PC'den anlayan kardeşlerim bi baksınlar lütfen..
PC'den anlayan kardeşlerim bi baksınlar lütfen..
arkadaşlar 8-9 ay önce exper bir pc aldım. sorunsuz çalışıyodu bilgisayar ta ki 1 ay öncesine kadar. Bilgisayarın bios'u açılırken sadece EXPER yazısı geliyo benimkinde. power tuşuna bastığım anda exper yazısı geldi ve dondu kaldı öyle pc. Bir kaç defa resetlemem sonucunda açılıyor. Bazen hiç açılmıyor bilgisayarın tüm kablolarını çıkarıp takıyorum öyle açılıyor pc. Power tuşuna bastıgım anda EXPER yazısınıda yani BİOS ta donuyor ve hiç bir işlem yapmıyor sadece tek şey reset atabiliyorum. Garantisi sürdüğü için kasayıda açmak istemiyorum. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar lütfen yazılımsal bişeyse söyleyin bende kurtulayım bu dertten
CASTIEL
Meqapixel
Meqapixel
- ROckStarGAMES
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
Re: PC'den anlayan kardeşlerim bi baksınlar lütfen..
Ramlardan olabilir. Büyük ihtimal ramlar çakışıyor mavi ekran sorunu olur yakında.
ram'ler den oldugunu sanmıyorum bios gelmiyor. mavi ekran da almadım hiç
CASTIEL
Meqapixel
Meqapixel
Pili değiştir
Ve ayrıca garantisi varsa direk servise pil bitermi la 9 ayda ana kartında sorun vardır bios devresi çalışmıyor
Ve ayrıca garantisi varsa direk servise pil bitermi la 9 ayda ana kartında sorun vardır bios devresi çalışmıyor
A R Z L O D O S
Dostum pille ilgili sorun yasıyor gıbısın once bı bıostan tarıh ayarlarını kontrol et pıllın sıkıntılı olup olmadıgını bu sekılde anlaya bılırsın kasanın ıcını acamayacagına gore sana tek tavsıye edecegım yetkılı servıse goturmen kasayı...
NeoWIN
Mart 9 2011 normailmi arkadaşlar ne yapmam gerekiyor .s
CASTIEL
Meqapixel
Meqapixel
- veym2
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Kara Deniz Yıldızları
kasayı aç yuvarlak büyük pili çıkar yenisini tak bu kadar teknik servise vermene değmezfatihfb88 yazdı:Mart 9 2011 normailmi arkadaşlar ne yapmam gerekiyor .s
fatihfb88 yazdı:Mart 9 2011 normailmi arkadaşlar ne yapmam gerekiyor .s
Normal tarihi simdiki tarihe al ve a:\ sürücü yok gibi ama senin bios onu var mış gibi algılıyor onu devreden çıkar f10 yap devam et.
Kasayı açmana gerek yok ama pilin bitmişşşşşşşşşş. Uzun zamandır elekrik priznden ayrımı tutun yada elekrikler aniden gidip geldimi.
2013 deyiz da pcyi 9 ay önce sıfır aldısan neden 2011 biosu ile veriyorlar sana hem.
Düz mantık 2011 de takıldısa 2012 temmuzunda satıldısa 2 yıl mağzada bitmiş olması normal.
A R Z L O D O S
kardeş bi süre biosta a sürücüsü görünmüyo .s 3-4 ay önce ankaraya gitmiştim 10 gün prizde değildi pc. ondan mı acaba .sARZLODOS yazdı:fatihfb88 yazdı:Mart 9 2011 normailmi arkadaşlar ne yapmam gerekiyor .s
Normal tarihi simdiki tarihe al ve a:\ sürücü yok gibi ama senin bios onu var mış gibi algılıyor onu devreden çıkar f10 yap devam et.
Kasayı açmana gerek yok ama pilin bitmişşşşşşşşşş. Uzun zamandır elekrik priznden ayrımı tutun yada elekrikler aniden gidip geldimi.
2013 deyiz da pcyi 9 ay önce sıfır aldısan neden 2011 biosu ile veriyorlar sana hem.
Düz mantık 2011 de takıldısa 2012 temmuzunda satıldısa 2 yıl mağzada bitmiş olması normal.
bu arada alırken bios tarihine bakmadım ne biliym .s
CASTIEL
Meqapixel
Meqapixel
Ram a doğru giden kabloyu çek tekrar tak