Junon un Gizemi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Trjoker
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Evlad-ı Fatihan

Junon un Gizemi

Mesaj gönderen Trjoker »

Selamlar arkadaşlar bu sefer de junonu çözdüm . Bazılarınız bilebilir fakat bilmeyenler icin tkrr anlatalim.Yunan mitolojisinde Hera diye baş tanrıça vardir.Bu tanrıların yunan adlari disinda bir de roma adları vardır.Hera nin adi da junondur.Okuduğum kitapta da Hera (junon) roma haline dönüyor. Tanrı ve tanrıçalar roma hallerinde daha savaşçıl ve agrasif olurmus.Kitapta da junon pelerinli olarak tanıtılmıştı.Migrata giden bilir junon un pelerini vardır .Ve yanindaki yilana gelince ( hani şu tislayan adi yılan ) Hera herkül.ü oldurmek icin bebekken herkül e yılanlarini salar . ve herkül ün. annesini de yilanlarla öldürmustur.
Çok tanrilı tanrıçali konuştuk .Ama unutmayin ALLAH birdir.
Bana babamdan kalan en büyük miras GALATASARAY
Kullanıcı avatarı
Sakirpasali
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Fast Lane

Re: Junon un Gizemi

Mesaj gönderen Sakirpasali »

Emeğe saygı ama yanlıslarını düzelteyim. Heratera(Junon) melez bir tanrıçadır. Adı roma mitolojisinde geçer. Zeus bir gün yanına kuğu kılığında gelir. Hera ona şefkat gösterince evlenirler. Melez olduğu için ölümlüdür. Öldükten sonra Zeus herayı yeraltı tanrısı aynı zamanda kardeşi olan Hadesin yanına gönderir. Hades heraya aşık olup onu lanetler ve sonsuza kadar kendine eş yapar. Migrat' taki immuneler,fundiler, evocatiler ayrıca centrion da roma askerleridir. Akrep tılsımı sayesinde kıyametten sonra dirildiklerine inanılır. Bir rivayete göre hadesin yeraltı mahzenleri cehennem tazıları korur. Bkz : Junonun zindanı. Tazılara uzun süre bakan ölür. Hadese uzun süre bakan onun gözcüsü olur. Bkz: Beyaz Şapkalı Adam. HAtırlarsanız kafesten çıkarmaya çalıştığımızda vucudu civa gibi oluyordu ağırlaşıyordu. Cehennem tazıları mevzusuda 1910 yılında sivri adaya 80.000 köpek götürülmüştür. Herkes bunun uğursuzluk getireceğini düşünmüştür ve getirmiştirde. Bkz: Balkan harbi, depremler. Sonra sağ kalan köpekler istanbula geri getirilmiştir. Birazınında hadese itaat ettiği rivayetleri vardır.
Resim
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Kullanıcı avatarı
Trjoker
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Evlad-ı Fatihan

Mesaj gönderen Trjoker »

Bunlari ztn biliodum kardes yazmayi unutmusum :D verdigin bilgiler icin saol
Bana babamdan kalan en büyük miras GALATASARAY
Kullanıcı avatarı
Nedenben
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Tılsım
Lonca: HUN

Mesaj gönderen Nedenben »

Sakirpasali yazdı:Emeğe saygı ama yanlıslarını düzelteyim. Heratera(Junon) melez bir tanrıçadır. Adı roma mitolojisinde geçer. Zeus bir gün yanına kuğu kılığında gelir. Hera ona şefkat gösterince evlenirler. Melez olduğu için ölümlüdür. Öldükten sonra Zeus herayı yeraltı tanrısı aynı zamanda kardeşi olan Hadesin yanına gönderir. Hades heraya aşık olup onu lanetler ve sonsuza kadar kendine eş yapar. Migrat' taki immuneler,fundiler, evocatiler ayrıca centrion da roma askerleridir. Akrep tılsımı sayesinde kıyametten sonra dirildiklerine inanılır. Bir rivayete göre hadesin yeraltı mahzenleri cehennem tazıları korur. Bkz : Junonun zindanı. Tazılara uzun süre bakan ölür. Hadese uzun süre bakan onun gözcüsü olur. Bkz: Beyaz Şapkalı Adam. HAtırlarsanız kafesten çıkarmaya çalıştığımızda vucudu civa gibi oluyordu ağırlaşıyordu. Cehennem tazıları mevzusuda 1910 yılında sivri adaya 80.000 köpek götürülmüştür. Herkes bunun uğursuzluk getireceğini düşünmüştür ve getirmiştirde. Bkz: Balkan harbi, depremler. Sonra sağ kalan köpekler istanbula geri getirilmiştir. Birazınında hadese itaat ettiği rivayetleri vardır.
Gayet GuzeL :geek:
Resim
Kullanıcı avatarı
Sakirpasali
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Fast Lane

Mesaj gönderen Sakirpasali »

Tesekkur ederim. Hafta sonu vaktim olursa çok kapsamlı bir konu açmayı düşünüyorum. Orada daha çok şey paylaşacağım
Resim
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Tural
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Tural »

İlk girişte anlamıştım onda ki gizemi
Kullanıcı avatarı
SeyhulMuverrih
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen SeyhulMuverrih »

Kitap ismini, yazarını ve hangi yayın evinden kaç senesinde çıktığını öğrenebilir miyim? Elimde onlarca kaynak var ve açtığın iki konudaki çoğu bilgi ile çelişiyor. Niyetim konularını sabote etmek değil ama velev ki benim kaynaklarımdan farklı bir kaynak varsa elinde alıp bilgilenmek isterim. İyi forumlar.
Resim

Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !
Sonsevdam
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Tılsım
Lonca: Deva

Mesaj gönderen Sonsevdam »

Kitap cok uzun
Sevdaysa sevda...
Kullanıcı avatarı
SeyhulMuverrih
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen SeyhulMuverrih »

Sayfa sayısını sormadım, ismini, yazarını, yayın evini ve çıkış tarihini sordum.
Resim

Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !

“Genel Etkileşim” sayfasına dön