BİLGİSAYRDAN ANLAYNLAR !!
- Xxcrazyboyxx
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Excellent
BİLGİSAYRDAN ANLAYNLAR !!
Merhaba benim bir sorunum var laptopumun özellikleri gayet iyi bakın; intel core i 7 2670QM işlemci 8 gb ram 2 gb 128 bit ekran kartı nvidia geforce gt 630 m ekran kartı genelde özellikler oyle bide laptopumda optımus teknolojisi var çift ekran kartı gereksız işlemlerde on board ekran kartını kullanıyor yuksek işlemlerde oyunlardanvidia yı neden kasıyor her şeyi günel ekran kartı her şeyi bi yardım edermisiniz ???
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ! (Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk)Crazyboygeridöndü [Mevlana Asa^ ] IıINOWORNEVERIıI [Kıyamet ^Asa ] xxcrazyboyxx [Latif^]
- physX
- Cin Avcısı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Şan I Hükümdar
Re: BİLGİSAYRDAN ANLAYNLAR !!
Optimus teknolojisi halen tam senkron olamamış bir teknolojidir bazen kafası karışıyor ve müdahale etmesi gereken durumlarda devre dışı kalabiliyor labtobun BİOS ayarlarından advanced options>switchable grafix>flexible seçeneğini seçip sürekli nvidia ekran kartının açık kalmasını sağlayabilirsin fakat pil tüketimi artacaktır.Buna mani olmak adına yapılabilecek bir işlem daha var nvidia kontrol panelinden ikv nin nvidia ekran kartı ile çalıştırılması talimatı verebilirsin fakat nvidia kullanmadığım için tam anlamıyla nasıl yapıldığını bilemiyorum bi araştırırsan bulacağına eminim.
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Kuklacı
Gerekli senkronizasyonları bilgisayarınızın ayarlarından bir düzene sokmanız gerekiyor.
Optimizasyon olayı ise farklı bir olay. Veritabanlarında farklılık gösteriyor.
İşletim sistemi de özellikleri desteklemeyebiliyor bazen.
Optimizasyon olayı ise farklı bir olay. Veritabanlarında farklılık gösteriyor.
İşletim sistemi de özellikleri desteklemeyebiliyor bazen.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
- GaLadRim
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Şehri İstanbul
Veya laptoplarda bulunan Isı Yönetim'i gibi bir seçenekte bilgisayarınız etkili ısı sarfiyatı modunda olabilir
- valeriaN
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Duman
Aynı sorunu bende yaşamıştım yardımcı olmaya çalışayım. Yeni nesil bilgisayarlarda kullanılan bir teknoloji dolayısıyla bu sorun ortaya çıkıyor. Bilgisayarda mevcut 2 adet ekran kartı işlemcisi var. İntel ve Nvidia. Bilgisayar hangi programı hangi işlemci ile çalıştıracağına kendi karar veriyor. Örneğin; bir Word dosyası okurken İntel işlemci ile açıyor ancak yüksek çözünürlükte bir video izlerken veya oyun oynarken Nvidia işlemcisine geçiyor. Ancak bazı oyunlarda böyle bir hata olabiliyor ve bilgisayar İntel işlemcisini kullanmayı tercih ediyor doğal olarak o işlemci de yeterli gelmiyor. Çözüme gelirsek;
Mouse ile masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia denetim masasına girerek sol taraftaki panelden 3D Ayarları - 3D Ayarlarının yönetilmesi bölümüne tıklıyoruz. Karşımıza çıkan yerden 2. sekme Program Ayarlarına geçiyoruz. Özelleştirilecek Programı Seçin kısmından İkv launcher ı seçerek tercih edilen grafik işlemcisi kısmını Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak değiştiriyoruz. Alt taraftan uygula demeyi unutmuyoruz
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Mouse ile masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia denetim masasına girerek sol taraftaki panelden 3D Ayarları - 3D Ayarlarının yönetilmesi bölümüne tıklıyoruz. Karşımıza çıkan yerden 2. sekme Program Ayarlarına geçiyoruz. Özelleştirilecek Programı Seçin kısmından İkv launcher ı seçerek tercih edilen grafik işlemcisi kısmını Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak değiştiriyoruz. Alt taraftan uygula demeyi unutmuyoruz
Umarım yardımcı olabilmişimdir
- Xxcrazyboyxx
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Sancak
- Lonca: Excellent
Hocam benim pc ye 2 gün önce format attım nvidia ekran kartını kullanıyor fakat yınede yavas neden böyle 8 gb ram win 7 i 7 2670QM işletim sistemi özellikler gayet iyi ama yinede yavas nasıl düzelticem bunu bi yardım edin lütfen

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ! (Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk)Crazyboygeridöndü [Mevlana Asa^ ] IıINOWORNEVERIıI [Kıyamet ^Asa ] xxcrazyboyxx [Latif^]
- valeriaN
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Duman
Eğer söylediğim yöntemi denedin ve başarılı olmadı ise ekran kartı driverlarının güncel olduğundan emin olmalısın. Bir de oyun çalışırken arka plan programlarına dikkat etmelisin. Arka planda bilgisayarı zorlayan programlar çalışıyor olabilir. Ayrıca masaüstü çözünürlüğünle oyunun çözünürlüğünü eşitlemeyi dene o da fark edebilir. Benim tahminlerim bu kadar 
- LEPRECHAUN
- Dış Şehir Gezgini
- Sunucu: Tılsım
- Lonca: Deva