Ben bu yaz için yeni bir eklenti beklemiyorum,büyük ihtimal gelmez.Fakat ekip olarak gelecekseniz oyuna alıştıktan sonra grup bölgelerini çok rahat tamamlarsınız.
Teşekkür ederim iyi niyetli yorumun için arkadaşım.Fakat bizim şöyle bir sıkıntımız var; Kenan, Junon gibi boss ların olduğu bölgelere girip oynayabilecek kadar tecrübemiz yok anlatabildim mi? O kadarda oyun içi dil döktüm pekte sallamıyor kimse yardıma ihtiyacı olan adamı. Ben o yüzden daha serbest bir bölge kanısına varmıştım.
Serbest bölge gelse bile o itemleri düşürmeden ilerlemeniz zor olur.Düşün çok sağlam bir Boss ile karşılaştığınızda üzerinizdeki itemler yetmeyecek.Bu yüzden öncelikle Grup Bölgelerindeki şaheser eşyalarını tamamlayın.BOSS kesimleri ile ilgili videolar izleyip bilgi sahibi olun,gerisi zaten gelecektir.
Peki o halde. Reçete kavramı diye birşey var bu oyunda. Reçete ile felan üretilebiliniyor mu bu eşyalar?
12 kişi için ne kadar üretilebilir birşey? Ne kadar zaman alır?
ed67ed yazdı:Kendi fikrimce oyuna güncelleştime paketi gelmesi için önce bu tılsım sisteminin iyice oturması lazım ki buda en azından 1-2 sene demek. Oyuna hep birlikte başlayacaksanız tılsım sistemini tam olarak oturtmanız bi bu kadar sürer. Ayrıca bizim grup bölgeleri diye adlandırdığımız Sığınak, Migrat ve Çemberlitaş bölgelerinin hepsinden üzerinizi dizmeniz ve full+ full olmanız yaklaşık 2-3 ay sürer. Üstünüzü dizdikten sonra 2 grup Büyük Hol bölgesine girip 3. derece tılsımlarınızı tamamlamanızı da hesaba katacak olursak en azından 6-7 aydan önce tam seviye kısmına gelemezsiniz diye düşünüyorum. Bundan dolayı şuan oyuna başladığınızdan yaklaşık 1 sene sonra eski oyuncuların seviyesine erişmiş olacaksınız ve en az onlar kadar iyi oynayacaksınız. Yani yeni güncelleme paketi için sadece 1 beklemiş olacaksınız. Kendi fikrimce başlayın.
Çok teşekkürler..
Birde şu item düşmeyle ilgili sıkıntı var felan diyorlar ör: adam 3-5 senelik oyuncu 1 yıldır kestiği bosstan birşey düşürememiş adam 1 hafta olmuş başlayalı 3-5 senelik oyuncudan çok fazla item düşürmüş gibi yorumlar gördüm grub bölgeleri için bunun için ne diyorsunuz?
O konu hakkında şunu söyleyeyim;Ben üstümü bir item hariç yaklaşık 6 ayda tamamladım,fakat oyunda "Mevlana Asa" adındaki bir asa için abartmadan söylüyorum 1 yıldır Grup bölgesi atıyorum.Şans düşmeyince düşmüyor istersen üretebiliyorsun fakat 1 yıl düşürmek için uğraştığın şeyi para verip üretmek bana saçma geliyor.
DuMaNisTT yazdı:Oyunda ki Yenilik Taraftarlarındanım Ama Zamanı Olduğunu Düşünmüyorum . 59 Seviye veya Karaköy vs Gelirse En erken 2014 Mart-Nisan Gibi Gelir . Ama Yeni Eklenti İKV Dünyasını Canlandıracak Bir Eklenti Olacaktır Kuklacıya Bir Adım Daha Yaklaşacağız
Teşekkürler...
Bu yorumdan anladığım kadarıyla emektar bir oyuncusunuz.Peki sizce değer mi ? Yani benim 12 kişilik ekibim 2014 e kadar beklediğine değecek mi? Bunun hakkında ne söylersiniz?
kimyasalatik yazdı:İlk olarak, 6 dakikada insanların yığılmasını beklememelisin. Herkes 24 saat forumda değil. İkincisi, hiç kimse bunun hakkında bilgiye sahip değil.
Sayın arkadaşım, seninle ne polemiğe nede bir tartışmaya girmek istemem fakat ilk eleştirin 6 dk. muhabbeti 15:49-17:55= 2 saat 6 dakika. İkinci olarakda zaten forumun ve oyunun yabancısıyım forumda bu şekilde şu zaman bu zaman çıkabilir diye yakın tahmin yapanlar olmuş oldukça geç bir tarihten bu yana okudum forumu ben? Oldukça kalabalık bir kitle tahin etmiş önceki bölgelerin yakın tarihlerini..
Hahaha özür dilerim benim hatam. Herkesin tahminleri var, 1 seneye yakın oyuna uzaktım gerçekçi bir tahminde bulunamam. Ama kimse bildiğinden söylemiyor, "meteor şöyle gelmişti, grup bölgeleri bu zamanda geldi" falan diye tahminde bulunuyor. Bana kalırsa yakın zamanda çıkmaz, bu tip şeyleri yaza girerken çıkarmalısın ki herkes zaman ayırabilsin. Yaza çoktan girdik, hala çıkmadı. Sanmıyorum çıkacağını da. Seneye yaza doğru, nisanda mayısta çıkar diyorum ben. Bana kalırsa başlayın, kendi loncanızı bile kurabilirsiniz 11 kişiyle birlikte oynamak inanılmaz kolaylık sağlar.
DuMaNisTT yazdı:Oyunda ki Yenilik Taraftarlarındanım Ama Zamanı Olduğunu Düşünmüyorum . 59 Seviye veya Karaköy vs Gelirse En erken 2014 Mart-Nisan Gibi Gelir . Ama Yeni Eklenti İKV Dünyasını Canlandıracak Bir Eklenti Olacaktır Kuklacıya Bir Adım Daha Yaklaşacağız
Teşekkürler...
Bu yorumdan anladığım kadarıyla emektar bir oyuncusunuz.Peki sizce değer mi ? Yani benim 12 kişilik ekibim 2014 e kadar beklediğine değecek mi? Bunun hakkında ne söylersiniz?
Mutlaka Değer Bende Karaköy Eklentisinden Çok Fazla Şey Bekliyorum Hatta Onun İçin Oyuna Devam Ediyorum Diyebilirim Oyunun Hikayesine Bakarsak Karaköy ile Beraber Çok Şey Değişecek ve Yenilikler Ardı Ardına Gelecek Gibi Görünüyor.
Grupla veya Bireysel Mutlaka Herkes Emeğinin Karşılığını Alacaktır. Ben KESİN Bir Tarih Vermedim Sadece Tahimini Bir Şey Söylediğimi Tekrar Belirteyim. Benim Düşüncem Karaköyü Görene Kadar Bekleyin Karaköy Eğer Umduğumuz gibi Çıkmazsa O Zaman Ben Bir Şey Bilmiyorum Size Tavsiyem Maden Toplayın Paraya Çevirin En Azından Zaman Geçer ve Elinizde ki Sermaye ile Yeni Bölgelerde Daha İyi Değerlendirirsiniz
Karaköy Eklentisi Beklentilerin Üzerinde Olacaktır Ama Ne zaman Gelir Kesin Bir Şey Söylemez Tekrar söylüyorum Bunlar Benim Düşüncelerimdir. Yanlış Anlaşılmasın
12 kişilik ekibiniz oyunu oynadığınız sürece dağılmayacaksa kendinize yeter keyif alır ve istediğiniz yere gelirsiniz
bir kişinin karakter kasması dizmesi filan genelde tek başına başlar karakteriyle birlikte arkadaş çevresi de gelişir oyunda
bu eksponanasiyel artış 39 levelde alışverişte gözlük gördüğünde ağzı 1 karış açık kalan adamın 49 levelde istediği gözlüğü istediği an çekebilecek kadar karizma kasmasını sağlar
ancak siz hazır çevreyle geldiğinizden 49 seviyelik ve item sayısının binlerce olmadığı bu oyunda kısa bir sürede hedeflediğiniz konuma ulaşırsınız
ancak temeli pek sağlam olmayan ve geleceği pek parlak görünmeyen oyuna (tamamen bana göre yoksa ben nerden bileyim temeli geleceği) 12 kişi profesyonelce girişmek pek akıl karı durmuyor
12 kişi turnuvaların bol düzenlendiği oyunlarda takımlar oluşturabilirsiniz (mesela bu sene "international 3" turnuvasını düzenleyen bir oyunun turnuva ödülü 1 m $ :mrgreen: )
Ülkemize hoş geldiniz. Tek bir kanun var düşünmemek, geriye kalan her şey serbest. Ha birde "iki düşün bir söyle" gibi bir öz deyiş bize ait gibi gösterilmek istenmektedir fakat kesinlikle bize ait değildir.
Rotary yazdı: ''Abi bir oyun var adamlar İstanbul 'u falan yapmışlar içinde oynuyorsun Türk yapımı hemde. Gel bi bakalım istersen? '' Böyle başlamıştım bu oyuna yaklaşık 4.5 sene önce. Oyunu indirdim kurdum. At kuyruklu dazlak bir bayan sana bakıyor, yanda haberler ''Tepegöz Baskını!''. Baktım sunucular tanıdık! Eminönü, Beyazköşk... Eminönü doludur dedim; girdim Beyazköşke. Birde ne göreyim! Eminönü Yeni Camii 'nin içerisindeyim. Etrafa bakıp dolaşmaktan o gün nasıl görev alınacağını bulamamıştım neredeyse. Halbuki oyuna başladığım yerde gözümün tam önündeydi Agah Efendi. Çıktım sağa mı sola mı döneyim derken döndüm sola. Bayağı bir kalabalık. Kalabalığın olduğu binanın üstünde Türkiye İş Bankası yazıyor. Heyecanlandım. Aynısının tıpkısıydı Eminönü' ndekiyle. Kalabalığa anlam veremedim başta gelecek canavarları bekliyorlardır diye düşündüm siperleri görünce. Sonra anladım ki orada bir yerde bir bankacı varmış yoğunluktan görünmeyen . Sonra bankadan uzaklaşanların peşine takıldım. Bir sürü bitişik evin arasından ilerledim peşlerinden. Baktım ilerde gene bir yoğunluk . 6 7 kişi almışlar ortaya bir Tepegöz haşat ediyorlar. Oydu buydu göre göre, kafa patlata patlata çözdüm oyunu. Oyun Bir kütük edinene kadar normal gidiyordu. Oyuna bağımlılığım aldığım Gümüşi Kütük Yaran ile katlanarak arttı. Dizdiğim setlerden sonra o kütük ile attığım kritikler yada tekler o kadar zevk veriyordu ki aynı şeyleri sabahlara kadar tekrarlayabilirdim.
Zaman geçti yeni bölge geldi Derindeki Sır. ''İlk 49 seviye karaktere sahip olmak'' diye bir hedef vardı oyuncuların genelinde. O kadar hoştu ki o rekabetler, çekişmeler. Rekabeti ve çekişmeyi hoş yapan o zamanlardaki hoşgörü ve saygıydı bence. Savaşçımı oturtuyordum ilk mavi topazın oraya. Geleni kes gideni kes ile seviye atlayıp, para kazanıyordum. Öğlen ve akşamları olan yoğunluktan dolayı artık geceleri oyuna girip sabahlıyordum. O zamanlara kadar hiç plus alma ihtiyacı duymamıştım. İlk plusumu Derindeki Sır eklentisiyle aldım. Artık biraz para harcamak gerekiyordu oyuna. Oyunu yapanlarda kazanmalıydı. O günler çok çabuk geçti. Sonra bir eklenti Kadim ve Yeşil Hidra ' lar geldi! Allah Allah herkes oyuna hücum etti. Oyuna girsem bile karakterimi yürütemiyordum yoğunluktan. Yanlış hatırlamıyor isem o gün oyun çökme gibi birşeye uğramıştı Bir kaç saat oyuna giremedim. Hidralar kesildi bu eklentide geldi geçti.
Sonra Migrat ve Sığınak eklentisi geldi. Geldiği gün yeteneklerde değişiklikler olmuştu. Yetenek kombinasyonunu ilk çözen savaşçılar meteorda kimseye geçit vermiyorlardı. Herkes Mısır Çarşısı' na hücum etti. Kopyalar yetmiyordu. Bir kaç saat sonra gene klasik bir hata geldi . Sığınak 16 kişilik grup istiyordu. Sonradan sığınağa giripte ilk Zilfallon Halit yatağan düşürenlerdendim. Kenan kesildi Junon kesildi. Oyun neredeyse zirve noktasındaydı.
Akçe geldi! . O günlerin gazıyla bayağı bir harcama yapmıştım akçeye. Silah parlatmalar geldi. Geldiği hafta içerisinde silahını parlatmayan kalmamıştı. Herkes kıyamet gibi para harcıyordu oyuna o günler. Zaman geçti eşyalar dizildi. Piyasa allak bullak oldu. Önceden 500 bin e topladığım Ganoderma' lar 20 milyon, 1-2 milyon arası değişen Menekşe Elmaslar 30 - 35 milyon oluvermişti. Bu sefer maden savaşları başladı. Sabahlayıpta 2 3 menekşe çeken neredeyse köşeyi dönüyordu. O sıralar maden, lokman, sarraf arttırıcılar geldi. Herkes saldırdı, aldı.
Gene zaman geçti herkes herşeyim tam derken Çemberlitaş geldi. Oyun zirve noktasından aşağı saldı kendini. Sorunlar çıkmaya başladı. Daha önce gelen grup bölgesi güzel bir yenilik olarak görüldü. Ama 2. kez gelen grup bölgesi sorunlar yarattı. Bölgeye girildi. İlk sorun bölge çok zordu. Yaratıklar ölmüyorlardı. Forum isyan konularıyla doldu taştı. 2 3 düzenlemeyle sesler biraz kesildi. Gel zaman gene herkes herşeyini dizdi. Oyun artık para üzerinden işler oldu. Parayı vermeyene düdük yoktu. Eski bir savaşçı olarak bölgelere alınmıyordum. Gene bir isyan dalgası başladı. Savaşçılara yer yoktu.Oyunu bırakanlar oldu. Gel zaman git zaman bunlarda atlatıldı. Sonra biraz huzurla karışık sessizlik ortamı oluştu.
Derken Arz ve Lodos eklentisi geldi. İsyan edipte oyunu bırakanlara bir kervan daha eklendi. Gene seviye artışı yoktu. Oyun tamamı ile para üzerine oturdu. Yeni birkaç yaratık vardı ama yetmezdi. Tılsımlar güzeldi ama oyunu kökten değiştiremiyordu.
O günlerden bu günlere. Çok şey değişti. Oyun bayağı dik bir yokuştan aşağıya doğru salmış kendini iniyor.Yolun sonunda da ''oyunun kapatılması'' olduğunu herkes biliyor. Ben bu oyuna çok emek verdim. Ve bu gidişatına cidden çok üzülüyorum.
İlerde evladım bana ''Küçükken neler yapardın?'' diye soracak olur ise anlatacaklarımın başında bu oyun geliyor. Bu güzel yaşanmışlıkların sonu gelmemeli yada gelecekse kötü bitmemeli. Sözüm şudur ki; oyunun düzelmesi ve eskiye yaklaşması için yönetimin son bir şansı kaldı. Son bir eklenti şansları var. Ya batacaklar ya çıkacaklar. Umarım yeni eklenti seviye artışı ile beraber gelir. Oyunun tek kurtuluş yolunun bu olduğu kanaatindeyim. Eğer büyük bir proje hazırlanıp hayata geçirilecek ise bir sene daha beklemeye sabretmeye hazırım. Ama yeter ki altın vuruşu düzgün yapsınlar . Gece gece bayağı bir fazla uzattım. Anlattıkça anlattım. Eskileri hatırladım, mutlu oldum. Bu oyunda çok anılarım var...
Seviye artışıyla gelecek eklenti paketi öncesi forumdaki son konum ve yazımdır.
Okuyanların gözlerine sağlık. İyi oyunlar
Ben oyunun geneliyle ilgili bir yazı yazmıştım. Biraz uzundur ama oyuna ilk başladığımdan bu güne kadar geçen süreyi, yaptıklarımı özetlemeye çalışmıştım. Belki bir yararınıza dokunabilir. Biraz kendi konumu buraya yollayarak egoistlik yapmış oldum ama mazur görün
Teşekkürler...
Mutlaka Değer Bende Karaköy Eklentisinden Çok Fazla Şey Bekliyorum Hatta Onun İçin Oyuna Devam Ediyorum Diyebilirim Oyunun Hikayesine Bakarsak Karaköy ile Beraber Çok Şey Değişecek ve Yenilikler Ardı Ardına Gelecek Gibi Görünüyor.
Grupla veya Bireysel Mutlaka Herkes Emeğinin Karşılığını Alacaktır. Ben KESİN Bir Tarih Vermedim Sadece Tahimini Bir Şey Söylediğimi Tekrar Belirteyim. Benim Düşüncem Karaköyü Görene Kadar Bekleyin Karaköy Eğer Umduğumuz gibi Çıkmazsa O Zaman Ben Bir Şey Bilmiyorum Size Tavsiyem Maden Toplayın Paraya Çevirin En Azından Zaman Geçer ve Elinizde ki Sermaye ile Yeni Bölgelerde Daha İyi Değerlendirirsiniz
Karaköy Eklentisi Beklentilerin Üzerinde Olacaktır Ama Ne zaman Gelir Kesin Bir Şey Söylemez Tekrar söylüyorum Bunlar Benim Düşüncelerimdir. Yanlış Anlaşılmasın
Buradada Dumanist kardeşime harfiyen katılıyorum. Bu oyun bir şekilde büyük bir yükselişe başlayacak diye tahmin ediyorum. Ama zamanı hakkında hiçbir fikrim yok. Tahmini olarak düşünürsemde; İKV yi değiştiren bütün genişleme paketlerinin öncesinde yöneticiler, sobee bu gelecek paketleri günlerce duyururlar. İllaki fuarda tanıtırlar. Ve fuar demek en az 1 sene daha beklemek demek (Tanıtımdan sonraki süreyi kaale alırsak).
Başlamanız hakkındada yorum yapacak olursam başlayın derim. İKV nin oyun atmosferi farklıdır. Çok farklı oyunlar oynadım. Ama bu oyunda beni çeken birşeyler var hiçbir şekilde bırakamıyorum. Hele birde 12 kişilik bir ekipten bahsediyorsun ki bu ekip belki başlayacağınız sunucunun (Eminönü please ) havasını bile değiştirebilir. Tabii size bağlı.
ed67ed yazdı:Kendi fikrimce oyuna güncelleştime paketi gelmesi için önce bu tılsım sisteminin iyice oturması lazım ki buda en azından 1-2 sene demek. Oyuna hep birlikte başlayacaksanız tılsım sistemini tam olarak oturtmanız bi bu kadar sürer. Ayrıca bizim grup bölgeleri diye adlandırdığımız Sığınak, Migrat ve Çemberlitaş bölgelerinin hepsinden üzerinizi dizmeniz ve full+ full olmanız yaklaşık 2-3 ay sürer. Üstünüzü dizdikten sonra 2 grup Büyük Hol bölgesine girip 3. derece tılsımlarınızı tamamlamanızı da hesaba katacak olursak en azından 6-7 aydan önce tam seviye kısmına gelemezsiniz diye düşünüyorum. Bundan dolayı şuan oyuna başladığınızdan yaklaşık 1 sene sonra eski oyuncuların seviyesine erişmiş olacaksınız ve en az onlar kadar iyi oynayacaksınız. Yani yeni güncelleme paketi için sadece 1 beklemiş olacaksınız. Kendi fikrimce başlayın.
Çok teşekkürler..
Birde şu item düşmeyle ilgili sıkıntı var felan diyorlar ör: adam 3-5 senelik oyuncu 1 yıldır kestiği bosstan birşey düşürememiş adam 1 hafta olmuş başlayalı 3-5 senelik oyuncudan çok fazla item düşürmüş gibi yorumlar gördüm grub bölgeleri için bunun için ne diyorsunuz?
Abartılı olmus arkadasın yazdııgı cumle 1 2 sene demısşş en gec 6 7 aya yenı bır eetkınlık olur dostum... karaköy fılan denılıyor.
tılsım olayına gelıncede oturacagı kadar zaten oturdu dostum dahane otursun kı ..
Oyuna baslıcak arkadasın dıkkatıne 1haftada carı kasarsın ıtem konusuna gelıncede azımle ve saglam grub bulursan 1 haftaya kadar dızersın... para konusuna gelınce yasal olmayan yolları kullanırsan 1 gune zengınsın yasal yolları kullanırsan 1 aya olursun.. ıı gunler