İKV İBRETLİK TESPİT

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: ^^Bloody Touch^^

İKV İBRETLİK TESPİT

Mesaj gönderen Alcatraz24 »

Belki doğru belki yanlış sadece bir düşünce ama düşündürücü bir düşünce.

İstanbul Kıyamet Vakti, Gaffar, Zahir, Kadim... Şimdi diyeceksiniz bu isimler ne alaka. Bir gün öyle boş boş dururken, düşündüm. Düşündüm ve aklıma bu kelimeler geldi. Acaba neden bu isimler kullanılıyor diye. Dediğim gibi bu sadece bir düşünce. İsterseniz başlayalım ne demek istediğimi anlatmaya.

Gaffar Bey ile başlayalım... Gaffar bildiğiniz üzere oyun içinde Çemberlitaş grup bölgesinde şef Boss lardan biri. Şaheser diye nitelendirilen itemleri veriyor. Ancak bunun yanı sıra bildiğimiz birşey daha var. Gaffar Allah(c.c)'in isimlerinden birtanesi. Affetdici, bağışlayıcı anlamında. Gaffar isminin böyle kritik bir karaktere verilmesi çok düşündürücü. Çünkü hepimizin bildiği gibi Gaffar item vermediği zaman Gaffar ismi üzerine küfürler kızılca kıyamet oluyor. Allah'ın isminin böyle riskli bir karaktere verilmesi çok düşündürücü ?

Zahir e gelelim isterseniz... Zahirde bildiğimiz gibi Sığınak bölgesinde Kenan'a sığınmış bir Boss. Aynı zamanda yine Allah'ın isimlerinden bir tanesi. Allah'ın isimlerinden bir tanesinin Hain Zahir diye anılması ne kadar doğru düşünmek gerekir.

Kadim... Kadim 'de Allah'ın isimlerinden birisi bildiğiniz gibi. Ancak yin Allah'ın isminin Yeşil bir yaratığa verilmesi yine insanı düşünmekten edemiyor.

İstanbul Kıyamet Vakti... Diyeceksiniz ki bu ne alaka... Oyunda ve oyun içinde bazı söylemler Boss söylemleri, oyun anlatımları ve oyun ismi sanki kıyametten sonra dünyevi hayatın devam edeceğini aşılamak gibi bir niyet taşır tarzında. Tabi bu da düşünmeye itiyor insanı..

Dediğim gibi belki doğru belki yanlış. Orasına sizler ve oyun yetkilileri cevap verecek. Bir daha da konumun silmemesini istirham ediyorum. Küfür yok, Siyaset yok, Irkıçılık yok, Hakaret yok, Terörizm odaklı kelimeler yok... Lütfen silinmesin ve mantıklı bir cevap verilsin
" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

Gördüğün hiçbir şeyden korkmazsın bu doğru, ama heybetini gizli tut, yürüyüşün ölümü korkutuyor !!
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Re: İKV İBRETLİK TESPİT

Mesaj gönderen HeilHitler »

Siz çocuk musunuz ya ? Buna defalarca cevap verildi. Hiç arkadaşın yokmu allahın ismini kullanan ? Hiç küfürleşmiyor musunuz şakasına ? Türkiye de bunun gibi adamlar oldukça bu halde oluruz tabi.

http://inciswf.com/sh3ri0ut.swf
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
serkann1907
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen serkann1907 »

Bunun çocuklukla alakası yok adam kendi düşüncesini söylemiş kendi arkadaşının ismi bile olsa onunla konuşurken dikkatli olacaksın bu ufak tefek bir şey değil ALLAH'ın isimleri biraz dikkatli olalım lüfen...
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

HeilHitler yazdı:Siz çocuk musunuz ya ? Buna defalarca cevap verildi. Hiç arkadaşın yokmu allahın ismini kullanan ? Hiç küfürleşmiyor musunuz şakasına ? Türkiye de bunun gibi adamlar oldukça bu halde oluruz tabi.

Dünya üzerinde başka isim mi kalmadı ? Bence adam doğru bir konuya değinmiş.Ayrıca şu domuz muhabbeti de hangi Sobee ekibinin çalışanından çıktıysa . Türkiye 'de Domuz ile ilgili hiçbir bağ yoktur.Kalkıp domuz şeklinde adam yok Türk bayrağı ve Camii nin oraya domuz balonu ? İnsan düşünüyor lan koskoca eminönü haritasında başka bir yer mi kalmadı bunu koyacak.Enterasan şeyler nasıl bir zihniyet var diye düşünmeye gerek duymuyorum artık.Bahaneleri hep var.
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
CooLBoY
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen CooLBoY »

Alcatraz24 yazdı:Belki doğru belki yanlış sadece bir düşünce ama düşündürücü bir düşünce.

İstanbul Kıyamet Vakti, Gaffar, Zahir, Kadim... Şimdi diyeceksiniz bu isimler ne alaka. Bir gün öyle boş boş dururken, düşündüm. Düşündüm ve aklıma bu kelimeler geldi. Acaba neden bu isimler kullanılıyor diye. Dediğim gibi bu sadece bir düşünce. İsterseniz başlayalım ne demek istediğimi anlatmaya.

Gaffar Bey ile başlayalım... Gaffar bildiğiniz üzere oyun içinde Çemberlitaş grup bölgesinde şef Boss lardan biri. Şaheser diye nitelendirilen itemleri veriyor. Ancak bunun yanı sıra bildiğimiz birşey daha var. Gaffar Allah(c.c)'in isimlerinden birtanesi. Affetdici, bağışlayıcı anlamında. Gaffar isminin böyle kritik bir karaktere verilmesi çok düşündürücü. Çünkü hepimizin bildiği gibi Gaffar item vermediği zaman Gaffar ismi üzerine küfürler kızılca kıyamet oluyor. Allah'ın isminin böyle riskli bir karaktere verilmesi çok düşündürücü ?

Zahir e gelelim isterseniz... Zahirde bildiğimiz gibi Sığınak bölgesinde Kenan'a sığınmış bir Boss. Aynı zamanda yine Allah'ın isimlerinden bir tanesi. Allah'ın isimlerinden bir tanesinin Hain Zahir diye anılması ne kadar doğru düşünmek gerekir.

Kadim... Kadim 'de Allah'ın isimlerinden birisi bildiğiniz gibi. Ancak yin Allah'ın isminin Yeşil bir yaratığa verilmesi yine insanı düşünmekten edemiyor.

İstanbul Kıyamet Vakti... Diyeceksiniz ki bu ne alaka... Oyunda ve oyun içinde bazı söylemler Boss söylemleri, oyun anlatımları ve oyun ismi sanki kıyametten sonra dünyevi hayatın devam edeceğini aşılamak gibi bir niyet taşır tarzında. Tabi bu da düşünmeye itiyor insanı..

Dediğim gibi belki doğru belki yanlış. Orasına sizler ve oyun yetkilileri cevap verecek. Bir daha da konumun silmemesini istirham ediyorum. Küfür yok, Siyaset yok, Irkıçılık yok, Hakaret yok, Terörizm odaklı kelimeler yok... Lütfen silinmesin ve mantıklı bir cevap verilsin
Saçma sapan konular açma ya bu ne böyle çocukmusunuz .
SiR CHieF u
Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Konumun başında dedim ki belki yanlış belki doğru... Oyun istanbul ile ilgiliyse ve kıyamet islamiyet'in vazgeçilmeziyse bu isimlerin ve bunlar gibi durumların oyunda olması çok yanlış diye düşünüyorum. Ayrıca arkadaşımın isminin Allah'ın isimlerinden biri olması konusunda " evet çok arkadaşım var ismi aynı olan ancak onlarla olan hitabıma dikkat ederim." unutma ki istanbulun fatihi Fatih Sultan Muhammed Han'dır. Ancak ilerde ismine binayen ileri geri konuşmalar yapılmasın diye Mehmed olarak anılmıştır. Geçmişini unutma geleceğini ona göre değerlendir. Vesselam
" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

Gördüğün hiçbir şeyden korkmazsın bu doğru, ama heybetini gizli tut, yürüyüşün ölümü korkutuyor !!
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen HeilHitler »

resp0nse yazdı:
HeilHitler yazdı:Siz çocuk musunuz ya ? Buna defalarca cevap verildi. Hiç arkadaşın yokmu allahın ismini kullanan ? Hiç küfürleşmiyor musunuz şakasına ? Türkiye de bunun gibi adamlar oldukça bu halde oluruz tabi.

Dünya üzerinde başka isim mi kalmadı ? Bence adam doğru bir konuya değinmiş.Ayrıca şu domuz muhabbeti de hangi Sobee ekibinin çalışanından çıktıysa . Türkiye 'de Domuz ile ilgili hiçbir bağ yoktur.Kalkıp domuz şeklinde adam yok Türk bayrağı ve Camii nin oraya domuz balonu ? İnsan düşünüyor lan koskoca eminönü haritasında başka bir yer mi kalmadı bunu koyacak.Enterasan şeyler nasıl bir zihniyet var diye düşünmeye gerek duymuyorum artık.Bahaneleri hep var.
Kardeş burda domuzu tartışmıyoruz ? İsim altı üstü isim. Umut yerine gitsin michael , gaffar yerine John , Semiha yerine Angelina , Agah yerine Abraham mı koysunlar?

Farkındaysanız İKV eski tarihte geçiyor. Agah,Azat,Gaffar,Yusuf gibi arapça,ibrenice isimler o zamanlarda yaygın.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
Alcatraz24
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

HeilHitler yazdı:
resp0nse yazdı:

Kardeş burda domuzu tartışmıyoruz ? İsim altı üstü isim. Umut yerine gitsin michael , gaffar yerine John , Semiha yerine Angelina , Agah yerine Abraham mı koysunlar?

Farkındaysanız İKV eski tarihte geçiyor. Agah,Azat,Gaffar,Yusuf gibi arapça,ibrenice isimler o zamanlarda yaygın.
Eski tarihte falan geçtiği yok 99 depreminden sonrasını anlatıyor ne eski tarihinden bahsediyorsun
" ^^Bloody Touch^^ "
Kanlı Dokunuş

ıIRamazaNIı
ıIKaaNIı
Alcatraztr

Kullanıcı avatarı
Berika
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Berika »

Az olan dini bilgim ile, yaptığım araştırmalar doğrultusunda şunu söylemek istiyorum;

1-Eğer bu kadar hassasiyetiniz varsa, belirtmek isterim ki en başta zamanınızı İstanbul Kıyamet Vaktini oynayarak heba etmeniz doğru değildir.

İslam dinin de resim çizmek gibi unsurlar yasaklanmıştır.

2-İster hürmet edilmek için, ister hakaret edilmek için olsun, ister büyük olsun, ister küçük olsun, ister insan ister hayvan resmi olsun, canlı resmi ve heykel yapmak haramdır, büyük günahtır.

3-Birilerine gizli kapaklı da olsa, söylemlerinle "..... kafir misiniz?!" demeye getiriyorsun. Kaldı ki, Bu oyunun yapımcılarını tanımadan bilmeden böyle bir imaya kalkışmak, insanın kendisini dinden çıkarır.

4- Gaffara küfür edildiği konusunda yazdıklarını okudumda, hayretler içerisindeyim. Değil Yüce Varlığa, İnsanın birine ve ya her hangi bir şekilde küfür etmesi yasaklanmıştır. Her ne kadar küfür edenlere karşı da olsam, şiddetle kınıyor da olsam, buradaki sözü edilen küfür, insanlar şanslarının olmadığına dair bir sitemdir. Bahtsızlığadır. Aradaki farkı ayırt edecek kadar akla sahip olmanızı temenni ederim. Her yalan söyleyen yalancı olamaz, önce bir niyete bakın.

5- Fetva vermek işimiz değildir. Hassasiyetiniz olduğu noktada, ince ruhlu davranışlarınız doğrultusunda savunduğunuz unsurlar ile davranışlarınız ters orantılıdır. Zamanını İstanbul Kıyamet Vakti oynayarak kaybetmek yerine, ilmi bilgilerle kendini tazelemeni tavsiye ederim.

6-Böyle tespitlerden rahatsız olan arkadaşların, bu oyunu bilgisayarından kaldırmaları gerekir.
Mini Mani Mone Poooo
Kullanıcı avatarı
bloodthirsty
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen bloodthirsty »

resp0nse yazdı:

domuzun orda olmasının nedeni oyunda en göz önünde olan yeri orası olmasıdır çünkü domuz insanları yeraltına çağrıırken herhalde dar bi ara sokağı kullanmazdı domuzun orada olmasının sebebi budur birde kadime değineyim kadim mitolojide geçen bi yaratıktır yani Allah(c.c) nin isimleriyle bi alakası yoktur istanbul kıyamet vakti denilmesindeki kasıt gerçek kıyamet değildir zaten dünyaya meteor düşüyor yani kıyamet kopmuyor kısaca kıyametten sonra yaşama değinilen bir durum değil
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön