Öyle bir şey yok matematik her yerde matematik.mirkan1453 yazdı:Arkadaşım bazı konularda yanlış hesaplamalar yapıyorsun, sorun matematiksel değil tamamen kendi çıkarımlarınla hesap yaptığın için zamanında bende senin gibi hesaplamalar yapıyordum ancak iş böyle değilmiş saha sonra bir yazılımcı abimiz işin bir kısmını anlattı, anladığım kadarıyla sen ayının can değerinin yeni gelecek tılsımla kaç olduğunu merak ediyorsun ve hesaplamalarını da oyunda çıkarttığın ayının ortalama canının değerini alarak yapıyorsun sana kesin bir sonuç veremem sadece şunu söyleyebilirm bende ayının 1. seviye tılsımı var fazladan 8 10 bin can kadar farketti diye bilirim. Hesaplamada ki hatalarına gelince hemen neden kaynaklandığını anlatayım.
Pluslu ve lonca lisanslı bir karakterinle 1 canavar kestiğinde gelen lp nin 100 olduğunu varsayalım loncana yüzde 50 lp ve exp artıcı veyahut kendi üyeliğine yüzde 50 lp ve exp artıcı alsan gelen lpnin 150 olması gerekir ancak deneyecek olursan böyle olmadığını farkedersin oyun içindeki hesaplamalar bizim normal hesaplamalarımızdan farkl yürüyor. Belirli bir taban değere göre yada farklı bir matematiksel düzene göre hesaplamalar otomatik yapılıyor. Bu tılsımlarda da böyle buna da örnek verecek olursak şimdi sana iki sınıfın aynı özellikleri barındıran iki tılsımının etkilerini yazayım
Büyü Bozma (III) Büyücü ve savaşçının yeteneklerinin olumsuz etkilerini kaldırma ihtimalini %30 arttırır.
Büyü Bozma (III) Savaşçı ve şifacı tarafından verilen olumsuz etkileri bozma ihtimalini %300 arttırır.
Gördüğün gibi ilk başta bir Türkçe yazım hatası olduğunu sandım ki hala da aynı kanıdayım ancak gel gör ki bunu anlatmaya çalıştığımda anlatacak herhangi bir merci yok oyun algoritmaları yazılırken yanlış uyarlanmış diye düşünüyorum. Demem odur ki hesap yaparken 4 işleme göre doğru hesap yapıyorsun ancak oyunda bu böyle hesaplanmıyor. İyi forumlar.
Bilmediğin nokta şu lp normalde plussız oyunculara gelmiyor fakat pluslı oyunculara %50 daha fazla geliyor böyle bir enteresanlık var.
Dükkandan aldığın ürünü bu şekilde bu şekilde hesaplarsan doğru sonuca varacaksındır.
Örümceklerden 144 lp gelmektedir.Plus olan hesaba %50 daha fazla gelmekteydi yani plus olmayan hesaba 144x2/3 = 96 lp gelir fakat plus olmadığı için gelmiyor lp böyle bir enteresanlık var.
Dolayısıyla hesabı buna göre yapacaksın.
Plus sahibi olmayan kişilere lp gelecek olsaydı 96 lp gelecekti.
Plus sahibi olan kişiler % 50 daha fazla lp kazanırlar. 96 + 48 = 144
Dükkanda bulunan ürün de % 50 daha fazla lp kazanmanı sağlıyor dolayısıyla 96+ 48 + 48 = 192 lp
Hesap ortada yani öyle bizim bildiğimiz matematiği kullanmıyorlar yok 2 li taban falan filan öyle şeylere girmeye gerek yok.
Yukarıda örnek olarak verdiğin 2 tılsımda hata yok.
Birisi şifacı tılsımı diğeri büyücü ve etkileri farklı.
Ferruh adlı üyenin dediği doğru olabilir.
Arada 1000 enerji falan oynayabilir.Bi bakarsın canı 24 bindir bi bakarsın 23 bin.
Böyle birşeyin olduğunu sanmıyorum fakat denemek lazım.