Erdoğan'ın Günlüğü
- kizilmaskee
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Iıı SoN ııI
Re: [GM]Erdoğan'ın Günlüğü
İlerleyen günlerde AKÇE satıcak mı Acaba cok merak edıyorum 
SeyhulMuverrih yazdı:Selamun aleyküm,
Keyifle okuyorum günlüğünüzü, ve bir kaç noktanın üzerine vurgu yapmak istiyorum;
Siz büyücüdeyken bu ibareyi kullanmıştınız grup bölgeleri için;
Şifacıdayken ise;Erdogan yazdı:Bu halimle sığınaklara belki götüren olur diye biraz klandan yardım istedim. Ama henüz gruplarına alacak kimse çıkmadı.
Yani demem o ki, biz oyuncuların grup bölgelerine grup bulmakta ne tür sıkıntılar yaşadığını bizatihi tecrübe etmişsiniz. Ki daha Savaşçı karakterini açıp günlüğe dahil etmediniz, asıl Savaşçı karakterini özellikle açıp yaşanılan sıkıntıları tecrübe etmenizi isterdim, isterdik. Evet, grup bölgeleri normalde "2 2 2" şeklinde tasarlanıyor, test ediliyor. Biz oyuncular bunu hızlandırmak için "4 1 1" veyahut "3 2 1" haline getiriyoruz, bu yanlış. Ama takdir edersiniz ki bir büyücünün verdiği hasarı bir savaşçı veremiyor, şifacılar da yeri geldiğinde çok kudretli oldukları için tek başına yetişebiliyor, ikinci bir şifacıya gerek kalmıyor. Velhasılı kelam, umud ediyorum ki bu tecrübe ederek yazdığınız günlük sizlerde üst birimlerinize sunabileceğiniz bir kaç güzel fikir oluşturmuştur.Erdogan yazdı:Şifacı karakterimle sığınak ve migrat bölgelerine girdim, görevlerimi yaptım. Çevre edinmek için şifacı sınıfından daha avantajlı bir karakter sınıfı daha yok sanırım.Okuma zahmetinde bulunduysanız teşekkürlerimi sunarım, saygı ve sevgilerimle.
valla kardeşim ben yazacaktım sen yazmışın ve cm erdoğan seviyos erz,ncandan izliyoz
- SeyhulMuverrih
- Sahaf Yardımcısı
Nezaket gösterip kısmen hiciv niteliğindeki iletime cevap verdiğiniz için teşekkürler, iletimde de belirtmiştim, evet bu "4 1 1" sistemin müsebbibi tamamen oyucular, fakat dediğim gibi herhangi bir bossu bir savaşçı büyücü kadar seri kesemiyor, çok hasar veremiyor. Bu yüzden savaşçı yerine büyücü tercih ediliyor. Ben buna yönelik savaşçılara bir düzeltme veyahut hoş bir tılsım, yetenek, item eklentisi gelir mi? sorusunu sormak istedim esasen.Erdogan yazdı: Grup bölgelerine girişlerde yaşanan zorlukların sebebi tamamen oyuncular. Hep daha hızlısını, daha iyisini, daha sorunsuzunu istiyorlar. Yoksa belki bölgeden çıkışın 5 10 dakika gecikeceği için hasarı daha az olanın tercih edilmemesi bana göre yanlış ve maalesef bizim düzeltemeyeceğimiz bir durum.
Oyuna başladığım günden itibaren oyundan uzaklaşmadığım için bu tarz durumları sürekli takip ediyorum ve her fırsatta ilgili ekiplerimiz ile paylaşıyorum. Umuyorum ilerleyen zamanlarda bazı değişiklikler de yaşayabiliriz.
Savaşçı sınıfını da tabii ki günlüğüme dahil edeceğim. Çevresi olmayan bir tank karakteri nasıl oynadığını bilmeyen kimse gruplarına dahil etmeyecektir diye düşündüğüm için en sona bıraktım. Yeni başlayan oyuncularımızın da ilk tercihleri savaşçı karakter olmamalı bence.

Avaro omnia desunt inopi pauca sapienti nihil !
Maden çekip satarak para kazanılabilen, eşya biriktirip işportacıya satarak para kazanılabilen bir oyunda hızlı para sahibi olmak gibi bir isteğe ancak aşırı hırs neden olabilir. Oyuncularımızın da bunu tercih etmemelerini öneriyorum. Herşey tadında güzel.kizilmaskee yazdı:İlerleyen günlerde AKÇE satıcak mı Acaba cok merak edıyorum
Savaşçı sınıfının ağır vuruş yeteneğinin yenilenme süresini yaratıklara karşı 1 saniye azaltan tılsımımız var mesela. Ne kadar tercih ediliyor? Yalnızca yaratıklara karşı kullanılan tılsımların ne kadar cazip geldiğini, üretilmek istendiğini sorgulamak gerekiyor. Daha fazla alanda kullanılabilecek tılsımları üretmek tercih ediliyor genellikle. Bu yüzden sadece yaratıklara karşı savaşırken avantaj sağlayacak tılsımların oyuna eklenmesi çok şeyi değiştirmeyecektir. Eğer genel olarak yaratıklara ve gerçek kişilere karşı etki eden tılsımlardan bahsediyorsak zaten dengeyi zorlayan bir sürü tılsım mevcut. Tılsım önerilerine yine de açığız, günlüğümde de olsa önerilerinizi not alıyorum.SeyhulMuverrih yazdı:... fakat dediğim gibi herhangi bir bossu bir savaşçı büyücü kadar seri kesemiyor, çok hasar veremiyor. Bu yüzden savaşçı yerine büyücü tercih ediliyor. Ben buna yönelik savaşçılara bir düzeltme veyahut hoş bir tılsım, yetenek, item eklentisi gelir mi? sorusunu sormak istedim esasen.
Bu arada savaşçı karakterimi geliştirmeye başladım.
- Herakles
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Dostlar Kervanı
Erdogan yazdı:Bu arada savaşçı karakterimi geliştirmeye başladım.
Oğuzhan abi,Eminönü sunucusunda bir savaşçı açıp kasayım dedim ve kastım. Fakat şunu gördüm ki orada tanıdığın yoksa bir hiçsin. Eğer ki o karakteri Sancak sunucusunda açsaydım 49 yaptığım anda sırasıyla tüm grup bölgelerine rahatlıkla girebilirdim. Şuan Eminönü sunucusunda en ezik bir tılsım sahibi olmuş değilim düşünün artık
NOT: Karakter adınızı ilan etmem
Mustafa Kemal ATATÜRK
19senelik hayatımda kitap hikaye vb. Tarzı hiç sevmeyem biriyim ama bana 6 sayfayı full okuttun başarılarının devamını dilerim tebrikler... ''Bojangles''
ben okuyodum romanı bıraktım bunu takip ediyomertan111 yazdı:19senelik hayatımda kitap hikaye vb. Tarzı hiç sevmeyem biriyim ama bana 6 sayfayı full okuttun başarılarının devamını dilerim tebrikler... ''Bojangles''
Yanlız şöyle bir husus var savaşçının ağır vuruşta harcadığı kudreti göz önüne alırsak o bölge bitmezErdogan yazdı:Maden çekip satarak para kazanılabilen, eşya biriktirip işportacıya satarak para kazanılabilen bir oyunda hızlı para sahibi olmak gibi bir isteğe ancak aşırı hırs neden olabilir. Oyuncularımızın da bunu tercih etmemelerini öneriyorum. Herşey tadında güzel.kizilmaskee yazdı:İlerleyen günlerde AKÇE satıcak mı Acaba cok merak edıyorum
Savaşçı sınıfının ağır vuruş yeteneğinin yenilenme süresini yaratıklara karşı 1 saniye azaltan tılsımımız var mesela. Ne kadar tercih ediliyor? Yalnızca yaratıklara karşı kullanılan tılsımların ne kadar cazip geldiğini, üretilmek istendiğini sorgulamak gerekiyor. Daha fazla alanda kullanılabilecek tılsımları üretmek tercih ediliyor genellikle. Bu yüzden sadece yaratıklara karşı savaşırken avantaj sağlayacak tılsımların oyuna eklenmesi çok şeyi değiştirmeyecektir. Eğer genel olarak yaratıklara ve gerçek kişilere karşı etki eden tılsımlardan bahsediyorsak zaten dengeyi zorlayan bir sürü tılsım mevcut. Tılsım önerilerine yine de açığız, günlüğümde de olsa önerilerinizi not alıyorum.SeyhulMuverrih yazdı:... fakat dediğim gibi herhangi bir bossu bir savaşçı büyücü kadar seri kesemiyor, çok hasar veremiyor. Bu yüzden savaşçı yerine büyücü tercih ediliyor. Ben buna yönelik savaşçılara bir düzeltme veyahut hoş bir tılsım, yetenek, item eklentisi gelir mi? sorusunu sormak istedim esasen.
Bu arada savaşçı karakterimi geliştirmeye başladım.![]()
Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanar.
(Mevlâna Celâleddin-i Rûmî)
(Mevlâna Celâleddin-i Rûmî)
- Barbarosxhizir
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Vuslatt
Kenan migrata y2 ile toplayıp keserken çemberli taşta metorit ile 50*60 k vuruken kim napsın savascıyı