fazla kafa yormamaya başladım.Lise 1 ' in 1. tekrarını geçtim lise 2 geçtim lise 3 geçtim bnm size tavsiyem bu oyunu yararına oynayın mesela.. Örnek vereyim madenler konusu kimya dersi ile bu oyundaki madenleri kolay ezberleyebilirsiniz.Biraz merak ile periyodik tablosunu ezberleyebilirsiniz.Benim kimya ile alakam yoktu orası ayrı
- Barbarosxhizir
- Tılsım Tanığı
- Lonca: Vuslatt
Arkadaşlar yazıp samimi bir hava verdikleri icin bende yazma isteğim doğdu kısaca oyun hikayemi anlatıyım ilk okul 4. sınıftan itibaren sınıf birincisiyimdim 7. sınıfın sonuna kadar Takdir belgesi ile eve gelirdim 7. sının sonunda yapılan denemede ş.urfa 7. olmuştum 8 .sınıfta arkdaşların iknası ile Barbaros nicki ile savascıya başladım evim de internet olmadığı için cafelerde sürtüyordum 8. sınıfta ilk teşekür belgemi aldım aileden şiddet görünce bıraktım biraz 8. sınıfın 2. döneminde Takdir aldım tekrar OKS sınavında Ş.urfadaki bir anadolu lisesini kazandım okula 6. sıradan girdim ve onun verdiği güvenle oyuna başladım ve Barbarosxhızır adlı büyücüyle oynadım ve bum sınıfta kaldım okul müdürü senden çok sey bekliyorduk demişti sınıfta kalınca. Neyse 3 yıl kadar oynadıktan sonra ailemin seni okuldan aldırım tehdidiyle oyunu bıraktım ama o oyunun verdiği rahatlıkla derslere çalışsamıyordum ailem zorla kitab okuturken kimya kitabının ortasına Babarbaroslar geliyor adlı roman kitabını koyar romanımı okurdum kendimide ailemide kandırdım hiç dershaneye gitmedim tabi bu yönden aileme sorun cıkarmadım lise sonda tüm arkdslarım bir yeri kazanıp da ben boşta kalınca kafama dang die vuruldu gibi oldu ertesi yıl derhaneye yazıldım kendimden beklemediğim bir hızla puanımı yükseltim sayısal 328 eşit ağılrık 390 puan aldım ziraat müh. tercihh ettim ama üviversite de cok bol zamn olduğu icin tekrar başladım TANRININKIRBACI nick ile 1. yıl dersleri aksattım 5 tane ders alta bıraktım 1 de devamsızlık 2. yıl azaltım oyunu şu an altan sadece 2 dersim var oda 1. dönemden 2 .dönemde ortlama 70 den asağı ders yok hala oynuyorum 3 ve 4 . sınıfta neler olucak bakalım 

- greendevil
- Salgın Koruyucusu
Bir anda eksiler geldi aklıma,annem babam çalışıyordu evde tektim anneme okula diyerek çıkar annem işe gidince eve geri dönerdim. Salak kafam. Derslerim gittikçe düştü. Babamla birlikte oyunu silmiştim. Tekrar yükledim. Bilgisayara şifre koydular,kırdım. Şu anda oynamıyorum ikv yi ama forumda takılıyorum bazen. Şu oyun ömrümü yedi. Şu an sadece league of legends oynuyorum. İstanbul kıyamet vaktiye adam akıllı grafik gelmeden de başlamam. Saygılar
Sessizlik bitti,geri dönüyorum.
- Refresh
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Guardians Of İstanbul
Bu oyun ömrümü yedi diyorsun ama hala akıllanmamışsın başka bir oyun oynuyorsun ne farkı vargreendevil yazdı:Bir anda eksiler geldi aklıma,annem babam çalışıyordu evde tektim anneme okula diyerek çıkar annem işe gidince eve geri dönerdim. Salak kafam. Derslerim gittikçe düştü. Babamla birlikte oyunu silmiştim. Tekrar yükledim. Bilgisayara şifre koydular,kırdım. Şu anda oynamıyorum ikv yi ama forumda takılıyorum bazen. Şu oyun ömrümü yedi. Şu an sadece league of legends oynuyorum. İstanbul kıyamet vaktiye adam akıllı grafik gelmeden de başlamam. Saygılar
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!
GuardianS of İstanbuL
Merhaba herkes yazmıs bende bıseyler yazıyım bari. sene 2007 veya 2008 ozaman 7. sınıfa yeni geçmiştim ve istanbula yeni taşınmıstık, ben yapım geregı suskun bırısıyım pek konusmam oyle sınıfada yenı gelmısız ıste kımseyle konusmuyorum oyle sus pus oturuyorum tek basıma. Bir gun yanıma bı arkadas geldi dedi boyle boyle bi oyun var baslarmısın ben once kem kum ettımsede basladım (baslamaz olaydım) oyle oynuyoruz fılan tabı sınav donemı geldı cattı, ben gıram bısey bılmıyorum gırdık sınavlara o zamana kadar 4 aldıgımda aglayan ben notlar spor toto gıbı 1 2 dolu, ama ben hala deliler gibi oynuyorum ve oyundan asırı derecede zevk alıyorum fılan ondan sonra aılemle sıkıntılar cıkmaya basladı arada kavga gurultu fılan. 8. sınıfa gelmıstık sbs vardı gırdım Allaha sukur ıyı bı anadolu lısesı kazandım, oyuna devam ettım tabı ozguven gelmıstı nasılsa yaparım dıye.... ılk donem bır geldı karnede 8 tane zayıf ben o sene sınıft akalmaktan kıl payı kurtardım tabı onumuzdekı senede aynı sekılde
ben 11. sınıfın basında kendıme bır soz verdım bu oyunu bırdaha oynamıcam dıye ve butun carlarımı sıldım attım okadar harcadıgım parayı cope attım derslerıme calısmaya basladım. 11 de ıkı donemde tesekkur aldım 12. sınıfta ygs lys ye cok calıstım ygs de ıyı bı derece yaptım cok sukur ve bugun sabah lys matematık sınavına gırdım gayet guzel gectı sınavım ve kendıme dedım kı ıyıkı bırakmısım ıyıkı kurtulmusum bu oyundan ben cok gec olmadan vazgectım kurtuldum bence sızde kendınıze gelecegınıze aılenıze yazık etmeyın gencler hayatınıza bakın....
auril & DoubleLift
Geçen yıl bahar döneminden bir görüntü. İkv'ye gönüllü destek vermenin bana bilançosu:

- mobilsorun
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
Vay beTRAMONTO yazdı:Geçen yıl bahar döneminden bir görüntü. İkv'ye gönüllü destek vermenin bana bilançosu:
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
- KuTSaLGeNc
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: Gölge Haramileri
Bir İşe yaramayan bu oyun için bu kadar hayatınızı değiştirme gereği duymuşsanız Sizlere Denilecek çok birşey yok aslında Tez zamanda PSİKİYATRİST e Görünmenizi tavsiye ederim.
KuTSaLGeNc TEŞKİLATIN İLK VE TEK KUTSAL'I