fermanmemo yazdı:Ben aynı kanaate değilim. Bono yada programla klan parası kasan oyuncuların şuanda kenarda kesinlikle parası vardır. Bunlar reçeteyi alacak üretecek. Tılsımı üretmek isteyen oyuncuya üretim parası isteyecek. ( Bunu yapanlar haklı.) Tılsımları satacak ürettiği fiyattan biraz üst seviyeye. ( Bunu yapanlar haklı. )
Eeee peki ne mi olacak çok açık o para git gide katlanacak.
Teşekkürler İSTANBUL KIYAMET VAKTİ sahtekarların bir kez daha önünü açtığınız için.
Sen dediğimi anlamamışsın gibi sanki Reçeteyi aldığımız zaman 500.000.000 lira yada 900.000.000 lira her ne ise oyundan kayboluyor. Bir nevi siliniyor. Reçete sahiplerinin üretim için para istemesi birşey değiştirmez.
Hile ile para kazanan oyuncular çok eskide kaldı. Hala bu birikimlerinden yararlananlar var ise de bu onların vicdanına kalmış. Hile ile öne geçeceksen oynamanın ne anlamı var? Hem hırsızların çaldıkları yada hile yapanların kazandıkları şeylerden tekrar para kazanmaları yönetimin suçu değildir düşünürsek. Sonuçta hırsızlığın ve hilenin sebebi budur; para kazanmak.
fermanmemo yazdı:Ben aynı kanaate değilim. Bono yada programla klan parası kasan oyuncuların şuanda kenarda kesinlikle parası vardır. Bunlar reçeteyi alacak üretecek. Tılsımı üretmek isteyen oyuncuya üretim parası isteyecek. ( Bunu yapanlar haklı.) Tılsımları satacak ürettiği fiyattan biraz üst seviyeye. ( Bunu yapanlar haklı. )
Teşekkürler İSTANBUL KIYAMET VAKTİ sahtekarların bir kez daha önünü açtığınız için.
Sen dediğimi anlamamışsın gibi sanki Reçeteyi aldığımız zaman 500.000.000 lira yada 900.000.000 lira her ne ise oyundan kayboluyor. Bir nevi siliniyor. Reçete sahiplerinin üretim için para istemesi birşey değiştirmez.
Hile ile para kazanan oyuncular çok eskide kaldı. Hala bu birikimlerinden yararlananlar var ise de bu onların vicdanına kalmış. Hile ile öne geçeceksen oynamanın ne anlamı var? Hem hırsızların çaldıkları yada hile yapanların kazandıkları şeylerden tekrar para kazanmaları yönetimin suçu değildir düşünürsek. Sonuçta hırsızlığın ve hilenin sebebi budur; para kazanmak.
Ben sana bişi diyem mi o adam 900m e reçeteyi alır 250mden üretim yapar 4 kişiye üretse reçete parası çıkar üzerine de geleceklerin hepsi yanına kar kalır ve sonuçta o hile ile kasılan paralar daha da artmış olur ..Para parayı çeker !
Kardeşim yazdıklarım az olabilir ama öz diye tahmin etmiştim. Neyse o paralar siliniyor bunda hem fikiriz. Ama o paraların kat kat fazlası onlara gelecek şekilde bir kapı açılıyor sen bunu anlıyorsun demi. Diyorsun ki bu yönetimin suçu değil. Bence yönetimin suçu da var bunu yapan karakter sahibi olmayanlarında suçu var. Başta bu yoldan para kaldırmalarının kapısını açık unuttuklarını anladıklarında gerekirse düzeltmek için tüm karakterlere baksalardı. Tamam çalışma yaptılar ama o kadar etkili olmadığı açık değil mi ?
Ben sana bişi diyem mi o adam 900m e reçeteyi alır 250mden üretim yapar 4 kişiye üretse reçete parası çıkar üzerine de geleceklerin hepsi yanına kar kalır ve sonuçta o hile ile kasılan paralar daha da artmış olur ..Para parayı çeker !
Şu 3 mesaj reçete alanları hırsız ve hilekar etti neredeyse. Kimin ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Ben tılsımların getireceği yararlardan bahsetmiştim ama cevaplar farklı taraflara kaydı Haram ve helal kavramlarından bir haber, illegal yolla kazandığı para ile oyun oynayan oyuncuların, parasına para katmaları onların vicdanlarına kalmış. İllegal yolla kazanılan paranın artması hileler ve oyun açıkları dışında yönetimi ilgiledirmediği kanaatindeyim. Hırsızlıklar oyuncu hatalarıdır ki yönetimin hesap yitirilmesi veya karakter çalınması için destek vermekte.
Kardeşim yazdıklarım az olabilir ama öz diye tahmin etmiştim. Neyse o paralar siliniyor bunda hem fikiriz. Ama o paraların kat kat fazlası onlara gelecek şekilde bir kapı açılıyor sen bunu anlıyorsun demi. Diyorsun ki bu yönetimin suçu değil. Bence yönetimin suçu da var bunu yapan karakter sahibi olmayanlarında suçu var. Başta bu yoldan para kaldırmalarının kapısını açık unuttuklarını anladıklarında gerekirse düzeltmek için tüm karakterlere baksalardı. Tamam çalışma yaptılar ama o kadar etkili olmadığı açık değil mi ?
Çalışmalar o zamanlar yetersizdi bunda hemfikiriz. Oyun sadece belli bir süre geri sarıldı. Yanlış hatırlamıyorsam 3 gün. Bundan öncekiler, bono yerine kömür gibi madenlerle işini görenler gözden kaçtı. Bu gözden kaçmada yönetimin hataya düştüğünü söyleyebiliriz. Ama şuan illegal yolla kazanılmış para için yapılabilecek birşeyin olmadığı kanaatindeyim (Hile için). Ve eski yönetimle şuan ki yönetiminde neredeyse tamamen farklı olduğunu eklemek isterim. Havadan gelen paralar temiz paralarla çoktan karıştı. Yani bir nevi iş işten geçti...
Görüşleriniz, düşünceleriniz ve önerilerinizin hepsi inceleniyor, hepsi takip ediliyor . Yazım yanlışı yada , küçük hatalar bütün testlere rağmen gözden kaçabiliyor , fakat şikayet / uyarı geldiğinde sistem alt yapısına girip reçete düzelmek, benzer madenlerin rengini değiştirmek, yada yazım hatası için sisteme girmek öyle kolay değildir .
Buzdolabı kapağı misali aç kapa yapamazsınız . Bu tarz 3 üncü sınıf dediğimiz hatalar ,oyun dünyasına etki etme şekline göre gruplandırılır biriktirilir ve sonra toplu halde müdahale edilir . Bu gecikme yaşandığında sizde '' ciddiye alınmıyor'' algısı oluşuyor , oysa öyle bir şey yok.
Gelelim Tılsım / Reçete .fiyatlarına . Bu konuyu Sobee takip ediyor .
Benim görüşüşüm biraz kişisel olacak
II ve III sınıf tılsımlara herkes nasıl sahip olacak, fiyatlar yüksek diye konular açılıyor, amaçları para kazanmak, 3 yılımız geçti , bizimle alay ediyorlar tarzında serzenişler.
Arkadaşlar bizim oyun ve benzerlerinin dayanak noktası reel hayat ile paralellik kurmasıdır . Nedir bunlar ? Bireysel çalışma, şans, grup , birlikte hareket etme güdüsü, doğru zamanda doğru yerde olmak ,rakikip ile aynı performansı sergilemeye rağmen rakibin bir adım önde olması ve benzeri bir sürü detay . ..
Fiyatlar yüksektir düşüktür.. Bu tartışılabilir , düzeltilebilir .. Şu açıdan neden bakan yok ? Herkes bunlara sahip olur ise , oyunun ve rekabetin anlamı kalır mı ? Oyuncular talep etti, teknik ekip ekledi, şimdi hepimiz bir anda üretelim ve giyelim, her eşya , her zırh, her eldiven, her tılsım herkeste olsun, bu mantıklımı sizce ?
Ne dedik reel hayat ile paralellik taşıyan yönleri var, herkes ev ,araba, yazlık , bankada birikim ve şirket patronu olur ise, kim çalışır ?Üretimi kim yapacak ? yada ne için çaba sarfedilecek ? Başta belirttiğim gibi kişisel görüşlerimdir.
Konu takip edilmektedir, yorum yada açıklamanın gelmemesi yada geç gelmesi ciddiyetsizlik olarak asla algılanmamalı .
Hepinize iyi hafta sonları .
Saygılarımla
Not: Bu sistemin bazı oyuncuları illegal işlere , otomatik buğ lara yönelteceği / yada kullanıldığı yönünde fikirler mevcut. Bu tarz girişimler tesbit edildiğinde, teşebbüs edenler oyundan süresiz uzaklaştırılmaktadır.
Merhaba
Herkesin kişisel görüşüne mutlaka saygım vardır sadece kendi fikirlerimi sunarak bunlar arasında objektif bir tartışma yaşamasını istiyorum kişinin..
Söylemek istediğiniz bakış açısından defalarca düşündüğümden emin olabilirsiniz ki buna bağlı olarak bu konuyu açmak istemiştim.Emin olun dediğiniz gibi birden bire eldiven , tılsım , zırh , full karakter istemiyorum( kendim için söylüyorum). Bir oyunda bir çaba olması gerekiyor evet buna son damlasına kadar katılıyorum.(Ama bu şekildemi ?)Reel hayata paralel olduğuna yönelik düşüncelerinize değinmek istiyorum.Bu düşüncenize birden çok örnekte bulunabilirim ama söyleyeceğim örneğin herşeyi açıklayacağına inanıyorum.Şu an ikv oyunu nerelerde(dünya sıralaması),oyuncu sayısı ne kadar ?..Buna benzer sorular kendinize sorarak objektif cevaplar vermenizi istiyorum.Ve Dünyada iyi yerlerde olan oyunlardaki sizin söylemiş olduğunuz kişisel düşüncelerini(o oyunu yönetenlerin) oyunu oynayarak anlayabileceğinize inanıyorum.Yani şunu söylemek istiyorum eğer çok iyi yerlerde değilsek şunu kabullenmemiz gerekiyor bir yerlerde hata yapıyoruz ve bu hata düşüncelerden kaynaklanmaktadır.
Size bütün içtenliğimle bu oyuna gerçekten çok sahip çıktığımı(oyuna olan sevgim) ve eminim sahip çıkan çok oyuncu vardır.Ben her zaman sessiz bir oyuncu olmuşumdur, çabamı kimse fark etmemiş olabilir oyun içinde yaptığım fedakarlıklardan ama neler yaptığımı sadece Allah bilir.Sizlere sadece sesimi duyurmak istiyorum yapılan Tılsım güncellemesi büyük bir abartıdır(3milyon 100bin kp ve 1t 400m ne demek?) bizim robot olmamız isteniyor unutmayalım her şey oyun değildir yarın öbür gün bir savaş çıkarsa hiç kimse oyuna ayırdığı zamandan bu savaşın kurtarıcısı olamaz !
İkv yi ileriye taşımak istiyorsanız.Yetenekler skillerini çok bulundurun(yetenekler 10 değil 50 kutudan oluşsun) oyundaki lag'ı kaldırın sınıfları çoğaltın bölgeleri çoğaltın pvp sistemini geliştirin o zaman görün ikv oyuncu sayısı 2 katına artıyor mu artmıyor mu.Bir kaç tılsım çıkartıp paralarını yüksek tutup insanlara reel hayat ile paralel tutulduğunu söylemek kimseye inandırıcı gelmez ve ikv yi yükseltmez.
Sayılarımla Enes.
Rotary yazdı:Merhabalar.
Tılsım güncellemesine çok sıcak bakıyorum. Bence oyuna hem şimdi hemde sonraları bir düzen getirecek. Aklımdaki şeylerden biraz bahsedeyim.
Bildiğimiz gibi bir zamanlar bono açığından oyuna milyarlarca belki trilyonlarca havadan para girişi oldu. Yönetim her ne kadar oyunu geri sarıp, hile yapan kullanıcılara ceza vermiş olsalar da gözden kaçanların çok olduğunu, o zamanlar oyunda çevresi geniş olan oyuncular bilirler. Bu para girişi yeraltı bölgesinin başında etkisini hafifçe gösterdi. Sonra Grup Bölgeleri' nin Şaheser gerektirmesi (Rahatlık amaçlı) ile Menekşe 35m'yi Ganoderma 30m'yi gördü. Bunun nedeni bir kaç sene önce havadan gelen paralardı.
Oyun içindeki NPC' lere paranın gitmesi demek, oyunun içinde paranın azalması demektir. Paranın azalması piyasaları düşürür. Eğer yeterli rağbet olursa 2 ay içerisinde Xenomit materyalini 2m veya 3m ye, Epe, Buluşma Hatırası gibi özel eşyalarıda %40 gibi az bir fiyatla alabileceğiz. (Söylediğim rakamlar tahminidir.) Ve bununla beraber yeni bölgelerin gelmesi halinde özel bir maden veya materyal için 35 40m gibi rakamlar ödemeyeceğiz.
Bu tılsımlar yeterince rağbet görürse bu özellik hem şimdi hem yeni gelecek bölge için piyasalarda önemli etken olacaktır. Ki tılsımların yarattığı farklılığa, verdiği özellik ve yeteneklere değinmiyorum bile...
Not:Nocomment' in bazı konularda ki eleştirilere direkt cevap vermesi beni çok mutlu etti. Biz bunları bekliyoruz
Merhaba
Düşüncelerinizi anlayabiliyorum ama biraz daha düşünmeniz gerektiğinin kanaatindeyim.Oyundaki NPC lere paranın gitmesi parayı yok eder evet ama bazı arkadaşlarımız bu konuda açıklık getirmiş ( kazancı o parayı mutlaka nötürler hatta daha da fazlasını kazandırabilir).Ayrıca NPC lere paranın gitmesi Xenotim ve benzeri materyallerin fiyatlarının azalacağını birbirine bağlı tutmak çok yanlış bir düşüncedir.Xenotim ve diğer materyaller zaman geçtikçe fiyatları azalacaktır ama bunun nedeni söylediğiniz nedenden kaynaklanmıyor bunun nedeni Xenotimin zamanla daha çok düşürülmesiyle ilgilidir(hidrojen gibi düşünebilirsin).Ayrıca şunada değinmek istiyorum yukarıda bazı insanların milyonlar hatta trilyonlar kastığını söylemişsiniz sizin bu fikirlerinize dayanarak; yöneticiler reçeteleri 10milyar veya 100 milyar gibi bir fiyat tutsalardı daha çok yarar sağlamış olmazlarmıydı ? Hadi o zaman yöneticiler buna bağlı olarak fiyatları 10milyar yapsınlar herhalde bunada sıcak bakardınız? Biraz daha düşünmenizi tafsiye ediyorum.İyi forumlar.
Şunu belirtmek isterim ki 39 seviye dönemi, 49 seviye döneminden daha zevkli ve heyecanlı olduğunu tekrar ve tekrar görüldü! Ve bunun sebebi yeni yönetim olarak görüşüyor.
Hiç bir efsun BOSS veya NPC'den verilmemesi gerek, eskisi gibi üretim yapılarak kazanılırsa oyun daha çok zevkli ve heyecanlı olur. Oyuncu tutumu için çok güzel bir sistem.
39 seviye döneminde üretimlerin sıklık gösterildiği için materyallerle yarışan oyuncular vardı. Artık kullanıcılar ya karakterleri reel parayla alıyorlar yada Grup Bölgesi atarak oyunda başarı elde edebiliyorlar.
Şu bilinsin ki, oyun tutumu böyle düzeltilmez,karakterin efsun durumu tekrardan üretim düzenine geçmesi şart olarak görünüyor.Aksi taktirde bir çok eski oyuncunun oyunu bıraktığı gibi +13 yaş sınırı artıkın -13 olamaya başladığına hepimiz şahit olabilir. Durum neticesi ile yönetimin Kanca vb. gibi saçma sorunları düzeltmek yerine önem taşıyan hususları/sorunları düzeltmesi gerekmektedir.
Yapılan her yorum ve atılan her mesaj bizler için geçerlidir, yönetimin buna duyarlı olacağından emin değilim. Umarım ki yönetim gerekli açıklamalar yapmak yerine gerekli sorunları düzeltir.
Fiyatlar yüksektir düşüktür.. Bu tartışılabilir , düzeltilebilir .. Şu açıdan neden bakan yok ? Herkes bunlara sahip olur ise , oyunun ve rekabetin anlamı kalır mı ? Oyuncular talep etti, teknik ekip ekledi, şimdi hepimiz bir anda üretelim ve giyelim, her eşya , her zırh, her eldiven, her tılsım herkeste olsun, bu mantıklımı sizce ?
Ne dedik reel hayat ile paralellik taşıyan yönleri var, herkes ev ,araba, yazlık , bankada birikim ve şirket patronu olur ise, kim çalışır ?Üretimi kim yapacak ? yada ne için çaba sarfedilecek ? Başta belirttiğim gibi kişisel görüşlerimdir.
Bu konuda haklı olabilirsiniz velakin, oyunu bir çok sorunu var iken bu tür durumlarda var olmanız ise oyunculara direnme kuvveti sağlıyor. Her güncellemede itiraz gösteren oyuncuları dinlemek yerine peki neden ses verilmiyor? Yapılan güncellemelerden neden oyuncular memnun kalmıyor?
Sorun oyuncularda mı? yoksa şu İKVDestek havuzunu dolduranlarda mı?
TomRiddLe yazdı:Bi Tılsıma veya Reçetesine 900 m Para Verilir mi , Yahu Bu İnsanlar Nerden Buluyor Parayı Demezler mi İnsana Ya , Bi Mantıklı Düşünün Ben Anlamıyorum ki Nasıl Bi Kafayla o Fiyatları Koydunuz Oraya , Yine Oyunda Hırsızlık Artsın mı Onu mu İstiyorsunuz , 900 m Parayı Bırak , Getirdiginiz Tılsımlar'da Saçma ona Ne Diyeceksiniz , Valla Siz Ne Dersiniz Bilmiyorum Ama İkv' Uzatmaları Oynuyor , Çok Oyuncu Kaybedersiniz , Kaybettinizde . Yeniden o Kitleyi Bi Daha (Oyun Diliyle) ../Nah Bulursunuz .
Bırakalım 900M'yi, kimi oyuncularda 9m bile yok! Reçete ücretsiz olsa, tılsımı üretebilen oyuncular olacak. 2,5T'ye varan masraf ile Tılsım mı üretilir sizce? Bence hiç değmez..