Manideki kural

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
fefhit
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Re: Manideki kural

Mesaj gönderen fefhit »

inoky yazdı:Bu arada vikipedi de kafiye dizilişi aaxa veya aaaxa dır deniliyor neden bu kuralda baz alınmadı elemelere dereceye giren arkadaşların zararı için söylemiyorum fakat ne tür bir saçmalıktır bu derecede ki maniler bu kurala uymamış !!

Örnek; Sana davetim olsun-----a
Kalan son teşkilattan-----x
Eminsen kararından------x
Bekler seni komutan-----x

Sadece bir dörtlükte değil isterseniz bütün manileri inceleyin ben örnek olarak yazdım saçmalığı gördünüz mü şimdi arkadaşlar.
Kardeşim dizeleri dikkatli incelersen, uyak örgüsünün aaxa şeklinde olduğunu fark edeceksin. Ayrıntılı olarak anlatmamı istersen özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsin.
Doğruyu söylemek değil, anlatmak güçtür.
Kullanıcı avatarı
inoky
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen inoky »

fefhit yazdı:
inoky yazdı:Bu arada vikipedi de kafiye dizilişi aaxa veya aaaxa dır deniliyor neden bu kuralda baz alınmadı elemelere dereceye giren arkadaşların zararı için söylemiyorum fakat ne tür bir saçmalıktır bu derecede ki maniler bu kurala uymamış !!

Örnek; Sana davetim olsun-----a
Kalan son teşkilattan-----x
Eminsen kararından------x
Bekler seni komutan-----x

Sadece bir dörtlükte değil isterseniz bütün manileri inceleyin ben örnek olarak yazdım saçmalığı gördünüz mü şimdi arkadaşlar.
Kardeşim dizeleri dikkatli incelersen, uyak örgüsünün aaxa şeklinde olduğunu fark edeceksin. Ayrıntılı olarak anlatmamı istersen özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsin.
Kesinlikle aaxa değil ben de yanlış yazmışım özür diliyorum.
Sana davetim olsun-----a(n harfi son dizede komutan kelimesinde ki n harfiyle yarım uyak oluşturmaktadır)
Kalan son teşkilattan-----x(-e,-de,-den eklerinden den kullanılmış yani zengin uyak burda -tan eki)
Eminsen kararından------x(-e,-de,-den eklerinden den kullanılmış yani zengin uyak burda -dan eki)
Bekler seni komutan-----a(-e,-de,-den eki değil olsun kelimesinde ki n harfi ile uyuşmaktadır n harfi yarım uyak)

Niyetim yazdığın maniyi karalamak değil ama maninin asıl amacı adının da geldiği koşu kelimesinin kullanıldığı gibi kafiye içinde olmasıdır.Hece ölçüsü kuralı baz alıp eserleri eleyen yönetime bu şeyleri yazıyorum aksini söylesen cevaplar yazmıyorlar
MAVİEJDER

SİYAHEJDER

BEYAZEJDER
astalavistabebek
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen astalavistabebek »

ne dul ne bakire kimse vermedi
şu fakire sabunla idare ederken
zam geldi
HACI ŞAKİRE
astalavistabebek
İskele Babası
İskele Babası

ankara gelibolu otobüs karı dolu karıları öpe öpe dilim oldu vites kolu :D

Orjinali bende :twisted:
astalavistabebek
İskele Babası
İskele Babası

ne dul ne bakire kimse vermedi şu fakire sabunla idare ederken zam geldi HACİ ŞAKİRE
astalavistabebek
İskele Babası
İskele Babası

Acele işe , bende işicem şeytan karışmaz merak etmee !!
kamyon çeker 30 ton�. kalbim çeker PARİS HİLTON
Küçüktü Kıyamadım Büyüdü Koyamadım
zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmış
300 Spartalı işeyerek bir havuzu 5 saatte dolduruyorsa 50 Truvalı kaç saatte doldurur?
uçmasını bilirsen olursun pilot, istemesini bilirsen iner sana her külot :twisted:
Ahiret
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Ahiret »

Buradaki hata şudur: Yönetimin boyunu aşan yarışmalar düzenlemesi...
Kullanıcı avatarı
bordo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Lonca: Inspired Souls

Mesaj gönderen bordo »

Etkinlik Kuralları
  • Tüm maniler İstanbul Kıyamet Vakti konulu olmalı.
  • Mani tamamen yarışmacı tarafından hazırlanmış ve tamamen özgün olmalı.
  • Gönderilen mani, önceki yarışmaya gönderilmiş olan maniler arasında yer almamış olmalı.
  • Mani içerisinde herhangi bir kişi yada kuruluşu rahatsız edecek, siyasi yada politik içerik yer almamalı.
  • Argo kabul edilen veya genel ahlaka aykırı bulunmamalı. Aksi takdirde uyarılmaksızın silinecektir.
  • Yarışma haricinde ileti göndermeyiniz. Yarışma dışındaki yorum, alıntı gibi mesajlar silinecektir.
  • Her kullanıcı yalnızca bir defa katılım gösterebilir. Birden fazla yapılan katılımlar kaldırılır.
  • Başvurunuzla ilgili düzenleme talebiniz varsa aynı gün içinde iletinizi raporlayarak talebinizi iletebilirsiniz.
  • Yarışmaya katılan tüm oyuncular, yarışma kapsamında değerlendirilen tüm eserlerin/eserlerinin tüm dağıtım/yayın/kullanım haklarının Sobee Studios'a ait olduğunu kabul ve tasdik ederler.
  • Etkinlik kuralları, tarih veya ödüllerde Sobee Studios bilgi vermeksizin değişiklik yapabilir. Bu durumda oyuncular, herhangi bir hak iddiasında bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt ederler.
Zifan yazdı:Selam arkadaşlar,
Toplam 140 mani hece ölçüsüne uygun olmadıkları için elendikten sonra 7 li hece ölçüsüne uyan kalan mani sayısı 14 tür. Toplamda 154 mani incelenmiştir.Dolayısı ile bu 14 mani içerisinde en değerlendirilebilir olan maniler derecelendirilmiştir.(BKNZ:Mani Vikipedi) Gönderilen yorumları temizlerken sapkınlık,yandaşlık vs gibi çok çirkin kelimelerle karşılaştım.Herşeyden önce bunun eğlence maksatlı bir oyun olduğunu unutmamalıyız,yenilgi gibi üzücü durumlarda da erdemli davranmalı ,arkadaşlarımızı tebrik ederek onların başarısı ile de mutlu olmasını bilmeliyiz.Yakıştırılan kelimeler çirkinleştiğinden konuyu kilitliyorum.
İyi eğlenceler dileriz!
Hece ölçüsüyle ilgili bir kural gören çimdiklesin beni.
Sarı renkli bölümü işlerine geldiği gibi kullanan sözde "Gönüllü yetkililere" selam olsun!
Zifan
Folklor Kurtarıcısı
Folklor Kurtarıcısı

Mesaj gönderen Zifan »

bordo
Hece ölçüsüyle ilgili bir kural gören çimdiklesin beni.
Sarı renkli bölümü işlerine geldiği gibi kullanan sözde "Gönüllü yetkililere" selam olsun!
Resim
  • Yarışmaya katılmak için bu konuya yarışma kurallarına göre uygun biçimde mesaj yazılması yeterlidir.
  • Maniler en az bir, en fazla dört ayrı dörtlükten oluşan Düz mani biçiminde olmalıdır. Cinaslı, Yedekli ve Karşılıklı mani biçimleri kabul edilmeyecektir.
  • Metinlerin herkes tarafından rahat okunabilmesi için mesajlar standart büyüklükte ve beyaz renkte gönderilmelidir.
  • Başvuru mesajında metnin altında Karakter adı ve Sunucu belirtilmelidir.
  • Son katılım tarihi 06.08.2013-21:00 olarak belirlenmiştir.
Konu ile alakalı olarak ilgili konu başlığı ve diğer konularda gerekli açıklama yapılmıştır.
İyi eğlenceler dileriz.[/color][/i]
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön