Bildiğiniz üzere oyunumuza renk katacağını düşündüğümüz fakat sonunda hüsrana uğradığımız bir mani yarışması geçirdik. Bunu kendi yazdığım eser seçilmedi diye söylemiyorum. Kaldı ki seçilmek zorunda da değil! Şimdi son zamanlarda yazdığı açıklamalarla dikkat çeken bir isme soru soracağım... Bu bir tartışma konusu değil. Belirttiğim gibi yalnızca soru soracağım... Konu amacı dışına sapmadığı taktirde kilitlenmezse sevinirim bizlerede bir cevap hakkı doğmuş olur...
Her neyse... Gelelim Fasülyenin faydalarına...

Şimdi burada yazan cevaba göre sorularıma gelmek istiyorum...
Zifan : Arkadaşlar lütfen biraz esnek olun burası TDK değil , bir ozan aramıyoruz.
Soru: Madem bir ozan aramıyoruz?(aramadığımıza katılıyorum) Bu oyunda herkesin hece ölçüsüne dayalı olarak bir şeyler çıkarabileceğine inanıyor musunuz?(çıkanları gördük, şükür kavuşturana) Madem ozan aramıyorsak neden yalnızca anlama bakıp geçmiyoruz? Veya şöyle sorayım ozan aramıyoruz ve 7'li hece ölçüsüne bakıyoruz, peki neden uyak düzenine bakmıyoruz? aaba şekli dışına çıkan uyak düzenine mani demek mümkün müdür?
Ve son olarak şunuda sormak istiyorum. Geçen senenin eserlerine bakar mısınız? Orada 7'li hece ölçüsü yok nedense. Hatta 1. eserde bana ait. "Şimdi şunu sorayım BEN HAKETMEDİĞİM BİR BİRİNCİLİK Mİ ALDIM? " Evet evet... Açın bakın geçen senenin seçilen manilerine... Ben o ölçüyü KULLANMADIM. O ÖLÇÜYÜ KULLANIRSAM ANLAM SIKIŞACAKTI! VE KULLANMADIM... Lütfen sorumu yanıtlayınız! Beni geçen sene kul hakkına mı soktunuz? Hatta 2. ve 3. kişileride. HECE ÖLÇÜMÜZ YOKTU BİZİM. BİZ HAKETMEDİĞİMİZ BİR BİRİNCİLİK Mİ ALDIK?
Ve son olarak şunu da söyleyeceğim lafı uzatmadan...
Katıldığım maninin bir dörtlüğü bu;
Bıçak Sırtı Harbiye(7'li ölçü)
Gittim Yeni Camiye(7'li ölçü)
Ramazanda küfretme(7'li ölçü)
Söylerim Nihat Abiye(8'li ölçü)
Şimdi Nihat abinin(Nerull) adı "Can" VEYA Tek heceli başka bir isim değil diye. Benim manim içeriğe bakılmadan direk hece ölçüsünden elenmiş mi oldu?