Grup Bölgeleri İtem Düşürme İhtimalleri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Rosesi
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Tılsım

Grup Bölgeleri İtem Düşürme İhtimalleri

Mesaj gönderen Rosesi »

Merhaba arkadaşlar;

Malumunuz grup bölgeleri hepimizin üzerimize daha iyi itemler düşürmek adına girdiği, nadide itemlerin bulunduğu bir yerler. Bu bölgelere girip yakınıyoruz çoğu zaman item düşmüyor diye. Kendi adıma yaptığım bir ihtimal hesaplaması ile karşınızdayım tabii ki bu tahminler önceden yapılmış olabilir, daha önce biri bulmuş olabilir. Ben yine de bir özet geçmek isterim.

Sığınaklar, Migrat, Çemberlitaş grup bölgelerinde birçok arkadaşımız item düşüremediğinden yakınıyor. Lâkin item düşürmede zorluk çekmemizin sebebi yine biziz. Grup bölgelerinde item düşürmede zorluk çekmemizin sebepleri başlıca olarak şöyle.

1. Grup bölgesinden %100 item düşecek diye bir şey yok zaten ama grupta 6 kişide arttırıcı varsa %60'lık item düşme olasılığı %360 oluyor. Peki 6 kişide arttırıcı olmasına rağmen item neden düşmüyor?

a. Bunun nedeni tamamı ile kadın karakter ve erkek karakter sorunudur. Biliyorsunuz grup bölgelerinde item ve düşeceği kişinin nitelikleri random(rastgele) seçiliyor. Şimdi diyelim girdiğiniz grup bölgesinde hiç bayan karakter getirmediniz %360 arttırıcınız var, itemde atıyorum [Kıymet Asa] olarak seçildi ama bayan bir karaktere düşecekti lâkin siz bayan karakteri getirmediğiniz için otomatik olarak item gruptan kimseye düşemedi.

b. Migrat ve Sığınak bölgelerinde TANK'a yer vermemek, 5 büyü hızlı olur diyerek gitmek...
Bu hareket item düşürme olayını zaten aşırı derece de kısıtlıyor(büyücüler için konuştum) şifacılar zaten tek olduklarından her zaman avantajlılar. Eğer 5 büyü arasındaysanız, item erkek karakteri seçmiş olsa bile tanka düşecekse bu sefer hem tanksız girildiğinden tanka düşmemiş oluyor hem de grup boş çıkıyor. Ayrıca büyücülerin hepsi erkekse o daha fena item büyücüye düşecekse ve erkekse bile 5 erkek büyücü arasından seçim yapıyor yani size düşme ihtimali yaklaşık olarak, %3.1'e düşüyor. Nasıl derseniz 3 sınıf arasından seçim olacak bu zaten sizin sınıfınıza düşmesi açısından %33.3 oluyor. Bir de erkek ve kadın seçimi var bu da %16.6 ya düşmesine yol açıyor. Üzerine üstlük bir de 5 büyücü girdiyseniz size düşme olasılığı da 5'e bölünüyor. %3.1 oluyor size item düşme olasılığı. Bu nedenle grup bölgelerinde acilen sistemi değiştirmek gerekiyor.

ÇÖZÜM YOLU(nacizane fikrimdir kesinlik taşımamaktadır):

Grup bölgelerinden kesinlikle gruptan TANK'ı eleyerek girilmemelidir olabildiğince "2 - 2 - 2" (2 savaşçı - 2 büyücü - 2 şifacı) sistemi girilmelidir bu şekilde girerken yanınızda kadın karakter ile girmeseniz bile itemin size düşme olasılığı %3.1 den otomatik olarak %8.3 ye fırlıyor yani iki katından da fazla hale geliyor. "2 - 2 - 2" sistemi savaşçı ve şifacıların kendilerini dizme olasılığını düşürüyor tabii ki tamamen kadın ya da tamamen erkek karakter girerseniz. "2 - 2 - 2" sistemi herkese yüzde %8.3 lük bir şans sağlıyor(tamamen erkek veya tamamen bayan girilirse). Bu da sizin 100 kere girip alacağınız itemi 40 kezde almanız demek. Peki en yüksek ihtimaller nasıl sağlanır?

Öncelikle 6 kişide arttırıcı olacak. Bu 3 kadın ve 3 erkek karakter sistemi ile sağlanabilir. Nasıl mı? Giren iki savaşçıdan biri Erkek biri bayan karakter olacak, giren iki büyücüden biri kadın biri erkek karakter olacak giren 2 şifacıdan biri kadın biri erkek karakter olacak. Bu demek oluyor ki iteme kaçacak şans kalmayacak. Eğer bu söylediğim şekilde girilirse herkese item düşme olasılığı eşitleniyor şifacının ve tank'ın düşme olasılığı etkilenmezken büyücülerin item düşürme olasılığı tam 5 kat artıyor. %16.6 oluyor bu sayede 100 çemberlide alacağınız itemi 20 çemberlide alabilecek duruma geliyorsunuz.

Not: Bilgiler kesinlik taşımayıp tamamen kendi kişisel fikrimdir yanlış yaptığımız bir yöntemi düzeltme adına açtığım bir konudur, şansımızı aslında kendimizin azalttığını ortaya koymak istedim. Hesaplamalarımda hata varsa affınıza sığınıyorum. Matematiğim hep kötüydü. ;)

Kullanıcı avatarı
Serguzest
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ateş

Re: Grup Bölgeleri İtem Düşürme İhtimalleri

Mesaj gönderen Serguzest »

Katılıyorum 2*2*2 taktiği gerçekten işe yarıyor...
Yobazz - BomBus

Resim

Az Ateş Çok Odun Yakar...
Kullanıcı avatarı
VforVendetta1
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen VforVendetta1 »

Serguzest yazdı:Katılıyorum 2*2*2 taktiği gerçekten işe yarıyor...
Haklısın şanslar eşitleniyor bide şu var grupta kız karakter yoksa ve item kız olarak düşücekse düşmüyor boş geçiyor boss. Ama şöyle olursa dahada iyi olur ;
2büyücüden biri kız diğeri erkek.
2savaşçıdan biri kız diğeri erkek.
2şifacıdan biri kız diğeri erkek.
böyle boş geçme ihtimali dahada düşer .
bu arada bir espri yapmak isterim :)
2*2*2 16 yapar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mustafa Kemal Atatürk Yiğit Gülsen
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen xPrince »

Aynen doğru
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
VforVendetta1
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen VforVendetta1 »

xPrince yazdı:Aynen doğru
Bir tane konu vardı sana satanist diyorlardı silmişler :)
Mustafa Kemal Atatürk Yiğit Gülsen
WaSd
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen WaSd »

xPrince yazdı:Aynen doğru
ahanda satanist yakalandı :) Not : şaka yapıyorum yanlış anlama senin hakkında bi konu vardı silindi :D
Kullanıcı avatarı
xPrince
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xPrince »

Hadi canım :D ahahha :D
Steam

Erciyes Üniversitesi Japon dili ve Edebiyatı.
Kullanıcı avatarı
RuZGaRxUnRuLy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Altınordu

Mesaj gönderen RuZGaRxUnRuLy »

bu işlere kafayı takmayın arkadaşlar 3 kişi kenan kestik birşey düşmedi boş iş bunlar :)

bKz: Sığınak yağma arttırıcısı %60 size itemin düşme şansını arttırır diyeceğine ( %60 çift torba verse daha çok sevap olur)

benim düşüncem ve düşünceme yorum atmayın :)
12 Mayıs 2007 / 14 Haziran 2013 BiR Zamanlar GİZEMLİRÜZGAR (KANUNXREXNOW)
Kullanıcı avatarı
Tatarian
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: <Nemesis>

Mesaj gönderen Tatarian »

2*2*2 sisteminde birçok Boss un yağdırdığına şahidim. Aylar boyunca alamadığım ceketi pantı bu şekilde almıştım. :mrgreen:

Fakat Bayan ve Erkek karakterlerin fark ettirdiğini bilmiyordum. Bunuda denemek lazım. :D
Resim Resim

[code]"İstanbul'un göbeğinde,savaşın eşiğinde ve kaosun son perdesinde;selam olsun Nemesis'e!.."[/code]

Resim
Kullanıcı avatarı
RuZGaRxUnRuLy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Altınordu

Mesaj gönderen RuZGaRxUnRuLy »

önceden herkes 2 2 2 giderdi bizde öyle 15 kere fln kestim öyle ama hiç item alamamıştım :) 3 2 1 gitmiştikte çok cix itemler çıkmaya başlamıştı :)
12 Mayıs 2007 / 14 Haziran 2013 BiR Zamanlar GİZEMLİRÜZGAR (KANUNXREXNOW)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön