Benim masaüstü bilgisayarım 1,5 ay önce arıza yaptı. Tamirciye götürdüm RAM'lerden birinin bozuk olduğunu söyledi. Bozuk olanı çıkardı PC de 512 MB lik RAM var şuan. Adamdan 2 GB'lik RAM istedik gelcek dedi 1 ay geçti gelmedi üstelik RAM'e istediği fiyat 100 TL idi. Dün internette 4 GB lik Ram'lerin 40 TL olduğunu gördük. Almak istedik ama tek bir sorun var.
Benim eski Ram'ler DDR2 yeni alacağım RAM'ler DDR3 şimdi ben DDR3 RAM i alsam bu DDR2 Ram ı çıkarıp atsam ve yerine DDR3 ü taksam herhangi bir sorun olur mu PC'de ?
Şuanki RAM:
512 MB DDR2-533 D2GVP 512 HLTXX6DG ARENA 2008 JAN
Yeni alacağım RAM:
Kingston 4 GB DDR3 1333MHZ CL9 Tek Modül RAM
PC'den İyi Anlayan Biri Yardımcı Olabilir mi ?
PC'den İyi Anlayan Biri Yardımcı Olabilir mi ?
Ne Mutlu Türk'üm Diyene[/i][/b]
Mustafa Kemal Atatürk
Re: PC'den İyi Anlayan Biri Yardımcı Olabilir mi ?
Korku iyi bir makale!

- heyyo
- Cin Avcısı
- Sunucu: Anka
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Tılsım_DEVA_Anka
Anakart Ddr3 destekliyse kullanabilirsin, sadece ddr2 destekliyse yerine ddr3 takamazsın pin sayılarıyla alakalı yuvasını incelediğinde göreceksin
Bkz :

Bkz :

TUGİ
MAJEZİK
Maalesef olmaz üstad, anakartının DDR3 destekler şekilde olması gerekiyor ben hem DDR2 hem DDR3'ü aynı anda destekleyen anakartta hiç görmedim tavsiyem 4 GB'lık DDR2 RAM alman internete yazdığında göreceksin.
Büyük ihtimalle çift RAM slotu vardır, 2GB'lik 2 tane alırsın hem öyle daha iyi olur.
-
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Loncusız
Ayrıca 2 adet ram takacaksan ikisininde aynı güce sahip olmasına dikkat et. Bu sayede daha iyi ve sağlıklı randuman alırsın.

ATİLLAKAAN - Sove - Soveratör
- T E Ş K İ L A T -
- YasinKocamanca
- Yasemin'in Gözcüsü
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Life And Death
Merhaba ,
Anakart adını yazın ona göre yardımcı olalım Ayrıca Anakartınız muhtemelen DDR3 Desteklemiyor bu yüzden o ram ı takamazsınız 2 Ram'ı yan yana takmanız için DDR Uyuşması bir yana MHZ leride uyuşması gerekmektedir Elinizde DDR 2 512 MB 640 MHZ RAM VARSA 2 GB 640 MHZ DDR2 RAM takabilirsiniz yanına ama benım tavsiyem onu cıkarıp 2 gb 840 mhz veya mhz si daha yüksek bir ram takmanız ama tekrar belirtiyorum anakartınız max kaldıracağı ram ı takmanız gerekmektedir Aksi taktirde düşük güçte calışacaktır biraz karışık oldu sanırım fakat aklınıza takılan olursa ve anakart modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız .....
iyi forumlar .
Anakart adını yazın ona göre yardımcı olalım Ayrıca Anakartınız muhtemelen DDR3 Desteklemiyor bu yüzden o ram ı takamazsınız 2 Ram'ı yan yana takmanız için DDR Uyuşması bir yana MHZ leride uyuşması gerekmektedir Elinizde DDR 2 512 MB 640 MHZ RAM VARSA 2 GB 640 MHZ DDR2 RAM takabilirsiniz yanına ama benım tavsiyem onu cıkarıp 2 gb 840 mhz veya mhz si daha yüksek bir ram takmanız ama tekrar belirtiyorum anakartınız max kaldıracağı ram ı takmanız gerekmektedir Aksi taktirde düşük güçte calışacaktır biraz karışık oldu sanırım fakat aklınıza takılan olursa ve anakart modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız .....
iyi forumlar .
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. PC'den pek fazla anlamadığım için neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum bu yüzden aşağıdaki fotoğrafları koydum.

Mustafa Kemal Atatürk
- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Ata
Malesef belirttiğin anakartın DDR2 desteği var sadece.ve Maksimum 2 GB ram desteklediği belirtilmiş.DDR2 x2 Adet 1 Gb lık ram almanı tavsiye ediyorum hızları aynı olsun(533 veya 400 Mhz) . Aynı olmaz ise düşük olan ramin hızında çalışacaktır.Dİğer ramin hız konusunda bir faydasını görmezsin.

2 adet 1 gb dd2 alacan takacan yada içinde 512 var diyon ona uyumlu 1 gb dd2 al tak uyumlu olması sartıykla 35-40 tl dir.
1,5 gb remde işini görür. 100 tl vermene gerek yok 25 tl servis ücreti koymus senin adamın bilgisayarcı.
512 remi içinden sök bilgisyarcı bilgisyarcı olarak gez sağlam 1 gb rem bulursan 25 tl vr al tak kendin.
2 g b rem dd2 suan piayasası 60 ile 80 arası
xp kulnıyorsan 3 gbden fazlsın görmez 4 gb gibi bir durumun söz konusu olmaz
1,5 gb remde işini görür. 100 tl vermene gerek yok 25 tl servis ücreti koymus senin adamın bilgisayarcı.
512 remi içinden sök bilgisyarcı bilgisyarcı olarak gez sağlam 1 gb rem bulursan 25 tl vr al tak kendin.
2 g b rem dd2 suan piayasası 60 ile 80 arası
xp kulnıyorsan 3 gbden fazlsın görmez 4 gb gibi bir durumun söz konusu olmaz
A R Z L O D O S
Yardımlarınız için sağolun.
Mustafa Kemal Atatürk