sayın Gm caza kanunlarını biliuosun bunu da oku bi zahmet
sayın Gm caza kanunlarını biliuosun bunu da oku bi zahmet
Tehtit almışsınız yada hakarette uğramışsınız . Ve ceza kanunlarından madde örnek vermişsiniz sizin size gelen tehtitler sonucunda bloke yada başka cezalarda verebiliyosunuz . Peki oyunda oynayıpta onca kişiye ana avrat küfürler tehtitler savuran okişiler nasıl oluyorda 1 gün 2 gün bnlanıyor sonrasında tekrardan oyunda yine terör estiriyor.sizin onurunuz gururunuz var. Peki orda küfürün alasını yiyenkişilerin hiçmi onuruyok gururuyok.adamlar adres isteyip tehtitler savururken bunların cezalarını 1 2 günlük susturmaylamı veri yosunuz .neden hesaplarını kapatmıyosunuz .yada sizlere gelen küfür fotolarındaki kişinin kimlik bilgisini verinde bizde sizin dediyiniz gibi gibi suç duyurusunda bulunalım bizim elimizde sizin gibi hesap bloke etmegibi bi şansımız yok yani küfüre karşı çaresiz kalan insanlar var.oyunda küfüre karşıyız aynen sizlerde karşısınız peki needen terbiyesiz haraket rolünü koydunuz .bu bir insanları küfüre yönlendirmek tir .Adam hareketi yapıyo diyeride sözlü küfür ediyor resmen küfüre ve tartışmaya teşvik ediyor bunları düzeltin ve hiç olmassa günde 30 dakikanızı sunucuya ayırın . Dün adeta saklanbaç oynamaya gelmiş yönetici arkadaş nerdeyim bn bni bulun diyo . D neyse umarım bunu okur ve azda olsa birşeyler yapmaya çabalarsınız .( HAŞİN)
Re: sayın Gm caza kanunlarını biliuosun bunu da oku bi zahmet
Selamlar,
sanırım bazı noktalarda aydınlatıcı olmam gerekiyor.
Öncelikle, Bilişim suçlarında bir olayın şikayet değeri kazanarak yasal sürecin başlaması yani kısaca mahkemenin başlaması için mağdur durmda olan kişinin en yakın adli makama ulaşarak şikayet dilekçesi vermesi gerekmektedir.
Bu noktada şikayetçi olacak olan mağdur kişi biz (Sobee) değil, buna maruz kalan oyuncumuzdur. Şayet oyuncumuz bu başvuruyu yaparsa (ki oldukça kolay bir süreçtir.) yasal makamlar olayla ilgili kanıt değeri taşıyan kayıtları (Log) bizden talep eder. Sobee olarak işte bu noktada elimizden geldiğince hızlı davranak bu kayıtları ilgili makamlara bildiririz.
Oyuncularımızın maruz kaldıkları hakaret tehdit yada dolandırma vakaalarında haklarını aramalarını elimizden geldiğince destekliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Nitekim halen bir kaç dosya yakın takibimizdedir.
Özetle olayın adli makamlara taşınabilmesi için ilk adım sizlerden gelmelidir. Sobee olarak biz ise üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu yüzden oyunumuzdaki tüm kayıtlar yasal saklama süresinin ötesinde saklanmaktadır.
sanırım bazı noktalarda aydınlatıcı olmam gerekiyor.
Öncelikle, Bilişim suçlarında bir olayın şikayet değeri kazanarak yasal sürecin başlaması yani kısaca mahkemenin başlaması için mağdur durmda olan kişinin en yakın adli makama ulaşarak şikayet dilekçesi vermesi gerekmektedir.
Bu noktada şikayetçi olacak olan mağdur kişi biz (Sobee) değil, buna maruz kalan oyuncumuzdur. Şayet oyuncumuz bu başvuruyu yaparsa (ki oldukça kolay bir süreçtir.) yasal makamlar olayla ilgili kanıt değeri taşıyan kayıtları (Log) bizden talep eder. Sobee olarak işte bu noktada elimizden geldiğince hızlı davranak bu kayıtları ilgili makamlara bildiririz.
Oyuncularımızın maruz kaldıkları hakaret tehdit yada dolandırma vakaalarında haklarını aramalarını elimizden geldiğince destekliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Nitekim halen bir kaç dosya yakın takibimizdedir.
Özetle olayın adli makamlara taşınabilmesi için ilk adım sizlerden gelmelidir. Sobee olarak biz ise üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu yüzden oyunumuzdaki tüm kayıtlar yasal saklama süresinin ötesinde saklanmaktadır.
İKV'den Haberdar Olun!
http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
Ceza i işlem konusunda aydınlatıcı ooldun tşk . Ama orda çözüm bekleyen bi kaç şey daha var onuda yönetimin dikkate almasını öneriyorum .irfan yazdı:Tehtit almışsınız yada hakarette uğramışsınız . Ve ceza kanunlarından madde örnek vermişsiniz sizin size gelen tehtitler sonucunda bloke yada başka cezalarda verebiliyosunuz . Peki oyunda oynayıpta onca kişiye ana avrat küfürler tehtitler savuran okişiler nasıl oluyorda 1 gün 2 gün bnlanıyor sonrasında tekrardan oyunda yine terör estiriyor.sizin onurunuz gururunuz var. Peki orda küfürün alasını yiyenkişilerin hiçmi onuruyok gururuyok.adamlar adres isteyip tehtitler savururken bunların cezalarını 1 2 günlük susturmaylamı veri yosunuz .neden hesaplarını kapatmıyosunuz .yada sizlere gelen küfür fotolarındaki kişinin kimlik bilgisini verinde bizde sizin dediyiniz gibi gibi suç duyurusunda bulunalım bizim elimizde sizin gibi hesap bloke etmegibi bi şansımız yok yani küfüre karşı çaresiz kalan insanlar var.oyunda küfüre karşıyız aynen sizlerde karşısınız peki needen terbiyesiz haraket rolünü koydunuz .bu bir insanları küfüre yönlendirmek tir .Adam hareketi yapıyo diyeride sözlü küfür ediyor resmen küfüre ve tartışmaya teşvik ediyor bunları düzeltin ve hiç olmassa günde 30 dakikanızı sunucuya ayırın . Dün adeta saklanbaç oynamaya gelmiş yönetici arkadaş nerdeyim bn bni bulun diyo . D neyse umarım bunu okur ve azda olsa birşeyler yapmaya çabalarsınız .( HAŞİN)
- ZorcocuK
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Irfan abı bosver Artık Ins Bu YıLkı fuar ..

Alparslanın yerinde ben olsam kesinlikle bu işi mahkemeye taşırdım. Fuarda yüz yüze görüşürüz demek tehdit içermiyor kaldı ki ölümle tehdit edilen biri olarak açtığım bir davada davalı olduğum kişiye sadece küfür ve hakaretlerinden dolayı 4 ay ağırlaştırılmış hapis cezası verildi,eğer size fuara gelince kafanızı gözünüzü dağıtacağım gibisinden sözler söylenseydi yazdığınız madde geçerli olabilirdi.Ayrıca süresiz ceza verdiğiniz karakter pluslu idi Alparslan arkadaşımız yerine ben olsaydım bu haksız yargıdan doğan zararın kat be kat fazlasını sizden alırdım.
Unutma ki ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi vardır.
- AmisosEmmi
- Sahaf Yardımcısı
İki dakika oyun oynayacağız o arada küfür ve hakaret dinleyeceğiz.
Sonra diyeceklerki Siz savcılığa suç duyurusunda bulunun hee oldu
Hayatınızda hiç Bakırköy adliyesine uğradınızmı nasıl bir kalabalık nasıl bir yer olduğu hakkında bilgi sahibimisiniz?
Haydi işi gücü bıraktık kalktık gittik savcılığa yazdık dilekçeyi o gün iş güç yok tabii çıktık savcının karşısına elimizde bir dilekçe
Oyuncu
/color] Savcı bey ben koca adam işi gücü boşlayıp oyun oynadım
Savcı
/color] Eeeee?
Oyuncu : O arada tahminen yaşı 15 ile 18 arasında bi çocuk benim anama bacıma küfür etti şikayetçiyim.
Sİzce savcının cevabı ne olurdu?
A: Ulen utanmıyomusun bu yaşta çoluk çocuk gibi oyun oynuyosun?
B: Millet dolandırıldım battım evim ocağım söndü diye ağlıyor Sen oyundanmı bahsediyorsun?
C: Yaa arkadaşım senin işin gücün yokmu koca adamsın?
Bi çektir git yaa işimiz gücümüz var.
E: Hepsi
Makul bir açıklaması olan varmı?
Hayatınızda hiç Bakırköy adliyesine uğradınızmı nasıl bir kalabalık nasıl bir yer olduğu hakkında bilgi sahibimisiniz?
Haydi işi gücü bıraktık kalktık gittik savcılığa yazdık dilekçeyi o gün iş güç yok tabii çıktık savcının karşısına elimizde bir dilekçe
Oyuncu
Savcı
Oyuncu : O arada tahminen yaşı 15 ile 18 arasında bi çocuk benim anama bacıma küfür etti şikayetçiyim.
B: Millet dolandırıldım battım evim ocağım söndü diye ağlıyor Sen oyundanmı bahsediyorsun?
KarargaHxTeaM FAN !..!
Karakter Adı
/color] AmisosEmmi-- AmisosGame
Karakter
color=#FF0000] Savaşcı
Seviye : 49
Lonca
/color] Amisos
Sunucu : Tılsım
Karakter Adı
Karakter
Lonca
- ZorcocuK
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Klan: Arzın Çocukları
AmisosEmmi yazdı:İki dakika oyun oynayacağız o arada küfür ve hakaret dinleyeceğiz.
Oyuncu/color] Savcı bey ben koca adam işi gücü boşlayıp oyun oynadım
Savcı/color] Eeeee?
Bi çektir git yaa işimiz gücümüz var.
hepsını derse sasırmam :mrgreen:
AttomKarınca

- woLveRiNe
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Anka
- Klan: Lodos
- Lonca: Anka Plus
AmisSoz emmi.. Yanlış AnLama Sakın....
Ben oLsam Giderim.. Alırım Sobee Ekibini arkama Giderim.. Hakimmi Bana ÖyLe yukarıdakileri söyLeyecek.. Sıkarsa SöyLesin.. nede olsa orada Bekci Ws.. birileri olacaktır.. Eğer oradaki / yukarıdaki cevapları versin... Bir üst makama Çıkarım.. oLmadımı... bir Üstüne Daha...Gurursuz Halsiyetsiz yaşamaktansa... Çıkar'ım adeletin karşısına orada 3-5 küfür edip Sövmekle Delikanlı olunmazz..
Amisos Emmi Sakın yanlış anlama buda benim düşünem..!
Ben oLsam Giderim.. Alırım Sobee Ekibini arkama Giderim.. Hakimmi Bana ÖyLe yukarıdakileri söyLeyecek.. Sıkarsa SöyLesin.. nede olsa orada Bekci Ws.. birileri olacaktır.. Eğer oradaki / yukarıdaki cevapları versin... Bir üst makama Çıkarım.. oLmadımı... bir Üstüne Daha...Gurursuz Halsiyetsiz yaşamaktansa... Çıkar'ım adeletin karşısına orada 3-5 küfür edip Sövmekle Delikanlı olunmazz..
O Şimdi ASKER..!
9'uncu Mot.P.Tug. 1'inci iç güvenlik Özel Taburu Muharebe Destek Bl.K.Lığı
Kars/ Sarıkamış..
http://www.facebook.com/fatih.ozbakan
9'uncu Mot.P.Tug. 1'inci iç güvenlik Özel Taburu Muharebe Destek Bl.K.Lığı
Kars/ Sarıkamış..
http://www.facebook.com/fatih.ozbakan
- AmisosEmmi
- Sahaf Yardımcısı
Bende size demedim zaten iş yoğunluğundan stresinden biraz uzaklaşmak için oyuna giren arkadaşlar adına yazdım o yazıyı. Hee sen diyorsanki 25 yaş üzeri bir adam savcılığa bu nedenle gitti ve şikayetçi olduğu kişinin 15 veya daha küçük yaşlarda biri olduğunu görüp bunuda hak aramak diyorsan o başka bilemem.woLveRiNe yazdı:AmisSoz emmi.. Yanlış AnLama Sakın....
Biz bu şekilde uğraşmaktansa oyun içerisindeki Kuralların ve cezaların belirlenmesi taraftarıydık.
Sonuçta bir suç un cezası ne kadar ağır olursa yapılması o kadar güç olur ve o suç oranı aşırı şekilde düşer.
Bu oyunda genç kardeşlerimizin veya daha büyüklerin yaptıkları hataların bedellerini öğrenip benimsemeleri gerekir.
Kimse oyuna girimde bana bi sövsünler diye girmiyor neticede.
Ama verilen cezalar o kadar küçükki nerdeyse şikayet etmeye bile değmez hissiyatı uyandırıyor insanlarda buda en basit olarak küfürün çoğalmasına sebebiyet veriyor. Kaldıki konu sadece küfür değil bir çok soru ve sorunlarına cevap bulamayan oyuncu kitlesine sahibiz. Hangi suçun cezası nedir onu bile bilmiyoruz farazi lerle konuşuyoruz sadece veya başımıza gelirse öğreniyoruz ancak suçun cezasını.
Bir önceki mesajımda yazmış olduğum kişi veya kurumları karalamak değil sadece biraz mizah i bir yaklaşım olsun diyedir. Ancak birer birey olarak oturup düşündüğünüzde aslında ağlanacak halimize gülüyoruz.
Kimseyi tenkit amacım yok. Sadece oyun içerisinde gerçekten ceza sistemini caydırıcı bulmuyorum.
Bu sistem caydırıcı değil diyede savcılığa suç duyurusunda bulunmayı da saçma görüyorum.
Neticede oyun ve karşındaki insanı nerdeyse hiç tanımıyorsun.
Düşüncelerim de yanlışım varsa düzeltin isterim...
KarargaHxTeaM FAN !..!
Karakter Adı
/color] AmisosEmmi-- AmisosGame
Karakter
color=#FF0000] Savaşcı
Lonca
/color] Amisos
Karakter Adı
Karakter