Bir sitede yazan yazı da şu şekilde :yunus11 yazdı:o video izlemiştim tekrar izlemek istiyorum ama bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirimLahkesis yazdı:Bu semineri izleyeli uzun zaman oldu ve yanlış hatırlamıyorsam o protestoda ekrana yansıyan yazışmalardan biri "donumuzu da alın" şeklinde yazan bir oyuncunun sitemiydi. Aklıma geldikçe gülüyorum.![]()
http://www.habervesaire.com/news/sorun- ... -1476.html
Grevin sanalı da olur mu?
Sanal eylemler mecraları arasında belki de en eğlencelisini çevirimiçi oyunlar oluştuyor. 10”lik dizüstü bilgisayarların yaygınlaşması, gidilen her yerde kablosuz internete ulaşılmasıyla beraber oyunseverler için hayatın bir parçası haline gelen çevirimiçi oyunlar, yine hayatın bir parçası olan tepki ve duyarlılıkların da mekanı oluverdi. Bilgisayar başında buluşarak yaratılan sanal karakterlerin oynatıldığı oyunlarda karakterler sanal olsa da başlarındaki kişiler gerçek olduğundan oyun sırasında sıkça iletişim kuruluyor. Hatta birbirini fiziksel olarak hiç tanımayıp çok iyi arkadaş olanlar bile var. Oyun içinde örgütlenmenin en bilinen örneğiyse IBM’in “Second Life” oyununda yaptığı sanal grev. “İstanbul Kıyamet Vakti”, “I can footbool” gibi oyunlara imza atan, sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek Türk oyun yazarlarından Mevlüt Dinç, kendi yazdığı oyunlarda da sanal eylemlere sık sık rastlandığını söylüyor: “Bir gün oyuncularımız önceden anlaşarak oyunun belirlenen dakikasında karakterlerinin kıyafetlerini çıkararak don gömlek yürüyüş yaptılar oyunda ve hepsi aynı anda şu sloganı yazdı: “Donumuzu da alın bari!”