İKV'de çığır açacak " Proje "

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
adresbu
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Sanki Sene 2008

Re: İKV'de çığır açacak " Proje "

Mesaj gönderen adresbu »

Güzel fikir tebrik ederim , Başrol oyuncusu veya figüran lazımsa oynayabilirim :) herhangi ücret istemem :P
Kullanıcı avatarı
xFahrenheitx
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen xFahrenheitx »

Düşünce güzel ama hayata geçirmesi biraz zor bir proje.Şimdiden başarılar diliyorum..
CHIVALROUS
Kullanıcı avatarı
Extasy
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Çakallarla Dans

Mesaj gönderen Extasy »

GWYNBLEIDD yazdı:Birşey sorucam; dizi veya film şekliinde demişsin, acaba yapacağınız şey oyun içi görüntülerden mi oluşacak?
Aynen oyle olacak hayirlisiyla.
Mesele Çakal olabilmek değil, Asıl Mesele Çakallarla Dans edebilmekte.

ExTaCyII Savaşçı
Kullanıcı avatarı
Extasy
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Extasy »

MuvaFFa yazdı:Anladığım kadarı ile oyun içi video çekerek bir şeyler ortaya çıkartmaya çalışıyorsunuz. Bunu ele alarak bir kaç görüşümü size sunacağım. Öncelikle sen kimsin ki böyle yorumlar yapıyorsun gibi sözleri düşüncelerden arındırmak için geçmişteki tecrübemi söyleyeyim. Bende Nihat Kaptan'ın istediği gibi uzun zamandır böyle bir proje yapmak istiyordum. Böyle bir proje yapmasam da bazı yaptığım videoları alt alta sıralayayım.

Nirvana Lonca videosu
ROA Lonca tanıtım yarışma videosu
İstanbul Kıyamet Vakti Savaşçı, Büyücü ve Şifacı videoları
ikvonline.net tanıtım videosu
Müptezel Hayat fanart videosu [Yapım Aşamasında]

Bunun gibi daha bir çok video yaptım. Bu yüzden tecrübem var olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlamanı istemiyorum eleştiri değil sadece tecrübeli ve bu işle uğraşmış ve nelerin aksilik çıkarabileceğini gördüğüm için önceden hazırlıklı olman için bazı bilgiler vermek istiyorum. Öncelikle oyunumuzda mimik yok biliyorsunuz bu size büyük bir dezavantaj sağlıyor. Bunu aşmanın yolunu bulmalısınız. Daha sonra ekip çalışması ve düzen gerekiyor. Atıyorum çarşamba günü saat 20.00'da herkes oyunda olacak dediğinde oyunda olacak bir ekip lazım. Olumsuz düşüncelere rağmen yılmamalısınız. Dizimi yaptınız? İlk bölümü yayınladınız fakat beklediğiniz kadar yorum gelmedi. Bunu görünce pes ederseniz yine yolu yarılamadan bırakmış sayılırsınız. Bu yüzden yılmayın. Ben Nirvana Loncası için yaptığım videoyu beğenmedim fakat şuanda hala beğenerek yorum atanlar var halbuki yıllar oldu yapalı. Bu yüzden acele etmeyin ve yılmayın.

Bir kaçta öneri sunayım. Program olarak ben videolarımı Sony Vegas Professional ile yapıyordum. Ses ve müzik efektlerinden iyi anlayan bir kişi bulmanız şart. Müzik insanı en çok etkileyen faktörler arasındadır. Yarı yolda kalmanızı istemem. Ek olarak sana özelden bir kaç video linki atıyorum onları izlemeni öneririm.
Hocam ciddi olarak soyluyorum. Bu su zamsna kadar aldigim en iyi destek ve tavsiye. Dediklerini kesinlikle dikkate alacam. Ayrica bizim de profesyonel ve amator oldugumuz yonlerimiz var bunlari halledecez. Cok tesekkurler.

ExTaCyII Savaşçı
QelazigliQ
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen QelazigliQ »

5 kavanoz bal+1kg polen 100tl
Kullanıcı avatarı
Extasy
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Extasy »

adresbu yazdı:Güzel fikir tebrik ederim , Başrol oyuncusu veya figüran lazımsa oynayabilirim :) herhangi ücret istemem :P
Başrol oyuncusu değil de gerekli yardımlarda senin desteğin olacak hayırlısıyla.

Teşekkürler. Özel Mesajım seninle. :)

ExTaCyII Savaşçı
Kullanıcı avatarı
Extasy
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Extasy »

xFahrenheitx yazdı:Düşünce güzel ama hayata geçirmesi biraz zor bir proje.Şimdiden başarılar diliyorum..
Teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım umduğumuz gibi olacak zor olsa bile. :)

ExTaCyII Savaşçı
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Klan: Lodos
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Reklam işinde yardımcı olurum.
2006-2013
Kullanıcı avatarı
Extasy
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Extasy »

izdirapgrafik yazdı:Reklam işinde yardımcı olurum.
Çok ciddi söylüyorum, seni 2 3 yıldan beridir takip ediyorum. Harika işler başarıyorsun. Yardım etme dileğinden dolayı teşekkür ederim. Özel mesajım seninle.

Teşekkürler :)

ExTaCyII Savaşçı
Kullanıcı avatarı
Extasy
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Extasy »

Serhan yazdı:
Extasy yazdı:Sevgili İKV severler

Kendi çapımızda oluşturduğumuz birkaç, amatörce hazırlanan video, screenshot vb. paylaşımlarımız var.

Lütfen 5 dakikanızı ayırıp yazacağım metinleri dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Bizim bulunduğumuz çevrede toplam 8 - 9 arkadaş İKV sevdalısıyız. Kafamızda tasarlamış olduğumuz bir PROJE bulunmaktadır. Bu projeyi oluşturabilmek için arkamızda ciddi destek ve anlayışa sahip olmalıyız. Eğer gerçekten bu tür desteğe ve anlayışı siz değerli oyunculardan yakalayabilirsek, Konu Başlığında ilettiğim gibi çığır açabilecek bir PROJE'ye sahip olacağız Allah'ın izniyle. Kimine göre saçma, kimine göre gayet olumlu etki yaratabilecek olan bu PROJE'miz için gönüllü olarak bu işe koyulmak istiyoruz.

Geliştirmek ya da oluşturmak istediğimiz bu PROJE İKV'nin Dizi Çekimi ya daFilm tarzında bir versiyonunu yaratmak istiyoruz, oyun çapında. Bunun nasıl birşey olduğunu açıklamak bize düşüyor ve bunu aşağılarda bir yerde size anlatacağım. Bu kendi aramızda DEV PROJE'de diye nitelendirdiğimiz öngörüyü sizlere sunmak istedik. Bu projemizin değer, önem ya da hazduyu kazandırdığını görmek bizim için onur verici olacaktır ki bu projeye ciddi destek çıkarsa Film ya da Dizi Çekimi çalışmalarına başlayacağız. Bu tamamen siz değerli İKV oyuncuları ve yöneticilerine bağlı birşey olacak başlangıçta. Anlatmak istediğim bir destek ve yardımcı kaynak olarak güçlü programlara ihtiyacımız var. Bu işe gönüllü olarak katılmak ve İKV severlerine daha da İKV dünyasını tattırmak istiyoruz.

Çevremizde Senarist arkadaşlar ve Bendeniz de dahil olmak üzere düblaj ekibinde çalışmış olan kişiler mevcut. Önceden birkaç Oyun vb. projelerde Düblaj ekibinde çalıştık. Hatta mümkün olursa çalıştığım düblaj ekibinin sitesini de verebilirim. Bu tür projelere yatkın oluşum bu yüzdendir. Fakat benim önceden bulunduğu kısım sadece Dublajlık ile ilgili olduğundan, Film, Dizi Çekimi gibi projelerin oluşumda bulunamadım. Yani Video çekimiyle beraber Yüksek Kalitede Video Birleştirme Programlarına ihtiyacımız var. Yaklaşık 20 - 25 kişilik bir ekiple çalışılacağını belirtmek isterim. Bununla beraber tekrar belirtmek zorundayım sizlerin DESTEĞİNE ihtiyacımız var. Bu konularda bilgisi olan arkadaşların bize ulaşmaları büyük memnuniyet verecektir. Bu tür programlara sahip olanlar, bu tür projelere sahip cıkmak, destek vermek ve hatta gönüllü olarak yanımızda bu projeyle olmak isteyenlere ihtiyacımız var.

Oluşturmak istediğimiz bu proje yaklaşık 6 aydır kafamızda mevcut. Bunun içindir ki bu konuyu bu zamanlarda paylaşmamız gerekti. Eğer gerekli destek çıkarsa Senarist arkadaşlarımızla beraber Temmuz aylarında Film ya da Dizi çekimlerine başlamamız an meselesi olabilir. Çünkü bilirsiniz ki Üniversite okuyoruz ve önümüzde sorumluluklarımız var. Bu iş bizim için gerçek bir önem kazanıyor. İlkleri yaşatmak istiyoruz. Az önce dediğim gibi amatörce yaptığımız bir çekim vardı hatta Genel Etkileşim bölümünde hala 200 küsür izlenme sayısıyla ve birkaç övgüyle bulunuyor. Bu sadece Amatörceydi. Gerekli destek ile Daha Geniş Kapsamlı Programlarla bu işi yürütmek istiyoruz.

Yazdıklarım belki ilgi çekici belki de saçma görünebilir...

Sizin desteğinizle gönüllü olarak yapmak istediğimiz Film ya da Dizi Çekimlerinde bulunan ve bulunmayan bazı mevcut senaryo hazır bile.!

- Öncelikle yapacağımız çekimlerde; Güç Gösterisi, Karakteri Yüceltme, Savaş vb. organizasyonlar pek bulunmayacaktır. Bilirsiniz ki İKV de bunlar mevcut fakat biz bunları pek fazla gözetmek istemiyoruz.

-Yapacağımız çekimlerde, günümüz Televizyon ve Sinemalarında bulunan Senaryolarda, Aksiyon, Gerilim, Aşk, Gerilim vb. konu içerikli aktivasyonların bir kısmını İKV'de yansıtmak pek mümkün değil. Elimizden geldiğince bu tür durumları yansıtmaya çalışacağız.

-Deneyimli Senarist ve Düblaj ekibi ile Oyun Seslendirmeleri ve Müthiş Kurgunun etkisiyle birlikte gerçek bir Dizi ya da Film keyfi yaşayabileceksiniz.!

-Tabii ki bir Baş Kahraman ve Yardımcı Kahramanlar da mevcut.

-Oluşturacağımız Kahramanın Eminönü'nün yıkık dökük sokaklarında, Meteor Bölgesindeki asitli yağmurlar altında, Labirent, Yeraltı, Büyük Hol gibi mekanlarda maceraları sizlerle olacaktır.

-Oluşturacağımız Kahramanın, 3 4 tipik benzer karakterleriyle yani Kahramanımıza benzeyen karakterlerle film keyfini sıkıcı etkisini göstermemeye çalışacağız Örn: Kahramanımızın Genç Hali, Top Sakal Hali, Kirli Sakal Hali ve Yaşlılık Hali [( Bu yaşlılık hali durumu Senaristlerimizin hazırlayacağı İleriye ve Geriye dönük bakış açısıyla kaleme alacaklarını bildirmek isterim. )]

-Oluşturacağımız Kahramanın yanında bulunan Yardımcı Karakterler tabii ki siz değerli oyuncuların oyun içinde veya dışında yapılacak desteğinizle Film veya Dizi çekimi ile bizimle beraber olacaksınız.

Bu tür organizasyonlar şimdiden kafamızda üretildi bile... Geriye kalan sadece sizlerin bize olan desteğinizi elde ettiğimizi görebilmek. Bu konumu ciddiye almayanlar olabilir belki de. Uzun da konuşmuş olabilirim. Ama hepsi İKV'yi daha önemli kılan bir hale getirmek isteyişimizdir. Hepsi İKV ve Siz Değerli Oyuncular için.

Ayrıca yapmak istediğiniz ya da yapabileceğiniz destek Manevi olarak bir başka daha güzel olsa da, bir başka destek olarak Forum Yöneticilerinden, Oyun Yöneticilerinden de gerekli desteği ve özgüveni almak bizim hakkımız olsa gerek.
Ve ayrıca yapacagımız projede gerekli ekipman olarak oyun içi Kaliteli Video Yakalama Programı ve Video Birleştirme Programı'na ihtiyacımız bulunuyor. Elimizde bir kaç Program mevcut fakat bu programlar da pek iç açıcı değil. Daha güvenilir ve daha iyi kaynaklarla bu işi el üstünde tutmak istiyoruz. Bu da siz değerli oyuncuların tavsiyeleri ve desteği ile geçerli olacaktır. Yazacağım mesaj sonunda yapacağınız Program Tavsiyeleri ya da MSN, SKYPE gibi iletişim portallarından bize vereceğiniz destek en iyi özgüveniniz olacaktır. Anlatmak istediğim elimizde kaliteli programlar yok. Bu da bu iş için bize huzur vermiyor malesef. Daha iyi programlara ihtiyacımız var bu da sizin desteğinize ve sizin önerilerinize bağlı.

Sevgili İKV oyuncuları, yapmış olacağımız bu gönüllü çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim.
Umarım oyun zevkinizi artırabilecek en iyi çalışmaları size sunacağız.
Şimdilik teşekkürler. Yapacağınız yorumlar ve tavsiyeler bu çalışmaya yön verecektir.

İyi forumlar dilerim.

Cihan Bozkaya
Fikir güzel isterseniz dizide oynayabilirim :D
Tabii ki oynayabilirsin. Bu senin elinde. :)

ExTaCyII Savaşçı

“Genel Etkileşim” sayfasına dön