Yanlış hesaplamalar var.6 kişide bulunan lonca yağma arttırıcının sana düşme ihtimaline etkisi olmaz.%360 demişsin.O %360 o bossun item düşürme ihtimalini arttırır.Sonuçta tüm grup bazen boş çıkabiliyor.Yani diyelim ki bir bosstan herhangi birine item düşme ihtimali %20 diyelim o % 360 işte bu oranı arttırır.Dolayısıyla % 20 lik oran % 92 olur.6 kişide de lonca yağma arttırıcı ve plus da varsa hiç kimsenin şansı artmaz çünkü lonca yağma arttırıcı ve plus sana çıkma ihtimalini % 60 arttırır ve bu arttırıcılar diğer 5 kişide de olduğu için sana çıkma ihtimalinde bir değişiklik olmaz.Sadece lonca arttırıcı da bulunan şef yaratıklardan item çıkma ihtimali artmış olur ama sana veya başkasına o itemin çıkma ihtimalinde bir değişiklik olmaz çünkü herkeste var..QYuSuFQ yazdı:Buyurun size sans faktörü.
Lonca yagma arttirici+sahsi arttirici (60lik)+ plus + 6 kisi lonca ile giris=
%360+%60+%50 ye denktir. O da esittir %470
Kendi sansiniz misal veriyorum %3 ise
3.470:100+3 olucaktir.
Yani 17.1 olucak. Sizin %3 olan sansiniz bu etkenlerle %17.1
Plus + sahsi arttirici+lonca arttirici + 5 kisi loncadan degil!
%50+%60+%60 a denktir.
Yani %170
= 3.170:100+3
= 8.1
Yani sizin % 3 olan sansiniz bu etkenlerle %8.1 olucaktir
Plus + sahsi arttirici
%50+%60 a denktir
%110
=3.110:100+3
6.3 yani sizin %3 olan sansiniz bu etkenlerle %6.3 olucaktir
Plus
%50 yani
3.50:100+3=4.5
Yani sizin %3 olan sansiniz bu etkenle %4.5 olucaktir.
Yanlisim varsa duzeltiniz.
Formul: yuzdelik sans (3-4-5...) + etken (plus(%50),lonca (60) v.s) : 100 + ilk basta yazdiginiz yuzdelik sansiniz
İyi oyunlar.
Şans Arttırıcı Hakkında Bilgilendirme [Formül]
- Refresh
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Guardians Of İstanbul
Re: Şans Arttırıcı Hakkında Bilgilendirme [Formül]
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!
GuardianS of İstanbuL
- dragonsavascisi
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Kuklacı
ellerine sağlık çok bilinçlebdirici oldu ve kendimi şanssız hissetmeye başladım
- karanlikprens
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: I Ergenekon I
QYuSuFQ yazdı:Buyurun size sans faktörü.
Lonca yagma arttirici+sahsi arttirici (60lik)+ plus + 6 kisi lonca ile giris=
%360+%60+%50 ye denktir. O da esittir %470
Kendi sansiniz misal veriyorum %3 ise
3.470:100+3 olucaktir.
Yani 17.1 olucak. Sizin %3 olan sansiniz bu etkenlerle %17.1
Plus + sahsi arttirici+lonca arttirici + 5 kisi loncadan degil!
%50+%60+%60 a denktir.
Yani %170
= 3.170:100+3
= 8.1
Yani sizin % 3 olan sansiniz bu etkenlerle %8.1 olucaktir
Plus + sahsi arttirici
%50+%60 a denktir
%110
=3.110:100+3
6.3 yani sizin %3 olan sansiniz bu etkenlerle %6.3 olucaktir
Plus
%50 yani
3.50:100+3=4.5
Yani sizin %3 olan sansiniz bu etkenle %4.5 olucaktir.
Yanlisim varsa duzeltiniz.
Formul: yuzdelik sans (3-4-5...) + etken (plus(%50),lonca (60) v.s) : 100 + ilk basta yazdiginiz yuzdelik sansiniz
İyi oyunlar.
Merhaba, arkadaş eline sağlık emek harcamışsın saygı duyarım lakin ben bunun böyle olmadığına %99,99 eminim neden diye soracak olur isen izah edeyim. Dediğin bir yazıda gördüm gruplar 2+2+2 olarak bir mantık ayarlandığı söyleniyor yani iki büyücü,iki şifa,iki savaşçı ideal konsey bu yönde olduğunu bende biliyorum ve defalarca oyun yöneticileri söylediler çoğu arkadaşta duymuştur ve bilgisi olduğunu düşünüyorum. Fakat böyle olmadığını şöyle bir örnek ile izah edebilirim. Örnek veriyorum karakter sınıfının 1+1+1+1+1+1 olarak birbirlerin den bağımsız olduğunu var sayar isek karakter başı (plus+şahsi artırıcı dahil) %16,66 eder. Ve senin hesabını baz aldığımızda hesap ortada %8,33 lere tekabül eder ki buda %50 ye eşdeğer... Açık konuşmak gerekirse lonca çemberlitaş artırıcıları ne kadar güvenilir bir şüpheyim, şahsım adına ben güvenmiyorum buna en basit örnek olarak denemek isteyen herkes deneye bilir. Şöyle ki grup bölgelerine tek sınıf olarak giren bir savaşçı ve bir şifacı var ve dikkat çekici en büyük özellik ise en kolay şifacı ve savaşçı dizilmekte neden ? savaşçının ve şifacının birbirlerine en yakın rakipleri yine kendileri. Şöyle bir şey deneyenler bana hak verecektir. 6 kişilik çemberlitaş grubu kurulduğunda lonca mensubu 5 kişi lonca artırıcı + şahsi artırıcı + plus yani full olarak girsin. Diğer 1 oyuncu (savaşçı veya şifacı olmak kaydı ile) artırıcı ne kelime plussuz girsin arada hiç bir fark olmadığınızı gözlerinizle göreceksiniz... Bazen hiç kimseye bir şey atmıyor lakin bu bir kaç sefer üst üste aynı koşullarda denendiğinde aklınızda soru işareti ve işin rengi çıkacaktır zira o kadar ince hesap kitaplar yapılması gerektiğini sanmıyorum. Tek mantık var sınıfça en az rakibi olan karakterler daha çabuk dizilir büyücüler ise oyuncunun şansına göre değişir. İyi forumlar.
KaRa~KaRaBeLa~KaRaBüYüCü~KaRaŞiFa~ÇıLGıNTüRK~BLaCKTRoUBLe~İhSaN®

TÜRK sesinin geldiği, TÜRK yüreğinin çarptığı her yer bizim toprağımızdır… C★ {-ERGENEKON-} C★

TÜRK sesinin geldiği, TÜRK yüreğinin çarptığı her yer bizim toprağımızdır… C★ {-ERGENEKON-} C★