Merhabalar, öncelikle yetkili arkadaşlardan ricam konunun silinmemesi çünkü konuyu açmamdaki amaç mağdur olan arkadaşlarımızı bilgilendirmek ayrıca internet üzerinden yapılan tüm hayali ürün(Tılsım E-pin vs) alışverişlerini kapsayan bir bilgidir.
Her ne kadar ikv dünyasında ve diğer online oyunlarda materyaller ve karakterler reel para ile satışı yasak olsa da inkar edilemeyecek bir gerçek var ortada o da çoğu kişinin el altından bu şekilde materyal veya karakter alımı veya satışı yapıyor olmasıdır. Başımdan geçen bu olay eminim çoğu kişiye öncülük edecektir. Cumartesi akşamı tılsım sunucusunda oynayan masumprens isimli şahısla telefonda konuşup 5 adet tılsım için anlaştık bana tc kimlik numarasını gönderdi gidip atmden parasını yatırdım fakat arkadaş parayı alıp üstüne yatacağını sanıp numaramı engelledi aradığımda sürekli meşkule düşüyordu telefon, bunun üzerine pazartesi günü yani dün evime en yakın karakola gidip durumu olduğu gibi anlattım savcılığı arayarak olayı savcıya anlattılar şahsın tc kimlik numarası ve banka dekontları olduğu için bilişim suçlarına yönlendirmeyip ilgili kişi hakkında dolandırıcılıktan dava açılacağını söyleyip ifademi aldırttı ifade işleminin sonunda size uzlaşma isteyip istemediğinizi soruyorlar (Ben uzlaşma istemiyorum dedim.) eğer şikayetinizden vazgeçmeyip şahsın yargılanıp cezalandırılmasını istiyorsanız uzlaşma istemiyorum kısmını imzalamanız yeterli oluyor. Eğer bu şekilde para gönderip karışılığını alamayan kişiler varsa oyun için iki üç kuruş yatırdım nasıl olsa bi sonuç çıkmaz sadakam olsun deyip arkanızı dönmeyin kişiye para gönderdiğinizde tc kimlik numarasını alıp ona yatırın ve dekontlarınızı atmayın dolandırılmanız durumunda direk dolandırıcılık suçundan dava açıyorlar MİKTARIN NE OLDUĞU KESİNLİKLE ÖNEMLİ DEĞİL.Bu şekilde şikayet ederseniz eğer emin olun ileriki zamanlar için oyun dünyalarında büyük değişimler olacaktır
(DOLANDIRICILIK
MADDE 157.-(1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası verilir.(Asliye Ceza)
) http://m1310.hizliresim.com/1g/1/t5jus.jpg
TESLA KANATMA ÇAĞRI III Üretilir Satılır. İletişim için skype: emrah.emrah681
Ben de sana bir hukukçu adayı olarak şunu söyliyim. Yanlışım varsa düzelt kardeşim. Anladığım kadarıyla sen para karşılığı tılsım alıyorsun oyun kurallarına bakarsan para karşılığı alım da satım da yasak şimdi sana Sobee şirketi dava açabilir. Ayrıca oyun kurallarında bu yasak olduğu için senin burda bir hak iddia etme durumun bulunmamakta. Benden sana söylemesi burdan bişey çıkmama ihtimali var.Sen o paranın geri dönmeyeceğine alıştır kendini.
Hukukçu olduğunuza inancım yok siz olaya çok farklı pencereden bakıyorsunuz burada söz konusu olayda sobee şirketini etkileyen bir olay yok oyunda reel alım satım yasak onun için dolandırılsanız bile paranızın üstüne su için diyebilecek hiçbir hakim yoktur arap ülkesinde mi yaşıyoruz? Ayrıca şikayet başvurum alınmadan önce tüm detaylar savcıya anlatıldı savcının onayıyla ifade verdim bu olayın neticesini bu konu altında paylaşacağım ve herkese ibretlik olacak bir sonuç çıkacağına emin olabilirsiniz. TCK da dolandırıcılık kısmını okursanız kişinin birini mağdur ederek kendine yarar sağlaması ve iyi niyeti kötüye kullanmakla dolandırıcılık dava bunun üzerinden açılıyor yok oyunda yasakmış falan bir önemi yok dediğim gibi savcının onayıyla yapılan bir şey
Ayrıca amacımın para almak olmadığını kişinin cezalandırılmasını istediğimi belirttim eğer ki derdim paramı almak olsaydı ifademin sonunda ikinci bir sayfa imzalattılar uzlaşma istiyor musunuz diye bende hayır dedim paranın peşinde olsam evet derdim bu beni dolandıran kişinin ceza alacağı kesin mahkeme safhasında tanıdık bir avukat var onu da vekil olarak tayin edecem dediğim gibi sonucu bu başlık altında sizlerle paylaşacağım herkese örnek teşkil edecek bir sonuç çıkacaktır.
oyun kuralları içerisinde düşünürsek karakter veya tılsım veya malzemenin oyun kurallarına ters bir şekilde kullanılması alınıp satılması filan yine oyun kurallarına göre cezalandırılır ki biliyorsunuz en büyük cezamız sus yemek (şahsi kanaatim dava filan da açamaz sobee ne diyecek biz hem susturacaz hem de üstüne o paradan pay istiyoruz mu diyecek)
ama arkadaşın olayına bakarsak açık açık bir kandırma vakası var (hukukçu filan değilim ama az çok okuduğumuzu anlayıp yorum yapabiliyoruz işte)
ne yapalım hayırlısı artık bakalım sonu nasıl olur
Oyun sözleşmesine her ne kadar aykırı olsa da dolandırmak suçtur geçmiş olsun umarım gerekli cezayı alacaktır.Bu arkadaş gibi yapanlarada güzel bir ders olur umarım
Evet konu her ne olursa olsun amaç ve sonuç önemli amaç: Dolandırıcılık Sonuç: Başarılı ))) umarım örnek teşkil edilecek bir karar çıkar perşembe günü avukatla konuşacam detayları buradan yazarak sizleri de bilgilendiririm
Böyle bir durumda ne tür hükümler vardır hukukta bilmiyorum ancak en kötü ihtimalle sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak 310 TL'yi geri alabilirdin. Uzlaşmak istemiyorum demiş olman bu ihtimali biraz zayıflatıyor. Borca aykırı bir davranış var ancak böyle bir sözleşmenin tam olarak kurulduğunu söylemek güç. Çünkü oyun kuralları içerisinde bunun yasak olduğu belirtilmiş.
efsaneikvci yazdı:Hukukçu olduğunuza inancım yok siz olaya çok farklı pencereden bakıyorsunuz burada söz konusu olayda sobee şirketini etkileyen bir olay yok oyunda reel alım satım yasak onun için dolandırılsanız bile paranızın üstüne su için diyebilecek hiçbir hakim yoktur arap ülkesinde mi yaşıyoruz? Ayrıca şikayet başvurum alınmadan önce tüm detaylar savcıya anlatıldı savcının onayıyla ifade verdim bu olayın neticesini bu konu altında paylaşacağım ve herkese ibretlik olacak bir sonuç çıkacağına emin olabilirsiniz. TCK da dolandırıcılık kısmını okursanız kişinin birini mağdur ederek kendine yarar sağlaması ve iyi niyeti kötüye kullanmakla dolandırıcılık dava bunun üzerinden açılıyor yok oyunda yasakmış falan bir önemi yok dediğim gibi savcının onayıyla yapılan bir şey
Hukukçuyum demedim hukukçu adayıyım dedim. İnanmak veya inanmamak senin bileceğin bişey ama benden söylemesi bu işin sonunda sende zararlı çıkabilirsin ki eğer hakim işi iyi araştırıp karar verirse benim düşüncem sen de zararlı çıkacaksın çünkü ortada oyun kurallarına aykırı bir durum var bu dolandırılma değil çünkü elinde bi sözleşme yok kendi isteğinle gidip yatırmışsın hukuk duygusal bakmakla olmuyor ne yazık ki oyun kurallarına aykırı bir durum ve senin bu para karşılığı bunları bunları alacağım diye bir belgen yok iki taraftanda imzalı bir şekilde.
Bu Şahıs Daha Önce Bır Tılsım Caldı Geri Verdi Kız Arkadaşım Yapmış Dedi Daha Sonra Msn den Arkadaşın Çarı PAtlatdı ÇArda M1 Y2 vardı Geri Alamadık Çalınan ÇAr Sahibide Zaten Mahkemeye vercek ALLAH ından bulsun diyorum...
TÜRKLÜK Bedenimiz, İslamiyet Ruhumuzdur. Ruhsuz Beden Ceset Olur...