Uzun olduğunu biliyorum ama; lütfen biraz çaba gösterin ve okuyun.
Herkese merhaba.Ben İKV Derindeki Sır ve Çemberlitaş zamanından bir oyuncuyum, çokta yeni sayılmam.Ama; oyunu belirli şeyler yüzünden bırakmam gerekmişti.Buna örnek olarak oyunda aksiyon olmaması, yani maden başında fazla zaman harcamak, daha önce çok değerli olan Ejder Asa, Ashab-I Kehf, Latif ve Ecel silahlarının reçetelerinin 1m gibi ucuz bir fiyat karşılığında Rüstem'den satın alınabilmesi ve bunun sonucundada grup bölgelerinde oluşan Ejderli ve Ejdersiz ayrımı.Ayrıca, kimsenin birbirine saygısının olmayışı, herkesin birbirini kandırmaya meyilli olması, 30-40 yaşındaki insanların bile çocuklaşması, gerçek hayattan oldukça fazla kopması ve bunlar yetmiyormuş gibi oyun ekibine gönderilen tavsiyelerin dikkate alınmaması, bir çok ürünün diğer oyunlara nazaran pahalı olması ve bazen çokta yarar sağlamaması(örneğin; artırıcılar).Bu ürünlerin gücü yüzünden parlamayan silahı olmayan insanların grup bölgelerine girememsi gibi yazısız bir kanun oluşması benim ayrılmamdaki temel sebeplerdi.Birde rehberlik sistemi ve sunucu değiştirme gibi iki tane saçma şey vardı ki sormayın gitsin.1.Seviye'den 10.Seviye'ye kadar yardım eden bir takımı kim ne yapsın soruyorum size?Zaten görevleri alırken oradaki açıklamaları okursanız, etrafınızdaki bir kaç kişiyede bazı şeyleri sorarsanız hemen kaparsınız diye düşünüyorum.Millet beş para etmez ceket sevdasına rehber ekibine katılmaya çalışıyor.Bunun yerine gönüllü bir oyun açığı ekibi oluşturunda oyunun açıklarını teker teker söylesin değil mi ama?Gerçi, ben o kadar açık belirttim ama; ne bir geri dönüş yapıldı, nede bunlar düzeltildi; tenezzül bile edilmedi.İkinci saçmalık ise sunucu değiştirme.Eğer sunucu deiştirmeyi bir oyuna yerleştirirseniz oyunu dengesini bozacağınız aşikar.Bundan en büyü darbeyi yiyen sunucumuz Merandır, oynayanlar bilir.Bazı online oyunlarda oyuncular bunu istemişti ama; bunun yapılması uygun görülmemişti.Sırf diğer oyunlardan farklı olmak adına, her ne kadar iyi amaçla da olsa, böyle bir şeyi düşünmeden yapmak doğru bir iş midir soruyorum sizlere?Bu kadar oyun şirketi var onlar bunu yapmıyorda siz yapıyorsunuz.Yanlış anlamayın ama bir akıllı siz misiniz bu oyun piyasasında?Her neyse azarlar gibi konuşmak istemezdim ama; zamanında yaşadığım sıkıntıların hepsini size kusmazsam rahat edemeyecektim.Birde sizden ricam şu bölge ve klan alanlarına yazma engelini kaldırın artık.Ayıptır!Gerçek hayatta böyle birşey olsa biri ağzınıza bant çekse nasıl olur?Oyunda böyle hissediyor gibiydim işte.
Bunlara ek olarakta illede buz yada elektrik kullanmak.Buz-Elektrik, Buz-Fiziksel bu iki kombinasyonu istemiyorum.Orada 4 tip büyü var hangisinden kullanacağımdan kime ne?Ateş-Buz, Ateş-Fiziksel, Fiziksel-Elektrik gibi şeyler kullanmak istiyorum belki.
[*]Olayın özü şu.İKV iyiye mi gidiyor kötüye mi?Oyuncu profili nasıl değişti?Daha dün bezle dolaşanlar mı yoksa eski topraklar mı çoğunlukta?[/*]
[*]İKV paraya dayalı bir politika izliyordu.Pay2Pay tarzı bir oyundu kimse bana Free2Pay'dir İKV demesin ve kendini kandırmasın.Oyunu oynamak bedava ama; para bastırmazsan, lonca yok, parlatılmış silah yok, grup bölgesi yok.Şimdi, dünyaca ünlü bir oyun var eski.Görüntülerini fazla sevmem ve bu oyun Pay2Pay'dir.Yeni birşey çıkarmışlar 30 Seviyeye kadar oynamak bedavaymış.Sizinkide o hesap yanlış mıyım?İşte bu paraya dayalı politika hala devam ediyor mu?
[*]Oyun ekibi yeterli mi?Sizi dinliyorlar mı?[/*]
[*]Arzvelodos ve Lonca Sistemi'nden memnunmusunuz?Yeni bölgelerin kaplamaları nasıl?[/*]
[*]Kısacası oyuna dönmeye DEĞER Mİ?[/*]
~~~Oyuna geri dönmeli miyim?~~~
~~~Oyuna geri dönmeli miyim?~~~
------------------------------

- DuMaNisTT
- Dış Şehir Gezgini

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Talebe-i Tevarih
Re: ~~~Oyuna geri dönmeli miyim?~~~
KKND yazdı:
[*]Olayın özü şu.İKV iyiye mi gidiyor kötüye mi?Oyuncu profili nasıl değişti?Daha dün bezle dolaşanlar mı yoksa eski topraklar mı çoğunlukta?[/*][/color]
CEVAP : Oyun Şuan Durağan Bir Halde Ama Yenileştirme Ve Güzelleştirme Çabalarını Görmezlikten Gelemeyiz Bu Yaz Yenilik Bekliyoruz.
[*]İKV paraya dayalı bir politika izliyordu.Pay2Pay tarzı bir oyundu kimse bana Free2Pay'dir İKV demesin ve kendini kandırmasın.Oyunu oynamak bedava ama; para bastırmazsan, lonca yok, parlatılmış silah yok, grup bölgesi yok.Şimdi, dünyaca ünlü bir oyun var eski.Görüntülerini fazla sevmem ve bu oyun Pay2Pay'dir.Yeni birşey çıkarmışlar 30 Seviyeye kadar oynamak bedavaymış.Sizinkide o hesap yanlış mıyım?İşte bu paraya dayalı politika hala devam ediyor mu?[/color]
CEVAP : BU Tamamen Sana Kalmış Bir Şey Ben Fazla Akçe Alan Biri Değilim Ama Akçe Almanın ve Kullanmanın Faydaları Var Tabi ki . 30 Seviyeye Kadar Bedava Filan Bunlar Yalandır Tamamen Öyle Saçmalık Olmaz Bu Oyunda.
Grafik Bakımından ve Oyun Hikayesi Gidiş Bakımından Çok İyi Ayrıca diğer Oyunlara Göre PARA Kullanımı En AZ Olan Oyun.
[*]Oyun ekibi yeterli mi?Sizi dinliyorlar mı?[/*][/color]
CEVAP :2007 - 2008 -2009 Yıllarından Çok Farklı Oyunda DEMOKRASİYİ Hissedebiliyorsun. Yeni Şikayet Öneri Sistemlerini Dikkate Alıyorlar Eski GM'ler ABURA vs Onlarda İyiydi Fakat Kadroyu Genişletince Ekibin Farkı Ortaya Çıktı.Tabi Düzeltilmesi Gereken 1-2 Konu Var Her Zaman Olacaktır 1-2 Konu.
[*]Arzvelodos ve Lonca Sistemi'nden memnunmusunuz?Yeni bölgelerin kaplamaları nasıl?[/*][/color]
CEVAP : Dediğim Gibi Hikayesi Bakımından Çok İyi Lonca Sistemi İyi Fakat Eksikleri Var Bence . Yeni Bölgeler GRUP Bulursan Çok İyiÇevren Yoksa Şah Eser Üretmen Lazım Grup Bölgeleri İçin Eğer Çevren Varsa 700 büyü Şifa İle Çemberliye Gireni Gördüm Ben
![]()
İp Ucu : Şuan Büyük HOL de TILSIM Kasar ve Maden Çekersen Çok Rahat Edersin.
[*]Kısacası oyuna dönmeye DEĞER Mİ?[/*][/color]
CEVAP : Buraya Yazmaya Karar Verdiğine Göre DEĞER![]()
O bir benzetmeydi.O oyunda ismi bilmemne of Warcraft anladın zaten adını her neyse, 30 dan sonra paralı bizde de 49 dan sonra paralı ne farkı var?30 Seviyeye Kadar Bedava Filan Bunlar Yalandır Tamamen Öyle Saçmalık Olmaz Bu Oyunda.

- DuMaNisTT
- Dış Şehir Gezgini

- Lonca: Talebe-i Tevarih
KKND yazdı:O bir benzetmeydi.O oyunda ismi bilmemne of Warcraft anladın zaten adını her neyse, 30 dan sonra paralı bizde de 49 dan sonra paralı ne farkı var?30 Seviyeye Kadar Bedava Filan Bunlar Yalandır Tamamen Öyle Saçmalık Olmaz Bu Oyunda.
Benim 49 Seviye 3 Sınıfta Çarım Var Arada Bazen Plus Alıyorum Paraya Gerek Duymuyorum Zaten Bil kazan Gibi Sürekli , Hafta Bir - İki Defa Oyun İçerisinde Yarışma Var Bunları Kazanarak Bazı Madenleri Elde Ediyorsun .AKÇE Kazanıp Plus Alabiliyorsun . Bu Oyunda PARA Diğer Oyunlara Göre KAT VE KAT Daha Değersiz.
Gerisi Sana Kalmış Sadece Sorularını Cevaplamak İçin Yorum Yazmıştım
İyi Forumlar.
- MaVeRicK
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Şimdilik Yok :)
kardeşim her oyun için biraz küçük bir miktar para yatırmalısın 1 kuruş bile yatırmadan üstünü iyi bir şekilde dizebileceğini sanıyorsan yanılıyorsun hiç başlama daha iyi o zaman. Tek karakter oyna masrafın azalır örneğin şifacı 10 numara bir karakter her bakımdan sadece çemberlitaş kutu al 30 TL ye 2 ayda üstünü fuller sin zaten ama bir 30 TL yi gözden çıkar hiç para yatırmazsan bir yerlere gelemezsin.
- Hemsinli
- İskele Babası

- Klan: Lodos
- Lonca: Kendi Aramızda
Her zaman para yatirman gerekmez bu oyunda.senin yerine yatirmak isteyenler vardir oyunda.5 exonitm ver silahi parlat yada 3 jadeit ver 1 aylik plus gibi.ne demek istedigimi anlamissindir.ikvde nakit sadece sureci hizlandirir.gerisi senin becerin.
Öğretmen
-
Eskioyuncu
- Salgın Koruyucusu

Benim anlamadığım, madem her oyunda para harcanıyor, madem İKV yenileşmeye açık ve bu kadar olumsuz bir yokuşta değil, neden bazı oyuncular "Onca para yatırdık elde var sıfır!" anlayışındalar ve bu anlayışla, dönmek isteyenleri de vazgeçiriyorlar?