İstanbul Kıyamet Vakti'nin En büyük Sorunu, ZAMAN Sorunu Hk.
- Splash
- Zincir Bozan
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: <Game Master>
Re: İstanbul Kıyamet Vakti'nin En büyük Sorunu, ZAMAN Sorunu
Bu zamana kadar sayısız oyun oynadım. Bunları yapan sayısız firma vardı. Aralarında yaklaşık, 5,5 senedir Sobee ile tanıştım. Bu zamana kadar bulunduğum diğer oyunlar ile Sobee yapımı oyunlar karşılaştırıldığında, Sobee'nin nerde kaybettiği ortaya çıkmış durumda. Oyundan gelen ücretler nereye yatırılıyor? En önemli soru şu an için bu. Ancak birde bu açıdan düşünmek lazım. Sobee firması her oyundaki parayı yeni gelecek veya yeni projelerine harcıyor. Bunu yapmak yerine, İKV'de kazanılan parayla İKV'ye, İCF'de kazanılan parayıda İCF'ye yatırmalı. Böylece dengesizliğe karşı çözüm getirilebilir. Dünya devi olan oyun firmalarının kazandığı nokta tam olarak burada. Oyunculardan alınan para ile en geç haftada 1 kere oyun'a güncelleme geliyor. Bunu getiren kişiler ise, alanlarında professional olmuş kişiler. Tabii ki sobee ile bu firmaları karşılaştıramayız. Ayrıca, hiçbirşekilde destek ekibine yada GM yada DEV'lere laf atmıyorum. Onlar da haklı. GÖNÜLLÜ olarak bu işi yapıyorlar ve istekleri doğrultusunda oluşuyor. Halbuki diğer taraftan professionall'leşmiş bir ekip ile daha fazla para, daha iyi bir oyun, daha fazla oyuncu kitlesine ulaşılabiliniyor. Bu konudan tartışmamıza, seviyeli şekilde(aynen olduğu gibi) devam edelim.. Umarım sesimizi duyanlar vardır...
- Comader
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
Re: İstanbul Kıyamet Vakti'nin En büyük Sorunu, ZAMAN Sorunu
Fan Art'a, jüri konusunda oyuncular kesinlikle karıştırılmamalı. Daha hızlı çözüm alınması konusunda yapılabilecek en iyi şey bence her kategori için fikir alınabilecek,o alanda geçirmiş olduğu uzun yılları ve çalışmaları olan insanlara danışmak. Tamamen onlar karar vermeli demiyorum çünkü oyun,tarihçe ve olaylar hakkında fikirleri olmaz. Yine de umarım uzman birilerinin fikirleri alınıyordur veya bundan sonra alınır.
Eski nickim, LoSTxGENCASKER
Yeni nickim, BericDondarrion
Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi
Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi
''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Yeni nickim, BericDondarrion
Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi
Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi
''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
- Splash
- Zincir Bozan
- Sunucu: Kuklacı