Merhaba.
Bundan 3 sene önce ben hatırlarım bilenler bilir, menekşeyi 80mye akiki 70m ye satarlardı.
Sonra çemberlitaş geldi , hidrojeni 20mye sattılar.
Derken hidrojen 15m oldu,
derken 10,
derken 5,
derken 3,
şimdi de 2.5m fiyat koyup eminönü sunucusunda satamayan insanlar var.
Peki nedir bunun nedeni ?
Bunun cevabı ancak şudur : Eskiden oyuncu sayısı fazla olduğu için dakikada örneğin tüm oyuncuların dakikada kastığı para 500m civarındayken şimdilerde çok daha düşük 100m civarında (örnek). Hol bölgesi diyoruz ama oralarda 3-5 insan kasılıyor sadece.
Eskiden para değersizdi item değerliydi, şimdi ise para değerli item değersiz.
Unutmayın para sadece araçtır, değerli olan gereçlerdir, eğer bir oyunda para değerlileşiyor, item değersizleşiyorsa mutlaka oyuncu kaybetmiş demektir.
İKV'nin çok kötü yanları var ama benim fazla vaktim olmadığı için en kötü yanı şudur :
İtemler çok zor kasılıyor ve oyunda pratiklik yok.
Kısaca bu oyunda hep aynı kişiler oynuyacak ve varlığını devam ettirmeye çalışacak bu oyun.
İKV yetkilileri yeni bölgeleri insanların oyuna başlaması için çıkarıyor ama durum öyle değil, hol bölgesi çıktıktan 6 ay içerisinde tanıdığım tüm arkadaşlarım oyunu bırakmıştı. Bu oyunda usta olmak için 7/24 oyunda olmak lazım, oyun dediğin bağımlılık yapmamalı , çok sarmamalı. Bu oyunda itemler böyle zor kasıldığı için korkunç bağımlılık yapar çünkü o itemi üreten insan 7/24 oyundadır ve çoğu kişiden üstündür.
İKV ye yeni bölge gelmemeli hiçbir zaman yeni bölge gelmemelidir, ikv yetkililerine tavsiyem şudur :
Bütün tılsımları her türlü karakterden met 1 olsun y2 olsun bir npcde 1m yapmaları lazım.
Eğer bunu çok abartılı görüyorsanız inanın siz bu oyunu boşuna oynamışsınız ve hiçbir şey öğrenmemişsiniz demektir.
Knight online yıllarca oynadım herkesi tanırım, adamlar player kaybetmeden önce levelleri 80-90 yapmıyorda oyuncu kaybedince yapıyor.
İkv çok oyuncu kaybetti ancak ikv bağımlılık yapan bir oyun olduğu için tılsımlar ucuzladığında çok kişi oyuna başlayacak ve bölgelerde zorluk olmayacak, tılsımlar ucuzladıktan sonra artık bakın çok önemli birşey söylüyeceğim herşeyi unutun :
Her oyunda savaş mekanları vardır, bu oyunların ortak stratejisidir, ikvnin savaş mekanı ermeydanıdır ve çok fazla kullanılmaz. Bence bölgelerde kolayca fullenilmeli ve ortak savaş mekanları acilen oluşturulmalıdır.
Çok yazdım ama adım gibi eminim ve yemin ederim bu tılsımlar hala üretilerek bölgelere girildiği sürece ikv nin oyuncu sayısı her geçen gün azalacak, ikv yetkilileri hiçbir oyuncudan zeki değil , oyunu oynayan bizleriz.
Düşünün fullenince napıcaz ? Adam düşünüyor ulan ben m1 dizdim büyücümü 2 yılda bölgelerden fulledim ee sonra ?
Savaş mekanı yok , ve savaş mekanı olsa bile oyuncu sayısı az olduğu için tadı çıkmaz.
10 senelik online oyun oynuyorum, en içten yemin edebilirim ve avrupalı büyük oyun kurucularıda bunu söyler en önemli oyun derler ki en kalabalık olanıdır.
Sözlerim yabana atılmayacak cinsten hepsini okuduysanız ne mutlu size , yeni bilgiler öğrendiniz.
İKV deki düzen ve oyuncu kayıpları
-
- Cin Avcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Re: İKV deki düzen ve oyuncu kayıpları
Yazının sadece başını okudum.O menekşe sibir akik vs ... gibi madenlerin yüksek olmasının tek sebebi o zaman yapılan bono kopyalama olayıdır.Bana göre öyle kim 60 70 m kasıp menekşe alacak ki degilmi ?
Sonciqaram'la alakam yoktur!Bilginize!
- 123berkay123
- Cin Avcısı
- Sunucu: Meran
Itemler zor kasılmıyor. Tam aksine kolay kasıldıgı icin herkes aynı iteme sahip oluyor (özellikle savaşçı ve şifacılarda) ve oyunda çeşitlilik sağlanamıyor. Ws ler 5 saniyede bitiyor.Halbu ki itemlerde çeşitlilik olsa (29-39 zamanı gibi)Ws ler daha zevkli olup oyunda daha fazla rekabet olucak.Bir oyunda kombinasyon ne kadar fazla olursa o kadar iyi oyun demektir.
Tabii ki de bu kendi düşüncem. Yazdıklarımı yanlış bulan olabilir.
Tabii ki de bu kendi düşüncem. Yazdıklarımı yanlış bulan olabilir.
- mobilsorun
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
Şans arttırıcılar yokken ve şaheserler yeni çıktığı zaman kadimin bile 100 m küsüre gittiğini bilirimsonsigaram yazdı:Yazının sadece başını okudum.O menekşe sibir akik vs ... gibi madenlerin yüksek olmasının tek sebebi o zaman yapılan bono kopyalama olayıdır.Bana göre öyle kim 60 70 m kasıp menekşe alacak ki degilmi ?
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
- 123berkay123
- Cin Avcısı
49lwl Zamanında bono kopyalama olayı yoktu.sonsigaram yazdı:Yazının sadece başını okudum.O menekşe sibir akik vs ... gibi madenlerin yüksek olmasının tek sebebi o zaman yapılan bono kopyalama olayıdır.Bana göre öyle kim 60 70 m kasıp menekşe alacak ki degilmi ?
-
- Cin Avcısı
Neee yokmuydu sen kaçırmışsın arkadaşım.Millet çatır çutur kopyaladı.Zaten o paraların pis oldugu belliydi.Bir tane maden 70 m olurmu daha neler.Tam hatırlamıyorum ama 2010-2011 yılında patlak verdi bono holesi sanırsam123berkay123 yazdı:49lwl Zamanında bono kopyalama olayı yoktu.sonsigaram yazdı:Yazının sadece başını okudum.O menekşe sibir akik vs ... gibi madenlerin yüksek olmasının tek sebebi o zaman yapılan bono kopyalama olayıdır.Bana göre öyle kim 60 70 m kasıp menekşe alacak ki degilmi ?
Sonciqaram'la alakam yoktur!Bilginize!
- 123berkay123
- Cin Avcısı
Pek emin değilim fakat olmadıgını hatırlıyorum. Bono açığını Derindeki Sır eklentisi gelmeden önce bitirdiler diye hatırlıyorum. Ama yanlış hatırlıyor olabilirim.sonsigaram yazdı:Neee yokmuydu sen kaçırmışsın arkadaşım.Millet çatır çutur kopyaladı.Zaten o paraların pis oldugu belliydi.Bir tane maden 70 m olurmu daha neler.Tam hatırlamıyorum ama 2010-2011 yılında patlak verdi bono holesi sanırsam123berkay123 yazdı:49lwl Zamanında bono kopyalama olayı yoktu.sonsigaram yazdı:Yazının sadece başını okudum.O menekşe sibir akik vs ... gibi madenlerin yüksek olmasının tek sebebi o zaman yapılan bono kopyalama olayıdır.Bana göre öyle kim 60 70 m kasıp menekşe alacak ki degilmi ?
Anladıkları tek şey var o da hiç birşey.
Siyasete girmiş olmasın, kulağıma aşina geldiği ve konuya cuk diye oturduğu için yazacağım ; "Bunların eline üç koyun versen kaybederler"
Siyasete girmiş olmasın, kulağıma aşina geldiği ve konuya cuk diye oturduğu için yazacağım ; "Bunların eline üç koyun versen kaybederler"
- adresbu
- Tılsım Tanığı
- Lonca: Sanki Sene 2008
Mavi topaz'ın 25 m olduğunu gördük.
- Refresh
- Labirent Rehberi
- Lonca: Guardians Of İstanbul
Bir şey ilk geldiğinde pahalı olur çünkü talep çoktur.Herkes ilk önce sahip olmak ister üretmek ister o yüzden hidrojen başlarda pahalıydı.Pahalı olmasının bir diğer nedeni ise bosslar zor kesiliyordu ve herkes kesemiyordu.Şimdi ise yarım saatte kesiliyor ve oyuncuların çoğunun üzeri full kim hidrojen alıp neyi üretsin ?
Oyuncu sayısının azalmasına değinmişsin ama yanlış örnek vermişsin.
Oyuncu sayısının azalmasına değinmişsin ama yanlış örnek vermişsin.
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!
GuardianS of İstanbuL