Arkadaşlar çoğu kişinin başında böyle bir sorun olduğunu hepimiz biliyoruz... Geçen günlerde yaptığım deneme sonucunda lag probleminin yaklaşık %70 oranla bilgisayarda olduğunu tespit ettim... Kendi bilgisayarımda acayip kasan oyun nedense yeni sisteme sahip bilgisayarda hiç kasmıyordu... Yani lag 0'a yakındı diyebilirim...
Peki nedir bunun çözümleri? işin önemli noktasıda bu zaten...
Bilgisayarınızın çalıştır kısmına girin...
Çalıştır> msconfig > Hizmetler/Başlangıç
yukarıdaki adımları izledikten sonra başlangıç listesinde bilgisayar açılışında otomatik olarak açılan ve arka planda çalışan programlar yer almaktadır...
Bu programlar arasından gereksiz olanların işaretlerini kaldırın... Ekran kartı, ses kartı driver programlarının kalması tavsiyemdir...
Uygula dedikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ayarların aktif olmasını sağlayın...
Bu işlem sayesinde CPU Kullanınımını oldukça düşürmüş olacağız... Arka planda çalışan programları kaldırmak çözüm yollarından yalnızca birisi...
Bilgisayarınızdaki gereksiz programları siliniz ve önemsiz gibi gözüksede Geri Dönüşüm kutusunu boşaltın... Onlar dahi yer kaplıyor bildiğiniz gibi...
Bu işlemleri yaptıktan sonra rahatlama olduğunu hissedeceksiniz zaten... Tamamen geçer mi? orası sizin sistem özelliklerinize kalmış bir olay... CTRL + ALT + DEL Yöneticiden Bilgisayar CPU Kullanımınızı kontrol edin ve düşük tutmaya çalışın...
Oyundayken MSN, Skype gibi programların açık kalmaması ve dosya indirme yapmamanız tavsiyemdir...
Dosya indirirken yalnızca Bilgisayarınız yavaşlamıyor, internet hızınız düşükse daha büyük laglara yol açabiliyor...
Hatalarım varsa Affola... Tamamını denediğim ve sonuç aldığım için bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...
Zira artık grup bölgeleri attığım insanlardan ''Lag var'' bahanesini duymak istemiyorum