TİCARET

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
sshinobi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: TİCARET

Mesaj gönderen sshinobi »

BeSGiDeRiM yazdı:
Ayrıca İKV'de pazar sisteminin olmaması, oyuncuyu oyunda tutmak açısından iyi bir yöntem bence. Çünkü oyuncu satacağı şeyi satmak için oyunda olmak zorunda ve alıcı aramak zorunda.
Oyuncuları oyunda tutan mecburiyet değil aldıkları keyif olmalı.
Kullanıcı avatarı
STroNq
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Lonca: Riders of Anatolia

Mesaj gönderen STroNq »

IDyBKaTLiaMI yazdı:Merhabalar;
Öncelikle size şunu belirtmek istiyorum ki oyuncular arası ticaret gerçektnde zor oluyor fiyat meselesi aradaki mesafe falan filan ...
Çözümümse şu bazı oyunlarda pazar denen bişey war mesela mısırda olsun sacaklarda olsun oyuncuların satabilecegi şeyleri pazarlaraa koyup satması nasıl olur hem fiyatlar fiyat hemde yer belli bir düşünün derim (sevdigm bir forum yetkilisi olan "Respected" in bu konu hakkındaki görüşlerini bekliyorum)
iyi bir düşünce oyuncular açısından kolaylık sağlayabilir
STroNq - STroNqII - STroNqIII

KaLabaLıKTa EfeLiK EdeNiN TeNHaDa ÖzRü KaBuL OLmaZ
Kullanıcı avatarı
Respected
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Respected »

Kardeşim notunu yeni gördüm biraz geç cevap vermiş oldum ama kusura bakma. :)

Ticaretin geliştirilmesi için adım atılması hakkında görüşlerine katılıyoum fakat pazar sistemi değil de şöyle açık artırma sistemi olabilir. İsmini vermek istemediğim bir online oyunda örneğine rastlamıştım kısaca özetleyeyim.

Açık artırma sistemine bir eşyayı koyuyorsunuz ve eşyanın fiyatını belirliyorsunuz. Atıyorum Kıyamet Asa'yı sisteme verdim fiyatını da 300 m yaptım. Sen gelip 300 m trink verirsen asayı hemen alıyorsun. Bunun yanı sıra bir de teklif butonu var. 300 m çok diyerek 250 260 m teklif verebilirsin. Ama bu seçenekte benim oyuna girip teklifi onaylamam gerekiyor, tabii onaylamayadabilirim. :) İstediğiniz eşyaya istediğiniz fiyatı biçebiliyorsunuz.

Ayrıca ticaret kanalı da, oyun içi alış-verişi az da olsa canlandırır.

Düşüncelerine sağlık.
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
STroNq
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Lonca: Riders of Anatolia

Mesaj gönderen STroNq »

Respected yazdı:Kardeşim notunu yeni gördüm biraz geç cevap vermiş oldum ama kusura bakma. :)

Ticaretin geliştirilmesi için adım atılması hakkında görüşlerine katılıyoum fakat pazar sistemi değil de şöyle açık artırma sistemi olabilir. İsmini vermek istemediğim bir online oyunda örneğine rastlamıştım kısaca özetleyeyim.

Açık artırma sistemine bir eşyayı koyuyorsunuz ve eşyanın fiyatını belirliyorsunuz. Atıyorum Kıyamet Asa'yı sisteme verdim fiyatını da 300 m yaptım. Sen gelip 300 m trink verirsen asayı hemen alıyorsun. Bunun yanı sıra bir de teklif butonu var. 300 m çok diyerek 250 260 m teklif verebilirsin. Ama bu seçenekte benim oyuna girip teklifi onaylamam gerekiyor, tabii onaylamayadabilirim. :) İstediğiniz eşyaya istediğiniz fiyatı biçebiliyorsunuz.

Düşüncelerine sağlık.
ünvanına noldu...?
STroNq - STroNqII - STroNqIII

KaLabaLıKTa EfeLiK EdeNiN TeNHaDa ÖzRü KaBuL OLmaZ
Kullanıcı avatarı
Respected
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı

Mesaj gönderen Respected »

Belirtmiş olduğum sistem, oyun içi bir sistemdir. Oldukça da iyi işliyor denedim ve gördüm. :)

Tabii burada paylaştıklarımız sadece bir öneri ve düşüncedir. ;)

@STroNq, görevimden feragat ettim.
ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
IDyBKaTLiaMI
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Gölge Haramileri

Mesaj gönderen IDyBKaTLiaMI »

Respected yazdı:Kardeşim notunu yeni gördüm biraz geç cevap vermiş oldum ama kusura bakma. :)

Düşüncelerine sağlık.
Beğendiğine sevindim snn fikrinde muhteşemmiş...:)
DyBKaTLiaM - ıIxDyBxqraLxIı - DyBLoRDIII

Resim

GöLGe HaRaMiLeRi'Ne BiR SeLaM ÇAK!!!

“Genel Etkileşim” sayfasına dön