Arkadaşlar sizlerde biliyorsunuz ki, ikv'de bir aralar meşhuuur olan lag sorunundan sonra en büyük sorunlardan bir taneside yönetim ve destek ekibinin zaman sorunudur. Yönetim ekibinin FAN ART 2012'yi bayramdan sonra kısa zamanda açıklayacaklarını belirtmesi, yada yeni bölgenin kısa zaman sonra gelecek olması vs. "KISA ZAMAN SONRA" kelimesine alışık olan bizler, artık bu zamanın en geç 1 aydan ibaret olduğunu biliyoruz. Fan art'ın şimdiye dek açıklanması gerekmekteydi. Fan art haricinde, destek ekibine atılan mesajlara uzun zaman onra cevap geliniyor. En büyük sorunlardan bir taneside bu olsa gerek. Bunu fuar'da sorduğumda aldığım yanıt beni hiç de yanıltmadı. İKV'NİN DESTEK EKİBİ gerçekten çok az kişi. Gönüllü olarak çalışan GM ve DEV Abilerimizin ayrıyettten bölgeler vs dışında yaptığı diğer görev ise DESTEK MAİLLERİNİ kontrol etmek. Bu da oldukça zaman alıyor. Bizi mağdur durumda bırakıyorlar...
PEKİ BUNLAR İÇİN NELER YAPILMALI?
Bu başlık altında bunu tartışabiliriz. Ancak ben özet geçmek gerekirse şu şekilde özetleyebilirim. Destek ekibi sorununu halletmek kolay iş. REHBER'ler gibi birde destek ekibi seçimleri olmalı. Ancak görevleri sadece mailleri vs kontrol edip uygun cevabı yollamak olmalı. Yani oyunda herhangi bir faaliyet olmayacak. Böylece daha fazla maile, daha kısa sürede cevap verilir ve CTRL+V olmadan cevap alınır...
Fan art vs gibi yarışmalarda, JURİ oyuncular tarafından yada destek ekibi tarafından daha fazla sayıda seçilmeli. Bu kişiler, tamamen bağımsız olmalı, örnek olarak Eminönü sunucusundan 1 tane denetmen, Kuklacıdan 1 denetmen vs vs. Bu kişiler gibi bir ekip daha oluşturulmalı. Tabi oluşturulan bu ekibin görevi de sadece oyun dışında aktif olmalı. İKV'nin resmi sitesi http://www.istanbuloyun.com'dan yönlendirilen etkinliklerin sonuçlarını bu kişiler açıklamalı. Böylece DEV ve GM'ler kendi görevini yapmış olur, ayrıyetten bir görevle uğraşmaz. Bu şekilde olması bizi olumlu şekilde etkileyecektir tabii kide. Sonuçta herkes kendi görevini yaparsa KISA ZAMAN Sonra lafı eski dilimizdeki halini alır. Kısa zaman sonra denildiğinde, 1 ay yerine 1 hafta içinde açıklanır.
Bu başlık altından tartışırsak, yön verebiliriz diye düşünüyorum...
İstanbul Kıyamet Vakti'nin En büyük Sorunu, ZAMAN Sorunu Hk.
Re: İstanbul Kıyamet Vakti'nin En büyük Sorunu, ZAMAN Sorunu
Zamanlama konusu 5 yılda düzelmediyse bundan sonra zor düzelir.Şunları tartışalım.
-Bugün sunucularda hala anlam veremediğim "gm var mı?", "yönetici oyunda mı?" soruları sorulup duruyor.Oysa ki bu sistem Derindeki sır ile bitti.
Bu link' e tıklayıp bakarsak
gibi bir ibare var.Neden bu sistemden vazgeçildi.Deneyimli oyunculardan her sunucuya bir yönetici alınsa fena mı olur?
Oyun hakkında anlık sorular YÖNETİCİ tagı bulunan kişiye anlık olarak özelden sorulsa kötü mü olur?
-Peki hala devam eden destek takımında cevap sıkıntısı.Evet doğru üst kademelerden sürekli bahsediliyor."Gönüllü kişiler tarafından oluşturulmuştur.".Haklılar mı haklılar.Sınırlı sayıda kişi elbette gecikmeye neden olabilir.Ama bu oyunu severek oynayarak ve her gün İKV bilgisine bilgi(Sunucu aktarımı, Dükkan, Lonca sistemi vb. konularda) katan kullanıcılar var.Onlarda iyi niyetle gönüllü olabilir.Daha doğrusu REHBER, FDE gibi ekipler üst konumlara alınabilir.
Hiç mi olmadı.Düşük ücretlerle bilgili kişilerden destek alınabilir.Bizler burda akçe alırken TÜRK oyunun gelişimini katarak alıyoruz.
Tabi ki biz burda daha çok yazıda yazabiliriz.Aklımızın geldiği kadarıyla yazdık.
Bir de yönetim bunları düşünmüyor mu?
-Elbet ki düşünüyordur.Belkide çabalıyordur.Planlama yapıyordur.
Bizim yazdıklarımız Genç düşüncesi ile tüm yöneticilerden küçüğüz.Onlar gibi olgun düşünüp yazamayız veya yazdıklarımız onlar kadar olgun olmayabilir.Yaşımız onlarla yarı yarıya hatta en büyük GM in 50+ olduğunu düşünüyorum ki 3/1 i yaşındayım.
Umarım yazdıklarım birileri tarafından okunur cevap yazılır.
Ayrıca konuyu açan Splash teşekkür ediyorum.İKV nin en ihtiyaç duyduğu bir konuya değinmiş.
-Bugün sunucularda hala anlam veremediğim "gm var mı?", "yönetici oyunda mı?" soruları sorulup duruyor.Oysa ki bu sistem Derindeki sır ile bitti.
Bu link' e tıklayıp bakarsak
Unutmayın bu takımın görevi sunucularda bulunmak değil, iletişime gelen şikayetlerinizin en hızlı şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır. Bu nedenle ana iletişim kanalınızın bundan böyle destek bölümündeki yeni iletişim formu olduğunu tekrar hatırlatırız.
gibi bir ibare var.Neden bu sistemden vazgeçildi.Deneyimli oyunculardan her sunucuya bir yönetici alınsa fena mı olur?
Oyun hakkında anlık sorular YÖNETİCİ tagı bulunan kişiye anlık olarak özelden sorulsa kötü mü olur?
-Peki hala devam eden destek takımında cevap sıkıntısı.Evet doğru üst kademelerden sürekli bahsediliyor."Gönüllü kişiler tarafından oluşturulmuştur.".Haklılar mı haklılar.Sınırlı sayıda kişi elbette gecikmeye neden olabilir.Ama bu oyunu severek oynayarak ve her gün İKV bilgisine bilgi(Sunucu aktarımı, Dükkan, Lonca sistemi vb. konularda) katan kullanıcılar var.Onlarda iyi niyetle gönüllü olabilir.Daha doğrusu REHBER, FDE gibi ekipler üst konumlara alınabilir.
Hiç mi olmadı.Düşük ücretlerle bilgili kişilerden destek alınabilir.Bizler burda akçe alırken TÜRK oyunun gelişimini katarak alıyoruz.
Tabi ki biz burda daha çok yazıda yazabiliriz.Aklımızın geldiği kadarıyla yazdık.
Bir de yönetim bunları düşünmüyor mu?
-Elbet ki düşünüyordur.Belkide çabalıyordur.Planlama yapıyordur.
Bizim yazdıklarımız Genç düşüncesi ile tüm yöneticilerden küçüğüz.Onlar gibi olgun düşünüp yazamayız veya yazdıklarımız onlar kadar olgun olmayabilir.Yaşımız onlarla yarı yarıya hatta en büyük GM in 50+ olduğunu düşünüyorum ki 3/1 i yaşındayım.
Umarım yazdıklarım birileri tarafından okunur cevap yazılır.
Ayrıca konuyu açan Splash teşekkür ediyorum.İKV nin en ihtiyaç duyduğu bir konuya değinmiş.
xXHaNdSoMeXx-İkvteamhandsome
- Splash
- Zincir Bozan
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: <Game Master>
Ben teşekkür ederim kardeşim. Beni anlayan birilerinin, kendi yorumunu katarak yazdıklarım hakkında düşüncelerini beyan etmesi hoşuma gider.
Yazdıklarını okudum, onlarda haklı kendi işleri de vardır elbet. Üniversiteli birçok arkadasımız var destek ekibinde ve fde den. Bu arkadaslar her ne kadar görevini yerine getirmeye çalışsada, aksaklık olabilir, sınavlar, finaller vs yoğun oluyor. Uzun lafın kısası, sende benimle aynı fikirdesin güzel kardeşim. Ne kadar çok fikir olursa o kadar cok çözüm yolumuz olur. Konu güncel arkadaslar
Yazdıklarını okudum, onlarda haklı kendi işleri de vardır elbet. Üniversiteli birçok arkadasımız var destek ekibinde ve fde den. Bu arkadaslar her ne kadar görevini yerine getirmeye çalışsada, aksaklık olabilir, sınavlar, finaller vs yoğun oluyor. Uzun lafın kısası, sende benimle aynı fikirdesin güzel kardeşim. Ne kadar çok fikir olursa o kadar cok çözüm yolumuz olur. Konu güncel arkadaslar
-
- Demirci Çırağı
Fan Art çok hassas bir yarışma.Sonuçların gecikmesinin nedeni Kısa Hikaye kategorisi.
Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim.Hatay'ı alacağım.Milletim benim dediğime inanır.Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çıkamam.Yerimde kalamam.Ben şimdiye kadar yenilmedim,yenilmem.Yenilirsem bir dakika yaşayamam.
intuit quicken rental property manager 2009 , ashampoo power
roxio toast 11 titanium mac adobe photoshop cs5 extended sage act premium 2011 (32 bit) nik software hdr efex pro mac imsi turbofloorplan landscape and deck 12
microsoft office 2010 professional plus (64-bit) buy software sony vegas movie studio hd platinum 11 buy download online adobe flash builder 4.5 premium mac cheap online microsoft expression studio 4 web professional (32-bit) buy soft adobe soundbooth cs5 cheap download online
microsoft visual studio lightswitch 2011 daz carrara 6 pro mac rosettastone greek level 1, 2 & 3 set acronis disk director 11 home rosettastone arabic level 1, 2 & 3 set mac
parallels desktop 4 for windows cheap buy smileonmymac disclabel 6 mac cheap thegrideon access password professional 2.0 buy soft adobe creative suite 5 web premium student and teacher edition cheap soft abest video converter spirit buy online
corel wordperfect office x4 standard rosettastone portuguese level 1, 2 & 3 set microsoft autoroute 2007 europe microsoft sql server 2008 enterprise adobe illustrator cs5 old
ashampoo magical snap 2 cheap buy arts pdf split pro buy software intuit quicken 2007 home & business buy download efreesky magictweak 4.11 cheap adobe dreamweaver cs5 buy download
microsoft office 2010 professional plus (64-bit) buy software sony vegas movie studio hd platinum 11 buy download online adobe flash builder 4.5 premium mac cheap online microsoft expression studio 4 web professional (32-bit) buy soft adobe soundbooth cs5 cheap download online
microsoft visual studio lightswitch 2011 daz carrara 6 pro mac rosettastone greek level 1, 2 & 3 set acronis disk director 11 home rosettastone arabic level 1, 2 & 3 set mac
parallels desktop 4 for windows cheap buy smileonmymac disclabel 6 mac cheap thegrideon access password professional 2.0 buy soft adobe creative suite 5 web premium student and teacher edition cheap soft abest video converter spirit buy online
corel wordperfect office x4 standard rosettastone portuguese level 1, 2 & 3 set microsoft autoroute 2007 europe microsoft sql server 2008 enterprise adobe illustrator cs5 old
ashampoo magical snap 2 cheap buy arts pdf split pro buy software intuit quicken 2007 home & business buy download efreesky magictweak 4.11 cheap adobe dreamweaver cs5 buy download
avnex voice changer software diamond edition 6.0.34 , adobe
autodesk showcase 2012 (32-bit) smileonmymac textexpander 3 mac crystalidea uninstall tool 2.5 adobe photoshop lightroom 2 mariner storymill 3 mac
autodesk autocad 2013 (32-bit) cheap download rosettastone german level 1, 2, 3, 4 & 5 set mac cheap buy adobe creative suite 4 web standard buy cheap adobe flash professional cs5 cheap macx video converter pro mac cheap software
fontlab fontographer 5 mac futuremark pcmark vantage advanced uniblue registrybooster 2009 algolab photo vector 1.98 fidelity media megaseg pro 5 mac
adobe indesign cs6 buy online avid pro tools 9 mac buy software corel digital studio 2010 cheap п»їeyeon fusion 6 (64 bit) buy software autodesk autocad map 3d 2012 (64-bit) buy cheap
apple iwork 09 mac adobe creative suite 5.5 master collection mac nikon capture nx 2 mac ashampoo winoptimizer 5 4media dvd to ps3 converter 5
adobe flash builder 4.5 premium mac buy cheap gfi faxmaker 14.1 cheap software rosettastone hebrew level 1, 2 set mac buy download filemaker server 11 advanced buy cheap 4media dvd ripper ultimate 5 cheap download
autodesk autocad 2013 (32-bit) cheap download rosettastone german level 1, 2, 3, 4 & 5 set mac cheap buy adobe creative suite 4 web standard buy cheap adobe flash professional cs5 cheap macx video converter pro mac cheap software
fontlab fontographer 5 mac futuremark pcmark vantage advanced uniblue registrybooster 2009 algolab photo vector 1.98 fidelity media megaseg pro 5 mac
adobe indesign cs6 buy online avid pro tools 9 mac buy software corel digital studio 2010 cheap п»їeyeon fusion 6 (64 bit) buy software autodesk autocad map 3d 2012 (64-bit) buy cheap
apple iwork 09 mac adobe creative suite 5.5 master collection mac nikon capture nx 2 mac ashampoo winoptimizer 5 4media dvd to ps3 converter 5
adobe flash builder 4.5 premium mac buy cheap gfi faxmaker 14.1 cheap software rosettastone hebrew level 1, 2 set mac buy download filemaker server 11 advanced buy cheap 4media dvd ripper ultimate 5 cheap download
Amcamın bir lokantası vardı.Okul zamanı tatillerde sürekli beni yardıma çağırırdı.Okul harçlığınıda çıkarırsın derdi.Ben diğer çalışanlar gibi koşuşturmazdım,müşterinin isteklerini pek önemsemezdim.Yarım yamalak geçiştirerek çalışırdım.Oraya ait olmadığımı düşünürdüm.Birgün bir müşteri beni yanına çağırdı.Neden istediğim suyu getirmiyorsun dedi ? Bende boş bulunup burda çalışmıyorum yardıma geldim dedim.Adamda bağırarak istediğim suyu getirecek adam koyun şuraya dedi.O an nasıl bir yanlış ruh haliyle orada olmuş olduğumu farkettim.Oradaydım ne yapılması gerekiyorsa yapmak zorundaydım.Karşımdakinin ihtiyacı benim hertürlü vereceğim cevaptan daha önemliydi.
@Splash arkadaşım yazını önemsiyorum.Tabiki karşılıklı anlayışın tolerenin her zaman olması gerektiği konusunda senle hemfikirim.Yalnız ''kısa bir süre'' deyimi hele sanki fuarda tanıtım yapılıp pazartesi oyuna günceli gelecekmiş gibi lanse edilerek sunulması herkeste yüksek bir beklenti oluşturdu.Yukarıdaki anektod benim yaşadığım bir durumdu.Gönüllü olmalarını mazaret olarak sunmaları hiç hoş değil.Defalarca burda dile getirmeye çalıştım.Bu oyunu oynayanların artık para harcamadan kalıcı olmaları mümkün değil.Bize bu koşut olarak sunulmuşsa ozaman yaptığı işin hesabını verebilecek profesyönel bir kadroyada geçilmesi gerekecek.Adam gönüllü.Yani boş zamanını değerlendiriyor.Bütün bünyesi dinlenme halindeyken,dikkati maksimum değilken,üstünde tişört altında şort varken.Bu arkadaşlarımızın bunda çokta yanlışı yok.Soobe bu ciddiyetsizliği bırakmalı artık.Profesyonel kadroya geçmeli.Yaptıkları bizlere saygısızlık.
@Splash arkadaşım yazını önemsiyorum.Tabiki karşılıklı anlayışın tolerenin her zaman olması gerektiği konusunda senle hemfikirim.Yalnız ''kısa bir süre'' deyimi hele sanki fuarda tanıtım yapılıp pazartesi oyuna günceli gelecekmiş gibi lanse edilerek sunulması herkeste yüksek bir beklenti oluşturdu.Yukarıdaki anektod benim yaşadığım bir durumdu.Gönüllü olmalarını mazaret olarak sunmaları hiç hoş değil.Defalarca burda dile getirmeye çalıştım.Bu oyunu oynayanların artık para harcamadan kalıcı olmaları mümkün değil.Bize bu koşut olarak sunulmuşsa ozaman yaptığı işin hesabını verebilecek profesyönel bir kadroyada geçilmesi gerekecek.Adam gönüllü.Yani boş zamanını değerlendiriyor.Bütün bünyesi dinlenme halindeyken,dikkati maksimum değilken,üstünde tişört altında şort varken.Bu arkadaşlarımızın bunda çokta yanlışı yok.Soobe bu ciddiyetsizliği bırakmalı artık.Profesyonel kadroya geçmeli.Yaptıkları bizlere saygısızlık.
Beyefendi
Bir konuda yazacak bir tek cümlem olsa utanır onu kendime saklarım.
Bir konuda yazacak bir tek cümlem olsa utanır onu kendime saklarım.
- VforVendetta1
- FareAdam Düşmanı
Örnek iyimişBeyefendi yazdı:Amcamın bir lokantası vardı.Okul zamanı tatillerde sürekli beni yardıma çağırırdı.Okul harçlığınıda çıkarırsın derdi.Ben diğer çalışanlar gibi koşuşturmazdım,müşterinin isteklerini pek önemsemezdim.Yarım yamalak geçiştirerek çalışırdım.Oraya ait olmadığımı düşünürdüm.Birgün bir müşteri beni yanına çağırdı.Neden istediğim suyu getirmiyorsun dedi ? Bende boş bulunup burda çalışmıyorum yardıma geldim dedim.Adamda bağırarak istediğim suyu getirecek adam koyun şuraya dedi.O an nasıl bir yanlış ruh haliyle orada olmuş olduğumu farkettim.Oradaydım ne yapılması gerekiyorsa yapmak zorundaydım.Karşımdakinin ihtiyacı benim hertürlü vereceğim cevaptan daha önemliydi.
Mustafa Kemal Atatürk
Yiğit Gülsen
- Benyokum
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Meran Arz Efsaneler
Beyefendi yazdı:.Bu arkadaşlarımızın bunda çokta yanlışı yok.Soobe bu ciddiyetsizliği bırakmalı artık.Profesyonel kadroya geçmeli.Yaptıkları bizlere saygısızlık.
Sorun ,Sorgulayın . Düzgün'CHE *
Artık gönüllülerden değil işi bilen profesyonellerden bir ekip oluşturulmalı. Oyun sektöründe bu kadar az çalışanla bu noktaya yine iyi geldiniz. Ama bundan sonrası gerçekten çok zor..