Şu anda klanlar arası Arz üstünlüğü hep böyleydi değişmez değiştirilemez ifadelerie pek katılmıyorum Klan Savaşları ve bu denge ile sanıyoru ki en içten ilgilenen bir kaç kişiden biriyimdir. 2012 Ocak ayının başarında ceza evinden geri çıktığımda mesela hiçde öyle değildi ki aksine Lodos Klanı son derece şık bir şekilde Organize olup bir o kadar güzel başarılı savaşlar çıkartıyordu. Arz Klanı Lodos Klanını durdurmakta bir çok kez başarısız kalıyordu bu izlenim bir kaç savaşın sonucuna dayanarak varılmış bir düşünce değil bir kaç ayın izlenimidir. Arz Klanının en eski ayakta kalmış loncasının verdiği sorumluluk ile bu durumu değiştirmek için uzun emek harcadık bu inar edilemez ki keza Büyük Hol gelmeden bu durum minimuma indirilmişti ki ardından Büyük Hol geldiğinde de Kurt Loncası olarak Lodos klanının son Mukavemetini kırmak için Kızıl Tuğ larımızı kaldırmıştık bu sürede de öncesinde de şu an Lodos Klanına karşı bir hayli küstah bir davranış sergiliyenler nedense o zamanlar Lodoslara kuyruklarını sıkıştırdıklarında Otağımıza gelirlerdi her seferinde yardım istemek için... Biz Lodos Klanının Mukavemetini Büyük Hol geldikten sonra tamamen kırana kadar da bu durum böyleydi bizim ard arda düzenlediğimiz akınların sonrasında da kitle kitle Lodos klanı neferleri klandan ayrıldı buda inkar edilemez ki bunada her iki klanda şahit oldu. Bu gün Tılsım da Klanlar arası denge bozulmuş ve Arz klanı üstünlüğü eline almışsa bu hususta bize büyük bir vefa borcu olduğunu unutmamalı bize ve biz her akına çıktığımızda bize destek olan Arz Klanının Sadık neferlerine. Lodos Klanının Mukavemeti tamamen kırılıp Arz lara refah bir güç hediye etmemiz bu sayede rahat bir şekilde gelişimini sağlayanlardan kaç kişi bunu neye borçlu olduğunu hatırladı? Hatırlamak bir yana aksine nankör ve küstahça davranmaktan bile çekinmediler. Defalarca Kurt Loncası olarak Lodos Klanını durdurmak için savaşırken o çok boş böbürlenen arz neferlerinin Çemberlitaş önünde grup kurabilme çabasında olduğunu gördüm şimdi o övünme hakkını bunlar kendilerinde görmemeli Arz Klanı için değilde kendi Şahsi Menfaatleri için çabalayanlar biz Arz'ız ve Klanımız üstün diye düşünmesin boş yere yada düne kadar kuyruğunu lodoslara kaptıran kurtarmamız için dil dökenlerde bu durum için övünmesin boş yere. Bu durumu bu sunucu ister kabul etsin ister etmesin pekte umurumda değil ama emeğe saygı unutulmamalı bunu unutanda nankörden başka bir şey olamıycağı hatırlanmalıdır.
Yardımlaşmadan bahsetmişsiniz sanırsam.. yardımlaşma konusuna gelince,bugüne kadar lonca olarak yaptığımız yardımları eğer yazsaydık bir yere eminim ki ortaya çok kalın ciltli bir kitap çıkardı. bunu hiç kimse inkar edemez. arz veya lodos olsun biri özelden veya genelden yardım istediğinde ilk koşanlar Deva loncası olarak biziz.. bu sunucuya başka sunucudan geldiğimiz için çok uzun süredir burada olmayabiliriz ama geldiğimizden beri yaptığımız yardımlar,gösterdiğimiz çabalarla yükselip herkesin üstüne çıkmayı başardık. bunun için gereken şey sadece birlik ve beraberliğimiz olmuştur. bazı çekemeyenler klandan veya bölgeden uyduruk yazılar yazabiliyor,hiç umursamıyoruz merak etmeyin. küfür ederek veya laf sokmaya çalışarak sadece kendinizi düşürüyorsunuz. saygılar..
hakoist yazdı:Yardımlaşmadan bahsetmişsiniz sanırsam.. yardımlaşma konusuna gelince,bugüne kadar lonca olarak yaptığımız yardımları eğer yazsaydık bir yere eminim ki ortaya çok kalın ciltli bir kitap çıkardı. bunu hiç kimse inkar edemez. arz veya lodos olsun biri özelden veya genelden yardım istediğinde ilk koşanlar Deva loncası olarak biziz.. bu sunucuya başka sunucudan geldiğimiz için çok uzun süredir burada olmayabiliriz ama geldiğimizden beri yaptığımız yardımlar,gösterdiğimiz çabalarla yükselip herkesin üstüne çıkmayı başardık. bunun için gereken şey sadece birlik ve beraberliğimiz olmuştur. bazı çekemeyenler klandan veya bölgeden uyduruk yazılar yazabiliyor,hiç umursamıyoruz merak etmeyin. küfür ederek veya laf sokmaya çalışarak sadece kendinizi düşürüyorsunuz. saygılar..
Sizin Lonca olarak Tarihiniz ne ki yaptıklarınız kalın ciltli kitap oluyor merak ediyorum biraz lp kasmanızın sizi yükseltmesi loncanızı bir yere mi vardırdığını düşünüyorsunuz ben o loncanın ezik zamanlarınıda ilk geldiği zamanlarınıda ve hatta eski geldiği sunucusuna gitmeden önceki zamanlarınıda çok iyi biliyorum. Daha bir çok şey biliyorum Tılsımda böyle nicelerinin bir anlık hırs ile yükselip çoştuğunu aynı hızla berbat olduklarınıda çok iyi biliyorum yıllardır bunu o kadar çok gördüm ki artık klasik bir sahne bir şey ifade etmiyor. İfade eden bir şey var ise oda nankörlük düne kadar kuyruğunuz sıkıştığında Otağımızda destek isterken yada kuyruğunuzu kurtarmamızı isterken sonrada böyle küstahça yorumlarda bulunmnız kimi ne kadar düşürüyor düşünülmeli. Neden bilinmez bu Tılsımda bizim Yaptıklarımızı taklit ederek bir yerlere varmaya çalışma alışkanlığı oldu kendinizi aşın da farklı bir vizyon deneyin. gece gündüz lp kasarak yükseldiğinizi sanmak pek akıllıca bir düşünce değil sizin için Daimiliktir önemli olanda Menfaat için bir araya gelmiş bir çok kişiden oluşan bir oluşum ne kadar daimi olur merak ediyorum o meraklada izliyorum. Ve benim lafıma atlayıp üstüne vazife olmadan üstüne alınırsan elbet daha alıcağın bir çok cevap olucaktır.
Her kim olursa olsun yaptıklarıyla ne övünmeli ne de bunları insanların gözüne sokmalı. Aksi halde ne yapılan iyiliğin,yardımın ne de icraatın önemi kalır.Açıkcası oyuna epey ara verdiğim için kimin bu dengeyi sağlayıp sağlamadığı konusunda pekte net yorumlarım olmayacaktır.Klanlar arası dengenin bozulmasına yapabilceğin tek mantıklı açıklama çemberlitaş girişinin ilk geldiğinde arz tarafına yakın olmasıyla kaynaklanır kaldı ki sığınaklar geldiğinde lodosların üstünlüğü gibi. Bkz. (Haseki kapısını açılışı). Bunun her zaman bir oyun olduğunu unutmayıp eğlencesine varan biz Deva Loncası her zaman yardımı ilke edinen oyunculardan oluşmamızdan kaynaklı bir durumdur yapılanları dile getirmek ne bana ne de loncama yakışır. Bu konuda hakan kardeşimiz adına özürlerimi iletirim. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki Deva Loncası kesinlikle hiç bir LP hırsı içinde değiliz kaldı ki Loncanın önde gelen isimler aktif bir şekilde son dönemlerde oynamaktadır.Eğer LP konusundaki bakışlarımız sayğıdeğer kurt loncası başkanı ve kadim dostumuzun söylediği yönde olsaydı durum şu ankinden farklı olurdu.Ayriyetten her ne kadar loncama yönelik itamlar olsada hakan kardeşimin yaşından ötürü verdiği cevapların galeyanına gelinip verildiğini varsayıyor aynı klanda olmamız neticesinde herhangi bir düşmanlığın olmadığını temenni ediyorum.Dahası benim şahsım ve dostuma yönelik gelen itamlar dahada ezhamdır.''Menfaat için bir araya gelmiş bir çok kişiden oluşan bir oluşum'' lafının açıklamasını elbette yapıcağınızı biliyorum.Sorun çıkarmak kalp kırmak kolaydır düşman kazanmakta.. Kimin ne olucağı bilinmez bu bir oyun loncalarda gider insanlarda yeter ki söylenen sözlerin telafisi olabilisin.
Loncamız asla bir tartışma veyahut olayın içine dahil olmama taraftarıdır lakin atılan taşlara söylenen sözlere cevap elbet verilecektir.Deva Loncası olarak bir aile olma çabasında temennisindeyiz daha yeni bir loncacıyız oyun hırslarından uzak bunun bir oyun olduğunu unutmayan bireylerden oluşup oyunun keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Sizede aynısını temenni ederim..
Gerekli cevabı Aziz kardeşim vermiştir.Bu bir oyun yıllardır saygı çerçevesinde devam eden tanisikligimiz var Murat bey...Lonca yapılanması olarak üç sunucuda bulunduk gerekli aile bağlarımız güçlüdür ayrıca teşkilatcı yapımız tecrübe ve deneyimimiz bir hayli yüksektir.Şu anki arkadaşlarımızı cımbızla seçtik diyebilirim hepsi pırlanta insanlar.Tılsımı seviyoruz burda her derde Deva olmak için varız.Eğer aksi durum olsa lodos olur tüm dengeleri yeniden yazardık.Lakin loncamız arzdır.
Yazdıklarınızı bir anlık galayan olarak düşünüyorum,açıkçası beni biraz üzdü ve düşündürdü..
Oyuna arada bir girsemde foruma ara sıra göz gezdiriyorum. Lakin böyle münakaşalarda kalp kırmak hiçte hoş bir şey değil. Bir kere lodos klanının başını çeken köklü isimleri herkes gayet iyi bilmekte. Hırs uğruna klan değiştiren tarafları bizim kaale almamız bizi komik düşürür. :!: Bu bir oyun, isteyen istediğini yapmakta özgür. Sen neden klan değiştiriyosun deyip adamın kafasına silah dayıyacak değiliz ya. Köklü iki klandaş loncanın bu konu hakkında münakaşaya girmesi utanılası bir durum. Konunun sapmaması ve keyiflerin kaçmaması için uzatmayın lütfen.
Her kim olursa olsun yaptıklarıyla ne övünmeli ne de bunları insanların gözüne sokmalı. Aksi halde ne yapılan iyiliğin,yardımın ne de icraatın önemi kalır.Açıkcası oyuna epey ara verdiğim için kimin bu dengeyi sağlayıp sağlamadığı konusunda pekte net yorumlarım olmayacaktır.Klanlar arası dengenin bozulmasına yapabilceğin tek mantıklı açıklama çemberlitaş girişinin ilk geldiğinde arz tarafına yakın olmasıyla kaynaklanır kaldı ki sığınaklar geldiğinde lodosların üstünlüğü gibi. Bkz. (Haseki kapısını açılışı). Bunun her zaman bir oyun olduğunu unutmayıp eğlencesine varan biz Deva Loncası her zaman yardımı ilke edinen oyunculardan oluşmamızdan kaynaklı bir durumdur yapılanları dile getirmek ne bana ne de loncama yakışır. Bu konuda hakan kardeşimiz adına özürlerimi iletirim. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki Deva Loncası kesinlikle hiç bir LP hırsı içinde değiliz kaldı ki Loncanın önde gelen isimler aktif bir şekilde son dönemlerde oynamaktadır.Eğer LP konusundaki bakışlarımız sayğıdeğer kurt loncası başkanı ve kadim dostumuzun söylediği yönde olsaydı durum şu ankinden farklı olurdu.Ayriyetten her ne kadar loncama yönelik itamlar olsada hakan kardeşimin yaşından ötürü verdiği cevapların galeyanına gelinip verildiğini varsayıyor aynı klanda olmamız neticesinde herhangi bir düşmanlığın olmadığını temenni ediyorum.Dahası benim şahsım ve dostuma yönelik gelen itamlar dahada ezhamdır.''Menfaat için bir araya gelmiş bir çok kişiden oluşan bir oluşum'' lafının açıklamasını elbette yapıcağınızı biliyorum.Sorun çıkarmak kalp kırmak kolaydır düşman kazanmakta.. Kimin ne olucağı bilinmez bu bir oyun loncalarda gider insanlarda yeter ki söylenen sözlerin telafisi olabilisin.
Loncamız asla bir tartışma veyahut olayın içine dahil olmama taraftarıdır lakin atılan taşlara söylenen sözlere cevap elbet verilecektir.Deva Loncası olarak bir aile olma çabasında temennisindeyiz daha yeni bir loncacıyız oyun hırslarından uzak bunun bir oyun olduğunu unutmayan bireylerden oluşup oyunun keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Sizede aynısını temenni ederim..
Saygılar
Elbette hiç kimse yaptıkları ile övümemeli bu durum bir övünme konusu değildir olamazda. Arkadaşınız hiçte ütüne vazife olmayan bir konuyu üstüne alıp yorum yazma gereği duymuş en sert şekilde de cevabın elbette alıcaktır. Beniz yazım bu sunucuda herhangi bir loncayı yada herhangi birini hedef almıyordu bir çok kişi yada oluşumları içine alıyordu ki onlarda kendini biliyor ve cevap veremeyeceklerinide biliyorlar. Sizinde laflarımı üstünüze almak için nedenleriniz var buna istisnaden savunma yapma gereği duymuşsunuzdur bilemem ama bir yorum yapmadan önce bir kez daha düşünülmeliydi. Siz laflarımı üstünüze almak için bir çok neden buluyorsunuz tabi hak veriyorum size ama laflarım sizi hedef almıyordu çok fazla kişiyi içine alıyordu onlarında sizin gibi savunmaya geçmesi belki gerekirdi ki cevap veremeyecek kadar haksız olduklarını biliyorlar. Lp konusuna gelincede izlenimin verdiği kanaattir Loncanızın bu konuda ki girişimlerinide görmek için çaba sarf etmeye gerek yok görünen köy klavuz istemiyor.
LEPRECHAUN yazdı:Gerekli cevabı Aziz kardeşim vermiştir.Bu bir oyun yıllardır saygı çerçevesinde devam eden tanisikligimiz var Murat bey...Lonca yapılanması olarak üç sunucuda bulunduk gerekli aile bağlarımız güçlüdür ayrıca teşkilatcı yapımız tecrübe ve deneyimimiz bir hayli yüksektir.Şu anki arkadaşlarımızı cımbızla seçtik diyebilirim hepsi pırlanta insanlar.Tılsımı seviyoruz burda her derde Deva olmak için varız.Eğer aksi durum olsa lodos olur tüm dengeleri yeniden yazardık.Lakin loncamız arzdır.
Yazdıklarınızı bir anlık galayan olarak düşünüyorum,açıkçası beni biraz üzdü ve düşündürdü..
Üzeyir uzun uzudıya yorum yapmak istiyorum ama gerekte duymuyorum. Sadece altını çizdiğim nokta dikkati mi çektide o lonca tecrübenizden bahsetmişsinde yanlış kişiye bahsetmişsin sevgili kardeşim ben senin daha ilk yola çıktığın zamanıda hatırlıyorum geçmişini hatırlarsan bu kelimeleri söyleybiliceğin en son kişi olduğumu hatırlarsın. Lodos Olup hangi dengeyi baştan yazıyorsunuz onuda merak ediyorum ne oldunuz bişe mi oldunuz büyüdünüz mü yoksa?