Playlist'e aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Kod: Tümünü seç
http://www.youtube.com/playlist?list=PLztsvOzDaHlPhglBJ9evY0X8sAnbZdeG5
[youtube]http://youtu.be/q07RvperA3o[/youtube]
Kod: Tümünü seç
http://www.youtube.com/playlist?list=PLztsvOzDaHlPhglBJ9evY0X8sAnbZdeG5
Bugün YouTube' de bir çok Mü-yap dan alınıp kendi YouTube kanallarını video ekleyen kişiler var.Onlar sadece "Eşlenen üçüncü taraf içeriği" olarak geçilir.Ayrıca arkadaş üzerinden ticaret yapmıyor veya sahiplenmiyor.Sagopakajmeran yazdı:Telifsiz yayinladigin icin Emre yücelen, eğer Sobee telifini aldiysada Sobee seni Mü-yap'in ilgili telif maddesine gore mahkemeye verme hakkina sahip.
Bkz;
Meslek birlikleri, mekanik teliflerin (kaset, CD vb gibi fiziki formatlarda kullanımlar için), temsili alan teliflerinin (umumi mahaller), radyo TV yayınlarına ilişkin teliflerin ve teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan dijital alan kullanımlarına ilişkin tarifelerin belirlenmesi-toplanması-dağıtılması yönünde etkinlik gösterirler. Uluslar arası sözleşmelerin ülkelerinde uygulanması ve müziğin izinsiz kullanımının önlenmesi yönünde hükümetlerle işbirliği içinde çalışırlar.
Başıma böyle bir olay geldiği için söylüyorum, bende mü-yap üyesiyim ve müzik eseri yapımcı belgesine sahibim, gecen sene facebook da izinsiz bir parçam yayınlandığı için manevi tazminat davası açtım ve 20 binli. Mahkeme 8 bini uygun görüpsonuçlandırdı. Ve asıl sunucusu olan youtube dan da telif hakkı nedeniyle kaldırıldı. Mü-yap a yayınlama izni verirseniz yayınlanır, isterseniz bandrollü yada bandrolsüz verin piyasaya yada hiç vermeyin benim gibi, dijital ortamda dahil olmak üzere tüm platformlarda telif hakkı yüzünden dava açılabilir, bu şahısın yada yapımcı şirketin kendisine kalmış.HaNdSoMe yazdı:Bugün YouTube' de bir çok Mü-yap dan alınıp kendi YouTube kanallarını video ekleyen kişiler var.Onlar sadece "Eşlenen üçüncü taraf içeriği" olarak geçilir.Ayrıca arkadaş üzerinden ticaret yapmıyor veya sahiplenmiyor.Sagopakajmeran yazdı:Telifsiz yayinladigin icin Emre yücelen, eğer Sobee telifini aldiysada Sobee seni Mü-yap'in ilgili telif maddesine gore mahkemeye verme hakkina sahip.
Bkz;
Meslek birlikleri, mekanik teliflerin (kaset, CD vb gibi fiziki formatlarda kullanımlar için), temsili alan teliflerinin (umumi mahaller), radyo TV yayınlarına ilişkin teliflerin ve teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan dijital alan kullanımlarına ilişkin tarifelerin belirlenmesi-toplanması-dağıtılması yönünde etkinlik gösterirler. Uluslar arası sözleşmelerin ülkelerinde uygulanması ve müziğin izinsiz kullanımının önlenmesi yönünde hükümetlerle işbirliği içinde çalışırlar.
Ayrıca böyle bir ağır durumda videolar kaldırılır, uyarılır.Daha öteye gideceğini zannetmiyorum.
Hepsini geçtik Emre Yücelen' in böyle birşey yapacağını zannetmiyorum yada Sobee' nin.
Sen sıkma canını ağzı olan herşeyi derizdirapgrafik yazdı:Şaka gibisiniz,hiç film,oyun vs sountrack videoları izlemediniz mi Yotube veya başka bir yerden? Ben ilk oyun müzik videosunu 2010 yılında yükledim ve videoların altına düştüğüm notları da okursanız sizler için daha iyi olur.
Eh, izledik elbet. Ancak ben kendi adıma senin yaptığınla oyun içerisinden alınıp ufak kesitler halinde yayınlanmış parça dinletiler arasında fark olduğunu varsayarak hareket ettim diyelim. Bizler için ne nasıl olur bilmem (bir önemi de yok); ama buraya atılan iletilerin çeşitli düşüncelerle -haklı ya da haksız- senin iyiliğin için atıldığını söyleyebilirim. Elbette bir sorun çıkmaz, başın ağrımaz ise ne mutlu..izdirapgrafik yazdı:Şaka gibisiniz,hiç film,oyun vs sountrack videoları izlemediniz mi Yotube veya başka bir yerden? Ben ilk oyun müzik videosunu 2010 yılında yükledim ve videoların altına düştüğüm notları da okursanız sizler için daha iyi olur.
Soundtrack sözcüğünü kullanma sebebim tüm dillerde kalıplaşmış olmasıdır.Yapımda kullanılan arkaplan müziği anlamına gelir dilimizde.Şu an YouTube'da en çok izlenen video kategorisi müzik kliplerden sonra soundtracklerdir.Arama kısmına örneğin "The Godfather Soundtracks","Hans Zimmer Soundtracks" yazdığınızda karşınıza milyonlarca kez izlenmiş videolar çıkıyor.Sadece film müziği ekleyen üyeler mevcut.BestSoundTracker buna örnek verilebilir http://www.youtube.com/user/BestSoundTracker kanalının 36 milyon izlenme sayısı var ve yıllar önce yüklenen videolar mevcut.Bu tür paylaşımlar telif ihlaline girmez.Tanıtım amaçlıdır,ve sizin düşündüğünüzün aksine olumlu sonuçlar doğurur.Benim sitem ettiğim nokta şudur ki gecenin bir saatinde açtığım konuda ilk yorumların,hatta tüm yorumların heves kırıcı nitelikte olmasıdır.İyiliğimi düşünüyormuşsunuz,teşekkür ederim.ysrough yazdı:Eh, izledik elbet. Ancak ben kendi adıma senin yaptığınla oyun içerisinden alınıp ufak kesitler halinde yayınlanmış parça dinletiler arasında fark olduğunu varsayarak hareket ettim diyelim. Bizler için ne nasıl olur bilmem (bir önemi de yok); ama buraya atılan iletilerin çeşitli düşüncelerle -haklı ya da haksız- senin iyiliğin için atıldığını söyleyebilirim. Elbette bir sorun çıkmaz, başın ağrımaz ise ne mutlu..izdirapgrafik yazdı:Şaka gibisiniz,hiç film,oyun vs sountrack videoları izlemediniz mi Yotube veya başka bir yerden? Ben ilk oyun müzik videosunu 2010 yılında yükledim ve videoların altına düştüğüm notları da okursanız sizler için daha iyi olur.