Artık Buraya Kadar! {Hollyshit ve Gizemler Son Dizeler}

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Hicret

Re: Artık Buraya Kadar! {Hollyshit ve Gizemler Son Dizeler}

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

ResimResim

Bu cisimlerin ismi 'Meran Kristali'.
Ellerine sağlık Mert, yine döktürmüşsün :))
Kullanıcı avatarı
SR7GEN
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Hicret

Mesaj gönderen SR7GEN »

Forumda takip ettiğim ender kişilerdensin. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Emeğine sağlık kardeşim :)
Sergen YENİCE
Kullanıcı avatarı
Refresh
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Guardians Of İstanbul

Mesaj gönderen Refresh »

Eline sağlık gerçekten bu oyuna gönül vermiş kişisin ve yaptığın şeyden zevk aldığın çok belli :)

Şimdi bir sorum olacak.Kisless uyuyorsa İstihbarat komutanı nasıl buna hizmet ediyor.Yüzündeki çivi yazılarına bakılırsa bir büyü etkisi altında olduğu belli.

Kisless en güçlü ırkın meranlar olduğuna inanıp diğer tüm ırklara savaş açmayı düşünen eski bir meran lideri olabilir.Fakat daha iyimser olan diğer meran liderleri İnsanoğluyla dost kalınması gerektiğine inanıp (veya konsey üyeleri belki de öyle hiyerarşik yapıları vardır ) Kisless'i o odaya hapsediyorlar ve belli bir vakte kadar uyutuyorlar.Tabi Kisless'in taraftarı olan bazı kişiler onun uyanacağı günü bekleyip hazırlık yapıyor olabilirler.Ve bu taraftar grubunun lideri İstihbarat komutanını büyü etkisine alıp insanoğluna ihanet etmesine sebep olmuş olabilir.
Kıyametin göbeğinde, İstanbul'da ya Kıyametin Efendisi olursun ya kölesi!

GuardianS of İstanbuL
Kullanıcı avatarı
efsaneottoman
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Sunucu: Meran
Klan: Lodos
Lonca: Zaman

Mesaj gönderen efsaneottoman »

Uzun zaman sonra foruma gireyim dedim konuyu gördüm hemen atladım.IKV'yi bu kadar uzun süre oynama sebebimdi hikaye örgüsü gerçekten mükemmel bir hikaye örgüsü var ve sende bunu çok güzel çözüyorsun.Eline,koluna,yüreğine sağlık...
Ottomanxölümsüz anısına
Kullanıcı avatarı
ikvmerdoII
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen ikvmerdoII »

Süper bir iş çıkarmışsın ellerine sağlık umarım devamı gelir...
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen HollyShit »

GWYNBLEIDD yazdı:
ResimResim

Bu cisimlerin ismi 'Meran Kristali'.
Ellerine sağlık Mert, yine döktürmüşsün :))
Merhaba GWYNBLEIDD,

bahsettiğiniz gibi Meran Kristalleri sadece olay örgüsünü çözmemekte.. Aslına bakıldığında yapıların oluşum süreçleri bizim için önemli olan şeyler.. Çünkü bir çok Ruh Taşı var ve üstlerindeki çivi yazıları taşların büyülenmek için gerekli olan minerallerin bulunduğunu belirtiyor..

Fakat şöyle bir konu var ki Topkapı ve diğer ruh taşları arasında boyut farkları var..

Mesela Çemberlitaş'taki 1. 2. bölge geçiş aracı için kullandığımız Ruh Taşı kristalize devrini bitirmiş ve iyice olgunlaşmış bir yapıt..
Sivri Ada'ya giriş yapmamızı sağlayan Ruh Taşı işi yapılışı aynı fakat taşlaşmış durumda.. Fakat hepsinin ortak bir noktası var hepsi başlangıçtan sona doğru gidiyor.. Onların sağlam kalmasını sağlayan tek şey büyü..

Bu Meran Kristalleri ise Taç'larla süslendirilmiş.. Bunlar ya kişiye özel yani bir patrona ait Ruh Taşları olacak yada sadece onun varlığını işaret eden bir süs olacaklar..

Farklı birer optimaksum var aralarda..

Refresh yazdı:Eline sağlık gerçekten bu oyuna gönül vermiş kişisin ve yaptığın şeyden zevk aldığın çok belli :)

Şimdi bir sorum olacak.Kisless uyuyorsa İstihbarat komutanı nasıl buna hizmet ediyor.Yüzündeki çivi yazılarına bakılırsa bir büyü etkisi altında olduğu belli.

Kisless en güçlü ırkın meranlar olduğuna inanıp diğer tüm ırklara savaş açmayı düşünen eski bir meran lideri olabilir.Fakat daha iyimser olan diğer meran liderleri İnsanoğluyla dost kalınması gerektiğine inanıp (veya konsey üyeleri belki de öyle hiyerarşik yapıları vardır ) Kisless'i o odaya hapsediyorlar ve belli bir vakte kadar uyutuyorlar.Tabi Kisless'in taraftarı olan bazı kişiler onun uyanacağı günü bekleyip hazırlık yapıyor olabilirler.Ve bu taraftar grubunun lideri İstihbarat komutanını büyü etkisine alıp insanoğluna ihanet etmesine sebep olmuş olabilir.
Merhaba Refresh,

Kisless, çok eski zamanlarda bulunduğu Tangriss yani "Gezgin Şehir" hapis edilmiş olabilir daha önceki konularda da belirttiğim gibi..

Şimdi şöyle bir şey söylemek istiyorum.. Aslında ben bu konuda bütün her şeyi belirtmedim buradaki sadece komplo teorisi.. Siz sordukça ben asıl gerçeklere ulaşıp sizlerle paylaşıyorum.. Terzi kendi söküğünü dikemez hesabı :) ..

Şöyle bir konu var Tangriss kapıları kitlenmiş ve deaktif edilmiş bir hapishane yada hücre.. Bu hücrelerinde 2 veya daha fazla anahtarı var.. Yüksek güvenlikli bir hücre düşün..
Hem ışın kalkanı var, hem demir parmaklıklar hem de silahlı nöbetçiler..

Biz silahlı nöbetçileri aştık, demir parmaklıkları anahtarlarla açtık fakat ışın kalkanını kapatmak için şarteli kapatmamız lazım fakat ortada şartel yok?!

İstihbarat Komutan'ı da Kisless'i araştıranlar arasındaydı.. Tıpkı Kuklacı ve Gaffar Bey gibi o da bir araştırmacı olabilir.. Kapıyı bulmuş ve Kisless'e ulaşmış olabilir.. Kisless'te karşılaştığın da ergin ve büyünün gücüyle onu cezbedip kölesi haline getirmiş olabilir..

Bakın söylediğim şeye dikkat çekelim;

Kisless, Komutan aracılığıyla birlikte Gaffar Bey'in projelerini kendi yönüne çevirmeye çalışıyordu.. Bunun ilkini bizi ona karşı kullanarak yaptı.. Saklı Irk'ları inceleyen Gaffar Bey öldürüldükten sonra Komutan'a yapılan büyünün bir çeşidi Saklı Irk'lara da yapılarak taraf değiştirtilmiş olabilir.. Çünkü bu kadar sıkı korunun bir kapıyı sadece Roma ve Meran'lılar yetmeyecekti.. Arkada Kuklacı gücünde belki ondan da daha güçlü birisi vardı ki Gaffar Bey bunu farkındaydı..

Kisless, Komutan'ı ve bizleri kullanarak durumları kendi lehine çevirdi.. Her şey şu an onun istediği gibi gidiyor.. Kendi sonumuzu merakımızla hazırladık hepsi bundan ibaret..

Kisless aslında uyumuyor, sadece hapiste yaşıyor ve o hapis saatin dolup büyü vaktinin (Hani mesela bazı büyüleri yapmak için filmlerde Güneş, Ay tutulması falan beklenir ya) gelmesini bekliyor..

Gaffar , Meran ve Roma ittifakının amacı da girişte sağlam bir barikat kurup hem Kisless'in İstanbul'a ulaşmaya çalışmasını engellemek için hem de Gezgin Şehir Tangriss'ten çıkar çıkmaz geri kapatıp yeniden onu nihayete uğurlamak için birleşmişlerdi..

Saygılarımla..
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
Kptm1234
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: GazapVeBiz

Mesaj gönderen Kptm1234 »

Çok güzel yazmışsın eline sağlık.Hep dediğim gibi bu oyunu hikayesi uğruna oynuyorum :)

1_Ölüler: İstanbul un en eski koruyucuları ( Ne uğruna ? Bir yemin veya bir sevda )
2_Seçilmişler: Yaşayan ve farkında olanlar ( Gaffar Bey ve Bence Kuklacı )
3_Ortak düşmanlar: Meran ırkı onları kasıp kavuranın kurtulmaması için her şeyi yaptı

Üç ittifak/Bir düşman/Bir Meraklı insan
Bir Meraklı İnsan ittifakı kırdı ve bazı şeyleri sonlandırdı şimdi ne olacak ?
Sonumuzu merakımız getirdi. (Sonumuz İyi veya Kötü kim bilir :?: )

Bence Gaffar bey ile tanışana kadar Bir Meraklı İnsan bazı şeyleri güç için yapıyordu.
Taki karabasanlardan kurtulup hatalarını anlayana kadar.
O zaman yaptığı yanlışları bir bir düzeltmeye başladı. ( İ.Komutanı Olayı )

Ve 3 ittifakın ağır yükü :arrow:

Ya İstanbul Yada İstanbul ( Bir Yuva )
Bir kez daha merak ede bilmek için. (Bir Kaynak)
İstanbul için tıpkı eskiler gibi. ( Bir Görev)
Kalfa Eminönü
Kullanıcı avatarı
BilgeTonyukuk
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen BilgeTonyukuk »

Selamun aleyküm;

Dergimizi yayınlarken Kayıp Sırlar - Geçmişe Işık Tutmak başlıklı yazıya geldiğimde belki defalarca okumuştum, yazıyı düzenlemek ve yayına hazırlamak niyetiyle oturdum, olay kurgusu içerisinde bir anda kaybolduğumu fark ettim. :) Yine aynı hisleri uyandırıyorsun, akıcı üslubun ve mizah dolu didaktik anlatım tarzından mütevellit seni tebrik ederim Mert. Bir nahiv ilmi üstadı veyahut filolog değilim, lakin bir müverrih olarak dil hususu araştırmalarında kullanabileceğin bir kaç kaynak önerebilirim. Eğer ki kaynak sıkıntısı yaşarsan mesaj atman kafidir. Bâki sevgi ile, esen kal. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen HollyShit »

Eksik olan alfabetik yapılar, çivi yazılarında bilinmeyen sembolik tasarımlar ve cümle yapısı anlaşılması için bir kaç Dil Bilimci ile anlaşmalar sağlandı.

Araştırmalar toplu olarak yayınlanacaktır..
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
Scalgar
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Scalgar »

tek kelimeyle harika :)
Nothing