Oyuncudan kaynaklanıyorsa sürekli lag olması lazım.EscapisT yazdı:Arada oluyor dedim, bu arada %90 oyuncu kaynaklı, sunuculardan dolayı (altyapı yetersizliği) %10 etki edebilirubey yazdı:Kardeşim kimse bilgisayarım iyi diye hava atmıyor gir emınönü sunucuna adım atılmıyor kendın dedın sende bile oluyormuş
Lag
- marasaldadas
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Hasta La Vista
Re: Lag
mArAşAldAdAş Dadaşdede Fikrimimincegülü Ramizkaraekşi
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
su gördüm düşümde
karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu
ceplerimde kül vardı ve yanıyordu
sonra sabah oluyor
ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu
- 55ivedik55
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Kuklacı
önce sistemi belirteyim sonra tekrar düşünürüzEscapisT yazdı:İKV deki lagın %90ı oyuncu kaynaklı. Benim sistemim yükseldiğinden beri lag çok nadir oluyor. Türkiye genelinde bilgisayar kalitesi düşük olduğundan toplu laf sorunu görünmekte.
amd am3 fx8320soket 3.5ghz 8 çekirdek
corsair 4x2 1600mhz dual ram
gigabyte GA-990FXA-UD3 anakart
poverclore amd radeon hd 6800 1gb 256bit
hdd sata 3
win7 ultimate 64 bit
8mb ttnet internet bağlantısı net limtsiz 8 paket speedtest.net ten ankara sunucusuna göre ping süresi 21 milisaniye
cpu sıcaklığı aşağıda ki stres halinde bile en fazla 40 derece hadi 45 derece olsun
şu anı anlatayım adil kullanım noktasını geçtiğim için hızım 4 mb filan oldu yetmedi
arkasından youtube de şarkı açtım şarkı dediğim de şarkı listesi yani bittikçe bir sonraki geliyor sonra
oyuna girdim baktım an itibari ile yani saat 6.50 civarlarında tenha olan kuklacı da yeraltında fps 63
hatta hiç sorun olmaz ben arkada m2 de pazar bile açarım rahat rahat oynarım
hatta bölge de atarım
fakat şöyle bir olay var bunların hiçbiri olmasa ben sistemi hiç zorlamadan sadece ikv oynasam 10 15 karekterin bulunduğu yerde nasıl lag oluyor anlatamam hele bi arz çt önünden geçişim oluyor bazen başka yol yok mu diyorum durduk yere karekter sağa sola bakıp sonra yürüyor bazen tenha olan yerlerde geriye atıyor veya şalter kapatmamı egelliyor
burdan sonra 2 soru çıkıyor karşımıza sorunun asıl kaynağı oyuncunun sisteminde ise niye sürekli olmuyor da ara ara oluyor
yok eğer sorun oyuncu sisteminde ise nasıl oluyorda farklı şehirlerdeki insanlar bunu aynı anda fark edebiliyor
...
arkadaşım oyunun yoğun sattlerinde yaşıyorsan bağlantınla ilgilidir,
oyun içinde kalabalık yerlerde yaşıyorsan pc ile ilgilidir,
senin en kısa zamanda bunları takip edip,
yeni bilgasayar yada internet alman gerekir.
Aha buda benden sana bir not : Lag başladığında esc tuşuna basıp çıkış yaparsan sistem seni kaydedip resetler geri girişinde bi nebzede olsa lagdan kurtulursun
yeni bilgasayar yada internet alman gerekir.
Aha buda benden sana bir not : Lag başladığında esc tuşuna basıp çıkış yaparsan sistem seni kaydedip resetler geri girişinde bi nebzede olsa lagdan kurtulursun
- mobilsorun
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
ESC işini deneyeceğim :geek:weissmann yazdı:arkadaşım oyunun yoğun sattlerinde yaşıyorsan bağlantınla ilgilidir,
yeni bilgasayar yada internet alman gerekir.![]()
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
- SikayetVar
- Antrepo Bekçisi
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders of Anatolia
Her şeyi bu foto açıklıyor sanırım bu lag ın bilgisayarla uzaktan yakından alakası yok.
İ5 işlemci 6gb Ram 1Gb Paylaşımsız 128 Bit ekran kartı Sahibiyim.
Bunun yanı sıra millet donma sorunu yaşamadan 36fps de BF3 gibi bir oyun oynuyor full hd çözünürlükte ve oyunlardaki grafik farkına bakın o adam BF3de 36 FPS de kasmadan oynuyor Biz 63 FPS de lagdan yetenek atamıyoruz sunucu alt yapısı düzeltilmeli hemde acilen bu kadar insan bu oyuna para akıtıyor ama paralar nereye gidiyor bilmiyoruz her şekilde yönetim değil oyuncu mağdur.

Not: Metin 2 yede girdim deneme amaçlı 5 Karakteri açıp en kalabalık yere giderseniz oyunda saniyelik bile kasma olmuyor denemesi 800mb indirip bakabilirsiniz.
İ5 işlemci 6gb Ram 1Gb Paylaşımsız 128 Bit ekran kartı Sahibiyim.
Bunun yanı sıra millet donma sorunu yaşamadan 36fps de BF3 gibi bir oyun oynuyor full hd çözünürlükte ve oyunlardaki grafik farkına bakın o adam BF3de 36 FPS de kasmadan oynuyor Biz 63 FPS de lagdan yetenek atamıyoruz sunucu alt yapısı düzeltilmeli hemde acilen bu kadar insan bu oyuna para akıtıyor ama paralar nereye gidiyor bilmiyoruz her şekilde yönetim değil oyuncu mağdur.

Not: Metin 2 yede girdim deneme amaçlı 5 Karakteri açıp en kalabalık yere giderseniz oyunda saniyelik bile kasma olmuyor denemesi 800mb indirip bakabilirsiniz.
-
- Sahaf Yardımcısı
Yıllarca Teşkilat'ta oynadım, birkaç hafta önce geri döndüm oyuna Eminönü'deyim şu anda. Toplamda 3-4 kez yaşamışımdır sanırım lag olayını. 3,20 GHz 1 GB ekran kartı 4 GB ram temel özellikler bunlar. Ki bilgisayarın yıpranmasından dolayı sanırım şu anda %70'ini bile kullanamıyorum. AKK'ya her ayın beşi altısı gibi yakalanırım. İnternetim genel olarak yavaş yani. Ve donmuyor oyun bende. Düz düşünün bu kadar karıştırmayın. Sorun oyunda diyelim, bende ve yıllardır sorun yaşamayan insanlarda neden yok ? Ha bu kadar insanın bilgisayarında sorun mu var, herkes bilgisayar kullanma özürlü mü çok saçma geliyor bana.
İki ucu hoş olmayan materyallerle kaplı değnek...
Lag ile FPS aynı değil arkadaşlar FPS şöyle neden lag var demeye gerek yok

Şuan Eminönü sunucusunda ciddi lag var buda lagı temsil eden bir fotoğraf
FPS 63

Şuan Eminönü sunucusunda ciddi lag var buda lagı temsil eden bir fotoğraf
FPS 63