Laptopumun Özellikleri ve İKV

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Designer
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Laptopumun Özellikleri ve İKV

Mesaj gönderen Designer »

Arkadaşlar linkte verdiğimlaptoptan aldım 2 ay önce özelliklere bakarsan süper ama ikv oynamak işkence gibi.

2007de topladığım masaüstü bile çok daha iyi durumda oynatıyor oyunu.

Laptopta Far Cry gibi özellikler sağlam pc gerektiren oyunları çatır çutur oynuyorum ama ikv de kafayı yiyorum. sürekli donuyor ikv. aynı özelliklerde laptop kullan varsa acaba bu sorunu yaşıyor mu merak ediyorum.

Bir oyunun benchmark testinde 2 pc mi karşılaştırdı masaütü 40 fps civarı sonuç verirken laptop 120 fps sonuç verdi. Neden ikv de donuyor??

Bir de bu donma sorunu neden oluyor bilgi verebilecek var mı???

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook ... I_ID=64233

Benim laptop bunun 6 gb ram olan versiyonu. diğer özellikleri birebir aynı...
HoRReNDouS
HoRReNDouSII
HoRReNDouSIII
HoRReNDouSIV
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Klan: Lodos
Lonca: Organize İşler

Re: Laptopumun Özellikleri ve İKV

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

İKV'nin oyun motoru çok fazla bellek ve işlemci yiyor bu yüzden laptop ısınıyor.Ben de Crysis 2 oynadığım laptopta ikvyi 20dakika oynayamıyorum ateş gibi oluyor kapanıyor.
2006-2013
Kalipto
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Kalipto »

Öncelikle merhaba ..
Laptop özelliklerine incelememim ardından. AMD 7670 M HD ekran kartı kullandığını gördüm .
Eğer ekran kartınızın driverı yüklü ise masaüstüne gelin ve sağ tıklayın. Değiştirilebilir Grafik yapılandırmaya tıklayın .
Göz at deyin ve oradan ikv nin kurulu olduğu dizini açıp İstanbul exe yi seçin ve yüksek performans'a tıklayın
daha sonralasında uygula deyin .. Bütün uygulamaları tek tek böyle yapmamak için Atanmamış uygulamalar için pencere uyarını göster butonuna tıklayın .
Daha sonra pil ile kullanırken performansı arttırmak için tekrar mesaüstüne sağ tıklayın
AMD simgeli GRAFİK ÖZELLİKLERİ ne tıkalyın oradan Güç > POWER PLAY veya normal modda kullanıyorsanız direkt
power play tıklayın. Pil ile kullanırkeni PERFORMANSI EN ÜST DÜZEYE GETİRİN seçeneğine tıklayın . ve uygulayın .

Sorununuz çözülmüştür ..
İyi Oyunlar Dilerim ..
Şer-i şerifin bekası ilimledir. Ve ilimin bekası ulema iledir.

Ahmet TOPCU
Kullanıcı avatarı
Designer
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

izdirapgrafik yazdı:İKV'nin oyun motoru çok fazla bellek ve işlemci yiyor bu yüzden laptop ısınıyor.Ben de Crysis 2 oynadığım laptopta ikvyi 20dakika oynayamıyorum ateş gibi oluyor kapanıyor.

Kardeşim bendede öyle crysis2 yi ne güzel oynuyorum ama ikv oynayamıyorum.
HoRReNDouS
HoRReNDouSII
HoRReNDouSIII
HoRReNDouSIV
Kullanıcı avatarı
Designer
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Kalipto yazdı:Öncelikle merhaba ..
Laptop özelliklerine incelememim ardından. AMD 7670 M HD ekran kartı kullandığını gördüm .
Eğer ekran kartınızın driverı yüklü ise masaüstüne gelin ve sağ tıklayın. Değiştirilebilir Grafik yapılandırmaya tıklayın .
Göz at deyin ve oradan ikv nin kurulu olduğu dizini açıp İstanbul exe yi seçin ve yüksek performans'a tıklayın
daha sonralasında uygula deyin .. Bütün uygulamaları tek tek böyle yapmamak için Atanmamış uygulamalar için pencere uyarını göster butonuna tıklayın .
Daha sonra pil ile kullanırken performansı arttırmak için tekrar mesaüstüne sağ tıklayın
AMD simgeli GRAFİK ÖZELLİKLERİ ne tıkalyın oradan Güç > POWER PLAY veya normal modda kullanıyorsanız direkt
power play tıklayın. Pil ile kullanırkeni PERFORMANSI EN ÜST DÜZEYE GETİRİN seçeneğine tıklayın . ve uygulayın .

Sorununuz çözülmüştür ..
İyi Oyunlar Dilerim ..

öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkürler bendede atanmamıştı onu yüksek performans yaptım şimdi ama deneyemedim. İnşallah yarın deneyeceğm.
HoRReNDouS
HoRReNDouSII
HoRReNDouSIII
HoRReNDouSIV
Kullanıcı avatarı
Designer
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

kefestetayyus yazdı:Merhabalar arkadaşım,

Teknolojik cihaz satın alırken kesinlikle bir bilene sormalı, ürün hakkında detaylı incelemelerde bulunmalı, ondan sonra alınmalı. Bilgisayarının özelliklerine baktığım zaman AMD işlemci, AMD ekran kartı diyor.. 1.600 1.700 civarı bir meblağ da para vermişsin.. Gerek online, gerekse normal oyunlar oynanan bilgisayarlarda olsun, herkes bilir ki Ekran Kartı en temel şeydir. Ardından RAM ardından İşlemci gelir.. Sen RAM'den kurtarıyorsun tamam, işlemcin de idare eder diyelim, ama ekran kartın için aynı şeyi demek pek mümkün değil.. Ne demek istediğimi linkini vereceğim siteye bakarsan anlarsın. Bu sitede Ekran Kartlarının oyunlardaki performanslarını ölçmüşler ve koymuşlar. Sonuç ortada.. Senin bilgisayarının Ekran Kartı modeli AMD Radeon HD 7670M. Notebook'ta AMD ekran kartı almak başlı başına bir hüsran demek. Senin için siteden senin ekran kartının hangi oyunları ne seviyede çalıştırdığı sayfayı açtım, buyur link, bir de kendin bak.

http://www.notebook.gen.tr/notebook-gen ... i-t16.html

Keşke demek hayatta söylenebilinecek en kötü sözdür ama, keşke daha detaylı bir araştırma yapsaymışın. Buna baktıktan sonra bir de NVİDİA G-Force Ekran Kartlarına bak, aradaki farkı açıkca görürsün. İyi forumlar.
Ben bu ekran kartıyla crysis2 oynuyorum ve o kadarda sıkıntı çekmiyorum. Acaba sıkıntım wifi de olabilir mi???
HoRReNDouS
HoRReNDouSII
HoRReNDouSIII
HoRReNDouSIV
Kullanıcı avatarı
bordo
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Inspired Souls

Mesaj gönderen bordo »

kefestetayyus yazdı:Merhabalar arkadaşım,

Notebook'ta AMD ekran kartı almak başlı başına bir hüsran demek. Senin için siteden senin ekran kartının hangi oyunları ne seviyede çalıştırdığı sayfayı açtım, buyur link, bir de kendin bak.

http://www.notebook.gen.tr/notebook-gen ... i-t16.html

Keşke demek hayatta söylenebilinecek en kötü sözdür ama, keşke daha detaylı bir araştırma yapsaymışın. Buna baktıktan sonra bir de NVİDİA G-Force Ekran Kartlarına bak, aradaki farkı açıkca görürsün. İyi forumlar.
AMD Ekran kartına hüsran demişsinde 2 sene önce aldığım ve hala kullandığım AMD 6770M in rakibi hala sayılı. Verdiğin linkteki mesaj 28 ağustos 2007 de yazılmış görünüyor gerçekle alakası yok. Gerçek sıralamayı istiyorsan buyur burdan bak bundan daha güvenilir bir sıralama bulamazsın =>

Laptop Video Graphics Cards - Benchmark List

Listede de göreceğin üzere AMD 6770M 1GB DDR5 Rami ile ondan daha sonra çıkan GT 630M - GT 635M - GT 540M - GT 555M den daha üstün.

AMD 7670M de GT 630M den daha üstün bir karttır.
Kullanıcı avatarı
ROckStarGAMES
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen ROckStarGAMES »

Sorun basit sag tik grafik islemciyle calistir Yuksek performansli ... İslemi ile olani sec onla acilir. Genede cok donuyor İKV. Crysis 3 cok rahat yuksek ayarlarda oynarken İKV donuyr. İKV de optimizasyon 0

“Genel Etkileşim” sayfasına dön