Aslında tam bir veda değil, benim hayat felsefemde veda etmek yok, unutmak en korktuğum şeydir, ama uzun uzun değiniceğim bu yeni fiyasko bölgeden dolayı oyuna eskisi kadar sık girmicem aynı şekilde forumada, aslında hani bunuda yazmak istemezdim ama, içimde kalır yahu.
Ulan koskoca ikv... diye başlayasım varda olmuyo, ufacık ikv.. desem oda olmıcak neyse bizim ikv varya aslında cidden ezik bi oyun oldu artık, şöyle bi çevrenize bakın artık knight tarzı oyunlar yok, artık daha gelişmiş iyi oyunlar var, ikv de öyle oldu, bi söze inanırım ezikliğinin farkına vardıkça güçlenirsin, ikv bunu yapamıyo işte, azmı o kadar yıl oynadık o kadar bölge attık aynı bölgeyi yüz kez ikiyüz kez attık sıkılmadık oynadık, yeni bi bölge heycanı bastı bizi bölge gelene kadar sıkıntılar felan en son bi geldi hobaa orda duracaksın liseli diyesim geliyo derimde, abi ben o saate geldiğimde zaten bu yazıları kafamda düşünmeye başladım, tabi şoku 1 2 dakika sürdü, o kadar abarttılar bumudur lan dedim, zaten oyundaki ticaret artıcak felan dediklerinde kıllanmalıydımda neyse işte..
Kısa bi zaman önce teşkilatta aklı 5 karış havada aşırı gerizekalı bi rehber arkadaşımızla ufak bi laf dalaşı oldu, aslında başka bi arz arkadaşımla ufak laf dalaşındayken bu bi fırladı sen banamı laf atıyon dedim noluyo sen nerden çıktın felan bi yarım saat daha sürdü hepsinin eline verdim yolladım diğer gün 1 hafta susmuş tek pluslı çarım, sinir oldum eminim o yüzden sustu yoksa bölgeden küfretmedim ben, yıllardır küfretmedim rekor yaptım denilebilir yani, susturulduysamda küfrettiğimden değildir zaten neyse, sinir oldum işte gittim başka bi oyun oynayım bari dedim o 1 haftada, eskilerden kalma bi oyuna devam ettim allahım 1 haftada olabilirmi böyle bi şey ya, bizim oyun ne kadar geride dedim kendime buna kelimeler yetmez, ulan kat kat üstün bi oyun, ikv den daha türkçe bile denebilir hikayesi o kadar gözüme muhteşem gözüktüki tekrar baştan oynayıp okumak istiyorum o hikayeyi(görevlerde geçiyo bütün hikaye) gerçek rpg budur yani, bide karakterlere türkçe seslendirme vermişler basit ama şahane bi şey abi, 1 hafta susturma açıldı 1 aya yakın zaman oldu ben hala ikv ye dönmedim, dün işte güncelleme gelmiş telefonla aradılar lan girdinmi felan bi girdim oo iyi ya baya geniş felan güzel, 2 3 saat uğraştım o saate gitmek için sonunda bi grupla başardım sonuna vardık lan diyorum acaba boss vardıda paşalar az önce baya bi kişi gelmişer onlarmı kesti felan bi bakındım sonra öğrendimki boss yok, o kadar kocaman bölge sadece tılsımlar için, maden ocaklarında bi tüccar yok çanta doldumu yukarıya, yukarı çıkmak içinde o kadar yol gidecende... sonra zaten oyunun yarısı çıkışı bulamıyo oda ayrı bi rezalet lan dedim noluyoruz, çarı bıraktım orda çıktım, şöyle bi kendime geldim, dedim buraya kadarmış ya girdim diğer oyuna hemen maç yaptım orda çokta severim, evet lan o oyunda özel etkinlikler maç yapıyosun kazanırsanda özel bi şey veriyolar onunla maden alabiliyosun exp kağıdı para kağıdı alabiliyosun ne biliyim biçok ihtiyacını alabiliyosun öylede güzel bi şey ben çok sevdim oynuyorum hergün oyunun içinde maçı, neyse efendim forumu geziyorum oda bi rezalet zaten herkes benim gibi fiyasko oluşundan bahsediyo yöneticiler sadece konuda para geçiyosa oraya cevap atıyo, bu oyun oynanmaz arkadaşlar, bu oyun o kadar yıllık eski counter strike oyunundan bile daha kötü hemde en azından onu sxe üzerinden felan oynayanlar emin olun ikv oyuncularından daha çoktur, o kadar basit bi örnek veriyorum bakın.
Dediğim gibi oyuna arada bi girerim belki haftada bi belki ayda bi, forumada girerim göz atarım ama bi eskisi kadar değil, eskiden 1 günde 5. yada 6. çemberlitaş yollarını süründürürken sıkıntıdan hep forumda olurdum millet "emin oyuna bak" falan diye hep sitem ederlerdi, güzel günlerdi, ama artık öyle olmıcak, bütün forum ahalisi hepinizi seviyorum inanınki, size en önemli söyliceğim şeyi söyledim, ezikliğinizin ne kadar farkına varırsanız o kadar güçlenirsiniz.
Sitemkâr ve dolu dolu bir yazı olmuş. Kişisel tercih, ne diyelim. Beklediğini bulamamak artık sadece bir kısım oyuncunun etkisinde kaldığı bir durum olmaktan çıktı. Sana bazı konularda hak verdiğimi de söylemeliyim, ama eksiklikler için yavaşta olsa birşeyler yaptıklarını düşünüyorum (belki de düşünmek istiyorum)..
Yazdıklarının tamamına hak veriyorum betadan itibaren sadece askere gittiğimde ara verdim o dönemde yerime abim oynadı velhasıl onca yıl aralıksız olarak oynadım. İki gün önce internette dolanırken bir oyun reklamı denk geldi marek edip yükledim oyuna girince dediğin gibi arz lodos eklentisini düşündüm biraz ve ikvnin ne kadar şey(anladığınızı umuyorum) bir oyun olduğunu tekrar anladım. Görüntü efekt ses kalite oynanabilirlik açısından sanki 1995 yılındayız ikv ise 1994 yılında çıkmış bir oyun:))
Bende 2-3 haftadır başka bir oyun oynuyorum IKV ile birlikte. Dediğin gibi başkalarını görünce anlıyor insan olayı. Şimdi IKV özgün br oyundur diğerlerine benzetmeye çalışmayın diyorlar ama diğer oyunlarda zaten birbirine benzemiyor. Asıl IKV onların peşinden gidiyor. Silah parlatmalar ve yeni gelen tılsımlar tamamen başka oyunlardan esinlenerek yapılmış bir şey. Kasteddiğim oyunları oynayanlar hemen anlar zaten. Kağıt basma ne demektir bilenler bilir.
Diğer oyuna ilk başladım açtım karakteri; o kadar çok seçenek varki. Bir karakter yaptım tıpatıp benim aynım. 1 level bir karakterin bile onlarca değişik itemi var. Ve hepsi çok gösterişli. Karakterime bakmaya doyamıyorum. Tabi IKV de 2. levele geçmek 1.5 dakikamı ne sürüyor öyle birşey. 4 gün 1 levelde takıldım. O kadar zevk aldımki. Tam 26 çeşit 1 level yaratık var. Gözlerime inanamadım. Ama IKV de daha en fazla 2 aylık bir oyuncu olmama rağmen alıştık artık. Yine oynarım. Oyuncular Türk, hikaye Türkçe falan.. o yüzden seviyorum. Yabancı bir yapım olsa 1 tek oyuncu bulamazdı emin olun. Milliyetçilik damarından girdiler bi kere. Bundan sonra Topkapıdan Bab-ı aliye her geçiş için 100 akçe isteseler yine veren çıkar.
Şimdi yaklaşık 2 saat öncesine kadar o yeni başladığım oyundaydım. Bir tane ücretsiz yardımcı koymuşlar. Görev alınca peşimden geliyor. Örneğin 2 tane kaplan kesme görevim vardı. Kaplanların yanına gittim. hemen kaplanlar bana saldırmadan dondurdu ve bi video penceresi çıktı ekranda. Orda kaplanların özellikleri, nasıl vuracağım nasıl savaşacağımı uzun uzun anlattı. Görevi kolayca geçtim.
Yeteneklerimide hırsızlık üzerine verdim. Oyuncunun birinin yakınından geçerken onun birşeyini çalıyor eleman Eğer beni yakalarsa ceza yiyorum, yakalayamazsa çaldığım şey benim oluyor. Tam 8 farklı karakter sınıfı yüzlerce yetenek var oyunda. Ne diyim yine de IKV yi seviyorum.
SmokyPAUK yazdı:
Bende 2-3 haftadır başka bir oyun oynuyorum IKV ile birlikte. Dediğin gibi başkalarını görünce anlıyor insan olayı. Şimdi IKV özgün br oyundur diğerlerine benzetmeye çalışmayın diyorlar ama diğer oyunlarda zaten birbirine benzemiyor. Asıl IKV onların peşinden gidiyor. Silah parlatmalar ve yeni gelen tılsımlar tamamen başka oyunlardan esinlenerek yapılmış bir şey. Kasteddiğim oyunları oynayanlar hemen anlar zaten. Kağıt basma ne demektir bilenler bilir.
Diğer oyuna ilk başladım açtım karakteri; o kadar çok seçenek varki. Bir karakter yaptım tıpatıp benim aynım. 1 level bir karakterin bile onlarca değişik itemi var. Ve hepsi çok gösterişli. Karakterime bakmaya doyamıyorum. Tabi IKV de 2. levele geçmek 1.5 dakikamı ne sürüyor öyle birşey. 4 gün 1 levelde takıldım. O kadar zevk aldımki. Tam 26 çeşit 1 level yaratık var. Gözlerime inanamadım. Ama IKV de daha en fazla 2 aylık bir oyuncu olmama rağmen alıştık artık. Yine oynarım. Oyuncular Türk, hikaye Türkçe falan.. o yüzden seviyorum. Yabancı bir yapım olsa 1 tek oyuncu bulamazdı emin olun. Milliyetçilik damarından girdiler bi kere. Bundan sonra Topkapıdan Bab-ı aliye her geçiş için 100 akçe isteseler yine veren çıkar.
Şimdi yaklaşık 2 saat öncesine kadar o yeni başladığım oyundaydım. Bir tane ücretsiz yardımcı koymuşlar. Görev alınca peşimden geliyor. Örneğin 2 tane kaplan kesme görevim vardı. Kaplanların yanına gittim. hemen kaplanlar bana saldırmadan dondurdu ve bi video penceresi çıktı ekranda. Orda kaplanların özellikleri, nasıl vuracağım nasıl savaşacağımı uzun uzun anlattı. Görevi kolayca geçtim.
Yeteneklerimide hırsızlık üzerine verdim. Oyuncunun birinin yakınından geçerken onun birşeyini çalıyor eleman Eğer beni yakalarsa ceza yiyorum, yakalayamazsa çaldığım şey benim oluyor. Tam 8 farklı karakter sınıfı yüzlerce yetenek var oyunda. Ne diyim yine de IKV yi seviyorum.
Bahsettiğin oyunun ismini özelime yazabilirsen sevinirim ilgimi çekti benimde en azından toplamda 10 çeşit yaratığın boyutlarıyla isimleriyle oynanmış aynı şekil olarak hiçbir değişiklik yapmadan oyuncuların üzerine sürmüyorlar o oyunla ikvyi kıyaslayabilir misin asla nedenini soracak olursan adamlar PARA EMEK İŞÇİLİK üçünün bileşimini oyunculara sunmuşlar.
SmokyPAUK yazdı: