Her ne kadar ikv dünyasında ve diğer online oyunlarda materyaller ve karakterler reel para ile satışı yasak olsa da inkar edilemeyecek bir gerçek var ortada o da çoğu kişinin el altından bu şekilde materyal veya karakter alımı veya satışı yapıyor olmasıdır. Başımdan geçen bu olay eminim çoğu kişiye öncülük edecektir. Cumartesi akşamı tılsım sunucusunda oynayan masumprens isimli şahısla telefonda konuşup 5 adet tılsım için anlaştık bana tc kimlik numarasını gönderdi gidip atmden parasını yatırdım fakat arkadaş parayı alıp üstüne yatacağını sanıp numaramı engelledi aradığımda sürekli meşkule düşüyordu telefon, bunun üzerine pazartesi günü yani dün evime en yakın karakola gidip durumu olduğu gibi anlattım savcılığı arayarak olayı savcıya anlattılar şahsın tc kimlik numarası ve banka dekontları olduğu için bilişim suçlarına yönlendirmeyip ilgili kişi hakkında dolandırıcılıktan dava açılacağını söyleyip ifademi aldırttı ifade işleminin sonunda size uzlaşma isteyip istemediğinizi soruyorlar (Ben uzlaşma istemiyorum dedim.) eğer şikayetinizden vazgeçmeyip şahsın yargılanıp cezalandırılmasını istiyorsanız uzlaşma istemiyorum kısmını imzalamanız yeterli oluyor. Eğer bu şekilde para gönderip karışılığını alamayan kişiler varsa oyun için iki üç kuruş yatırdım nasıl olsa bi sonuç çıkmaz sadakam olsun deyip arkanızı dönmeyin kişiye para gönderdiğinizde tc kimlik numarasını alıp ona yatırın ve dekontlarınızı atmayın dolandırılmanız durumunda direk dolandırıcılık suçundan dava açıyorlar MİKTARIN NE OLDUĞU KESİNLİKLE ÖNEMLİ DEĞİL. Bu şekilde şikayet ederseniz eğer emin olun ileriki zamanlar için oyun dünyalarında büyük değişimler olacaktır
(DOLANDIRICILIK
MADDE 157.-(1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası verilir.(Asliye Ceza)
)

http://m1310.hizliresim.com/1g/1/t5jus.jpg